-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τα τεχνικά του ΣΛ ( )
Ποιος ειναι παλι αυτος; Που τους βρισκουν ρε τοσους ασχετους;
Μπρε ΟΥΣΤ!
Ω ρε φούστη μου,περιμένω πώς-και-πώς να δω το πρωτο σου τεχνικο άρθρο για opel
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Την πρωταπριλιά
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
τα τεχνικά του ΣΛ ( )
Στο ανεξάντλητο 'pool' που λέγεται 4ΤΦ.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
τα τεχνικά του ΣΛ ( )
Μπρε ΟΥΣΤ!
Μόνο ένα άρθρο; Αφιέρωμα στα μικρά σεντάν της Opel θέλουμε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που υποστηρίζουν ότι η ΙΣ δεν έχει θέση στο περιοδικό ?
Συμφωνώ. Για παράδειγμα σε φωτογράφιση ακριβού ανοικτού αυτοκινήτου σε γραφικό (αλλά και κοσμοπολίτικο) χώρο, ποιος θα έπρεπε να κάθεται στο τιμόνι, σε ποιούς απευθύνεται τέτοιο αμάξι;
Αν τα αμάξια τα αγόραζε ο κόσμος για τις επιδόσεις τους, θα υπήρχαν ελάχιστα SUV στο δρόμο.
Συμφωνώ σε αυτό, αλλά καλό θα ήταν να παρέμενε ως το μοντέλο της φωτογράφησης και να μην γράφει και άρθρα... Συμφωνώ ότι τα κριτήρια των περισσοτέρων είναι άσχετα με τα δικά μας, αλλά κάποιος είχε πει παραπάνω ότι ένα περιοδικό (ιδίως οι 4Τ που ισχυρίζονται ότι είναι κομμάτι του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού) θα πρέπει να διαμορφώνουν αγοραστικές συνειδήσεις και όχι ν' ασχολούνται με το αν το τάδε 'γκάμπριο' είναι γλυκούλι ή αν αρέσει στα μοντέλα...
Χώρια που γενικώς τα τελευταία 3-4 χρόνια το περιοδικό δεν μας τα λέει καλά... (Να θυμίσω τον ΚΚ που έσκιζε τα ρούχα του σ' ένα σχετικά πρόσφατο Εν λευκώ ότι οι ΤΕ ήταν είναι και θα παραμείνουν ανεξάρτητες και ότι τα σχετικά κουτσομπολιά είναι κακόβουλες συκοφαντίες και 1-2 Εν Λευκώ μετά ανακοινώνει πόσο καλή είναι η εξαγορά του 35% των ΤΕ από τις Εκδόσεις Λυμπέρη, ή θα είμαι εγκάθετος;;;; ) Προσωπικά, δεν μ' ενδιαφέρει ούτε που ανήκει το περιοδικό, ούτε ποιος το διευθύνει. Θέλω ένα ανεξάρτητο περιοδικό που να εμπιστεύομαι... Και τώρα τελευταία δυσκολεύομαι να εμπιστευτώ τους 4Τ... Σημάδια υπάρχουν (η δοκιμή του Nissan Tiida ), αλλά πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο!
Πάντως χαίρομαι πάρα πολύ που η κριτική δεν παιρνάει απαρατήρητη, βλ. άρθρο ΣΧ αυτό το μήνα, που πραγματικά το ευχαριστήθηκα! Είχα καιρό να καταλάβω όλα όσα γράφει ο ΣΧ!
Μόνο ένα άρθρο; Αφιέρωμα στα μικρά σεντάν της Opel θέλουμε.
Στις βασικές εκδόσεις τους παρακαλώ!!! Ιδίως θα ήθελα να δω δοκιμή και τεχνική ανάλυση από αυτό το καλό παιδί, τον ΣΛ για Opel Corsa 1.0 vs Fiat G.Punto 1.2 (65ps)...
-
Χίλια μπράβο και ευχαριστώ για τη συνέντευξη του Gobmeier. Μαθήματα μηχανολογίας με απλά λόγια.
-
Στο συγκριτικό 207RC/CLIO 2.0RS/CORSA OPC στην παραγραφο 'επι της ουσίας' αναφερει το περιοδικο ότι (μεσες-άκρες) το πεζώ στριβει πολύ καλύτερα του όπελ,ενω το όπελ κερδίζει στις ευθείες
Παραπάνω όμως υπάρχει το σχεδιαγραμμα (απόσταση/ταχυτητα) του ταχυτερου γυρου των τριών αυτοκινήτων,στο οποίο σχεδιαγραμμα φαίνεται πώς το πεζο στρίβει σε όλες τις στροφες (πλήν της Κ5)με μικρότερη ταχυτητα ενω παραλληλα σε όλες τις ευθείες καταπίνει τους αντιπάλους του (κόκκινη γραμμη το πεζο).Υπάρχει κάποιο λάθος στο σχεδιάγραμμα;Μηπως η κόκκινη γραμμη ανηκει στο κόρσα;
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Eνδιαφέρον το τεύχος.Το πήρα για τις διακοπές μου και το διάβασα ευχάριστα. Εξαιρετική η συγκριτική δοκιμή Auris/Astra/i30, πολύ αναλυτική και συντεταγμένη με σωστά ελληνικά.
Ξεχώρισα επίσης, τη γνωριμία της νέας Μ3, που βρήκα mutatis mutandis -'γνωριμία' γαρ-, αναλυτική, ευανάγνωστη, ξεκάθαρη και με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Μία παρατήρηση μόνο: στην εισαγωγή, στο σημείο όπου ο συντάκτης αναφέρεται στην Ε30, γράφει ότι 'στα χρόνια που ακολούθησαν η έκδοση Μ3 δεν περιορίστηκε μόνο στο 2θυρο αμάξωμα, αλλά επεκτάθηκε στο 4θυρο και στην κάμπριο έκδοση. Όλα τα παραπάνω απέφεραν στη φίρμα 18.000 πωλήσεις μέχρι το 1991, όταν ολοκληρώθηκε ο κύκλος ζωής του μοντέλου...'.
Εκ παραδρομής αναφέρθηκε το '4θυρο', καθώς η Ε30 παράχθηκε μόνο σε 2θυρο και Cabrio, ενώ και οι συνολικές πωλήσεις όλων των Μ3 Ε30 μέχρι το 1991 ήταν μόλις 4.531, εκ των οποίων οι 786 Cabrio. Πταίσματα βέβαια...
Ενδιαφέρουσα και η ΣΔΟΚ S5-335i.
Στη δοκιμή του RC, θα ήθελα να υπάρχει και δοκιμή στο δρόμο, πέραν της πίστας, ενώ εντύπωση μου προξένησε το ότι δεν υπάρχει μία έστω φωτογραφία και των RS και OPC... Εκτός και αν δεν μπήκαν την ίδια μέρα πίστα...Πολύ καλή η δοκιμή της GT3 RS, χωρίς φανφάρες, νηπιακές παρομοιώσεις κ.λπ, με λόγο μεστό και απλό. Θα προτιμούσα όμως κι εγώ το ένθετο να ήταν ενσωματωμένο στο περιοδικό.
Κατά τα λοιπά, ο Στάθης άριστος ως συνήθως, και o Αντίλογος ένα ευχάριστο διάλειμμα από την αυτοκινητική ύλη.
Επιπλέον, το τεύχος δείχνει άριστο γραφιστικά, με πολύ προσεγμένη ισορροπία ανάμεσα στο ευανάγνωστο των κειμένων και το design...
+1
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Χίλια μπράβο και ευχαριστώ για τη συνέντευξη του Gobmeier. Μαθήματα μηχανολογίας με απλά λόγια.απλά λόγια ναι αλλά τα μαθήματα μηχανολογίας που τα είδες? Εγώ δεν βρήκα κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο στη συνέντευξη αυτή
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
απλά λόγια ναι αλλά τα μαθήματα μηχανολογίας που τα είδες? Εγώ δεν βρήκα κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο στη συνέντευξη αυτή+1
Πιο πολύ σαν μαρκετίστας μιλούσε παρά σα μηχανικός.
-
Το έχω πει και στον Krusenstern από κοντά:
Είναι γνωστό (?) ότι στις Alfa Romeo με κινητήρα V6 μπορεί πολύ εύκολα το διαφορικό τύπου Torsen II που φορούν οι εκδόσεις 'Q2' των 147 και GT (diesel). Η διαδικασία χρειάζεται μία-δύο ώρες αφού το διαφορικό έχει δικό του 'καπάκι' και δεν χρειάζεται να κατέβει το κιβώτιο. Το έχουν κάνει σχεδόν όλοι όσοι έχουν V6 στο alfisti με κόστος
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Χίλια μπράβο και ευχαριστώ για τη συνέντευξη του Gobmeier. Μαθήματα μηχανολογίας με απλά λόγια.
απλά λόγια ναι αλλά τα μαθήματα μηχανολογίας που τα είδες? Εγώ δεν βρήκα κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο στη συνέντευξη αυτή
Ο άνθρωπος μιλά για απλά πράγματα με απλό τρόπο. Εξηγεί τι κάνει και γιατί. Αναφέρεται σε ισχύ, ροπή, υπερτροφοδότηση, μετάδοση, κατανάλωση, εξοικονόμηση, βελτίωση με ελάχιστες κουβέντες.
Δεν είπα ότι λέει κάτι ασύλληπτο ή πρωτοποριακό. -
Μας είπε πως τα τετρακίνητα υποστρέφουν (..) τα πισωκίνητα ειναι ουδέτερα (....) και πως τα μοντέλα Μ κάνουν περισσότερο θόρυβο απο τα απλά.
-
[quote='kyan']Το έχω πει και στον Krusenstern από κοντά:
Είναι γνωστό (?) ότι στις Alfa Romeo με κινητήρα V6 μπορεί πολύ εύκολα το διαφορικό τύπου Torsen II που φορούν οι εκδόσεις 'Q2' των 147 και GT (diesel). Η διαδικασία χρειάζεται μία-δύο ώρες αφού το διαφορικό έχει δικό του 'καπάκι' και δεν χρειάζεται να κατέβει το κιβώτιο. Το έχουν κάνει σχεδόν όλοι όσοι έχουν V6 στο alfisti με κόστος
-
IKE
μπορεί να είναι κι έτσι... -
ΥΓ. Εγώ πάντως αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι πως απο κάποιο σημείο και μετά έχουμε υπέρ το δέον χαμηλές απαιτήσεις. Πιστεύω πως σε συνέντευξη στελέχους της M motosport θα έπρεπε να υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και απαντήσεις. Αυτά.
-
Απαιτήσεις..
Σίγουρα οι απαντήσεις εξαρτώνται από τις ερωτήσεις. Ακόμη κι έτσι πάντως, εγώ βρίσκω θετικό να πει 2 απλά πράγματα σε απλή γλώσσα κάποιος της BMW M.
Θα μου πεις ότι κάποια είναι ήδη γνωστά. Καμία αντίρρηση. Πάντα υπάρχουν όμως και κάποιοι που τα βλέπουν για πρώτη φορά.Υ.Γ: Τετρακίνητο δεν έχω οδηγήσει
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Μας είπε πως τα τετρακίνητα υποστρέφουν (..) τα πισωκίνητα ειναι ουδέτερα (....) και πως τα μοντέλα Μ κάνουν περισσότερο θόρυβο απο τα απλά.Έτσι είναι, απλά τα 4κίνητα λόγω 'γαντζώματος' στην άσφαλτο είναι σημαντικά πιο γρήγορα. Μη μπερδεύεις τους όρους που χρησιμοποιεί, ουδέτερο και υποστροφικό. Μιλάει για τέλεια στημένα αμάξια και αυτοί οι όροι απλά δίνουν ένα ελάχιστο χαρακτηριστικό μόνο στο ζύγισμα που κάνει ο οδηγός με το γκάζι - καμία σχέση με υποστροφή στα αμάξια μας
Μάλλον εννοεί τη συμπεριφορά στην έξοδο της στροφής, θεωρεί το υπερστροφικό ζύγισμα του πισωκίνητου ΟΥΔΕΤΕΡΟ στην έξοδο ενώ του τετρακίνητου ΥΠΟΣΤΡΟΦΙΚΟ (μη ξεχνάς ότι είναι λεπτομέρειες σε τέλεια ζυγισμένα αμάξια).
Η ουδέτερη συμπεριφορά του τετρακίνητου είναι καλύτερη στην είσοδο της στροφής και στη μέση της στροφής, αλλά δεν δίνει το περιθώριο διόρθωσης με υπερστροφή στην έξοδο. Επειδή οι οδηγοί δεν εκτιμούν πάντα σωστά τη ταχύτητα εξόδου, η πίσω κίνηση υπερέχει σε έλεγχο στην έξοδο. Όμως το φοβερό κράτημα της τετρακίνησης (ιδίως με ηλεκτρονικά διαφορικά) αφήνει πίσω τα πισωκίνητα.
Υπερστροφή ισχύος στα τετρακίνητα; Βεβαίως (όχι πολύ όμως γιατί επηρεάζεται η σταθερότητα στην ευθεία). Είναι πιο ψηλά, γέρνουν περισσότερο και ΛΟΓΩ ΚΛΙΣΗΣ εισάγεται στο πίσω εξωτερικό τροχό θετικό κάμπερ και υπερστροφή ισχύος (το κάμπερ δεν αλλάζει λόγω γεωμετρίας της πίσω ανάρτησης - το αμάξι θα είναι πολύ δύσκολο στο χειρισμό έως ανεξέλεγκτο).
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Οι καιροί αλλάζουν, το κοινό που απευθύνεται ένα περιοδικό αλλάζει κι αυτό, δεν είναι κακό λοιπόν οι 4Τ να αλλάξουν κι αυτοί.
Δεν συμφωνώ Βασίλη σ' αυτό.
Ένα περιοδικό οφείλει να διαμορφώνει άποψη και όχι να ακολουθεί δουλικά τις όποιες τάσεις του όποιου αναγνωστικού υποσυνόλου...
Η 'διαπαιδαγώγηση' των αναγνωστών αν θες, είναι ένα βασικό σκέλος της όλης υπόθεσης, όταν μιλάμε για περιοδικά υψηλού κύρους...
Ειδικά στην περίπτωση των 4Τ θα ήταν IMHO ανεπίτρεπτο να επιχειρήσει να ακολουθήσει τις 'τάσεις της εποχής' γενικώς και αορίστως...
Το επιχείρησαν πρόσφατα και άλλα αυτοκινητικά περιοδικά προσθέτοντας στην ύλη τους ό,τι πιο άσχετο μπορεί να φανταστεί κανείς -κατόπιν, υποθέτω, παροτρύνσεων 'φωστήρων' που διέβλεψαν ότι 'αυτό ζητάει η αγορά'- και αφού έφαγαν τα μούτρα τους, επέστρεψαν αμέσως στα παλιά γνωστά...Όσοι γουστάρουν Lifestyle, δόξα τω Υψίστω υπάρχουν ένα δις τίτλοι στα περίπτερα, που κάτι θα γράφουν και για αυτοκίνητα...
Οι 4Τ ας μείνουν καθαροί, σεβόμενοι την ιστορία τους.Σωστά τα λες Αγγελε, όμως δεν είπαμε να πάμε στην άλλη άκρη.
Μιλάμε για ένα αρθράκι από μια γυναίκα που λέει την άποψη της για ορισμένα αυτοκίνητα (τα οποία έχουν ήδη δοκιμαστεί από τους 4Τ), δε λέμε να γίνει ξαφνικά το περιοδικό lifestyle.@ tazz + tazio
Γνώμη μου είναι ότι μια γυναικεία πένα έχει θέση στο περιοδικό.
Το αν λέγεται ΙΣ ή ΣΛ δεν με ενδιαφέρει καθόλου. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Γνώμη μου είναι ότι μια γυναικεία πένα έχει θέση στο περιοδικό.
Το αν λέγεται ΙΣ ή ΣΛ δεν με ενδιαφέρει καθόλου.ΣΛ=γυναικεία πένα;;;;
Σοβαρά τώρα, εννοείται πως κι εγώ θέλω μια γυναικεία πένα στο περιοδικό. Αλλά δεν είναι όλες οι γυναικείες πένες ίδιες, πόσο μάλλον όταν ο ιδρυτής του περιοδικού εδώ και χρόνια κάνει κήρυγμα εναντίον της αισθητικής που η συγκεκριμένη ακολουθεί.
Τα κομμάτια του ΣΧ πάντως κι εγώ τα ευχαριστήθηκα σε αυτό το τεύχος
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό