-
Εμένα με ενοχλούν οι διαφημιστικές καταχωρήσεις που μοιάζουν με άρθρα των 4Τ. Παράδειγμα το αντίστοιχο της CITROEN στο τρέχον τεύχος.
Το οικο-ένθετο πάρα πολύ καλό.
-
Όσα περιοδικά αυτοκινήτου διάβασα αυτό το μήνα έχουν στις πίσω σελίδες αυτοκίνητα για δοκιμές «μακράς διαρκείας». Τα αυτοκίνητα αυτά τα έχουν παραλάβει καινούρια και τα επιστρέφουν μετά από μερικούς μήνες διανύοντας περίπου 1000 χιλιόμετρα το μήνα. Άποψη μου είναι ότι σκοπός των παραπάνω «δοκιμών» είναι να γεμίζουν τις σελίδες των περιοδικών αφού ποσώς ενδιαφέρουν τον αναγνώστη οι προσωπικές εμπειρίες των «δοκιμαστών» από τα ψώνια στο μπακάλη ή οι βόλτες τους στη παραλιακή. Αυτό που ενδιαφέρει τον αναγνώστη από μία πραγματική δοκιμή μακράς διαρκείας είναι η αντοχή του αυτοκινήτου και των εξαρτημάτων του στο χρόνο, οι τριγμοί που πιθανών εμφανίζονται, η αξιοπιστία του κινητήρα, τα διαστήματα και το κόστος των service, η επάρκεια ή μη ανταλλακτικών, κλπ. Αντί να έχετε τόσα αυτοκίνητα για «δοκιμή μακράς διαρκείας» πάρτε ένα-δύο και κάντε με αυτά 100000 χιλιόμετρα ώστε να γίνεται πραγματική δοκιμή και όχι βόλτες με καινούρια αυτοκίνητα.
-
Δεν έχεις και πολύ άδικο, αλλά να ξέρεις οτι:
α. ΠΟΛΥ δύσκολα μια εταιρεια θα δώσει το καμάρι της σε μουρλαμένους δημοσιογράφους για 100 Κ χλμ
β. 10000 δημοσιογραφικά χλμ παίζει να αντιστοιχούν και σε 50000 χλμ 'κανονικής' χρήσης. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν έχεις και πολύ άδικο, αλλά να ξέρεις οτι:
α. ΠΟΛΥ δύσκολα μια εταιρεια θα δώσει το καμάρι της σε μουρλαμένους δημοσιογράφους για 100 Κ χλμ
β. 10000 δημοσιογραφικά χλμ παίζει να αντιστοιχούν και σε 50000 χλμ 'κανονικής' χρήσης.Όταν μια εταιρία δίνει 5, 6 ή και 7 χρόνια εγγύηση φοβάται τα 100000 χιλιόμετρα?
Θυμάμαι πάντως παλιότερα τέτοιες δοκιμές στο γερμανικό AMS αλλά και στους 4Τ
-
Θα συμφωνήσω με το ότι οι δοκιμές πρέπει να χτυπάνε 100Κ. Σήμερα όλα τα αυτοκίνητα παρουσιάζονται να είναι υπεραξιόπιστα και όλοι οι συντάκτες καμαρώνουν σα γύφτικα σκερπάνια καμαρώνοντας ότι το εν λόγω μοντέλο δεν έβγαλε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΛΑΒΗ* έχοντας κάνει το εκπληκτικό νούμερο των ...30.000 χιλιομέτρων.
Τάουρους γνωρίζοντας πολλά οχήματα που έχουν γράψει 500Κ+ χιλιόμετρα γιατί να μην το κάνουν οι δημοσιογράφοι έτσι με τα πιο σύγχρονα οχήματα? Δεν λέω να δώσουν 911 να δοκιμάσουν αλλά αν δοκίμαζαν ενδεικτικά σουπερμίνι από κάθε εταιρεία δεν θα ήταν άσχημα...
*Διαβάζοντας όλο το τέστ πάντα θα βρεις μία μικροαιτία για την οποία το τουτού ξαναπήγε συνεργείο...
-
Καιρο ειχα να γκρινιαξω αλλα να που βρηκα παλι την ευκαιρια.
Αν παρετε τα τρια τελευταια τευχη των 4Τ (443-444-445) και τα βαλετε διπλα διπλα,θα δειτε οτι τα εξωφυλλα τους μοιαζουν.
ΔΕΝ ειναι ιδια αλλα ευκολα μπορεις να βρεις κοινα σημεια.Τα εχω και τα τρια στο ραφι και για να διαλεξω το μηνα που θελω,ψαχνω να τον διαβασω ενω παλια το εξωφυλλο ηταν αρκετα χαρακτηριστικο για να το θυμαμαι.Φυσικα δεν ειναι τιποτα το τρομερο αλλα να μου εκατσε και ηθελα να το πω,φιλικα παντα.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Θα συμφωνήσω με το ότι οι δοκιμές πρέπει να χτυπάνε 100Κ.Κι όταν διαβάσεις τα αποτελέσματα της δοκιμής θα έχει βγει το F/L
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Θα συμφωνήσω με το ότι οι δοκιμές πρέπει να χτυπάνε 100Κ.
Κι όταν διαβάσεις τα αποτελέσματα της δοκιμής θα έχει βγει το F/L
Ρε σεις ο τράβελμαν είναι τσίπης σιγά μην πάρει καινούργιο αμάξι
Πέρα από την πλάκα όμως δεν νομίζω ότι είναι αδύνατον σε δύο χρονάκια να χτυπήσεις 100Κ αν χτυπάς 50 Κ το χρόνο. Απορώ πως ο Ρέρλ έκανε 120Κ το χρόνο όντας 16 χρονών. Ίσως για αυτό πήγαινε όπως πήγαινε...
-
Πολύ πλούσιο το τεύχος Νοεμβρίου από ένθετα. Έχει ένθετο για ρολόγια, άλλο ένθετο για gadgets, άλλο για παιδί και αυτοκίνητο, άλλο για leasing και άλλο για τρέιλερς!!!!!
Από ύλη δεν έχω δει ακόμη, αλλά η 8C και 430SC του εξωφύλλου υπόσχονται πολλά -
Ξεκινησα με το ενθετο για το leasing για το οποιο οι γνωσεις μου ησαν κοντα στο μηδεν.
Μετα απο τη μελετη που με φωτισε πληρως,στην μελλοντικη αγορα αυτοκινητου ...... θαααα το σκεφτω.Το αλλο για τα τρειλερς το'δωσα ανεπαφο σ'ενα γειτονα με ' ρυμουλκουμενα' ενδιαφεροντα.
Για το κυριως πιατ# περιοδικο κρισεις η επικρισεις,αν υπαρχουν,εν καιρω.
-
Το ένθετο 'Παιδί και Αυτοκίνητο' πρέπει να μοιράζεται σε όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας. Γρήγορο, εύκολο, κατανοητό, με πολλά σκίτσα και παιχνίδια για τα παιδιά. Σκεφτείτε το λίγο, με κάποιο χορηγό όπως αυτό δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να γίνει.
-
Και καινούργια φωτο Καββαθα με την 1200GS.
-
Πραγματικά είναι πολύ πλούσιο τεύχος. Με τόσα ένθετα όμως στο τεύχος Ιανουαρίου προσδοκώ ...τόμους.
Για το περιεχόμενο του τεύχους κριτικές στο μέλλον.Να κάνω και μία πρόταση... θα ήταν όμορφο σε κάθε τεύχος να κάνετε κάποιο ολιγοσέλιδο αφιέρωμα σε αυτοκίνητα που σημαδεψαν την εποχή τους συνοδευόντας τα με αναδημοσίευση του άρθρου της εποχής από τους 4τ. Φανταστείτε για παράδειγμα ένα αφιέρωμα στο εσκορτ μκ1 ή 2 με αναδημοσίευση των άρθρων δοκιμής, φώτο από αγωνιστικές εκδόσεις κλπ
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Πραγματικά είναι πολύ πλούσιο τεύχος.Επειδη μου εκανε και μενα εντυπωση το ζυγισα. 1450 γραμμαρια.
-
Επειδή έχει ALFA εξώφυλλο πήρατε τις ζυγαριές? Εγκάθετοι
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Πραγματικά είναι πολύ πλούσιο τεύχος.
Επειδη μου εκανε και μενα εντυπωση το ζυγισα. 1450 γραμμαρια.
η πλάκα είναι ότι όταν το κράταγα στο γραφείο μου λένε...πω πω 2 κιλά περιοδικό πήρες. Αν το ήξερα θα τους έλεγα...1450 γραμμάρια
-
Εντυπωσιακά καλύτερο τεύχος από το μέσο όρο του 2007 θα έλεγα.
Τόσο οι παρουσιάσεις των ALFA, FERRARI και PORSCHE όσο και το οδοιπορικό με τα Yaris & 2 σε πολύ καλό επίπεδο.
Κάποια λάθη (πως είναι δυνατόν το Subaru να είναι πιο γρήγορο στο 0-100 αλλά στο διάγραμμα ταχύτητας απόστασης να υπολείπεται, ή η διαφορά του Alonso από τους KR & FΜ αν θυμάμαι καλά ήταν κάπου στο λεπτό και όχι 9 δεύτερα.) δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Μετά από καιρό ξεκίνησα το τεύχος και το τελείωσα μονορούφι. Κάτι που εδώ και καιρό όμως δεν μπορώ να κάνω με την ΠΤΗΣΗ και αυτό με προβληματίζει.
Το τεύχος των ωρολόγιων πολύ καλό ως αρχή. Καλά δεν περιμένω αναλύσεις του στυλ το ανοίγουμε για να δούμε πως λειτουργεί (λίγοι οι τρελοί) αλλά την επόμενη φορά (τώρα που γνωρίζουμε και την ορολογία) μία πιο βαθύτερη παρουσίαση για κάποια από τα μοντέλα δεν θα έβλαπτε...
Το τεύχος της οδικής ασφάλειας για παιδιά πολύ διδακτικό (ακόμα και για μεγάλους).
-
Πολύ καλός ο οδηγός για το παιδί και το αυτοκίνητο, ήδη φυλάχτηκε για το ξαδερφάκι μου! Μπράβο, θέλουμε και άλλα! Στα σύν και η ύπαρξη άρθρων και πινελιών με 'πράσινο' χαρακτήρα, γίναμε Ευρώπη!
Το ένθετο για το τρέηλερ φυσικά έμεινε ανέγγιχτο (μόνο ότι χωράει στην οροφή του αμαξιού και δεν έχει πηδάλιο με ενθουσιάζει απο θάλασσινα οχήματα) ενώ το ένθετο για τα ρολόγια απλά απεθύνεται στα 'κοχίμπα' που βρίζει χρόνια τώρα ο ΚΚ, ενώ το άλλο με τα γκάτζετ στα καγκούρια. Με λίγα λόγια πολύ κακό και βάρος για το τίποτα...
Θα ήθελα και μετρήσεις σε κράτημα όπως σλάλομ ή χρόνους πίστας για την κόντρα γιάρις και 2 όπως και φυσικά για σουμπαρού και γκόλφ. Διαβάζοντας ίσως βρούμε και άλλα...
-
Ωραίο το autobild-και πάλι. Ενδιαφέρον και το τεστ ταράνδου.
-
Πολύ καλό το περιοδικό αυτό το μήνα και τα ένθετα πολύ μα πολύ χρήσιμα.
Το χούι όμως λένε φεύγει τελευταίο και δεν μπορώ θα γκρινιάξω πάλι!!! Καλά στο προηγούμενο δεν έγινε αναφορά στην διοργάνωση του rally Κρήτης που θα γίνονταν τον Οκτώβριο, σε αυτό το τεύχος δεν μπορούσαν να μπουν δυο αράδες. Μέχρι τη Ρόδο φτάσαμε το καράβι δεν άραξε στην Κρήτη;
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό