-
Έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά, μη δυνάμενος να βγάλω συμπέρασμα.
-
Παιδία άνθρωποι είναι και πέρα από τη λογική υπάρχει και το συναίσθημα. Και εμένα κάποια εύνοια που παρουσιάζεται με ενοχλεί αλλά την καταλαβαίνω. Θυμάμαι παλιά σχόλιο που έλεγε περίπου ότι το κλειώ είναι στην κορυφή και οι υπεύθυνοι της πεζό κοιτάνε με αμηχανία το δημιούργημα τους (βλέπε 206). Τα χρόνια πέρασαν και ένα αντικαθίσταται και το άλλο πουλά ακόμα σαν ζεστό ψωμί. Αυτό τι σημαίνει; Ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους; Για μένα όχι. Δεν έχουν γίνει ακόμα ρομποτάκια όπως συχνά μερικοί τους κατηγορούν. Μας λείπουν μερικές καλές πένες που έφυγαν αλλά αφήστε τους νέους να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Είναι φυσικό να αναζητείται μια νέα ταυτότητα. Υπάρχουν τα καλά γονίδια (αν δεν τα έχουν οι 4Τ τότε ποιο περιοδικό τα έχει) και θα βρεθεί ο σωστός δρόμος.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Άσχετο με τα αμέσως προγούμενα που γράφτηκαν, αλλά σχετικά με το τόπικ θα ΄θελα να ρωτήσω, αν δίνει πράγματι σημασία κανείς από το περιοδικό στα όσα γράφονται στο ομότιτλο φόρουμ του (και φυσικά εκφράζουν-υποθέτω-σε σημαντικό βαθμό και τους αναγνώστες του)...Αληθεια γιατι ένα περιοδίκό δε τους παει στα δικαστηρια για να βαλουμε πετρελαιο (να κανει και τη διαφήμιση του)
Δεν ειναι αντισυνταγματικό να έχουν οι αλλοι Ευρωπαίοι και εμείς το μπούλο
ή να εχουν οι τουρίστες στην ίδια πόλη
ή να έχουν όλοι οι διπλωμάτες στην ίδια ΄πόλη
ή να έχουν όλοι οι ταξιτζίδεςΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο ΛΑΛΑΚΑΣ σε αυτή την πόλη
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Περίεργο το αυτοκίνητο της χρονιάς με βάση 58 (; δεν θυμάμαι ακριβώς) δημοσιογράφους να είναι κάτι χειρότερο από daewoo nexia. Πολύ περίεργο..........
Υ.Γ. Μπορεί και όντως να είναι έτσι, αλλά πρώτη φορά βλέπω μια ανεξήγητη θετική σύμπνοια ανάμεσα σε όλον τον ειδικό τύπο σχετικά με ένα μοντέλο της Ρενό. Εδώ μέσα βέβαια έχουμε θάψει και έχουμε θάψει, οπότε...
Ο επιτροπή COTY απέχει πολύ από το ιδανικό! Αποτελείται από δημοσιογράφους ευρωπαίους κυρίως και πολύ λιγότερους από άλλες ηπείρους (λίγοι αμερικάνοι ελάχιστοι από ασία και ακόμα λιγότεροι από τα υπόλοιπα) από τους ευρωπαίους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην επιτροπή η πλοιοψηφία είναι Γάλλοι και οι υπόλοιποι είναι Ιταλοί, Άγγλοι και Γερμανοί. Αν κοιτάξεις τώρα τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών θα δείς οτι πολύ λίγα αυτοκίνητα που δεν είναι ευρωπαικά έχουν βραβευθεί. Και από όσα ευρωπαικά έχουν κερδίσει το βραβείο τα περισσότερα είναι γαλλικά -μάλιστα η Ρενώ έχει και το ρεκόρ. Με λίγα λόγια μην το παίρνεις και πολύ στα σοβαρά (μου θυμίζει τους ΗΠΑμερικάνους που λένε 'Παγκόσμιος Πρωταθλητής ' και εννοούν 'Πρωταθλητής ΗΠΑ'!!!)
Σχετικά τώρα με το Κλιό και την αντιμετώπισή του από τον ειδικό τύπο πρέπει να ξέρεις οτι υπήρχε σύμπνοια και με το προηγούμενο μοντέλο. Για το πρώτο κλιο (που σημειωτέον είχε κερδίσει και το παραπάνω βραβείο) δεν γνωρίζω τι έλεγε τότε ο τύπος. Είχα το πρώτο κλιό και έχω το δεύτερο αλλά δεν μπορώ να σου πω αν πράγματι είναι το καλύτερο γιατί δεν έχω οδηγήσει όλα τα άλλα. Υποτίθεται οτι αυτό το κάνουν οι δημοσιογράφοι.
Πάντως κι εγώ είμαι της λογικής 'αφού το λένε όλοι, δε μπορεί...'. Δυο πράγματα μπορέι να συμβαίνουν:
- Η αντιπροσωπεία έχει πληρώσει χοντρά λεφτά σε όλα τα περιοδικά για να κάνουν τα στραβά μάτια στα ελατώματά του.
- Είναι πράγματι πολύ καλό!
ΥΓ
Είμαι αναγνώστης του περιοδικού 4Τ από το 1992 περίπου.Πέρισυ πήγα φαντάρος και για πώτη φορά μετά από τόσα χρόνια δεν το αγόρασα. Από τότε έχω πάρει μόνο δυο τεύχη κι αυτά δεν τα πολυδιάβασα. Εν τω μεταξύ διάβασα μια ολόκληρη χρονιά από τα τεύχη που ήδη έχω (δε θυμάμαι ποιά χρονιά ήταν, κάπου στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας ή ίσως προς το τέλος της). Η διαφορά είναι τεράστια!!! Μιλάμε η μέρα με τη νύχτα...
Πολλά πράγματα έχουν βελτιωθεί αισθητά (κι όχι μόνο αισθητικά!). Αλλά υπήρχε κάτι που δεν υπάρχει. Μάλλον η ποιότητα του περιοδικού ακολουθεί την πορεία της ζωής...
-
Ο χρήστης yeoryiosb έγραψε:
Ο επιτροπή COTY απέχει πολύ από το ιδανικό! Αποτελείται από δημοσιογράφους ευρωπαίους κυρίως και πολύ λιγότερους από άλλες ηπείρους (λίγοι αμερικάνοι ελάχιστοι από ασία και ακόμα λιγότεροι από τα υπόλοιπα) από τους ευρωπαίους δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην επιτροπή η πλοιοψηφία είναι Γάλλοι και οι υπόλοιποι είναι Ιταλοί, Άγγλοι και Γερμανοί. Αν κοιτάξεις τώρα τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών θα δείς οτι πολύ λίγα αυτοκίνητα που δεν είναι ευρωπαικά έχουν βραβευθεί. Και από όσα ευρωπαικά έχουν κερδίσει το βραβείο τα περισσότερα είναι γαλλικά -μάλιστα η Ρενώ έχει και το ρεκόρ. Με λίγα λόγια μην το παίρνεις και πολύ στα σοβαρά (μου θυμίζει τους ΗΠΑμερικάνους που λένε 'Παγκόσμιος Πρωταθλητής ' και εννοούν 'Πρωταθλητής ΗΠΑ'!!!)Σχετικά τώρα με το Κλιό και την αντιμετώπισή του από τον ειδικό τύπο πρέπει να ξέρεις οτι υπήρχε σύμπνοια και με το προηγούμενο μοντέλο. Για το πρώτο κλιο (που σημειωτέον είχε κερδίσει και το παραπάνω βραβείο) δεν γνωρίζω τι έλεγε τότε ο τύπος. Είχα το πρώτο κλιό και έχω το δεύτερο αλλά δεν μπορώ να σου πω αν πράγματι είναι το καλύτερο γιατί δεν έχω οδηγήσει όλα τα άλλα. Υποτίθεται οτι αυτό το κάνουν οι δημοσιογράφοι.
Πάντως κι εγώ είμαι της λογικής 'αφού το λένε όλοι, δε μπορεί...'. Δυο πράγματα μπορέι να συμβαίνουν:
- Η αντιπροσωπεία έχει πληρώσει χοντρά λεφτά σε όλα τα περιοδικά για να κάνουν τα στραβά μάτια στα ελατώματά του.
Στην ψηφοφορία υπήρχαν και άλλα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, τα οποία όμως δεν πήγαν καλά, παρά το γεγονός ότι είχαν κάτι να προσφέρουν και αυτά.
Στην Ευρώπη επίσης, οι ΑΓΓΛΟΙ κάνουν κάθε τρεις και λίγο αφιέρωμα-τάμα στα Renault Sport (Clio - Megane) τα οποία εμείς οι ίδιοι θεωρούμε μπασκλασαρία (ωραία λέξη, ε; ). Και ως γνωρίζουμε, Άγγλοι με Γάλλους είναι μαλλί με μαλλί.
-
Μη γίνεσαι κακώς, Δεν υπάρχει καμία αντιπροσωπεία που δε βάζει διαφήμιση στους τροχούς. Αρα άμα βάζουν όλοι ποιον να πρωτοευνοήσεις... αλλα είναι αληθεια ότι τη renault την πάνε (αδίκως)
-
Την 'πάνε' πολύ και φαίνεται από το γεγονός ότι 'σπρώχνονται' ασύστολα τα μοντέλα της στα διάφορα συγκριτικά. Αφού και στην πρόσφατη σύγκριση VW Golf V - Ford Focus II - Toyota Corolla - Renault 19, το 19αρι στέφθηκε βασιλιάς της κατηγορίας παρά το γεγονός ότι είναι ξεπερασμένο εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον. Χωρίς άμεσο ψεκασμό, χωρίς πολλαπλούς συνδέσμους, χωρίς τίποτα στον εξοπλισμό.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Μη γίνεσαι κακώς, Δεν υπάρχει καμία αντιπροσωπεία που δε βάζει διαφήμιση στους τροχούς. Αρα άμα βάζουν όλοι ποιον να πρωτοευνοήσεις... αλλα είναι αληθεια ότι τη renault την πάνε (αδίκως)
Δεν το λέω με κακία, με ειρωνία το λέω!!! Εννοώντας οτι είναι μάλλον δύσκολο μια εταιρία να ρίξει τόσο χρήμα σε ΟΛΑ τα μέσα για νά έχει τέτοια αποδοχή...
Οι 4 Τροχοί πράγματι έχουν σχεδόν όλες τις εταιρίες σε διαφημίσεις (αυτό δεν ίσχυε πάντα και μεταβάλλεται κατά καιρούς ...παλιότερα είχα κάνει καταγραφή επί τρία χρόνια των εταιριών που διαφημίζονταν σε 2 περιοδικά αυτοκινήτου και σε 3 μοτοσυκλέτας και τα συμπεράσματα σε σχέση και με τα σχόλια του κάθε μέσου ήταν αποκαλυπτικά ...αλλά αυτό ήταν πριν καμιά δεκαετία) όμως αυτό δε σημαίνει κάτι αφούυπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει ο 'χρηματισμός' ενός περιοδικού (κι εδώ βέβαια δεν μιλάω για του τροχούς μόνο). Για παράδειγμα η Ρενώ ήταν (μπορεί και να είναι ακόμη δεν ξέρω) άμεσως συνεργάτης της εταιρίας στην πίστα των Μεγάρων στα πλαίσια του safetrack.
Να σημειωθεί οτι ακόμα θεωρώ του 4τροχούς το καλύτερο ελληνικό περιοδικό αυτοκινήτου αλλά απλώς απογοητεύομαι από την πτώση του επιπέδου γενικότερα στο χώρου του ειδικού τύπου. Να πω και κάτι ακόμα: το επίπεδο του περιοδικού 0-300 έπεσε ή δεν έπεσε μετά από τη συνεργασία με τις τεχνικές εκδόσεις; Εντάξει αυτό το 'έπεσε' κάποιος θα το πει 'δημιουργική διαφοροποίηση αλλάζοντας το κοινό-στόχο' αλλά η άποψή μου είναι οτι έπεσε!!!
Τέλος να σημειωθέι οτι είμαι φίλος της Ρενώ και συνεπώς όσα λέω δεν είναι από εμπάθεια εναντίων της. Είχαμε στην οικογένειά μου τρία Ρενώ από το 1990 και πήρα γυναίκα που είχαν στην οικογένειά της μόνο Ρενώ από το 1980. Εμείς με τη σειρά μας έχουμε αγοράσει ήδη 2 γενιές κλιό!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Μη γίνεσαι κακώς, Δεν υπάρχει καμία αντιπροσωπεία που δε βάζει διαφήμιση στους τροχούς. Αρα άμα βάζουν όλοι ποιον να πρωτοευνοήσεις... αλλα είναι αληθεια ότι τη renault την πάνε (αδίκως)Αδίκως ή δικαίως δεν το ξέρω αφού κι εγώ έχω μεγάλη συμπάθεια στη Renault. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι τόσο καλά λόγια για το clio ούτε οι Γάλλοι δεν γράψανε, σε βαθμό που το μυαλό του καχύποπτου Έλληνα αρχίζει να θυμάται τη σχέση με τη Renault ελέω χορηγίας στο safetrack κτλ.
-
...Είχαμε στην οικογένειά μου τρία Ρενώ από το 1990 και πήρα γυναίκα που είχαν στην οικογένειά της μόνο Ρενώ από το 1980. Εμείς με τη σειρά μας έχουμε αγοράσει ήδη 2 γενιές κλιό!Άκου κριτήρια για να ανοίξεις σπιτικό!!!
Πολύ γέλασα φίλε μου, εύγε!!!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
...Είχαμε στην οικογένειά μου τρία Ρενώ από το 1990 και πήρα γυναίκα που είχαν στην οικογένειά της μόνο Ρενώ από το 1980. Εμείς με τη σειρά μας έχουμε αγοράσει ήδη 2 γενιές κλιό!
Άκου κριτήρια για να ανοίξεις σπιτικό!!!
Πολύ γέλασα φίλε μου, εύγε!!!
Είναι αυτό που λέμε κοπέλα από σπίτι
-
Στο τελευταίο τεύχος,ο ΚΚ, αναφέρεται στο νέο σήμα των 4Τ!
Ποιό είναι?
Αυτό με τους τέσσερις κύκλους/ρόδες?Πολύ αφηρημένο είναι, αν είναι αυτό! -
Μεταξύ των 3 τετραγώνων και του ενός τριγώνου επάνω αριστερά δημιουργείται ο αριθμός 4, αν προσέξεις.
-
Για να επανέλθω σε αυτό που έλεγα για τη renault.... και που το εχω ξαναπεί
Αν ο ΣΧ δε ψηφίζε το ΚΛΙΟ θα εβγαινε αλλο αμάξι αυτοκίνητο της χρονιας
ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ $ ΤΡΟΧΟΙ για μία ακόμη φορά ΒΓΑΛΑΝΕ τη RENAULT με το αυτοκινητο της χρονιάς
Μπράβο ΣΥΜΠΤΩΣΗ...
-
Περίπτωση να πίστευε ότι πραγματικά άξιζε τον τίτλο το Clio δεν υπάρχει,έ?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Περίπτωση να πίστευε ότι πραγματικά άξιζε τον τίτλο το Clio δεν υπάρχει,έ?Τι είναι αυτά που λές τώρα?
Και να πάει χαμένη ολόκληρη 'θεωρία'? -
Κάπου είχα ένα ποστ σχετικά με τη θεωρία, αλλά...
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Περίπτωση να πίστευε ότι πραγματικά άξιζε τον τίτλο το Clio δεν υπάρχει,έ?it is a JOKE!!! you know XA XA
δεν το εννοω απλώς το λέω να γελάσουμε
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Για να επανέλθω σε αυτό που έλεγα για τη renault.... και που το εχω ξαναπείΑν ο ΣΧ δε ψηφίζε το ΚΛΙΟ θα εβγαινε αλλο αμάξι αυτοκίνητο της χρονιας
ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ $ ΤΡΟΧΟΙ για μία ακόμη φορά ΒΓΑΛΑΝΕ τη RENAULT με το αυτοκινητο της χρονιάς
Μπράβο ΣΥΜΠΤΩΣΗ...
Επίσης και άλλοι 11 που το ψήφισαν πρώτο, αν δεν το είχαν ψηφίσει δεν θα είχε βγει. Επίσης άλλοι 14 αν δεν το είχαν ψηφίσει 2ο, πάλι δεν θα είχε βγει. Επίσης άλλοι 10 αν δεν το είχαν ψηφίσει 3ο, φυσικά δεν θα είχε βγει, επίσης αν η γιαγιά μου......
-
ασε τη γιαγια σου τωρα.... δε μπορουμε να πουμε ενα αστειο βρε παιδακι μου
που να πουμε και κατι σοβαρο δηλαδη
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό