-
Το να μην έχεις πληρώσει επασφάλιστρο νέου οδηγού πάντως δεν απαλλάσει την ασφαλιστική από την υποχρέωσή της να αποζημιώσει τρίτους.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Το να μην έχεις πληρώσει επασφάλιστρο νέου οδηγού πάντως δεν απαλλάσει την ασφαλιστική από την υποχρέωσή της να αποζημιώσει τρίτους.Σωστά duke!
Αν όμως έχεις μικτή, φταις για το ατύχημα και θέλεις να πληρωθείς τις δικές σου ζημιές, η ασφαλιστική σου θα σου πεί: 'Φέρε το επασφάλιστρο 60% για να εισπράξεις τη ζημιά σου!'.
-
Οπότε ή κάνεις την πάπια και προσέχεις όπως λές κι εσύ* ή πληρώνεις το επασφάλιστρο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. For the record, υπάρχουν εταιρίες που σε υποχρεώνουν να πληρώνεις επασφάλιστρο νέου οδηγού μόνο σε ένα από τα αυτοκίνητα της οικογενειας.
*:άλλωστε κάτι τέτοιο δεν είναι παράνομο απλώς είναι σαν να δίνεις εθελοντικά μια 'απαλλαγή' στην εταιρία σου
-
Με πιάνιιεις!
-
Παιδιά με τις Αργοναυτικές κλπ. τι έγινε; Πήραν τελικά τις άδειες λειτουργίας;
-
h αργοναυτικη δεν εκλεισε??
οταν εισαι νεος οδηγος και προκαλεσεις ατυχημα χωρις να εχεις επασφαλιστρο και φταις τοτε πλληρωνεις στην επομενη ασφαλιση καποιο ποσοστο παραπανω(ισως 60%)..
σα να ανεβαινει το μπονους ενα πραμα...
το ιδιο και στη μεικτη νομιζω.
δε συμμετεχεις απο οσο θυμαμαι στο ποσο της ζημιας -
Παντως εγω δυσκολευτηκα πολυ να βρω ασφαλιστικη που να κανει και μικτη και με επασφαλιστροπου ηθελα για το αυτοκινητο της κορης μου.
Μονο την Αγροτικη ασφαλιστικη βρηκα απο τις ... επωνυμες.Ολες οι αλλες ηταν ... no name !!!!!
-
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2006 12:38
'Ανακαλούνται οι άδειες δύο ασφαλιστικών εταιρειών
Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου υπέγραψε σήμερα τις ακόλουθες Υπουργικές Αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες:
-
Ανακαλείται οριστικά η άδεια σύστασης και λειτουργίας σε όλους τους κλάδους των ασφαλιστικών εταιριών με την επωνυμία: ΑΜΥΝΑ ΑΕΓΑ, ΙΝΤΕΡ ΕΛΛΑΣ ΑΑΕ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ & ΖΗΜΙΩΝ.
-
Ορίζονται σε κάθε μια ασφαλιστική εταιρεία επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης με αναπληρωτή και μετά την ανάκληση της άδειας θα ακολουθήσει η ασφαλιστική εκκαθάριση.
-
Επιβάλλονται κυρώσεις στην ασφαλιστική εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ
Η Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης γνωμοδότησε τα εξής:
-
Μετά από εισήγηση της Υπηρεσίας που στηρίχθηκε σε έρευνα των υποβληθέντων στοιχείων της εταιρείας, ομόφωνα την οριστική ανάκληση της άδειας σύστασης και λειτουργίας της ΑΜΥΝΑ ΑΕΓΑ.
-
Μετά από επιτόπιο έλεγχο στην εταιρεία ΙΝΤΕΡ ΕΛΛΑΣ ΑΑΕ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ και ΖΗΜΙΩΝ και των προβλημάτων που ανεδείχθησαν από αυτόν και που αφορούν την έλλειψη, φερεγγυότητας, ρευστότητας, κανονικής λειτουργίας, οργανωμένου λογιστηρίου, εσωτερικού ελέγχου, ομόφωνα μετά από εισήγηση της Υπηρεσίας την ανάκληση της άδειας σύστασης και λειτουργίας
Σημειώνεται ότι και οι δύο εταιρείες δεν έχουν κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου έναντι τρίτων.
Επιπλέον η Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης γνωμοδότησε τα εξής:
Μετά από έρευνα της Υπηρεσίας για το διατιθέμενο στην Αγορά επενδυτικό πρόγραμμα εφ’ άπαξ καταβολής και εγγυημένης απόδοσης ‘’ MEGA ASSET’’ της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, διαπιστώθηκε ότι είναι εκτός των προϋποθέσεων που θέτει η Υ.Α. Κ3 9124/2001 και ομόφωνα με γνωμοδότησή της ζήτησε:
• Τη διακοπή της διάθεσης του ασφαλιστικού προϊόντος
• Την επιβολή προστίμου σύμφωνα με το άρθρο 43§2 του Ν.Δ 400/70 όπως ισχύει.
• Την προσαρμογή των ευρισκομένων σε ισχύ ασφαλιστηρίων στην νομιμότητα, με μέτρα που δεν θίγουν τα συμφέροντα των ήδη ασφαλισμένων καταναλωτών και σχετική ενημέρωση της Υπηρεσίας.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης συμφωνεί με την εισήγηση της επιτροπής για την επιβολή των παραπάνω κυρώσεων στην ασφαλιστική εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ. '
-
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
δε συμμετεχεις απο οσο θυμαμαι στο ποσο της ζημιας
Δεν είπε κανεις κάτι τέτοιο
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Το να μην έχεις πληρώσει επασφάλιστρο νέου οδηγού πάντως δεν απαλλάσει την ασφαλιστική από την υποχρέωσή της να αποζημιώσει τρίτους.
Σωστά duke!
Αν όμως έχεις μικτή, φταις για το ατύχημα και θέλεις να πληρωθείς τις δικές σου ζημιές, η ασφαλιστική σου θα σου πεί: 'Φέρε το επασφάλιστρο 60% για να εισπράξεις τη ζημιά σου!'.
Πολυ σωστα παιδια, το θεμα που ηθελα να θιξω ειναι οτι καλυτερα ειναι να δωσεις 200-300 ευρω στην ωρα τους (και ας πανε και ακλαφτα βρε αδερφε, αχρειαστα) παρα μετα να τρεχεις, να φας καπελο 60%, και η γνωμη μου (χωρις να εχω εμπειρια φυσικα) ειναι και οτι θα φας 'εξτρα' ταλαιπωρια απο την ασφαλιστικη
-
Έχω δύο ερωτήσεις προς όποιος ασφαλιστές γνωρίζουν. Παρακαλώ, αν δεν είστε ασφαλιστές ας απαντήσετε μόνο όσοι γνωρίζετε από προσωπική εμπειρία. Τα 'άκουσα', 'μου είπαν' κλπ δε μου αρκούν
-
Έχω μικτή ασφάλεια. Ισχύει και οπουδήποτε στην Ευρώπη βρίσκομαι; Αν τρακάρω με δική μου υπαιτιότητα και προκαλέσω ζημιές στο οδικό δίκτυο της ξένης χώρας, μου καλύπτει η ασφάλεια -εκτός από τις δικές μου- και τις ζημιές αυτές;
-
Διάβασα κάπου ότι αν πάρεις δίπλωμα από σχολή ασφαλούς οδήγησης, υπάρχει αναγνώριση από τις ασφαλιστικές και έχεις έκπτωση στα ασφάλιστρα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Και αν ναι, ισχύει μόνο για ελληνικές σχολές;
-
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
- [...]προκαλέσω ζημιές στο οδικό δίκτυο της ξένης χώρας[...]
Εννοείς αν καταστρέψεις π.χ. κολώνες, κιγκλιδώματα, φανάρια κλπ;
Ή ζημιές σε αυτοκίνητο επί του ξένου οδικού δικτύου;Πάντως οι ασφάλειες ισχύουν παντού, ανεξαρτήτως χώρας. Για την Ευρώπη (σίγουρα) υπάρχει ένα 'πανευρωπαϊκό ταμείο ασφαλιστικών' -ας το πούμε-, προς το οποίο θα στραφεί (I.e. θα έχει απαιτήσεις) ο παθών και θα πάρει τα λεφτά του. Έπειτα το ταμείο αυτό θα πάρει τα λεφτά που απέδωσε απο τη δική σου ασφαλιστική. Αυτό γίνεται για προστασία του παθόντος από τη διαδικασία του να κάνει αγωγές σε εταιρίες του 'εξωτερικού' να τρέχει σε διεθνή δικαστήρια κλπ.
(αυτό στο λέω κατόπιν συζήτησης που έχω κάνει με 'λαμαρινά' δικηγόρο για την περίπτωση ατυχημάτων στο εξωτερικό (ευρώπη).Τώρα αν εννοείς για υλικές ζημιές στο οδικό δίκτυο καθαυτό (κολώνες, κιγκλιδώματα κλπ) ισχύει ό,τι και αν έκανες το ατύχημα στην Ελλάδα. Αυτό χωρίς να στο λέω με βεβαιότητα, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ για ποιό λόγο αυτές οι ζημιές δεν εντάσσονται στο 'υλικές ζημίες προς τρίτους' τις οποίες είναι υποχρεωμένες οι ασφαλιστικές να καλύπτουν.
Αν σου συνέβη όντως αυτό που λες και έχουν στραφεί εναντίον σου και η ασφαλιστική σου λέει ότι δεν καλύπτει τίποτα, καλύτερα να βρεις ένα δικηγόρο που να ασχολείται με ασφαλιστικές και ατυχήματα να σε βοηθήσει.
Γενικώς, για τέτοια ζητήματα νομίζω έιναι πολύ καύτερο να συμβουλέυεσαι δκηγόρους (προπαντός του τομέα των 'λαμαρινών') παρά ασφαλιστές.
Ο δικηγόρος έχει διαβάσει τις εκάστοτε νομοθεσίες και ξέρει τι ισχύει.
Ασφαλιστής μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε και να μην έχει διαβάσει οτιδήποτε. Τα 'άκουσα' και 'μου είπαν' θα σου πεί. Επίσης να ξέρεις ότι ανεξαρτήτως του τι έχεις υπογράψει στο 'συμβόλαιο' με την ασφαλιστική, έχει ορισμένες υποχρεώσεις, που δεν αναιρούνται ακόμα κι αν έχεις υπογράψει ότι αποδέχεσαι το αντίθετο (αυτό ισχύει για όλες τις συμβάσεις με όρους που υπογράφουμε)Για το δεύτερο δεν έχω ιδέα, προφανώς πρέπει να ρωτήσεις την ασφαλιστική γιατί δεν νομίζω να υφίσταται τέτοια νομική υποχρέωση προς την ασφαλιστική.
-
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Όχι, ευτυχώς δε μου συνέβη τίποτε τέτοιο, αλλά χρειάζεται να ξέρω για το μέλλον!
-
Η υποχρεωτικη καλυψη της αστικη ευθυνης προς τριτους καλυπτει καθε περιπτωση σωματικης βλαβης ή υλικης ζημιας, συμπεριλαμβανομενων φυσικα και των ζημιων στο οδικο δικτυο.
Η μικτη για τις ιδιες ζημιες (στο δικο σου δηλ αυτοκινητο) ισχυει ΜΟΝΟ αν το προβλεπουν οι οροι του συμβολαιου σου ή αν εχεις ζητησει και λαβει επεκταση της καλυψης για το εξωτερικο με προσθετη πραξη στο συμβολαιο (συνηθως με χρεωση). Το αυτο ισχυει και για ολες τις προαιρετικες καλυψεις (πχ κλοπη).
Αυτο συμβαινει γιατι το Γραφειο Διεθνους Ασφαλισης (ο φορεας που διαχειριζεται τις 'πρασινες καρτες') ενδιαφερεται μονο για την υποχρεωτικη καλυψη. -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.Όχι, ευτυχώς δε μου συνέβη τίποτε τέτοιο, αλλά χρειάζεται να ξέρω για το μέλλον!
Ring ring...
Τι είναι αυτό που ακούγεται, τηλέφωνο? Οχι, το Ring καλεί το Θέμη.
-
παίδες, η ασγαλιστική ERGO Victoria σας λέει τίποτα;
ου λένε από το ασφαλιστικό μου πραγτορείο να αλλάξω από Αγροτική και να πάω εκεί.
100
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=775233
Λουκέτο και στην Εγνατία με 340000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα!!!
Ασφάλιση οχημάτων