-
Για να καταλάβω, γιατί κάτι μου ξέφυγε ...
Το Tiguan έχει μόνο 1 με 1,5 μήνα αναμονή? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το Tiguan έχει μόνο 1 με 1,5 μήνα αναμονή?Οχι βέβαια. 1 μήνα μετά την μέρα παραγωγής.
Αυτή μπορεί να είναι ...μήνες μετά την μέρα παραγγελίας! -
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
για σας παιδιά έχω παρει εβδομάδα παραγωγής 7/2008 αλλα μου είπαν θα έρθει σε 1.5 μήνα (αριθμός πλαισίου απο εβδομάδα) είναι φυσιολογικό αυτο; (εκδοση sport με ηλιοροφή)
1 μήνα κάνει από την παραγωγη μέχρι να ερθει και να εκτελωνιστεί. Λένε 1.5 για να έχουν και ένα περιθώριο αν συμβεί κάποια έξτρα καθυστέρηση ωστε να μην γκρινιάζει ο πελάτης. Λογικά στον 1 μήνα θα σε ειδοποιήσουν ότι ήρθε.
Μέρα παραγωγής δεν ξέρεις? Μόνο βδομάδα?Για να δείς αν είναι Δευτεριάτικο?
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Το Tiguan έχει μόνο 1 με 1,5 μήνα αναμονή?Οχι βέβαια. 1 μήνα μετά την μέρα παραγωγής.
Αυτή μπορεί να είναι ...μήνες μετά την μέρα παραγγελίας!A!!! Είπα και εγώ!!! Θαυμα?
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
για σας παιδιά έχω παρει εβδομάδα παραγωγής 7/2008 αλλα μου είπαν θα έρθει σε 1.5 μήνα (αριθμός πλαισίου απο εβδομάδα) είναι φυσιολογικό αυτο; (εκδοση sport με ηλιοροφή)
1 μήνα κάνει από την παραγωγη μέχρι να ερθει και να εκτελωνιστεί. Λένε 1.5 για να έχουν και ένα περιθώριο αν συμβεί κάποια έξτρα καθυστέρηση ωστε να μην γκρινιάζει ο πελάτης. Λογικά στον 1 μήνα θα σε ειδοποιήσουν ότι ήρθε.
Μέρα παραγωγής δεν ξέρεις? Μόνο βδομάδα?Για να δείς αν είναι Δευτεριάτικο?
Μακριά όχι μόνο από Δευτεριάτικο αλλά και από Παρασκευάτικο!
Ρωτάω γιατί μου είπαν ότι αρχικά καθορίζεται η εβδομάδα παραγωγής η οποία δεν είναι πάντα ακριβής. Στην συνέχεια προσδιορίζεται η μέρα παραγωγής η οποία είναι και η οριστική ημερομηνία παραγωγής του αυτοκινήτου. Αν μου είπαν σωστά, η μέρα παραγωγής μπορεί να μην είναι απαραίτητα μέσα στην βδομάδα παραγωγής αλλά μπορεί να παίζει +-10 μέρες!!!!.
Από την μέρα παραγωγής υπολογίζεις ότι 1μήνα μετά (με 40 μέρες το πολύ) ότι θα έχεις το αμάξι.
Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι απόλυτα ακριβή. Τουλάχιστον αυτά μου είπαν εμένα και σας τα μεταφέρω. -
ευχαριστω.Σημερα που πηρα τηλ μου είπαν οτι ακόμα είναι στην εβδομάδα παραγωγής ( ενω μου είπαν 7η) μεγάλη αυτή η εβδομάδα.την επομενη θα μου δώσουν αριθμό πλαισίου
-
Μετά τη βράβευσή του ως το SUV της χρονιάς στη Γερμανία, παραθέτω αυτούσιο άρθρο του ξένου AUTOCAR:
'Volkswagen Tiguan 1.4 TSI
Test date 26 February 2008 Price when new £19,370Cabin lacks the quality expected of Volkswagens
What’s new?
Volkswagen obviously thinks that the crowded soft-roader segment can bear at least one more entrant, with the new Golf-based Tiguan now touching down in right-hand drive form.Underneath, it shares the same underpinnings as the current Volkswagen Golf, including a development of its “4Motion” four-wheel drive system, so don’t expect stellar performance off-road. We opted to test it with the still-novel 1.4-litre TSI 'twincharger' petrol engine, which uses both a turbocharger and a supercharger to deliver 148bhp and 177lb ft of torque.
What’s it like?
The ride is good, the soft-ish suspension settings are capable of easily absorbing potholes and speed bumps while keeping body roll under control. The Tiguan also handles quite tidily, though turn-in is poor for such a road-biased car. Wind and tyre noise are, however, impressively muted.Sadly, that’s where the good news ends. We've noticed that the twincharger engine struggles to deliver on its performance claims before, but the heavy Tiguan pretty much overwhelms it.
Not only is the motor as vocal as most modern diesels, but it also suffers from a perplexing lack of low-down torque. Below 2000rpm it felt as though a kitchen blender would have given the test car’s engine a run for its money.
Nor does the TSI pay for itself at the pumps. Volkswagen claims a combined fuel economy figure of just 33.6mpg for the car - which is hardly saving the planet - but even under gentle use we struggled to better 28mpg. The CO2 figure of 199 g/km is nothing special, either.
The Tiguan looks expensive compared to obvious rivals. Our test car weighted in at £19,370 in entry level 'S' trim, and the quality of the cabin trim feels a bit insubstantial by Volkswagen's normally high standards.
Should I buy one?
No. You’d be better off with a Skoda Octavia Scout. It’s as quick, more economical, handles better and has comparable ability off the beaten track.Οι υπογραμμίσεις με bold είναι δικές μου....
-
Ο χρήστης acdc έγραψε:
ευχαριστω.Σημερα που πηρα τηλ μου είπαν οτι ακόμα είναι στην εβδομάδα παραγωγής ( ενω μου είπαν 7η) μεγάλη αυτή η εβδομάδα.την επομενη θα μου δώσουν αριθμό πλαισίουΗδη βεβαια διανύουμε την 9η βδομάδα του 2008. Αρα πράγματι η βδομάδα παραγωγής δεν είναι και τόσο ακριβής αφού σου έδωσαν 7η και το αμάξι δεν έχει ακόμα παραχθεί και ούτε ξέρεις ακόμα και την ακριβή ημέρα που θα παραχθεί. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι όπως τα λές πάει πολύ πισω απο το 'το =- 10μερες διαφορά' που μου είπαν εμένα.
-
Ο χρήστης stelios.k έγραψε:
Μετά τη βράβευσή του ως το SUV της χρονιάς στη Γερμανία, παραθέτω αυτούσιο άρθρο του ξένου AUTOCAR:'Volkswagen Tiguan 1.4 TSI
Test date 26 February 2008 Price when new £19,370Cabin lacks the quality expected of Volkswagens
What’s new?
Volkswagen obviously thinks that the crowded soft-roader segment can bear at least one more entrant, with the new Golf-based Tiguan now touching down in right-hand drive form.Underneath, it shares the same underpinnings as the current Volkswagen Golf, including a development of its “4Motion” four-wheel drive system, so don’t expect stellar performance off-road. We opted to test it with the still-novel 1.4-litre TSI 'twincharger' petrol engine, which uses both a turbocharger and a supercharger to deliver 148bhp and 177lb ft of torque.
What’s it like?
The ride is good, the soft-ish suspension settings are capable of easily absorbing potholes and speed bumps while keeping body roll under control. The Tiguan also handles quite tidily, though turn-in is poor for such a road-biased car. Wind and tyre noise are, however, impressively muted.Sadly, that’s where the good news ends. We've noticed that the twincharger engine struggles to deliver on its performance claims before, but the heavy Tiguan pretty much overwhelms it.
Not only is the motor as vocal as most modern diesels, but it also suffers from a perplexing lack of low-down torque. Below 2000rpm it felt as though a kitchen blender would have given the test car’s engine a run for its money.
Nor does the TSI pay for itself at the pumps. Volkswagen claims a combined fuel economy figure of just 33.6mpg for the car - which is hardly saving the planet - but even under gentle use we struggled to better 28mpg. The CO2 figure of 199 g/km is nothing special, either.
The Tiguan looks expensive compared to obvious rivals. Our test car weighted in at £19,370 in entry level 'S' trim, and the quality of the cabin trim feels a bit insubstantial by Volkswagen's normally high standards.
Should I buy one?
No. You’d be better off with a Skoda Octavia Scout. It’s as quick, more economical, handles better and has comparable ability off the beaten track.Οι υπογραμμίσεις με bold είναι δικές μου....
Το ψιλοθάβει το autocar σε αντίθεση με άλλα ευρωπαικά περιοδικά που μέχρι στιγμής τα περισσότερα το εκθειάζουν. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το ίδιο περιοδικό σε παλαιοτερο αρθρο για το tiguan diesel 140hp έγραψε για το εσωτερικό του αυτοκινήτου μεταξύ άλλων θετικών '...Classy cabin ambience...'
http://www.autocar.co.uk/CarReviews/Roa ... rt/229372/
Τώρα πώς το ίδιο εσωτερικό την μια είναι 'classy' και την άλλη 'lacks the quality' μόνο το autocar ξέρει. -
Όσον αφορά το τεστ του Autocar UK για το TDI δείτε τα σχόλια για το άρθρο στο παρακάτω link (ειδικά του 'Matt Prior', ο οποίος υπογράφει ως Chief road tester του Autocar και του 'loather') και θα καταλάβετε.
-
15 μερες με μεσον απο παζαροπουλο εκδοση τρεντ μαυρο χρωμα.
-
παιδια οσα και να εχουν γραφτει ειναι λιγα.εχει αψογη οδικη συμπεριφορα ξεκιναει οπως θελεις οσες στροφες και να εχει παει σαν gt και καβαλας οτι λακκο θες.ειναι αθορυβο και περιμενω να πιασω τα 1500 κμ που θελει στρωσιμο για να μπορω να το παω πανω απο 3500 στροφες.το αμαξι ειναι σαν γκομενα μουναρα που ζηταει σκισιμο σε χωμα και ασφαλτο.οι φιλοι μου εχουν τρελλαθει απο την χαρα τους.ο ενας παει να δωσει το forester subaru na to parei kainoyrgio kai tha toy meinoyn opos leei kai fragka.
-
Ο χρήστης XALKI έγραψε:
παιδια οσα και να εχουν γραφτει ειναι λιγα.εχει αψογη οδικη συμπεριφορα ξεκιναει οπως θελεις οσες στροφες και να εχει παει σαν gt και καβαλας οτι λακκο θες.ειναι αθορυβο και περιμενω να πιασω τα 1500 κμ που θελει στρωσιμο για να μπορω να το παω πανω απο 3500 στροφες.το αμαξι ειναι σαν γκομενα μουναρα που ζηταει σκισιμο σε χωμα και ασφαλτο.οι φιλοι μου εχουν τρελλαθει απο την χαρα τους.ο ενας παει να δωσει το forester subaru na to parei kainoyrgio kai tha toy meinoyn opos leei kai fragka.Μας κάβλ$#ες πρωί-πρωί.
-
γνωρίζει κανείς αν τα τζάμια έρχονται φιμε από μονα τους ή αν τους βάζουν μετά τις μεμβράνες?
Σκέφτομαι να βάλω και στο τζαμι οδηγου συνοδηγού αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα πλησιάσει το χρώμα. Σκεφτόμουν για llumar Alu light -
Παιδιά σήμερα το παράγγειλα και εγώ... χωρίς μέσο 6-8 μήνες παράδοση. έκδοση escape με εχτρα park assist και χειρηστήρια στο τιμόνι. που να κάνεισ τόση υπομονή
-
Ο χρήστης charis_ έγραψε:
Παιδιά σήμερα το παράγγειλα και εγώ... χωρίς μέσο 6-8 μήνες παράδοση. έκδοση escape με εχτρα park assist και χειρηστήρια στο τιμόνι. που να κάνεισ τόση υπομονήΚαλορίζικο φίλε
Καλές υπομονές τώρα -
Ο χρήστης fluflitsa έγραψε:
γνωρίζει κανείς αν τα τζάμια έρχονται φιμε από μονα τους ή αν τους βάζουν μετά τις μεμβράνες?
Σκέφτομαι να βάλω και στο τζαμι οδηγου συνοδηγού αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα πλησιάσει το χρώμα. Σκεφτόμουν για llumar Alu lightΑπ'ότι ξέρω δεν είναι μεμβράνες. Είναι σκούρα (+35%) θερμομονωτικά κρύσταλα . Δεν μπαίνουν μπροστά γιατί είναι παράνομο. Αν βάλεις μεμβράνες μπροστά θα κινδυνεύεις με πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος.
-
Ο χρήστης charis_ έγραψε:
Παιδιά σήμερα το παράγγειλα και εγώ... χωρίς μέσο 6-8 μήνες παράδοση. έκδοση escape με εχτρα park assist και χειρηστήρια στο τιμόνι. που να κάνεισ τόση υπομονήσου εκαναν καποιο δωρο ή προσφορα?
-
synagemo kai parking alarm
-
Αντε καλοταξιδο και με πολλα χιλιομετρα και εγω στην αναμονη ειμαι εχο σχεδον 2 βδομαδες που το εκλεισα, να μας ενημερωνεται παιδες τι γινεται με το αυτοκινητο γενικοτερα κατα το περασμα του χρονου και της χρησης.
VW Tiguan 2007