-
το σχόλιο δεν έγινε επί της ιστορίας αλλά επί των ονομάτων και για το πως αυτα χρησιμοποιούνται απο τους 'άλλους' και από 'εμάς'
-
Ο χρήστης Ăł& έγραψε:
Κι αυτό το έχουμε κάνει όπως τα Σκόπια. Ολοι τα λένε Μακεδονία, κι εμείς Σκόπια!
-το εξηγεις λιγο αυτο?η φατσα σε τι ακριβως αναφερετε? (υπαρχει επισημα η ονομασια 'Μακεδονια' & δεν το ξερω?-
Δεν το κατάλαβες?Να στο αναλύσω..
Επιμένουμε στο θέμα της ονομασίας αντί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην ρίζα του. Γι' αυτό και η φάτσα!
Ναι υπάρχει επίσημη αναγνώριση από πολλές χώρες του κόσμου με το όνομα Μακεδονία. Μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ.Κατάλαβες τώρα?
-
Υπάρχει λόγος που δεν ξεχνάμε πως λέγονταν τέτοιες περιοχές κι αυτός είναι εθνικός. Δεν μας σκοτίζει καθόλου να πούμε το Λένινγκραντ 'Αγ. Πετρούπολη', αλλά είμαι σίγουρος ότι αν οι Σοβιετικοί αποκαλούσαν τη Ρίγα της Λετονίας 'Μπρεζνιεφγκραντ' κι έδιωχναν τους Λετονούς στη Σιβηρία, καθόλου αυτοί δεν θα ξέχναγαν ότι η πόλη λεγόταν Ρίγα κι έτσι θα την αποκαλούσαν.
Δεν μπορείς να διαγράφεις από την εθνική μνήμη τέτοια πράγματα, είναι τουλάχιστον προσβλητικό για όσους χάθηκαν ή αδικήθηκαν. Και αν θίγεται από την αναφορά ο σκατότουρκος κεμαλιστής που αρνείται να δεχθεί ότι έγινε γενοκτονία κατά Ποντίων, Ελλήνων, Κούρδων κλπ, στ' απαυτά μου! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κι αυτό το έχουμε κάνει όπως τα Σκόπια. Ολοι τα λένε Μακεδονία, κι εμείς Σκόπια!
-το εξηγεις λιγο αυτο?η φατσα σε τι ακριβως αναφερετε? (υπαρχει επισημα η ονομασια 'Μακεδονια' & δεν το ξερω?-
Επιμένουμε στο θέμα της ονομασίας αντί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην ρίζα του. Γι' αυτό και η φάτσα!
Ναι υπάρχει επίσημη αναγνώριση από πολλές χώρες του κόσμου με το όνομα Μακεδονία. Μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ.Κατάλαβες τώρα?
FYROM ειναι η επισημη.που το ειδες το αλλο?με λιγα λογια θεωρεις σωστο να τους λεμε μακεδονες-μακεδονια?-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υπάρχει λόγος που δεν ξεχνάμε πως λέγονταν τέτοιες περιοχές κι αυτός είναι εθνικός. Δεν μας σκοτίζει καθόλου να πούμε το Λένινγκραντ 'Αγ. Πετρούπολη', αλλά είμαι σίγουρος ότι αν οι Σοβιετικοί αποκαλούσαν τη Ρίγα της Λετονίας 'Μπρεζνιεφγκραντ' κι έδιωχναν τους Λετονούς στη Σιβηρία, καθόλου αυτοί δεν θα ξέχναγαν ότι η πόλη λεγόταν Ρίγα κι έτσι θα την αποκαλούσαν.
Δεν μπορείς να διαγράφεις από την εθνική μνήμη τέτοια πράγματα, είναι τουλάχιστον προσβλητικό για όσους χάθηκαν ή αδικήθηκαν.από τέτοιους χαζοεθνικισμούς πάσχουμε ΙΜΟ
Και αν θίγεται από την αναφορά ο σκατότουρκος κεμαλιστής που αρνείται να δεχθεί ότι έγινε γενοκτονία κατά Ποντίων, Ελλήνων, Κούρδων κλπ, στ' απαυτά μου!
αυτο παει και στο ανάποδο δηλ 'στ'απαυτα μου αν θίγεται ο σκατοέλληνας εθνικιστής που δεν μπορεί να αποδεχτεί οτι χάσαμε την αυτοκρατορία που είχαμε επι μεγάλου αλεξανδρου' κλπ
-
Εθνικισμός, ε;
Με τέτοιες ιδέες εγκαταλείφθηκαν οι Πολίτες στους γκρίζους λύκους. Μην τυχόν και χαρακτηριστούμε ως εθνικιστές. Το ίδιο και οι Ίμβριοι και Τενέδιοι. Ας καταργήσουμε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Να το φέρουμε στο Μπραχάμι για να μας χαμογελάνε οι ιμάμηδες από το Μπλε Τζαμί. -
Ο χρήστης Ăł& έγραψε:
FYROM ειναι η επισημη.που το ειδες το αλλο?με λιγα λογια θεωρεις σωστο να τους λεμε μακεδονες-μακεδονια?-
Οι ΗΠΑ και το ΗΒ (και άλλοι) τους έχουν αναγνωρίσει σαν Μακεδονία.
Με αυτό το όνομα εμφανίζονται παντού!Που είδες να λέω ότι θα ήθελα ή βρίσκω σωστό να τους αποκαλούμε Μακεδόνες?!?!? Σλάβοι είναι οι άνθρωποι. Στην πολιτική όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία αν δεν χειριστείς τα θέματα σωστά!
Είμαστε off topc όμως!
-
Μήπως είμαστε offtopic? Λέω εγώ τώρα..
-
υπάρχουν όρια μεταξύ του εθνικιστής -αγαπώ και θέλω το καλό της χώρας μου- και του εθνικιστής -να πάρουμε την πόλη, το αφγανισταν, τη σελήνη το σύμπαν γιατι απλά ο ελλην γαμεί και δέρνει-
το κουράσαμε όμως και βλέπω τον krutsesten να δυσανασχετεί (και με το δικιο του)
-
-κουκ η φραση σου & ο θυμοσ σου δεν φανηκε να πηγαινει στην πολιτικη της ελλαδος αλλα σε ολους εκεινους (τους πολιτες) που σηνυθιζουν να τους ονομαζουν σκοπιανους-σκοπια-
(μερικα θεματα ποτε δεν ειναι οφτοπικ,μερικες ιδεολογιες ειναι οφbrain ομως)
-
Ο χρήστης Ăł& έγραψε:
Και επίσημα (απο ορισμένες χώρες) αλλά de facto από όλες!
-
OFF TOPIC!!!
-
Εθνικισμός, ε;
Με τέτοιες ιδέες εγκαταλείφθηκαν οι Πολίτες στους γκρίζους λύκους. Μην τυχόν και χαρακτηριστούμε ως εθνικιστές. Το ίδιο και οι Ίμβριοι και Τενέδιοι. Ας καταργήσουμε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Να το φέρουμε στο Μπραχάμι για να μας χαμογελάνε οι ιμάμηδες από το Μπλε Τζαμί.+1
Τετοιες αποψεις εκαναν την ελλαδα μπουρδελο και γκομενα ολου του κοσμου!
-
αναφέρει ότι ο δακτύλιος είναι σε ισχύ.... όπως και σε πολλές εφημερίδες
Η τροχαία λέει ότι δεν ισχύει..... ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ....
οποτε παιδιά αλλάχτε το pls....
-
Για τον Αϋγουστο μόνο? Η και γενικά?..
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Για τον Αϋγουστο μόνο? Η και γενικά?..για το αυγουστο.... φετος ξεκίνησε απο 19 Ιουλίου και ήταν να σταματήσει μέχρι 19 Αυγουστου. Αλλα δε τον επαναφέρανε παρά τα όσα γράφανε οι εφημερίδες στην τελευταία τους σελίδα....
Αρα τη Δευτέρα που μας ερχεται μπαίνει πάλι σε ισχύ
-
Istanbul πάντως σημαίνει Κωνσταντινούπολη στα τούρκικα.
Καλά κύριε mod, μη βαράτε.
-
Το Istanbul έχει προέρθει από παραφορά της φράσης 'Εις την Πόλη'.
-
-
...Ωραία ιδέα...!!!
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό