-
Ο Καββαθάς έγραψε.
...΄΄Τσουλάω΄΄ με τρίτη, όταν μπροστά μου ΄΄χύνεται΄΄ τύπος με ''laser gun''.
-Τι έγινε; Ρωτάω απορημένος.
-Πηγαίνατε με 104, με όριο τα 70.- Έκανα τέτοιο έγκλημα;
- Μας δουλεύετε;
- Μαλλον εσείς με δουλεύετε.
Η ποινή; 350 ευρώ και αφαίρεση... διπλώματος για 2 μήνες! - Μήπως έχετε ακούσει το όνομα που βλέπετε στο δίπλωμα; Ρωτάω διαδοχικά τους 2 άνδρες και την κυρία που γράφει την κλήση.
- Ποιο όνομα;
- Κώστας Καββαθάς.
- Όχι.
- Το 4ΤΡΟΧΟΙ;
- Όχι.
Αναρωτιέμαι αν πρόκειται για το χάσμα των γενεών ή αν οι ανώτεροί τους είναι... χειρότεροι απ'αυτούς. Με έγραψαν, πλήρωσα (με τη φραγκολεβαντινίτικη έκπτωση) το 50% των 350 ευρώ κι έκανα άιτηση να πάρω πίσω το εργαλείο της δουλειάς μου.
Σκέφτηκα πολύ πριν γράψω αυτό το σημείωμα. Με κανέναν τρόπο δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω τη θέση μου στο περιοδικό και στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (όπου επίσης το έγραψα) για να αποφύγω την ποινή. Όμως σκεπτόμουν. Αν παραβίαζα το ΄΄όριο΄΄ σε ένα δρόμο όπου υπήρχαν πεζοί, σχολεία, καταστήματα, θα έπρεπε να μου πάρουν όχι το δίπλωμα, αλλά το κεφάλι. Όμως επιτάχυνα για να προσπεράσω ένα εμπόδιο, ξεπέρασα ένα εισπρακτικό όριο και με τιμώρησαν για τη μισή μου σύνταξη και την αφαίρεση του εργαλείου της δουλειάς μου (του διπλώματος). Και αυτή η άκριτη πράξη έχει μοναδικό στόχο να υπαιξερέσει τα χρήματα...
Καλό είναι να αναγράφεται κάτι όπως έχει δημοσιευτεί. Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει τι λέει ο ΚΚ στην τελευταία παράγραφο της παράθεσης και στο υπόλοιπο ΄΄ΕΝ ΛΕΥΚΩ΄΄ καλό θα είναι να το ξαναμελετήσει. Τα υπόλοιπα είναι εύκολη και κακόπιστη κριτική στον Καββαθά και στο περιοδικό.
-
απο το αποσπασμα του ipan
καταρχας δε ξερω τι εμποδιο περασε ο καβαθας και τον γραψανε..δηλαδη αμα εγινε παραβαση χοντρη η οι τροχαιοι κανανε το συνηθισμενο εισπρακτικο μπλοκο..
ΑΛΛΑ στο τελος εξακολουθει να μη λεει τι νοημα ειχε να κανει αναφορα στο ονομα του..
αν υπονοει οτι επρεπε να τον ξερουν μαλλον λαθος κανει..ο ιδιος ο ΚΚ ειχε αλλο στυλ παλιοτερα.. μεγαλωνει?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ΑΛΛΑ στο τελος εξακολουθει να μη λεει τι νοημα ειχε να κανει αναφορα στο ονομα του..
Μήπως το ίδιο αν εσύ π.χ. μιας ηλικίας, μιας Α εμπειρίας στο δρόμο κι ενός επαγγέλματος, απευθυνόσουν στον τροχονόμο και του έλεγες ΄΄ξέρεις δεν είμαι κανένα μαλακισμένο πιτσιρίκι που τρέχει με 150 μπροστά σε σχολείο, αλλά να έχω μια σχέση με το ρημάδι το αυτοκίνητο και το ''χώρο'' και παραβίασα το όριο για να κινηθώ πιο σβέλτα χωρίς κίνδυνο΄΄.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Μήπως το ίδιο αν εσύ π.χ. μιας ηλικίας, μιας Α εμπειρίας στο δρόμο κι ενός επαγγέλματος, απευθυνόσουν στον τροχονόμο και του έλεγες ΄΄ξέρεις δεν είμαι κανένα μαλακισμένο πιτσιρίκι που τρέχει με 150 μπροστά σε σχολείο, αλλά να έχω μια σχέση με το ρημάδι το αυτοκίνητο και το ''χώρο'' και παραβίασα το όριο για να κινηθώ πιο σβέλτα χωρίς κίνδυνο΄΄.
αυτο ειναι επιχειρημα που θα οδηγησει που?
καλα, φανταζομαι οτι θα χουν συμβει αντιστοιχα περιστατικα που θα χουν σβυστει κλησεις..
αν εννοει κατι αλλο απο αυτο που καταλαβαν οι υπολοιποι φορουμαδες τοτε το χει κακογραψει..
το εμποδιο τι ηταν?
-
΄΄κυριούλα με γιαπωνέζικο μικρό΄΄
Δεν οδηγεί κάπου συγκεκριμένα. Ίσως εξηγείς στον άλλο ότι δεν είσαι ελέφαντας ή τρομοκράτης (των δρόμων). Με τον ένα ή αλλο τρόπο πολλοί το έχουν κάνει σε αντίστοιχα εισπρακτικά μπλόκα.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
΄΄κυριούλα με γιαπωνέζικο μικρό΄΄Δεν οδηγεί κάπου συγκεκριμένα. Ίσως εξηγείς στον άλλο ότι δεν είσαι ελέφαντας ή τρομοκράτης (των δρόμων). Με τον ένα ή αλλο τρόπο πολλοί το έχουν κάνει σε αντίστοιχα εισπρακτικά μπλόκα.
Μπορεί να ήταν η γυναίκα μου....
Το Type-R είναι γενικά κοντό!!!!
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Ο Καββαθάς έγραψε....΄΄Τσουλάω΄΄ με τρίτη, όταν μπροστά μου ΄΄χύνεται΄΄ τύπος με ''laser gun''.
-Τι έγινε; Ρωτάω απορημένος.
-Πηγαίνατε με 104, με όριο τα 70.- Έκανα τέτοιο έγκλημα;
- Μας δουλεύετε;
- Μαλλον εσείς με δουλεύετε.
Η ποινή; 350 ευρώ και αφαίρεση... διπλώματος για 2 μήνες! - Μήπως έχετε ακούσει το όνομα που βλέπετε στο δίπλωμα; Ρωτάω διαδοχικά τους 2 άνδρες και την κυρία που γράφει την κλήση.
- Ποιο όνομα;
- Κώστας Καββαθάς.
- Όχι.
- Το 4ΤΡΟΧΟΙ;
- Όχι.
Αναρωτιέμαι αν πρόκειται για το χάσμα των γενεών ή αν οι ανώτεροί τους είναι... χειρότεροι απ'αυτούς. Με έγραψαν, πλήρωσα (με τη φραγκολεβαντινίτικη έκπτωση) το 50% των 350 ευρώ κι έκανα άιτηση να πάρω πίσω το εργαλείο της δουλειάς μου.
Σκέφτηκα πολύ πριν γράψω αυτό το σημείωμα. Με κανέναν τρόπο δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω τη θέση μου στο περιοδικό και στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (όπου επίσης το έγραψα) για να αποφύγω την ποινή. Όμως σκεπτόμουν. Αν παραβίαζα το ΄΄όριο΄΄ σε ένα δρόμο όπου υπήρχαν πεζοί, σχολεία, καταστήματα, θα έπρεπε να μου πάρουν όχι το δίπλωμα, αλλά το κεφάλι. Όμως επιτάχυνα για να προσπεράσω ένα εμπόδιο, ξεπέρασα ένα εισπρακτικό όριο και με τιμώρησαν για τη μισή μου σύνταξη και την αφαίρεση του εργαλείου της δουλειάς μου (του διπλώματος). Και αυτή η άκριτη πράξη έχει μοναδικό στόχο να υπαιξερέσει τα χρήματα...
Καλό είναι να αναγράφεται κάτι όπως έχει δημοσιευτεί. Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει τι λέει ο ΚΚ στην τελευταία παράγραφο της παράθεσης και στο υπόλοιπο ΄΄ΕΝ ΛΕΥΚΩ΄΄ καλό θα είναι να το ξαναμελετήσει. Τα υπόλοιπα είναι εύκολη και κακόπιστη κριτική στον Καββαθά και στο περιοδικό.
Επειδή είμαι πράγματι κακόπιστος, επειδή πραγματι καταφεύγω πολύ εύκολα σε κριτική και επειδή είμαι και βλάκας και παρόλο που το διάβασα πολλές φορές συνεχίζω να μην καταλαβαίνω
και επειδή βλέπω ότι ερμηνεύεις αυθεντικά τον ΚΚ θα ήθελα να μου εξηγήσεις :- Το νόημα του διαλόγου του ΚΚ με το μπάτσο (σε τι αποσκοπούσε δηλ. όταν του απηύθυνε την ερώτηση)?
- Προς τι η δημοσιοποίηση αυτού του διαλόγου δημοσίως μέσω αρθογραφίας? (επίσης σε τι αποσκοπούσε )?
Με 2 λόγια ο διάλογος ήταν απαραίτητο στοιχείο για να βγάλει τα συμπεράσματά του ο αρθρογράφος και ο αναγνώστης για το νέο ΚΟΚ ? ..ΑΝ ο διάλογος δεν είχε λάβει χώρα τι θα χάναμε από την ουσία του άρθρου?
Αν δεν ήταν λοιπόν αναγκαίος λέω να συνεχίσω να γράφω γι αυτόν που ξοδεύει χώρο στη στήλη του για να πει προκλητικές, άχρηστες παρόλες οι οποίες απλά γεμίζουν το χαρτί, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των αναγνωστών του...
-
Γιατί είναι δύσκολο να δεις την άλλη πλευρά; Το περιοδικό δημοσιεύει την αντίθεσή του στα νέα πρόστιμα. Παρόλο που ο διάλογος του ΚΚ με τους μπάτσους δεν θα είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, θα είχε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον η άποψή τους. Όμως τα όργανα, σωστά δασκαλεμένα έκοψαν κάθε συζήτηση.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί είναι δύσκολο να δεις την άλλη πλευρά; Το περιοδικό δημοσιεύει την αντίθεσή του στα νέα πρόστιμα. Παρόλο που ο διάλογος του ΚΚ με τους μπάτσους δεν θα είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, θα είχε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον η άποψή τους. Όμως τα όργανα, σωστά δασκαλεμένα έκοψαν κάθε συζήτηση.Αλήθεια γιατί δεν τους καλεί στο γραφείο του για μία συνέντευξη?
Σίγουρα θα ήταν πιο ενδιαφέρον άρθρο από αυτό που έγραψε άσε που Θα γνωριστούνε κιόλας.
-
Νομίζω κάπου αναφέρει ότι το όριο ήταν 70 και η κυρία με το 'κινούμενο εμπόδιο' πήγαινε με 80. Δηλαδή ήδη η κυρία έιχε ξεπεράσει το όριο κατά 10 χαω και το προσπέρασε θεωρώντας το εμπόδιο? Εντάξει σε πολλά σημεία τα όρια δεν είναι ορθά, στο συγκεκριμένο μπορεί και να είναι βέβαια δεν την γνωρίζω την περιοχή αλλά καλώς ή κακώς υφίσταται αυτό το όριο και όποιος το τηρεί (που εδώ βέβαια η κυρία το είχε ήδη παραβεί κατά 10 χαω) δεν είναι σε καμία περίπτωση εμπόδιο. Τα λοιπά περί του αν ξέρει ο αστυνομικός το όνομα κλπ. νομίζω είναι ατυχή.
-
koutsan
ερμηνεύω αυθεντικά μόνο τον εαυτό μου, έδωσα πιο πάνω μια πιθανή εξήγηση για τα υπόλοιπα.
Κακόπιστη κριτική είναι όταν το άρθρο δεν μεταφέρεται αυτούσιο, ή μεταφέρεται σε στυλ ΄΄άκουσα αυτό, μου είπαν το τάδε, πρέπει να είναι κάπως έτσι, α τους αλήτες, τα παίρνουν΄΄ κλπ, κλπ. Και από τέτοια διαβάζω αρκετά εδώ πέρα. Ο καθένας φυσικά έχει την άποψη του αλλά εφόσον οι 4ΤΡΟΧΟΙ και ο Καββαθάς δεν αξίζουν μία για κάποιους, τότε τι ζητάνε στο φόρουμ τους; -
Ο χρήστης ipan έγραψε:
koutsan
ερμηνεύω αυθεντικά μόνο τον εαυτό μου, έδωσα πιο πάνω μια πιθανή εξήγηση για τα υπόλοιπα.
Κακόπιστη κριτική είναι όταν το άρθρο δεν μεταφέρεται αυτούσιο, ή μεταφέρεται σε στυλ ΄΄άκουσα αυτό, μου είπαν το τάδε, πρέπει να είναι κάπως έτσι, α τους αλήτες, τα παίρνουν΄΄ κλπ, κλπ. Και από τέτοια διαβάζω αρκετά εδώ πέρα. Ο καθένας φυσικά έχει την άποψη του αλλά εφόσον οι 4ΤΡΟΧΟΙ και ο Καββαθάς δεν αξίζουν μία για κάποιους, τότε τι ζητάνε στο φόρουμ τους;εγω θα πήγαινε και σε μπαρ που δε γουστάρω τη σερβιτόρα ή τον ιδιοκτήτη αν πάει η παρέα μου. (και τους περισσότερους δε τους γουστάρω και καμιά φορά δε τους ξέρω κιόλας)
Κατά δεύτερο, ακόμα και στην πολιτική συμμετέχεις σε μία συζήτηση πιστεύοντας ότι μπορείς να αλλάξεις κάτι.
Και μιας και το αρχισα εγώ το θέμα θα πω ότι ρώτησα αν υπάρχει αυτό που διάβασα μέσα στο τεύχος...
Τελικά μετά από λίγη ώρα μάθαμαι ακριβώς τι υπάρχει μέσα στο τεύχος και ειναι προφανές ότι ειναι πιο light από αυτό που γραφότανε στο colt club αλλα εξακολουθεί να είναι άξιο κριτικής.
-
Επίσης θα σας γράψω κάτι για την ιστορία και τα θέματα που άπτονται της λογικής των επιχειρήσεων και των πωλήσεων
Αν πρέπει να σεβόμαστε ανθρώπους για αυτά που έκαναν είναι ένα θέμα θεμιτό μέχρι το βαθμό που μπορεί να βάλουμε το χέρι στην τσέπη μας.
Δηλαδή
Είσαι αυτός που καθιέρωσε τα περιοδικά αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Μπράβο σου
Είσαι ιστορικός δημοσιογράφος με πλούσιο έργο? Μπράβο σουΔε σημαίνει όμως ότι αν υποκύπτεις σε σφάλματα η φήμη σου θα σε σώνει για πάντα και για τα πάντα
Αν είναι έτσι γιατί αγαπητοί συμφορουμίστες δεν αγοράζετε όλοι σας αμάξια από έναν από τους γνωστούς Εισαγωγείς που είναι ο πρωτοπόρος.... ? Δε του χρωστάτε κάτι? Γιατί?
-
-
Είναι σχετικά απλό.
Αν γράψανε κάποιον σαν τον κ.Καββαθά που προσέχει και ξέρει πότε θα τρέξει, τότε δεν θα πρέπει να οδηγεί κανείς στην Ελλάδα. -
Συμφωνώ με τη συλλογιστική του koutsan.
Η στιχομυθία με τα ονόματα θα έπρεπε να λείπει.Αναρωτιέμαι, όμως, για το αν θα μπορούσε ο ΚΚ να κινηθεί νομικά εναντίον εκείνου που δημοσίευσε το απόσπασμα του άρθρου του, παραποιημένο, στο site που δημοσιεύτηκε...
-
Σωστός ο Άγγελος
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Είναι σχετικά απλό.
Αν γράψανε κάποιον σαν τον κ.Καββαθά που προσέχει και ξέρει πότε θα τρέξει, τότε δεν θα πρέπει να οδηγεί κανείς στην Ελλάδα.+1 πώς να το κάνουμε δήλαδή;!
Από εκεί και πέρα μην ξεχνάμε πως όσοι έχουν καποιοα..δις στην τράπεζα μην νομίζετε πως ασχολούνται με κλήσεις και πως αρχίζουν τα ξέρεις ποιος είμαι εγώ. Απλά τη δίνουν στη γραμματέα τους και το ξεχνάνε, ή τη θυμούνται και γελάνε. Εμείς αρχίζουμε τις..διαπραγματεύσεις ακούγοντας τις ομοβροντιες του μηνιαίου οικονομικού μας κανονιου και οι καταφαντασία διάσημοι που όντως πιστεύουν πως είναι αναγνωρίσιμοι
Οπότε προς τιμή του του ΚΚ το παραπάνω άρθρο.Ο άνθρωπος πλήρωσε, και απλά αναφέρει τη έπαιξε με τους..τελώνες του σουλτανάτου. Όσο για την ερώτηση αν ξέρουν τους 4τροχους γιατί σας κάνει εντύπωση; Το αρχαιότερο περιοδικό-σχολή για τα ελληνικά αυτοκινητιστικά πράγματα και αυτοί τροχαίοι. Ποιο το περίεργο;
υγ δεν κοιτάτε το life style όλων των άλλων μεγαλοεκδοτών (+Λυμπέρης )και μετά να πούμε για το.. style του ΚΚ ξανά; -
Ο πολίτης-οδηγός που πέφτει θύμα του παραλογισμού της Πολιτείας, μετέρχεται οποιοδήποτε (μάταιο συνήθως) επιχείρημα του υπαγορεύουν η Ανάγκη και η Ευκολία (δύο Θεές που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ξέχασαν να θεοποιήσουν).
Εγώ θα είχα στο αμάξι (μάλλον εξ ίσου ματαίως) τις βεβαιώσεις συμμετοχής στο safetrack και στο BMW fahrer-training, καθώς και φωτοτυπία συνέντευξης προηγούμενου Διοικητού της Τροχαίας υπέρ των ανιχνευτών ραντάρ/λέηζερ.
Ο Καββαθάς στην απελπισία του είπε το όνομά του, το οποίο όμως δεν συνεπάγεται εξουσία, αλλά γνώση.
Οι πουριτανοί (αν όχι τίποτα χειρότερο) του φόρουμ, ας ησυχάσουν.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ο Καββαθάς στην απελπισία του είπε το όνομά του, το οποίο όμως δεν συνεπάγεται εξουσία, αλλά γνώση.
Nικόλα, μπορείς να αναλύσεις εκτενέστερα αυτή την πρόταση;
Σε έναν ιδιωτικό διάλογο με εκπρόσωπο της εξουσίας, ο οποίος διάλογος δημοσιοποιείται -ας δεχτούμε ότι μεταφέρθηκε, όπως διεμείφθη στην πραγματικότητα- και κατά τον οποίο ο πολίτης επικαλείται το όνομά του, θεωρείς ότι μπορεί να υπάρχει διαφορετική πρόθεση πίσω από αυτή την ενέργεια, από την επίδειξη ισχύος;
Ο αρθρογράφος συνεχίζει μιλώντας περί χάσματος γενεών. Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσω το τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την πρότασή αυτή ('αναρωτιέμαι αν πρόκειται για το χάσμα των γενεών ή αν οι ανώτεροί τους είναι χειρότεροι από αυτούς'), καταλήγω στο ότι μάλλον οικτήρει εμμέσως πλην σαφώς τη νεότερη γενιά αστυνομικών, επειδή δεν γνωρίζει κατά δήλωσή της τους τίτλους '4Τροχοί' και 'ΚΚ'.
Αν είναι έτσι, τότε η υπεροψία έχει αποκτήσει σχεδόν εγκληματικές διαστάσεις...Κανείς δεν μέμφθηκε τον ΚΚ για την αγανάκτησή του σχετικά με τα όρια ταχύτητας και τον καθαρά εισπρακτικό τους χαρακτήρα, αν και μάλλον κομίζει γλαύκας ες Αθήνας με τον τρόπο, που υπερθεματίζει...
Αλλά και πάλι, ουδεμία μομφή, που για εκατομμυριοστή φορά επαναλαμβάνεται...Repetitio legationis mater est άλλωστε...Αν, λοιπόν, κατά το παράδειγμά σου, ο πολίτης συνηθίζει να επικαλείται τις Θεές της Ανάγκης και της Ευκολίας, ο ΚΚ στην συγκεκριμένη περίπτωση επικαλέστηκε τη Θεά της Εξουσίας...
Επιπλέον, θα έβρισκα πολύ πιο οικοδομητικό από την επίδειξη ισχύος σε δύο απλά όργανα, να επιδιώξει μία συνέντευξη από τον Υπουργό Δημ.Τάξεως ή Μεταφορών, ή τον Διοικητή της Τροχαίας, όπου θα είχε τη δυνατότητα να τους ξεβρακώσει, θέτοντας τα σωστά ερωτήματα...
Τότε, θα προσέφερε υπηρεσία στους αναγνώστες του περιοδικού, εκθέτοντας στα μάτια τους, την πολιτική ηγεσία...Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς οδοντόκρεμες...
Σχολιασμός της ύλης των 4Τ και προτάσεις προς το Περιοδικό