-
Eγώ πιστεύω πως σε κάποιο βαθμό είναι συνδυασμός των 2.
Δηλαδή μεταξύ του να βγάλω 30$* και ο κλάδος στον οποίο ανήκω συνολικά 100$ και του να βγάλω 32$ και ο κλάδος στον οποίο ανήκω 60$ (πάντα κέρδος όχι πωλήσεις) ίσως να φανώ πολύ μεγαλόψυχος και να επιλέξω τον 1ο δρόμο. Πόσο μάλλον όταν στην 1η περίπτωση αντί για 30$ βγάζω 34$ οπότε απλά επιλέγω (ως μεγαλόψυχος) να μην ξεπαστρέψω τους άλλους.
Η ευγένεια είναι πολυτέλεια, και η VW εν προκειμένω έχει αυτήν την πολυτέλεια.Αυτό που φαίνεται να γίνεται είναι πως η VW επιλέγει ένα συνδυασμό τσιμπημένης τιμής και πολύ πλούσιων βασικών εκδόσεων ώστε να φέρει την τιμή στα επίπεδα των 2λιτρων ανταγωνιστών.
Άλλωστε αν το VW ήταν πολύ φτηνότερο από το αντίστοιχο Toyota πιθανώς να αποτελούσε πλήγμα στο upmarket προφίλ της εταιρείας.
Δε φτάνει να είσαι καλός αλλά πρέπει και να το δείχνεις (στην περίπτωσή μας να ζητάς το ανάλογο αντίτιμο)Εφόσον βγει ανταγωνισμός με 1,6Τ η VW μπορεί να λανσάρει μια πιο βασική έκδοση. 'Αλλωστε η φορολογία στα 1400άρια είναι σχεδόν η μισή σε σχέση με τα 1600άρια (12% έναντι 20%)
Μπορεί συνεπώς να ελέγξει το παιχνίδι χωρίς να υποχρεωθεί σε μια 'ντροπιαστική' μεγάλη μείωση τιμής.*Συνολικά μαζί με προβλέψεις για έσοδα από συνεργεία κλπ.
-
πολλά μπορούν να ειπωθούν, αλλά επειδή το κουράσαμε το θέμα με την τιμή ας περιμένουμε να βγει και τα ξαναλέμε τότε με πολύ λιγότερες υποθέσεις και σενάρια. σε ένα μήνα το πολύ θα ξέρουμε απο οτι λέγεται
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πολλά μπορούν να ειπωθούν, αλλά επειδή το κουράσαμε το θέμα με την τιμή ας περιμένουμε να βγει και τα ξαναλέμε τότε με πολύ λιγότερες υποθέσεις και σενάρια. σε ένα μήνα το πολύ θα ξέρουμε απο οτι λέγεταιΤόσες αναλύσεις γι αυτό το θέμα ούτε στην Cosmocar δεν θα έχουν κάνει πριν αποφασίσουν τις τιμές.
Ας διαβάσουν το φόρουμ για να πάρουν ιδέες... -
ας λαβουμε υποψιν ομως και τα πλεονεκτηματα του tiguan σε σχεση με την αναμενομενη αναπροσαρμογη της ευρωπαικης νομοθεσιας σε σχεση με την φορολογια κτησης και χρησης του αυτοκινητου
(καλα ουτε κι εγω δε γελαω μ'αυτο)
-
Συγνώμη αλλά σας αρέσει αυτό το αυτοκίνητο? Εάν είχε το σηματάκι της ΚΙΑ δε θα μου έκανε καθόλου εντύπωση. Εσάς σας κάνει που έχει το σηματάκι της VW? Και 29 χιλιάρικα είναι λίγα για ένα εξαιρετικά άσχημο αυτοκίνητο και με το σηματάκι της πόρσε να ήταν? Θα μου πείτε .... κολοκυθόπηττα αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι σιγουρος οτι σε ούτε έναν δεν αρέσει πραγματικά σχεδιαστικά. Το Tiida και το Impreza πχ τα θάβετε δεόντως, αρχίζω να πιστεύω οτι εάν το Tiida η το Impreza ειχαν το σηματάκι της VW θα ήταν 'αυτοκινητάρες'....
-
ΕΛΕΟΣ.....
-
Ο χρήστης submariner έγραψε:
...αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι σιγουρος οτι σε ούτε έναν δεν αρέσει πραγματικά σχεδιαστικά.Εδώ αρέσει το νέο Laguna!
-
Συγνώμη αλλά σας αρέσει αυτό το αυτοκίνητο? Εάν είχε το σηματάκι της ΚΙΑ δε θα μου έκανε καθόλου εντύπωση. Εσάς σας κάνει που έχει το σηματάκι της VW? Και 29 χιλιάρικα είναι λίγα για ένα εξαιρετικά άσχημο αυτοκίνητο και με το σηματάκι της πόρσε να ήταν? Θα μου πείτε .... κολοκυθόπηττα αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι σιγουρος οτι σε ούτε έναν δεν αρέσει πραγματικά σχεδιαστικά. Το Tiida και το Impreza πχ τα θάβετε δεόντως, αρχίζω να πιστεύω οτι εάν το Tiida η το Impreza ειχαν το σηματάκι της VW θα ήταν 'αυτοκινητάρες'....Και το Forester δεν ειναι αυτό που λέμε 'όμορφο' αλλα δεν παύει να είναι το καλύτερο SUV. Προσωπικά το τελευταίο που μετράει για μένα είναι η εμφάνιση.
-
Συγνώμη αλλά σας αρέσει αυτό το αυτοκίνητο? Εάν είχε το σηματάκι της ΚΙΑ δε θα μου έκανε καθόλου εντύπωση. Εσάς σας κάνει που έχει το σηματάκι της VW? Και 29 χιλιάρικα είναι λίγα για ένα εξαιρετικά άσχημο αυτοκίνητο και με το σηματάκι της πόρσε να ήταν? Θα μου πείτε .... κολοκυθόπηττα αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι σιγουρος οτι σε ούτε έναν δεν αρέσει πραγματικά σχεδιαστικά. Το Tiida και το Impreza πχ τα θάβετε δεόντως, αρχίζω να πιστεύω οτι εάν το Tiida η το Impreza ειχαν το σηματάκι της VW θα ήταν 'αυτοκινητάρες'....Eξαιρετικα ασχημο? Μηπως δεν μιλαμε για το ιδιο αυτοκινητο? Οσοι γνωστοι μου το εχουν δει παντως σε ολους αρεσε ειδικα σε ασπρο. Επισης δεν καταλαβαινω τι σχεση εχει το Tiida και το Impreza στην συζητηση για το Tiguan. Μαλλον ασχετο το βρισκω.
Παντως το Autotriti εκανε δημοσκοπηση στο site τους και το Tiguan βγηκε πρωτο στην ψηφοφορια ως το πιο πολυαναμενομενο νεο μοντελο περνωντας ΒΜW , Audi κτλ.
-
τιμές Tiguan στο Λουξεμβούργο
το ενδιαφέρον είναι ότι εκεί ανακοινώθηκαν τιμές και για την δικίνητη έκδοση και το ότι οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές
Motorisations essenceTSI - 6 vitesses
Norme EU 1400 cm³ - 110 kW - 150 ch________________________________ € HT € TTC 15 %
Tiguan Trend & Fun (Traction Avant) 20.200,00 23.230,00
Tiguan Sport & Style (Traction Avant) 22.252,17 25.590,00
Tiguan Trend & Fun 4MOTION 21.539,13 24.770,00
Tiguan Track & Field 4MOTION 22.730,43 26.140,00
Tiguan Sport & Style 4MOTION 23.591,30 27.130,00http://www.volkswagen.lu/vwcms_publish/ ... 8.File.pdf
-
Για όποιον ενδιαφέρεται να το κάνει εισαγωγή από έξω (σε περίπτωση που εδώ έρθει τελικά ακριβό) όπως είδατε υπάρχουν χώρες (όπως Λουξεμβούργο) πολύ πιο συμφέρουσες από την Γερμανία. Η Γερμανία στο Tiguan δεν είναι από τους φθηνότερους
-
αφενός εξαρτάται απο τον εξοπλισμό.
αφετέρου η τιμή που βλέπεις για Γερμανία είναι ταξινομημένο, δηλ φόρους κλπ ενώ εσύ δεν θα το ταξινομήσεις άρα ΠΙΘΑΝΟΝ να σου έρχεται ίδια με το Λουξ.
σε κάθε περίπτωση καλό έιναι που υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αφενός εξαρτάται απο τον εξοπλισμό.
αφετέρου η τιμή που βλέπεις για Γερμανία είναι ταξινομημένο, δηλ φόρους κλπ ενώ εσύ δεν θα το ταξινομήσεις άρα ΠΙΘΑΝΟΝ να σου έρχεται ίδια με το Λουξ.
σε κάθε περίπτωση καλό έιναι που υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικέςΟ εξοπλισμός είναι τουλάχιστον ίδιος και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερος από Γερμανία (π.χ το sport&style έχει clima). Για την τιμή προ ταξινόμισης ίσως έχεις δικαιο, δεν το γνωρίζω.
-
http://www.carenthusiast.com/roadtests. ... ticle=2100
-
δυστυχως τα νεα απο τις αναμενομενες τιμες δεν ειναι και πολυ καλα.
ναι μεν θα ειναι ανταγωνιστικες, αλλα οχι στα επιπεδα που αναμενοταν.
δε μπορω να γραψω περισσοτερα για την ωρα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δυστυχως τα νεα απο τις αναμενομενες τιμες δεν ειναι και πολυ καλα.ναι μεν θα ειναι ανταγωνιστικες, αλλα οχι στα επιπεδα που αναμενοταν.
Μας βάζεις την φωτιά και δεν μας λες και περισσότερα...
Πες μας τουλάχιστον σε σχέση με τί είναι ακριβότερο.
Είναι ακριβό σε σχέση με τις τιμές που αναμέναμε αρχικά (π.χ βασική στα 26.000) ή είναι και ακριβό σε σχέση με τις διαρροές για εισαγωγική τιμή γύρω στα 29.000 με πλουσιότερο όμως εξοπλισμό.Αν κρίνω από το εικονίδιο μάλλον να πάμε για άλλο αυτοκίνητο... (ή για το ίδιο από άλλον εισαγωγέα) και ας το τιμολογήσουν όσο θέλουν.
-
Δες και το τελευταίο τέυχος των 4Τ όπου αναφέρεται ότι η τιμή θα είναι γύρω στις 29000-30000 για την Trend & Fun και 1000 ευρώ παραπάνω για την Track & Style.
Δεν νομίζω η πάντως η Track & Style που με ενδιαφέρει να βγει λιγότερο από 30.000.
Πάντως πολύ έχουν καθυστερήσει να ανακοινώσουν τις τιμές. Κάτι είχαν πει για αρχές Νοεμβρίου. Ξέρει κανείς τίποτα νεότερο; Στις εκθέσεις πότε θα έρθουν τα πρώτα μοντέλα να τα δούμε;
Μας γκάστρωσαν!!!!!!
Άλλος εισαγωγέας; Τι;Πως;Που;Πότε;
-
Ο χρήστης abadlot έγραψε:
Άλλος εισαγωγέας; Τι;Πως;Που;Πότε;
Δεν το έχω ψάξει εγώ. Κάποιοι φίλοι σε προηγούμενα post το ανέφεραν στην περίπτωση που έρθει ακριβότερα από ευρώπη. Το αυτοκίνητο λόγω του 1.4cc πληρώνει λίγα τέλη ταξινόμησης στο τελωνείο και πιθανόν να συμφέρει η εισαγωγή του. Είπαν ότι κάτι αντίστοιχο γίνεται με το RX8 (1.3cc). Οποιος ξέρει παραπάνω ας γράψει.
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
δυστυχως τα νεα απο τις αναμενομενες τιμες δεν ειναι και πολυ καλα.
ναι μεν θα ειναι ανταγωνιστικες, αλλα οχι στα επιπεδα που αναμενοταν.
Μας βάζεις την φωτιά και δεν μας λες και περισσότερα...
Πες μας τουλάχιστον σε σχέση με τί είναι ακριβότερο.
Είναι ακριβό σε σχέση με τις τιμές που αναμέναμε αρχικά (π.χ βασική στα 26.000) ή είναι και ακριβό σε σχέση με τις διαρροές για εισαγωγική τιμή γύρω στα 29.000 με πλουσιότερο όμως εξοπλισμό.Αν κρίνω από το εικονίδιο μάλλον να πάμε για άλλο αυτοκίνητο... (ή για το ίδιο από άλλον εισαγωγέα) και ας το τιμολογήσουν όσο θέλουν.
μα γραφω 'ναι μεν θα ειναι ανταγωνιστικες, αλλα οχι στα επιπεδα που αναμενοταν'
-
Συμφωνα με τον τοπικο μου αντιπροσωπο VW η τιμη με καποιον εξτρα εξοπλισμο 'χαλαρα' θα ειναι στα 31-32 χιλιαρικα.
Βεβαια οταν το RAV4 ξεκινα στα 24κ στη Γερμανια και εδω εχει 30+ λογικο ειναι να ανοιξει και η ορεξη της Κosmocar.
VW Tiguan 2007