-
Το αποτέλεσμα κοιτάω ...και στην συγκεκριμένη περίπτωση μετράνε ΠΟΛΥ τα 24,5 κιλά ροπής από τις 1750 σαλ εφόσον μίλησες για βάρος.
-
Αυτό που φοβάμαι εγώ με τους μικρούς υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες είναι η αξία μεταπώλησής τους.
Κατά κανόνα όσο πιο μικρός είναι ο κινητήρας σε σχέση με την ισχύ που βγάζει (και με το βάρος του αυτοκινήτου) τόσο γρηγορότερα απαξιώνεται. Στον κόσμο, και στον υποψήφιο αγοραστή, δημιουργείται η εντύπωση ότι ο κινητήρας καταπονείται περισσότερο (άσχετα αν είναι όντως έτσι ή όχι)...
Με άλλα λόγια, φοβάμαι αν πάρω το Tiguan τώρα ότι μετά από 5 χρόνια αν θέλω να το πουλήσω δε θα το θέλει κανείς. Ειδικά εάν με λίγα ακόμα χρήματα θα παίρνει μεταχειρισμένο το 2.0 TFSI με 170 ή 200 άλογα...
-
ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ.ΕΙΜΟΘΝ ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΟΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ.ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ.ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ GOLF ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ.
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ RAV-4 ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ TOYOTA ANTE KAI ΑΠΟ ΤΟ FORESTER ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΙΟΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
δεν είμαι γερμανόφιλος αλλά:
Xtrail
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ 141/6.000
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ. 19,9/4.800
Βάρος(κιλά) 1.482Tiguan
Iσχύς (ίπποι) / σ.α.λ 150/5.800
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ. 24,5/1.750
Βάρος(κιλά) 1.461Τα νουμερα δεν μου λενε τιποτα φιλε spike. Ο κινητηρας του X-Trail στις 3,000 στροφες δεν ακουγεται καθολου σε σημειο που νομιζεις οτι ειναι σβηστος ενω αν και υστερει θεωρητικα σε ισχυ αν οδηγησεις τα δυο αυτοκινητα νομιζεις οτι ειναι πιο δυνατος γιατι εχει γραμμικη αποδοση χωρις εξαρσεις. Επισης συμφωνα με το computer καει απο 7.5 μεχρι 8.5 λιτρα ανα 100 km σε επαρχιακο δρομο. Δυσκολα βρισκεις αλλο βενζινοκινητο SUV με την καταναλωση αυτη.
Επισης οταν πηγα την γυναικα μου να δει το Tiguan δεν της γεμισε το ματι καθως το σχημα παραπεμπει σε υπερυψωμενο station wagon (υποψην οτι η γυναικα μου εχει το καινουργιο Polo και γενικα της αρεσουν τα VW).
Συγνωμη αλλα εβγαλες πινακιδες τετοιες μερες και θα ξαναπληρωσεις σημα σε μια εβδομαδα??
Δεν εβγαλα πινακιδες ακομη.
Το εχω ασφαλισει ομως.
-
Ο χρήστης Rivers έγραψε:
Τα νουμερα δεν μου λενε τιποτα φιλε spike. Ο κινητηρας του X-Trail στις 3,000 στροφες δεν ακουγεται καθολου σε σημειο που νομιζεις οτι ειναι σβηστος ενω αν και υστερει θεωρητικα σε ισχυ αν οδηγησεις τα δυο αυτοκινητα νομιζεις οτι ειναι πιο δυνατος γιατι εχει γραμμικη αποδοση χωρις εξαρσεις. Επισης συμφωνα με το computer καει απο 7.5 μεχρι 8.5 λιτρα ανα 100 km σε επαρχιακο δρομο. Δυσκολα βρισκεις αλλο βενζινοκινητο SUV με την καταναλωση αυτη.
Τα νούμερα δεν λένε τίποτα επειδή δε σε βολεύουν; Αναφέρθηκα ξεκάθαρα στο σχόλιο σου περι 1400 και βάρους. Σου απέδειξα ότι με το Xtrail σου περισσότερο πρόβλημα θα έχεις με το δικό σου ίδιο βάρος (δεν το λέμε ελαφρύ δηλ το Nissan). Ακόμα και στην κατανάλωση καλύτερα θα τα πάει από το δικό σου. Μην μένεις στα παλαιολιθικά σχόλια περι τουρμπίνας και 'καίει τα κέρατα του'. Οι καιροί έχουν αλλάξει πολύ. Αλήθεια έχεις οδηγήσει τον TSi και μιλάς με τόση σιγουριά περι γραμμικότητας;
Επισης οταν πηγα την γυναικα μου να δει το Tiguan δεν της γεμισε το ματι καθως το σχημα παραπεμπει σε υπερυψωμενο station wagon (υποψην οτι η γυναικα μου εχει το καινουργιο Polo και γενικα της αρεσουν τα VW).
εδώ δεν λέμε ποιό μας αρέσει. Ούτε εμένα μου αρέσει το Tiguan ως σχέδιο. Δεν θυμάμαι όμως πουθενά να αναφέρθηκα σε άλλους τομείς πλην των επιδόσεων.
ΥΓ. κι εμένα η γυναίκα μου ήθελε να πάρει το Golf (1.6) το 2005. Φαγώθηκε. Αφού έφαγε την πατάτα με τους χώρους ....πήραμε το Α4 Αvant. Για αυτό σου λέω μην βάζεις τις γυναίκες στην συζήτηση.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Τα νούμερα δεν λένε τίποτα επειδή δε σε βολεύουν; Αναφέρθηκα ξεκάθαρα στο σχόλιο σου περι 1400 και βάρους. Σου απέδειξα ότι με το Xtrail σου περισσότερο πρόβλημα θα έχεις με το δικό σου ίδιο βάρος (δεν το λέμε ελαφρύ δηλ το Nissan). Ακόμα και στην κατανάλωση καλύτερα θα τα πάει από το δικό σου. Μην μένεις στα παλαιολιθικά σχόλια περι τουρμπίνας και 'καίει τα κέρατα του'. Οι καιροί έχουν αλλάξει πολύ. Αλήθεια έχεις οδηγήσει τον TSi και μιλάς με τόση σιγουριά περι γραμμικότητας;
Συγνωμη αλλα προσπαθεις με θεωρητικα νουμερα και μετρησεις να αποδειξεις καποια πραγματα σε καποιον που εχει ΟΔΗΓΗΣΕΙ (test drive) και τα δυο αυτοκινητα?
Δηλαδη εσυ κρινεις και αποδικνυεις με βασει τις προδιαγραφες? Αμα ηταν ετσι και τα περιοδικα αυτοκινητου δεν θα τεσταριζαν τα αυτοκινητα αλλα θα ελεγαν οτι το Α εχει Χ ιππους το Β εχει Ψ αρα επειδη Χ>Ψ τοτε Α>Β.
Και το Auto Motor & Sport (Γερμανιας) αν γυρισεις λιγες σελιδες πισω ειχε γραψει για το μοτερ του Tiguan οτι ειναι τραχυς σε λειτουργια και οι μετρησεις τους δεν συμφωνουσαν με αυτες τις VW.
Δεν σου κανει εντυπωση που κανενας κατασκευαστης πλην VW δεν προσφερει SUV με κινητηρα 1400 cc? -
αν και off topic, τα κυβικά τι σχέση έχουν με την απόδοση???????
σε καθαρά νούμερα 150 ίππους αποδίδει το ένα και 140 το άλλο τα κυβικά δεν έχουν καμία σχέση, και το tsi έχει και περισσότερη ροπή....
δλδ θα ήταν καλύτερα το vw να είχε το 2λιτρο fsi????? -
Rivers
μάλλον μιλάω σε τοίχο...ΟΚ φίλε μου να το χαίρεσαι το Xtrail σου δεν σου θίγω την επιλογή.
αυτά που έγραψα ΙΣΧΥΟΥΝ. Τώρα εάν εσύ δεν το καταλαβαίνεις σόρι δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.
24,5 κιλά ροπής σε αμάξωμα με ίδιο βάρος με το δικό σου και +10 άλογα καλύτερης απόδοσης ΣΙΓΟΥΡΑ κινούν καλύτερα και πιο σβέλτα το συγκεκριμένο αμάξωμα.
το τι αποκομίζεις εσύ και τι θέλεις να μας παρουσιάσεις είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
έχεις μείνει στα παλαιολιθικά και all time classic ...λίγα κυβικά, καίει πολύ και λοιπές σοφιστείες.
-
Eγω δεν μιλησα ποτε για επιδοσεις , μαλλον και εγω μιλαω σε τοιχο. Εγω μιλησα για ομαλη λειτουργια κινητηρα και το κυριοτερο για μελλοντικη αξιοπιστια του TSI θεμα που το εθιξαν και αλλοι.
ΥΓ1. Σταματαω εδω γιατι ειμαστε off topic
YΓ2. Μια και το ανεφερες και εγω Αudi A4 του 2004 ειχα (το πουλησα πριν 20 ημερες).
-
μίλησες για βάρος αρχικά ...
Ο χρήστης Rivers έγραψε:
Το Tiguan τελικα ειναι μικρο για τις αναγκες μου και δεν ειμαι διατεθειμενος να κανω τον beta tester της VW (βλεπε 1.4 κυβικα σε αμαξι 1500 κιλα).και σου απάντησα ότι τσάμπα ανησυχείς μιας και το δικό σου είναι χειρότερο σε αυτό τον τομέα.
Xtrail
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ 141/6.000
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ. 19,9/4.800
Βάρος(κιλά) 1.482Tiguan
Iσχύς (ίπποι) / σ.α.λ 150/5.800
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ. 24,5/1.750
Βάρος(κιλά) 1.461τα περι γραμμικότητας και πάλι σου λέω ότι δεν ισχύουν. Εγώ τουλάχιστον διαπίστωσα ένα ομοιογενές μηχανικό σύνολο. Τα περι αξιοπιστίας εντάξει δεν είναι ατμόσφαιρα αλλά δεν είναι και πυροτέχνημα. Τόσο καιρό δεν έχω διαβάσει πουθενά παράπονα. Και παρακολουθώ αρκετά το θέμα.
ΥΓ. Δεν είναι τόσο οφτόπικ, μιλάμε ΚΑΙ για το Tiguan (σε σχέση με τον ανταγωνισμό)
ΥΓ2 ναι η δικιά μου πήρε το στέισον...1.8Τ (άλλο διαμάντι μοτέρ)καλημέρες
-
Καλημέρα,
Χωρίς να έχω την πρόθεση να θίξω κανέναν και καμμία μάρκα (και εγώ και η γυναίκα μου έχουμε αυτοκίνητο VAG...), θα ήθελα αυτοί που υποστηρίζουν το μοντέλο 'λίγα κυβικά - υπερτροφοδότης(ες) - πολλά άλογα' να μας πουν, με το χέρι στην καρδιά, εάν θα αγόραζαν μεταχειρισμένο μετά από 5 χρόνια ένα π.χ. Golf GT 170PS...
-
αν και οφτοπικ...εγώ ΝΑΙ και χαλαρά.
άλλωστε το Α4 Αvant 1.8T είναι μεταχειρισμένο 4 ετών με 66.000 χλμ. -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
άλλωστε το Α4 Αvant 1.8T είναι μεταχειρισμένο 4 ετών με 66.000 χλμ.Δε μίλησα για 1.8Τ αλλά για 1.4TSI, που φοράει και το Tiguan επομένως δεν είναι off topic.
1.8T θα έπαιρνα κι εγώ...
-
καλά ντε μην αρπάζεσαι...
και TSi θα έπαιρνα...δεν έχω τέτοιες εμμονές με τα τουρμπάτα ή τα διπλοτούρμπινα.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Το αποτέλεσμα κοιτάω ...και στην συγκεκριμένη περίπτωση μετράνε ΠΟΛΥ τα 24,5 κιλά ροπής από τις 1750 σαλ εφόσον μίλησες για βάρος.Φιλε spike επειδη η συγκεκριμενη απαντηση στο συγκεκριμενο post απευθυνετε 99% σε εμενα, δεν μιλησα ποτε για βαρος.
Διαβασε καλα τι εγραψα.
Ειπα μονο οτι προτιμω τα 150 αλογα να βγαινουν απο ατμοσφαιρα παρα απο turbo, παρολο που το turbo προσφερει μεγαλυτερη ροπη.
Ξερω οτι η ροπη ειναι ενα τεραστιο προσον, (ειχα gti v μεχρι 3 μηνες, που με προγραμμα το ειχα κανει 35kg), αλλα σε ενα suv που το παιρνω για αλλους λογους και οχι για τους λογους που πηρα το gti, με ενδιαφερει περισσοτερο η αξιοπιστια απο τη ροπη. -
Ο χρήστης stefanos patra έγραψε:
Το αποτέλεσμα κοιτάω ...και στην συγκεκριμένη περίπτωση μετράνε ΠΟΛΥ τα 24,5 κιλά ροπής από τις 1750 σαλ εφόσον μίλησες για βάρος.
Φιλε spike επειδη η συγκεκριμενη απαντηση στο συγκεκριμενο post απευθυνετε 99% σε εμενα, δεν μιλησα ποτε για βαρος.
Διαβασε καλα τι εγραψα.
Ειπα μονο οτι προτιμω τα 150 αλογα να βγαινουν απο ατμοσφαιρα παρα απο turbo, παρολο που το turbo προσφερει μεγαλυτερη ροπη.
Ξερω οτι η ροπη ειναι ενα τεραστιο προσον, (ειχα gti v μεχρι 3 μηνες, που με προγραμμα το ειχα κανει 35kg), αλλα σε ενα suv που το παιρνω για αλλους λογους και οχι για τους λογους που πηρα το gti, με ενδιαφερει περισσοτερο η αξιοπιστια απο τη ροπη.διάβασες καλα;
αναφέρομαι και με quote μάλιστα στον Rivers 5 ποστ πιο πάνω....κοίτα!
λοιπόν για να το λήξω εγώ δεν θα επέλεγα κανένα από τα δύο (tiguan, xtrail) αλλά θα επέλεγα το Outlander.
-
Δεν υπάρχει λόγος διαφωνίας ρε παιδιά. Απλά είναι θέμα προτεραιοτήτων. Άλλες προτεραιότητες έχει ο καθένας μας στην αγορά αυτοκινήτου και γι' αυτό δεν αγοράζουμε όλοι το ίδιο αυτοκίνητο. Στο θέμα μας τώρα. Περί επιδόσεων του tiguan και γενικά του κινητήρα tsi σε σχέση με αντίστοιχο ατμοσφαιρικό τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Ο tsi σαφώς πιο γρήγορος τόσο σε 0-100 αλλά κυρίως σε ρεπρίζ. Αυτό δεν αμφισβητείται, βγαίνει από τα νούμερα. Και γενικά ο κινητήρας υπερτερεί παντού σε σχέση με τον αντίστοιχο ατμοσφαιρικό. Σε ροπή, σε κατανάλωση σε επιδόσεις. Από κει και πέρα δεν σημαίνει ότι όλοι θα κάνουμε ουρές να τον αγοράσουμε. Κάποιον μπορεί να μην τον ενδιαφέρει το 1΄sec ταχύτερο 0-100 αλλά να προτιμά ένα δοκιμασμένο ατμοσφαιρικό μοτέρ και να θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την αξιοπιστία. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο tsi είναι αναξιόπιστος. Απλά είναι λιγότερο δοκιμασμένος. Τώρα για την ερώτηση που έκανε ένας φίλος για την αγορά tsi μετά την πενταετία, εγώ θα έκανα ότι και με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Θα κοίταγα τότε αν ο συγκεκριμένος κινητήρας και το συγκεκριμένο μοντέλο έχει βγάλει ιδιαίτερα προβλήματα κι αν όχι θα τον έπαιρνα. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά από τώρα. Ο χρόνος θα δείξει.
Και για να ρίξω και λίγο λάδι στην ...φωτιά δείτε και το παρακάτω link. Σε κάποιον από Γερμανία το tiguan tdi του πήρε φωτιά!!! Μαλιστα και κάποιος άλλος αναφέρει ότι μυριζε κάτι καμμένο κατα την διάρκεια ενός test drive που έκανε! Είναι σίγουρο ότι το αυτοκίνητο θα βγάλει καποιοα προβλήματα νεότητας. Γι' αυτό ίσως δεν είναι και πολύ σοφό να το πάρει κάποιος τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας. Ισως μετά από κάνα εξάμηνο να είναι καλύτερα
Την σελίδα την βάζω μεταφρασμένη στα αγγλικά.
http://www.worldlingo.com/wl/services/S ... 68914.html
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
άλλωστε το Α4 Αvant 1.8T είναι μεταχειρισμένο 4 ετών με 66.000 χλμ.Με 66 μπορεί να το έπερνες... με 120.000 θα το έπερνες ;;
-
Το συμβάν αφορά το VOLKSWAGEN Tiguan 2,0 TDI. Αυτός ο κινητήρας είναι καινούριος? Ή ο γνωστός που κυκλοφορεί και εδώ (καινούρια ταξί, Octavia5 και Passat)?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το συμβάν αφορά το VOLKSWAGEN Tiguan 2,0 TDI. Αυτός ο κινητήρας είναι καινούριος? Ή ο γνωστός που κυκλοφορεί και εδώ (καινούρια ταξί, Octavia5 και Passat)?Ναι το ανέφερα κι εγώ ότι αφορά το tdi. Είναι νέος κινητήρας τουλάχιστον σύμφωνα με την VW. Δες προηγούμενα post 1-2 σελίδες πίσω
VW Tiguan 2007