-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
βρε νάσο μέτρηση επιδόσεων είναι, προς θεου δηλαδή. Κ μάλιστα που μπορείς να 'προβαλεις' στην καθημερινότητα σου, να δεις τί δουλεια εχει κανει με το σασμαν κ τα χαρακτηριστικά του κιβωτιου η καθε εταιριαΗ καθημερινότητά μου λέει ότι αν θέλω να προσπεράσω, κατεβάζω ταχύτητα.
80-110 με 4η-5η-6η δεν είναι μέτρηση για προσπέρασμα, δεν έχει κανένα νόημα.εχει σημασία, γιατί κ εκεί τα τουρμπο ειναι πολύ πιο γρήγορο. Τώρα αν εσείς δουλεύεται τα μοτερ σας από τις 6000 μέχρι τις 6500 κ αλλάζετε ταχύτητες σα το βέγγο, οκ
Δεν με ενδιαφέρει μια μέτρηση που θα μου πει αν τα Turbo είναι πιο γρήγορα, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα (το προηγούμενο αυτοκίνητό μου ήταν Ν/Α και το τωρινό Turbo).
Με ενδιαφέρει μια μέτρηση που θα με πληροφορήσει κάτι ουσιαστικό και ΙΜΗΟ οι ρεπριζ δεν το κάνουν αυτό.αυτό τί σύγκριση είναι?
Μια περίπτωση λανθασμένης χρήσης ρεπριζ.
(δεν το βρήκα στα Αγγλικά, ελπίζω να ξέρεις Ρώσικα )
η δοκιμασία προσπεράσματος των 4 τροχών ΡΕΠΡΙΖ είναι ουσιαστικά
Προτιμώ τη δοκιμασία προσπεράσματος, που έχει σαφή και ρεαλιστικό χαρακτήρα, παρά τις ανούσιες ρεπριζ.
κάνεις λάθος. κ θα σου πω ένα παράδειγμα που ζω κάθε μερα. το δικό μου ίμπιζα 101 άλογα αν δεις αυτά που λες, εκτός τις δυναμομετρήσεις που δεν βάζει παντα το περιοδικό, είναι σουπερ κ 100% καλύτερο από το 80αρι που έβγαζε τότε. αν δεις όμως τις συνολικές επιδόσεις, διάγραμμα ροπής, σχεσεις ταχυτήτων...το συνδιασμό αυτών των δύο...ΤΙΣ ΡΕΠΡΙΖ ΔΗΛΑΔΗ το 80αρι υπερέχει ξεκάθαρα. Κ πράγματι, δεν μπορείς να φανταστείς ποσο είχα εκπλαγεί όταν είχα πάρει ένα 75αρι για αμαξι αντικαταστασης πόσο % του χρόνου λειτουργίας του είναι ένας κινητήρας πάνω από τις 5000στροφές, γιατί εκεί επαληθεύεις το 0-1000 κ όλα αυτά που λες?
Tα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα φαίνονται σε μια δυναμομέτρηση.
Οι ρεπριζ σου έδειξαν ότι το 75άρι είχε κοντύτερο κιβώτιο -
το 75αρι εχει μακρυτερο κιβωτιο στη συγκεκριμενη περιπτωση...
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
@Κίκιζας
Πες μας αν θέλεις ποιό ακριβώς μέγεθος μετράνε οι ρεπριζ (που δεν μετριέται με άλλο καταλληλότερο τρόπο) και τι ακριβώς μας δείχνουν.
Aνεφερα πριν. Μια προσπεραση. Μας δειχνουν σε ποσο χρονο θα φτασουν πχ 40Km/h παραπανω ταχυτητα ( στο 80-120km/h πχ) απο αυτη που ειχαν, ωστε να προσπερασουν καποιο αλλο αυτοκινητο. Ο χρονος αυτος, ουσιαστικα ειναι εκεινος κατα τον οποιο 'εκτιθεται' καποιος αν πχ βγαινει στο αντιθετο ρευμα οταν βλεπει οτι δεν υπαρχει διερχομενο αυτοκινητο, και γενικοτερα, που χρειαζεται για να προσπερασει τον μπροστινο του.
Και αυτό θα το κάνεις με 4η; Γιατί;
γιατί αν έχεις τουρμπο,κ 5η να έχεις θα προσπεράσεις πιο γρήγορα από κάποιον με ατμόσφαιρα που περιμένει να κατεβάσει 3η όταν αδειάσει το αντίθετο ρεύμα για να βγει. αρα λιγότερη μάχη με το σασμάν, καθόλου αγχος μη βρεις κόφτη πάνω στην προσπεραση, οπότε πιο ήρεμο ταξίδι για τον οδηγό κ τους συνεπιβάτες, λιγότερη κατανάλωση.
Παναγιωτη, το 'λιγοτερη καταναλωση' ελεγχεται.. το Yeti 1.2 της αδερφης μου παιζει απο 9 - 11 λτ/100 χλμ
Ενω στν αρχη το εν λογω μοτερ με ειχε ενθουσιασει, αφου περασα λιγο καιρο μαζι του, 'απογοητευτηκα'. Κραταει δυσκολα μια ανετη ταχυτητα ταξιδιου (6η με 110 χαω, π.χ.), ενω αν θες να την ανεβασεις απο τα 110 στα 120 π.χ. πρεπει να πατησεις βαθεια το γκαζι, με αποτελεσμα να βλεπεις την καταναλωση να εκτινασσεται.
Τα μονα ελαφρυντικα ειναι τα εξης:- Το συγκρινω - αδικα - με το μοτερ του Golf V GTI
- Δεν γνωριζω πως συμπεριφερονται τα υπολοιπα 'μικρα τουρμπατα'
μαη του σεντς.
-
9-10 lit? Δηλάδη περίπου 10 μέση? Πολύ δεν είναι ρε 30φυλλε?
Το Γιέτι το έχω στη λίστα για αγορά, αλλά το ψάχνω μτχ, που δεν υπάρχει....
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Παναγιωτη, το 'λιγοτερη καταναλωση' ελεγχεται.. το Yeti 1.2 της αδερφης μου παιζει απο 9 - 11 λτ/100 χλμ
Ενω στν αρχη το εν λογω μοτερ με ειχε ενθουσιασει, αφου περασα λιγο καιρο μαζι του, 'απογοητευτηκα'. Κραταει δυσκολα μια ανετη ταχυτητα ταξιδιου (6η με 110 χαω, π.χ.), ενω αν θες να την ανεβασεις απο τα 110 στα 120 π.χ.ο 'σωστός' κινητήρας για το γετι είναι ο 1400αρης. Είναι αρκετά βαρύ, με κακή αεροδυναμική κ κυρίως έχει 6η με 40χλμ/1000στροφές ρε φίλε , οπότε τί περιμένεις? κ πάλι καλά να λες πρεπει να πατησεις βαθεια το γκαζι, με αποτελεσμα να βλεπεις την καταναλωση να εκτινασσεται.
Τα μονα ελαφρυντικα ειναι τα εξης:- Το συγκρινω - αδικα - με το μοτερ του Golf V GTI
μαη του σεντς.
@cmarin τα σκόντα κρατάνε πολύ καλά τη τιμή τους ψαχνει κ ένας συναδελφος, κ κατέληξε πως καλύτερα να παρει καινουργιο με άτοκο που έχει η σκοντα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καθαρά από την τεχνική πλευρά λοιπόν προτιμώ έναν δίλιτρο ατμοσφαιρικό 150 ίππων σε σχέση με έναν τούρμπο 1.6 150 ίππων..καθαρά από τεχνική σκοπιά έχεις άδικο. Τα τουρμπο έχουν σε όλες τις στροφές περισσότερους ίππους κ ροπή (περα απο τους μέγιστους ίππους που προφανώς είναι 150 ). Οικονομοτεχνικά μπορούν να γίνουν πιο οικονομικά αν δουλευεις χαμηλές στροφές κ μόνο, ενώ έχουν κ λιγοτερα τέλη-τεκμήρια.
σε προσωπικό επίπεδο, ο καθένας παίρνει αυτό που γουστάρει-αντέχει πιο πολύ. -
Όχι δεν έχουν σε όλες τις στροφές. Έχουν συμπιεσμένη δύναμη στις μεσαίες, που σημαίνει ότι ψηλά (εκεί ακριβώς που θέλεις την δύναμη όταν πηγαίνεις αεροπορία), λαχανιάζουν ενώ στις μεσαίες δεν είναι ρυθμίσιμοι στο γκάζι. Σου έχω πει πόσο δεν εντυπωσιάστηκα από τον 150άρη Ecoboost (μιας και μιλάμε για αυτόν στο συγκριτικό των 4Τ), έτσι;
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Ενω στν αρχη το εν λογω μοτερ με ειχε ενθουσιασει, αφου περασα λιγο καιρο μαζι του, 'απογοητευτηκα'. Κραταει δυσκολα μια ανετη ταχυτητα ταξιδιου (6η με 110 χαω, π.χ.), ενω αν θες να την ανεβασεις απο τα 110 στα 120 π.χ.ο 'σωστός' κινητήρας για το γετι είναι ο 1400αρης. Είναι αρκετά βαρύ, με κακή αεροδυναμική κ κυρίως έχει 6η με 40χλμ/1000στροφές ρε φίλε , οπότε τί περιμένεις? κ πάλι καλά να λες πρεπει να πατησεις βαθεια το γκαζι, με αποτελεσμα να βλεπεις την καταναλωση να εκτινασσεται.
μαη του σεντς.
@cmarin τα σκόντα κρατάνε πολύ καλά τη τιμή τους ψαχνει κ ένας συναδελφος, κ κατέληξε πως καλύτερα να παρει καινουργιο με άτοκο που έχει η σκοντα
Ηθελα κυριως να κανω ενα point για το downsizing+turbo που ειναι 'η νεα μοδα', ενω την ιδια στιγμη τα αμαξια γινονται ολο και πιο βαρια... μικρα και τουρμπο δεν ειναι λυση στην οικονομια καυσιμου.. απλα ειναι φτηνη λυση.
Η λυση ειναι μια: Δωστε μοτερ εφ-ουαν στον λαο! τον γκωλο τους απο ιπποδυναμη και καταναλωση στο 'μηδεν'!
πστ! και που 'σαι.. ατμο, ετσι? -
Όχι δεν έχουν σε όλες τις στροφές. Έχουν συμπιεσμένη δύναμη στις μεσαίες, που σημαίνει ότι ψηλά (εκεί ακριβώς που θέλεις την δύναμη όταν πηγαίνεις αεροπορία), λαχανιάζουν ενώ στις μεσαίες δεν είναι ρυθμίσιμοι στο γκάζι. Σου έχω πει πόσο δεν εντυπωσιάστηκα από τον 150άρη Ecoboost (μιας και μιλάμε για αυτόν στο συγκριτικό των 4Τ), έτσι;δε παλευεσαι με τιποτα φιλε
δεν εντυπωσιαστηκες απο τον 150αρη, αλλα πηγαινες μαζι με ατμοσφαιρικο 150αρι, θα ειχε φαει 40ταχυδρομικους κωδικες την ωρα
-
Το ίδιο γρήγορα είναι 150άρια ατμοσφαιρικά ίδιου βάρους. Αλλά ποιοτικώς πολύ καλύτερα στην λειτουργία τους.
-
Όχι δεν έχουν σε όλες τις στροφές. Έχουν συμπιεσμένη δύναμη στις μεσαίες, που σημαίνει ότι ψηλά (εκεί ακριβώς που θέλεις την δύναμη όταν πηγαίνεις αεροπορία), λαχανιάζουν ενώ στις μεσαίες δεν είναι ρυθμίσιμοι στο γκάζι. Σου έχω πει πόσο δεν εντυπωσιάστηκα από τον 150άρη Ecoboost (μιας και μιλάμε για αυτόν στο συγκριτικό των 4Τ), έτσι;Γίνε καλύτερος οδηγός λοιπόν.
-
Αν είναι να τρολλάρουν και οι μοντς... Ένα μη γραμμικό μοτέρ δεν είναι ποτέ προτιμητέο. Το λένε όλοι: Ο Σεμπ ο Φέτελ, ο Νάντο ο Αλόνσο και ο Σεμπ ο Λεμπ... Αυτό το turbo lag, μετά ξαφνικά ροπή και μετά λαχάνιασμα είναι για γέλια και για κλάματα.
-
Δεν τρολλάρω. Εφόσον υπάρχουν οδηγοί που πηγαίνουν αεροπορία με ντίζελ (το απόλυτο παράδειγμα της συμπιεσμένης δύναμης) και σπέρνουν ράγες, τότε δεν είναι κάτι που δεν μαθαίνεται.
-
Αν είναι να τρολλάρουν και οι μοντς... Ένα μη γραμμικό μοτέρ δεν είναι ποτέ προτιμητέο. Το λένε όλοι: Ο Σεμπ ο Φέτελ, ο Νάντο ο Αλόνσο και ο Σεμπ ο Λεμπ... Αυτό το turbo lag, μετά ξαφνικά ροπή και μετά λαχάνιασμα είναι για γέλια και για κλάματα.δίκαιο έχεις αλλά πιο λαγκ κ πιο ξέσπασμα. Μιλάμε για φλατ καμπυλη ροπής από τις 2000 μεχρι τις 6000
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εφόσον υπάρχουν οδηγοί που πηγαίνουν αεροπορία με ντίζελ (το απόλυτο παράδειγμα της συμπιεσμένης δύναμης) και σπέρνουν ράγες, τότε δεν είναι κάτι που δεν μαθαίνεται.Βρε Ντίνο, υπάρχει τρόπος να το πας με τα νερά του και να το πας γρήγορα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι α) με ένα πιο γραμμικό δεν θα ήσουν ταχύτερος και β) ότι αυτός ο τρόπος οδήγησης είναι ευχάριστος οδηγικά. Νομίζω καταλαβαινόμαστε. Αν θες το συνεχίζουμε το απόγευμα από κοντά.
δίκαιο έχεις αλλά πιο λαγκ κ πιο ξέσπασμα. Μιλάμε για φλατ καμπυλη ροπής από τις 2000 μεχρι τις 6000
Πρώτα από όλα αυτό που λες δεν υπάρχει ούτε καν στα χαρτιά. Αλλά άσε τα χαρτιά. Πατώντας τέρμα το γκάζι, περνάει (απο μοτερ σε μοτέρ διαφέρει αλλά δεν υπάρχει τουρμπιστό που να μη το έχω νιώσει) κάποιος αντιληπτός χρόνος μέχρι να σπουλάρει η τουρμπίνα. Μετά γύρω στις 2500 βλέπεις το μπαρόμετρο να φουλάρει και να ροπιάζει και στις 5500 νιώθεις το αυτοκίνητο να λαχανιάζει. Με συγχωρείς αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο αυτό. Μπορεί να είναι ο εύκολος και φτηνός τρόπος (ειδικά στην Ελλάδα που τα κυβικά είναι απαγορευμένος καρπός) αλλά δεν είναι η βέλτιστη λύση. Μιλάω για τα ευρέως διαδεμονένα τούρμπο 1400-1600 130-160 ίππων τώρα. Αν είναι να μιλήσουμε για Mitsu Evo, αλλάζουν πολλά.
ΥΓ: Μήπως το σκίσαμε στα ???
-
Όλα γίνονται.
-
Να βάλω μια Formula 1 τώρα ή να συγκρατηθώ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
New-Audi-R18-for-the-2011-Le-Mans-24-Hours_3.jpgΚάποιος χάκαρε το ακάουντ του Νταχτιρντίνου!
Αντί για Peugeot πόσταρε Audi!
-
@Κίκιζας
Πες μας αν θέλεις ποιό ακριβώς μέγεθος μετράνε οι ρεπριζ (που δεν μετριέται με άλλο καταλληλότερο τρόπο) και τι ακριβώς μας δείχνουν.
Aνεφερα πριν. Μια προσπεραση. Μας δειχνουν σε ποσο χρονο θα φτασουν πχ 40Km/h παραπανω ταχυτητα ( στο 80-120km/h πχ) απο αυτη που ειχαν, ωστε να προσπερασουν καποιο αλλο αυτοκινητο. Ο χρονος αυτος, ουσιαστικα ειναι εκεινος κατα τον οποιο 'εκτιθεται' καποιος αν πχ βγαινει στο αντιθετο ρευμα οταν βλεπει οτι δεν υπαρχει διερχομενο αυτοκινητο, και γενικοτερα, που χρειαζεται για να προσπερασει τον μπροστινο του.
Και αυτό θα το κάνεις με 4η; Γιατί;
Oxι εγω ρε συ Αλεξανδρε, θα κατεβασω, ΑΛΛΑ αυτο σημερα ειναι εξαιρεση για τον μεσο οδηγο, και αρα διευκολυνση
το να ΜΗΝ κατεβασει, και να προσπερασει οπως ειναι, 'φουσκωνοντας' την τουρμπινα, εφοσον την εχει.
Αν βεβαια εχω τουρμπατο, και δεν εχει 'ψοφησει'-πεσει πολυ χαμηλα, θα δοκιμασω και να φυγω με μια σχεση πανω... -
Παλιά που δεν υπήρχαν turbo και είχαν ρεπριζ τι ακριβώς έδειχναν ?
Αν τώρα συγκρίνουν μεταξύ τους turbo, τι ακριβώς δείχνουν οι ρεπριζ ?Διότι μέχρι στιγμής το μόνο που είδα να χρησιμεύουν είναι η τεκμηρίωση της ανωτερότητας των turbo vs. N/A
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό