-
Ο χρήστης nexis έγραψε:
Το έχω τώρα πάνω απο μία βδομάδα. Καθόλου τριγμούς. Βεβαια είναι καινούριο ακόμη... Με απασχολεί πάντως αρκετά αυτό το θέμα γιατί είναι κάτι που με εκνευρίζει πολύ ειδικά άν εμφανιστεί όταν είναι καινούριο το αμάξι. Μου έχει κάνει εντύπωση πόσο αθόρυβα περνάει απο τις λακούβες. Φαντάζομαι η δουλειά που κάνουν οι αναρτήσεις έχει επίδραση στο πόσο γρήγορα θα εμφανιστούν οι τριγμοί. Και επίσης είναι πολύ αθόρυβο γενικά.Εστω και καθυστερημενα, καλοταξιδο και απο μενα.
Να πω μονο οτι ειδα ενα απο κοντα χθες και εντυπωσιαστηκα. Πολυ ομορφο αμαξι, τεραστιο θετικο αλμα για το Swift. -
Μιας και το έχω τώρα κάποιες βδομάδες είπα να γράψω κάποια σχόλια. Πολύ ευκίνητο+++. Πατάς γκάζι και ανταποκρίνεται αμέσως ακόμα και σε χαμηλές στροφές. Πολύ ευκολοοδήγητο. Η αίσθηση του τιμονιού πολύ καλή. Εγώ κινούμαι σε γοργούς ρυθμούς γενικά και το swift σε βοηθάει να το κάνεις. Μερικές φορές με προβληματίζουν οι γρήγορες αλλαγές στις σχέσεις δέν μπορώ να βρώ κάποια και καθυστερώ στην αλλαγή. Επίσης είναι και λίγο αραιές οι σχέσεις.. Αρκετά αθόρυβο. Με τις ρυθμίσεις που έχει στο κάθισμα-τιμονι έχω πετύχει πολύ καλή θέση οδήγησης. Δέν μου αρέσει καθόλου ο ήχος του κινητήρα στις χαμηλές στροφές. Το ξεπερνάω όμως γιατί τραβάει αρκετα! Στις ψηλές (κανα δύο φορές το έχω πάει μέχρι 5000) αρκετά καλύτερος ήχος. Πάρα πολύ καλή η ορατότητα στον δρόμο και με αρκετά μεγάλους εξωτερικούς καθρέφτες. Το ηχοσύστημα πολύ καλό. Εκπληκτικά τα όργανα που όταν ανάβουν έχουν λευκό χρώμα με κάποιες περιοχές όπως χιλιομετρητής σε κόκκινο. Έχω παρατηρήσει έναν τριγμό που όμως σπάνια τον κάνει. Ίσως και να είναι η ιδέα μου. Αρκετά ψηλό αμάξωμα που δέν του φένεται. Μέσα υπάρχει μεγάλο κενό απο το κεφάλι μου μέχρι την οροφή και επίσης στο πλύσιμο δυσκολεύομαι να το κάνω όλο απο πάνω (εγώ είμαι 1.77). Κάτι άλλο άσχετο: Σάν χρώμα διάλεξα το κόκκινο μεταλικό με πέρλα. Στην αντιπροσωπεία δέν το είχαν ξαναδεί και επίσης ούτε και το gla είχαν ξαναδεί. Ειδικά για το χρώμα με έχουν παρακαλέσει δύο φορές να πάω να το δεί κάποιος υποψήφιος πελάτης. Εγω παρότι δέν το είχα δεί ευτυχώς μου αρέσει καλύτερα απο όλα τα χρώματα και επίσης μου αρέσει καλύτερα απο το κόκκινο που έχουν στίς εκθέσεις. Το δικό μου είναι ελαφρά πιό σκούρο. Επειδή πρίν απο αυτό οδηγούσα το golf 4 1.4 (των γονιών μου) σκέφτηκα οτι μπορώ να κάνω μια σύγκριση άν και δεν είναι αμάξια της ίδιας κατηγορίας. To golf έχει σαφώς καλύτερα φρένα. Είναι πιό ποιοτικό και δείχνει πιό ακριβό. Ακόμα και στις λεπτομέρειες. Το swift σου κάνει την ζωή πιό εύκολη στην οδήγηση και είναι πιό διασκεδαστικό. Μου αρέσει καλύτερα η περιφερειακή ορατότητα που έχεις στο swift. Στο golf τώρα όταν μπαίνω νοιώθω χωμένος με όχι τόσο καλή ορατότητα και επίσης είχα κάποιο πρόβλημα στην ορατότητα προς τα πίσω λόγω των εξωτερικών καθρεφτών ενώ στο swift είναι πολύ καλύτερα. Το golf έχει πιο μαλακά πετάλια το swift πιο ελαφρύ τιμόνι (εμένα μου αρέσουν τα μαλακά και ελαφριά αρκεί να μήν χάνεις την αίσθηση). Στους χώρους μου κάνει εντύπωση που μπροστά αισθάνομαι το ίδιο άνετα με το golf παρότι το swift είναι σαφώς μικρότερο αμάξι (πίσω δέν έχω κάτσει παρα μονο όταν το είχα δει στην έκθεση). Πιθανότατα να υπάρχουν χίλια δυό να πώ. Όμως σάν συμπέρασμα μπορώ να πώ ότι μέ έχει εντυπωσιάσει!
ΥΓ Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και φένεται απο τα σχόλιά μου αλλα δυσκολεύομαι καθότι το έχω ερωτευτεί! -
Μπράβο φίλε nexis,είναι ευχάριστο να δικαιώνεται κάποιος μέσα από τις επιλογές του!
Γράψε και άλλα σε λίγο καιρό που θα το έχεις πλήρως 'στρωμένο'..
-
Έχω το swift περίπου ένα μήνα (περίπου 2000 km). Σύμφωνώ απόλυτα με τον nexis. Έχω σχεδόν τις ίδιες εντυπώσεις απο το αμαξι. Μέχρι τώρα τριγμους δεν παρατήρησα. Τα ηχεία πάντος δεν με εντυπωσίασαν. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι ότι φαγώθηκαν οι δίσκοι από τα φρένα. Το πηγα στη suzuki και με είπαν ότι είχαν πρόβλημα οι δίσκοι, ευτυχώς θα μου τους αλλάξουν αύριο. Είμαι πάντως γενικά ευχαριστημενος απο το swift.
-
ΜΕΤΑ ΑΠ ΤΟ Σ2 ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΤΟΙΠΩΣΙΑΣΕ ΣΑΝ ΝΕΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΠΟΡ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΜΑΞΙ , ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΙΦΤ
-
Το είδα ξανά πορτοκαλί και με ωραία ζάντα και παιδιά, είμαι ερωτευμένος...
-
Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα στο forum!!
θα ήθελα τη γνώμη σας μιας και ειμαι πολύ μπερδεμένος.Εδώ και 11 μήνες εχω αγορασει ενα clio 1.4 dynamique,μεχρι αυτη τη στιγμή μου εχει βγαλει πολλά προβλήματα!!!Η renault δεν μου το αλλάζει με τίποτα.Είμαι πολύ στεναχωρημένος.Είδα το swift και έπαθα πλάκα!!!Σκέφτομαι να πουλήσω το clio και να πάρω to swift.Aξίζει???(Από όλες τις απόψεις!!) -
Πες τι προβληματα σου εχει βγάλει μπας και σε βοηθησουμε. Εχω το ιδιο clio αλλα experssion και ειχα και εγω προβληματα, με τα αμορτισερ. Μου εβαζαν μαπα αμορτισερ και μου εβγαλαν τον πισω αξονα στραβο (ενω δεν ειναι) για να αγοράσω καινουριο........ ειμουν ετοιμος να το πουλήσω (στο παρα πεντε δεν το πουλησα). Οπωτε πες τι προεκειψε και εδω ειμαστε!
-
μαμαει το νεο σουιφτ!
μπραβο σε αυτους που το επελεξαν!μπραβο και στη σουζουκι που στρωθηκε και εφτιαξε αυτοκινητο! -
Το πρώτο ήταν οι πολλαπλασιαστές(κάηκαν 2),το δεύτερο ήταν η μηχανή (θέλαν τρίψημο οι βαλβίδες!!!)και έτσι μου άλλαξαν μηχανή,μετα εφτεγε ο συναγερμός(βραχυκύκλωμα)και δεν εχουν καταλήξει ακόμα τι φταιει .Σβήνει το αυτοκίνητο σε μηδενική ταχύτητα,και στο παρκάριμα.Φταίει μάλλον κάτι στα ηλεκτρονικά.Και εγω ειμαι ασχημα οικονομικά (εχω ακόμα δόσεις) αλλά δεν μπορω να κρατησω κατι που δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη,και με κοροιδευουν!!!Τώρα τη λελευταία εβδομαδα τρίζουν τα τζάμια.Γενικά έκανα λαθος επιλογή για γαλλικό αμάξι.
-
Πήρες αυτό που λένε στην Αγγλία 'Lemon car'.. To γκαντέμικο δηλαδή... αυτοκίνητο που για διάφορους λόγους έχει μαζέψει όλα τα προβλήματα.
Παντώς εγω παλιά με Clio του 92 δεν είχε βγάλει για 10 χρόνια τίποτα...
-
Τώρα που το έστρωσα και το δοκίμασα σε όλη την γκάμα των στροφών.. Φοβερός ηχος του κινητήρα στα ψηλά. Σε πορώνει!!! Και στην αρχή με είχε στεναχωρήσει γιατί στα χαμηλά ο ήχος του δεν μου άρεσε.. Εντομεταξύ τραβάει απίστευτα τηρουμένων των αναλογιών πάντα.. Όσους έχω βάλει μέσα έχουν πάθει. Σχόλια που έχω ακούσει: 'Το λέει η ψυχή του.. πώς είναι το φόκους? ε καμία σχέση' ο ξαδερφός μου (έχει το νέο focus 1.4). 'Καλέ πώς πάει έτσι αυτό?' μία φίλη μου και άλλα πολλά σχόλια για την ομορφιά κυρίως. Όσο για μένα.. όσο το οδηγάω τόσο πιό πολύ μου αρέσει!
-
Ο χρήστης nexis έγραψε:
Τώρα που το έστρωσα και το δοκίμασα σε όλη την γκάμα των στροφών.. Φοβερός ηχος του κινητήρα στα ψηλά. Σε πορώνει!!! Και στην αρχή με είχε στεναχωρήσει γιατί στα χαμηλά ο ήχος του δεν μου άρεσε.. Εντομεταξύ τραβάει απίστευτα τηρουμένων των αναλογιών πάντα.. Όσους έχω βάλει μέσα έχουν πάθει. Σχόλια που έχω ακούσει: 'Το λέει η ψυχή του.. πώς είναι το φόκους? ε καμία σχέση' ο ξαδερφός μου (έχει το νέο focus 1.4). 'Καλέ πώς πάει έτσι αυτό?' μία φίλη μου και άλλα πολλά σχόλια για την ομορφιά κυρίως. Όσο για μένα.. όσο το οδηγάω τόσο πιό πολύ μου αρέσει!Tετοια διαβαζω και η ανυπομονησια μου μεγαλωνει μεχρι να παραλαβω το δικο μου
-
Ο χρήστης akis29 έγραψε:
Το πρώτο ήταν οι πολλαπλασιαστές(κάηκαν 2),το δεύτερο ήταν η μηχανή (θέλαν τρίψημο οι βαλβίδες!!!)και έτσι μου άλλαξαν μηχανή,μετα εφτεγε ο συναγερμός(βραχυκύκλωμα)και δεν εχουν καταλήξει ακόμα τι φταιει .Σβήνει το αυτοκίνητο σε μηδενική ταχύτητα,και στο παρκάριμα.Φταίει μάλλον κάτι στα ηλεκτρονικά.Και εγω ειμαι ασχημα οικονομικά (εχω ακόμα δόσεις) αλλά δεν μπορω να κρατησω κατι που δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη,και με κοροιδευουν!!!Τώρα τη λελευταία εβδομαδα τρίζουν τα τζάμια.Γενικά έκανα λαθος επιλογή για γαλλικό αμάξι.Υπομονη. Κατα την γνωμη μου το clio ειναι καλυτερο αμάξι γενικά. Βεβαια σε αρκετους τριζει.....(κακο) Κατα τα αλλα το θεωρω πολύ καλο (σχεδιαση εσωτρικου, τιμονι (οκ), οδικη συμεριφορα, κινητηρας, ηχοσυστημα - ηχεια) Κανε υπομονη και αν τα προβληματα διορθωνονται (μαλλον οχι απο την επισημη ρενο..) τοτε δεν αξίζει να το πουλήσεις.
-
α)nexus αν 8ες εξηγησε τι ακριβως κανει το control tou ,δηλαδη τι ειναι το keyless start???
b)Kανενα σχολιο για το πακετο σποιλερ concept R που προσφερει η αντιπροσωπεια....ΓΙΑΤΙΙΙ?Δεν πιστευετε οτι γινεται πιο πιο επι8ετικο και εμφανισιμο?Καποιος αν ξερει τιμες για Ελλαδα?Λεμε τωρα....
c)Eπισης καμια αναφορα στο κοστος χρησης...Εχουμε καει με τις βενζινες τον τελευταιο καιρο....
d)Τα μπροστινα φαναρια φερνουν λιιιγο στο 350Ζ...δε νομιζετε? -
Το keyless start κάνει τα εξής: Όταν πλησιάζεις κοντά στο αμάξι γύρω στους 80 πόντους απόσταση αναγνωρίζει ότι είσαι εσύ (χεχε ήρθε ο αφέντης) καθότι έχεις το μπρελόκ επάνω σου. Πατάς ένα κουμπί στο χερούλι της πόρτας και ξεκλειδώνει. Μπαίνεις μέσα και γυρνάς τον διακόπτη χωρίς να βάλεις κάποιο κλειδί μέσα και παίρνει μπροστά και φεύγεις. Όταν φεύγεις απο το αμάξι ξαναπατάς το κουμπί στο χερούλι τής πόρτας κλειδώνει και φεύγεις. Επίσης μπορείς αντί για το κουμπί στο χερούλι της πόρτας να χρησημοποιήσεις για την ίδια διαδικασία τα κουμπιά του μπρελόκ του keyless start και μάλιστα απο μεγάλη απόσταση να κλειδώσεις και να ξεκλειδώσεις. Εμένα μου κάναν δώρο και τον συναγερμό οπότε όταν πατάω το κουμπί στο χερούλι η στο μπρελόκ ενεργοποιείται/απενεργοποιείται συνχρόνως και ο συναγερμός. Τήν στιγμή που γυρνάς τον διακόπτη της μίζας άν έχεις το μπρελόκ κοντά σου βγάζει ένδειξη μπλέ κλειδιού και παίρνει μπροστά η μηχανή αν δέν έχεις το κλειδί κοντά βγάζει μία ένδειξη κόκκινου κλειδιού και δέν παίρνει μπροστά. Σε περίπτωση που χαλάσει το σύστημα ή τελειώσει η μπαταρία ας πούμε, μέσα στο μπρελόκ έχει ένα μικρό κλειδί που βγαίνει αμα πατήσεις μια ασφάλεια και δουλέυεις το αμάξι με το κλειδί σάν οποιοδήποτε αμάξι. Εγώ το μπρελόκ δέν το βγάζω ποτέ απο τη μπανάνα που έχω πάντα μαζί μου και με βολέυει πάρα πολύ. Το keyless start Το έχει μόνο το gla και άμα το δείς στά χερούλια έχει αυτά τα μαύρα κουμπάκια που όλοι όσοι τα βλέπουν με ρωτάνε τι είναι.
Σχετικά με τις τιμές σπόιλερ και διάφορα τέτοια ρώτησα στην αντιπροσωπία και μου φανήκαν πάρα πολύ ακριβά. Δέν θυμάμαι ακριβώς τιμές οπότε δέν μπορώ να σε διαφωτίσω περισότερο.
Απο βεντζίνες μου φένεται πολύ οικονομικό. Βέβαια τώρα το πατάω αρκετά και όταν λέω οικονομικό ενοώ σε σχέση με την χρήση που κάνω. Αμα το πάω και σε ρυθμούς μετακίνισης θα μου φένεται οτι καίει πάρα πολύ λίγο.. -
exw atomo mesa stin antiproswpeia opote times ya spare parts kai spoiler 8a vrw efkola...
Thankz pantws ya tin enimerwsi kai sorry pou to nexis to kana nexusMε turbo kai 130Hp pws 8a einai???
Na tou valeis aerotomoula, an den exeis idi...
-
kserwi kaneis an mporei to swift na paragelthei me iliorofi??
-
Για την ηλιοροφή το ρώτησα και εγώ γιατί με ενδιέφερε. Μου είπαν όχι δεν υπάρχει δυνατότητα. Δέν ξέρω άν έχει αλλάξει κάτι απο τότε ή αν θα αλλάξει στο μέλον. Επίσης μου είπαν οτι η φιλοσοφία της Suzuki δεν είναι να έχει κάποια έξτρα και να προσθέτεις εσύ ότι θές. Έχει τις εκδόσεις που έχει και εσύ διαλέγεις. Αυτό το τελευταίο δέν θυμάμαι άν μου το είπαν γενικά για την Suzuki η ισχύει μόνο για το Swift.
-
Ο χρήστης Giannis64 έγραψε:
exw atomo mesa stin antiproswpeia opote times ya spare parts kai spoiler 8a vrw efkola...
Thankz pantws ya tin enimerwsi kai sorry pou to nexis to kana nexusMε turbo kai 130Hp pws 8a einai???
Na tou valeis aerotomoula, an den exeis idi...
Δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το nexus. Εγώ κατάλαβα ότι ενοούσες εμένα οπότε εντάξει.
Άν θυμάμαι καλά μου έιπαν στην αντιπροσωπεία ότι τον Ιανουάριο περίπου θα βγεί με 160 άλογα και θα έχει γύρω στα 18.000 ευρώ. Ελπίζω να μήν κάνω παραπληροφόρηση.
Όσο για την αεροτομή το σκέφτομαι και εγώ αλλά προς το παρόν είμαι πολύ πιεσμένος οικονομικά.
Suzuki Swift 2005