-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δεν υπάρχει σύγκριση Παύλο.
Η 599 δείχνει σαν Hyundai Accent μπροστά στην F40.Τώρα είναι σαν να συγκρίνεις σχεδιαστικά την 911 με την Cayenne...Σχεδόν τόση σχέση έχει η F40 με την 599
Αλλοπρόσαλλες γραμμές, κουραστικές διακοσμητικές φιοριτούρες, άσχημα πίσω φωτιστικά, πολύ φαντεζί λεπτομέρειες.
Διαφωνώ. Εμένα μου αρέσει (και σε άλλους απ' ό,τι είδα). Πώς μπορείς να αντικειμενοποιείς ρε συ Άγγελε ως 'κουραστικές', ή 'αλλοπρόσαλλες' τις σχεδιαστικές γραμμές, από τη στιγμή που σε μερικούς αρέσουν;
Όπως πάντα, όποια συζήτηση αφορά το design, δεν μπορεί να παρά να είναι υποκειμενική. Πάρε τη BMW πχ. Σε άλλους αρέσει ο Bangle, σε άλλους όχι.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Δεν υπάρχει σύγκριση Παύλο.
Η 599 δείχνει σαν Hyundai Accent μπροστά στην F40.Τώρα είναι σαν να συγκρίνεις σχεδιαστικά την 911 με την Cayenne...Σχεδόν τόση σχέση έχει η F40 με την 599
Αλλοπρόσαλλες γραμμές, κουραστικές διακοσμητικές φιοριτούρες, άσχημα πίσω φωτιστικά, πολύ φαντεζί λεπτομέρειες.
Διαφωνώ. Εμένα μου αρέσει (και σε άλλους απ' ό,τι είδα). Πώς μπορείς να αντικειμενοποιείς ρε συ Άγγελε ως 'κουραστικές', ή 'αλλοπρόσαλλες' τις σχεδιαστικές γραμμές, από τη στιγμή που σε μερικούς αρέσουν;
Όπως πάντα, όποια συζήτηση αφορά το design, δεν μπορεί να παρά να είναι υποκειμενική. Πάρε τη BMW πχ. Σε άλλους αρέσει ο Bangle, σε άλλους όχι.
Μπορεί να αρέσουν τα σχέδια του B. [καθαρά υποκειμενικό], αλλά δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει την γεωμετρική, πρισματική διαμόρφωση της Ζ4π.χ, αποτελούμενη από αλλεπάλληλα γεωμετρικά μοτίβα, που διασπούν τη 'καθαρότητα' του σχεδιασμού. Το 'flame design' εγγενώς περιλαμβάνει την ασυμμετρία. Κάτι που είδαμε πρώτα πρώτα στην X-Coupe, το πρώτο πρωτότυπο, βάσει του οποίου σχεδιάστηκε και η Ζ4. Στην τελευταία δεν υπάρχει η λιτή και συμμετρική εμφάνιση μιας Ζ1.
Το αν σου αρέσει το ένα ή το άλλο, είναι μεν υποκειμενικό, αλλά η αξιολόγηση ενός σχεδίου με αντικειμενικούς όρους είναι δυνατή και δόκιμη.Προφανώς και δεν υποννόησα ότι κρίνω την 599 αντικειμενικά Θέμη.
Η δική μου οπτική είναι. Εννοείται αυτό.
Αλλά αν αντιπαράβαλλεις τα δύο σχέδια [F40-599] θα διαπιστώσεις [ανεξάρτητα από το ποιό σου αρέσει περισσότερο], ότι η λειτουργική συμμετρία και η λιτότητα της F40 έχουν χαθεί στην 599. -
Είναι άδικο ΙΜΗΟ να 'συγκρίνουμε' F40 και 599.Τις χωρίζουν 2 δεκαετίες και κυρίως μια ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική προσέγγιση στην έννοια του σπορ αυτοκινήτου. Προφανώς εγώ, που ακούω F40 και βγαίνω έξω και κουνάω κόκκινες σημαίες με κίτρινους θυρεούς, δε μπορώ να θεωρηθώ αντικειμενικός!
Ε[ειδή το τόπικ είναι για την 599 όμως, τη θεωρώ όμορφη και αρκούντως διαφορετική της 612, σίγουρα όμως δεν είναι η FERRARI που θα με κάνει να ανατριχιάσω-ως οφείλει!Τα αμερικανάκια όμως μάλλον θα ενθουσιαστούν και θα την παρκάρουν δίπλα σε φτιαγμένες Σούπρα και ανοικτές Κορβέττες, μην έχοντας την παραμικρή ιδέα για τη διαφορά στο 'ειδικό βάρος'...Κι αυτό είναι που με πειράζει!Άντε και σε ανοικτή L.A.Version... -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Αλλά αν αντιπαράβαλλεις τα δύο σχέδια [F40-599] θα διαπιστώσεις [ανεξάρτητα από το ποιό σου αρέσει περισσότερο], ότι η λειτουργική συμμετρία και η λιτότητα της F40 έχουν χαθεί στην 599.Ναι, δε διαφωνώ. Απλώς θα συμφωνούσα περισσότερο αν μου έλεγες το ίδιο για την F40 ως προς την F430. Την 599 μπορείς να τη συγκρίνεις με την 456 και μάλιστα θα έλεγα ότι παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες. Όχι στις λεπτομέρειες ίσως, αλλά στη γενικότερη σχεδιαστική 'αύρα'.
-
δε συγκρινουμε καλυτερα 599 και 550. σιγουρα υπαρχει μια συχρονη νοτα αλλα μετα τι??
ο στρογγυλος κωλος σε ποιες φερραρι εχει ξαναεμφανιστει??
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Η 911 πουλάει σαν τρελλή, παρόλο που έχει το ίδιο σχεδόν σχέδιο τόσα χρόνια (αν και από την 996 και μετά, θεωρώ πως ανανεώθηκε επαρκώς). Γιατί λοιπόν η Porsche να πυροβολήσει το πόδι της και να αλλάξει ριζικά την 911; Πειραματισμούς και ανοίγματα κάνει σιγά σιγά με την Boxster και Cayman, και ας μη μιλήσω για τα σχέδια της Panamera.
Δε λέω ότι η Ferrari δεν υπερτερεί στο design, φυσικά και υπερτερεί και φυσικά έχει τολμήσει περισσότερο από πολλούς. Απλώς θεωρώ ατυχές το παράδειγμα της Porsche ως εταιρίας 'που δεν τολμά', για τον απλό λόγο ότι δεν έχει καμία ένδειξη από τους πελάτες της ότι πρέπει να τολμήσει
Ούτε η ferrari χρειάζεται να αλλάξει σχεδιαστική νότα, αλλά το κάνει (ιταλικό ταμπεραμέντο). Και προφανώς θα πουληθεί και η τελευταία 599 που θα βγει από την παραγωγή.
Ανοίγματα στο design κάνει με την boxter και την cayman? Όχι βέβαια, όλες οι μοντέρνες porsche έχουν την ίδια γραμμή, και αυτό γιατί όπως είπες πουλάνε, οπότε γιατί να το αλλάξουμε;
Τώρα για τους πελάτες τις δεν θα σχολιάσω, ας μην το ανάγουμε πάλι σε ανούσια συζήτηση. -
εγω ξερω οτι η 599 ειναι το ασχημοτερο μοντελο στην νεοτερη ιστορια της Σκουντερια. εκαναν οι ανθρωποι...
απο πισω καλο δεν λεω σαν Νισσαν ειναι (Σκαιλαιν κανεις??)
αλλα απο μπροστα... -
-
-
Μου αρέσει πολύυυυυυ!
Με εξαίρεση τα ολοστρόγγυλα πίσω φώτα!
-
ειχα μιλησει πριν και ειπα να μην κραξω αλλο αλλα δε μπορω.
δε μου αρεσουν πια οι φερραρι.- (μεχρι τα επομενα μοντελα).
υιοθετησαν και το κιτρινο γυφτικο στροφομετρο εελλλλλλεεεεεεεεοοοοοοοοοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ρε καραγυφτοι.
το νεο σκαιλαιν πιο ιταλικο θα δειχνει, τριζουν τα κοκκαλα της 550 ρεεεεεεεεεεεε.
aston martin και αγιος ο θεος.
αν θελουν να τραβηξουν τον αγωνιστικο δρομο να φτιαξουν κατι οπως πρεπει να ειναι π.χ. σαν ελις ,αλλα οχι φιλε μου δε γινεται μετα να μας παταει κατι που δε ειναι και τοσο σπορ π.χ. αστον,πορσε.
-
Σε αυτό το χρώμα, απλά υπέροχη!
-
Εγω την βρισκω κουκλα κλασσικη Φερραρι.Βεβαια καλυτερη ολων θεωρω την F430.
-
Οι ζάντες πάντως είναι ΤΡΙΣΑΘΛΙΕΣ
-
Ο χρήστης Ferraristas Στάθης έγραψε:
Εγω την βρισκω κουκλα κλασσικη Φερραρι.Βεβαια καλυτερη ολων θεωρω την F430.Δυστυχώς για την F430 υπήρξε και η 360.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Εγω την βρισκω κουκλα κλασσικη Φερραρι.Βεβαια καλυτερη ολων θεωρω την F430.
Δυστυχώς για την F430 υπήρξε και η 360.
Για μένα η πιο άσχημη σύγχρονη Ferrari μετά την F50. Καλά άμα τις συγκρίνουμε και οδηγικά ( με βάση τα όσα έχουν γραφτεί πάντα ) η 360 είναι πολύυυ πίσω.
-
Όσο διαφορετικά σχέδια είναι μεταξύ τους τόσες διαφορετικές γνώμες έχουμε.
Αντίθετα με τις porche τόσο ίδιες είναι μεταξύ τους που είτε τις αγαπάς όλες, είτε τις 'μισείς' όλες...Υγ. Η 599 μου φαίνεται απλά ΟK. αντίθετα η F430 το ομορφότερο αυτοκίνητο παραγωγής....
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Υγ. Η 599 μου φαίνεται απλά ΟK. αντίθετα η F430 το ομορφότερο αυτοκίνητο παραγωγής....
Αντιστρέφω τα μοντέλα και 'συμφωνώ'
-
Quattroruote :
V12/5999cc
620 Hp/7,600 rpm
608 Nm (62 Kgm) (μεταξυ 2000-6000rpm)
Dry Weight 1580 Kg -50kg 575, -140 Kg 612
F1 superfast: 0.100s vs F430 0.150s!
F1 Track:+20% traction (στην εξοδο)
W.d. 47%/53%
New 'manettino' ON SCREEN
Τελικη 330 Kph+ 205 mph