-
Οταν οδηγειτε (μικρη ή μεγαλη αποσταση) ακουτε μουσικη?
Και αν ναι, αυτο κατα ποσο επηρεαζει (αρνητικα) την οδηγικη σας αποδοση?
(και τι μουσικη ακουτε?? ) -
Ακούω χωρίς να με ενοχλεί.
Το ειδος μουσικής ποικιλη με την περιοδο και την διαθεση, συνηθως ελαφρολαικά.. αλλα πχ το ΠΑΣΧΑ ακούω κλαρίνα..
-
Ακούω τα πάντα. Συνήθως η επιλογή της μουσικής αρμόζει στη διαδρομή. Πλέον ακούω σπάνια ραδιόφωνο.
-
Ακούω σχεδόν πάντα μουσική ακόμα και για την πιό μικρή απόσταση.
Απο κλασσικό/εναλλακτικό/progressive ροκ μέχρι και metal. Προσπαθώ να ταιριάζω τη μουσική με την εκάστοτε διαδρομή.
Δεν αντέχω τι παίζει στο ραδιόφωνο, ειδικά europop/λαικά-σκυλλάδικα κ.λ.π.
-
Ναι ακούω. Ακούω συνέχεια, συνήθως ραδιόφωνο. Μου αρέσει η έκπληξη, το να μην ξέρεις τι θα ακούσεις μετά! Αποφεύγω σταθμό που μιλάνε ή έχει διαφημίσεις, τότε αλλάζω σταθμό. Μου αρέσει ο Εν Λευκώ τη νύχτα που μιλάει λίγο αλλά έχει ωραία μουσική που δεν μπορείς να ακούσεις αλλού.
Ναι με επηρεάζει και στην ψυχολογία αλλά και στην οδήγηση. Έχω προσέξει ότι οδηγώ πιο ήρεμα και καθόλου επιθετικά ή ανταγωνιστικά όταν ακούω Jazz. Δεν είμαι φανατικός κάποιου είδους μουσικής, μου αρέσουν τραγούδια όλων των ειδών. Από πλευράς συμπεριφοράς όλα τα άλλα είδη είναι το ίδιο για μένα εκτός αν μου τύχουν σε ταξίδι κάτι επαρχιακοί σταθμοί με σκυλάδικα ή κλαρίνα και δεν μπορώ να πιάσω τίποτα άλλο οπότε κλείνω τελείως το ράδιο για να μην εκνευριστώ...
Σε μελέτες (όχι δημοσκόπηση αλλά καταγραφή και αξιολόγηση της συμπεριφοράς πριν, κατά και μετά) που έχουν γίνει πάντως σε μεγάλο αριθμό οδηγών έχουν βγει διαφορές στη συμπεριφορά των οδηγών ανάλογα με τη μουσική. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι η κλασική δεν συνιστάται γιατί χαλαρώνεις πολύ και τα αντανακλαστικά πάνε περίπατο.... -
Δυστυχώς έχω βγάλει την κεραία γιατι χτυπάει στην οροφή του γκαράζ που παρκάρω. Ακούω μόνο CD και την κεραία τη βάζω μόνο σε μακρινές διαδρομές και άν το θυμηθώ.
-
onyx !
Αναλογα τι κλασσικη ακους!Υπαρχει και η μοντερνα κλασσικη μουσικη, δηλ απο το 1900 και επειτα που ειναι πολυ συναρπαστικη και σου διεγειρει τις αισθησεις στο μαξιμουμ, αν την καταλαβαινεις βεβαια!Και δεν χρειαζεται να ειναι 500 οργανα, αρκει και ενα βιολι η ενα φλαουτο για να σου βαλει ολα τα κυταρα του μυαλου σου να δουλεψουν ταυτοχρονα!
Αλλα και η απλοικη κλασσικη, ας πουμε Βιβαλντι, σε προδιαθετει ευχαριστα και σε κανει καλυτερο οδηγο, πιστευω!
Σπυρος
ΥΓ:Εγω δεν ακουω ποτε στο αυτοκινητο, απλα δεν εχω συσκευη ηχου, για να ακουσω θελω απολυτη ησυχια και δεν υπαρχει κανενα αυτοκινητο που να εχει τετοια ησυχια, ουτε η ΡολςΡους! -
Μου αρέσει να ακούω μουσική, σε κάθε διαδρομή. Ανάλογα με το είδος και την ένταση της μουσικής, επηρεάζεται και το στυλ της οδήγησης.
-
Ακούω συνεχώς μουσική στο αυτοκίνητο, αν και μου είχε λείψει τελευταία λόγω κλοπής....
Χτές όμως που απέκτησα νέο radio-cd, του έδωσα και κατάλαβε !Φυσικά ανάλογα με τη μουσική που ακούω κάθε φορά, επηρρεάζεται και η διάθεσή μου στο αυτοκίνητο. Ανάλογα βέβαια προσαρμόζεται και η επιλογή της μουσικής στην εκάστοτε διαδρομή.
Χτές π.χ. στο δρόμο για Πόρτο Κατσίκι (Λευκάδα), άκουγα Bob Marley....
-
Πάντα ακούω μουσική κυρίως ξένη δεκαετίας 70 και 80, ποπ και ροκ..
Θεωρώ αδιανόητο να πάω κάπου χωρίς να ακούω έστω μερικές φορές και ραδιόφωνο.......
-
To ραδιοCD κλείνει μόνο όταν κλείνει η μηχανή (και τότε όχι πάντα...) Συνήθως παίζει κλασσικό ροκ (Ελληνικό και ξένο, αν και τώρα τελευταία πιο πολύ ξένο). Πιο σπάνια ραδιόφωνο (Έκφραση, Μύθο, 102, 1055Rock για τους Θεσσαλονικείς) και το πρωί που πάω στην δουλειά ακούω μια εκπομπή λόγου για να αισθάνομαι μία παρέα... χώρια που συχνά λέει και πληροφορίες για την κίνηση... - αν και συνήθως μέχρι να πει κάτι, εγώ έχω πέσει πάνω του...
Αν μ' επηρρεάζει; Εξαρτάται... με το αν θέλω να μ΄επηρεάσει. Έχω τύχει να είμαι τόσο αποροφημένος στην οδήγηση (λόγω κίνησης, λόγω καυ**ς, ή κούρασης) που να μην κατλάβω πότε τελείωσε το μισό CD... Υπάρχουν φορές που με ανεβάζει και φορές που με 'ρίχνει'... Εξαρτάται...
Και η ένταση, όταν είμαι μόνος μου αρκετά δυνατά... Όταν είμαι με παρέα όσο πρέπει για να ακούω και την μουσική και τους άλλους!
-
Disco σχεδον παντα...
Καμια φορα και λιγο Disco - House οταν βαρεθουν οι συνεπιβατες μου τα 80's...
Αληθεια... MoonWalk με το αυτοκινητο θα καταφερω να κανω??
-
Κάπου είχα διαβάσει πως έγινε έρευνα για το θέμα μουσικής στο αυτοκίνητο και αποδείχθηκε πως όσο πιο επιθετική η μουσική, τόσο πιο επιθετικός και απρόσεχτος γίνεται ο οδηγός. Έλεγε επίσης για παράδειγμα πως δύο δείγματα μουσικής που πρέπει να αποφεύγονται κατά την οδήγηση είναι οι Βαλκυρίες του Βάγκνερ και το Firestarter των Prodigy!!
-
Ακούω συνέχεια, συνήθως ραδιόφωνο
-
Με το που μπαίνω στο αυτοκίνητο πατάω το κουμπάκι.
Μέσα στην πόλη συνήθως ράδιο αλλά στα ταξίδια μόνο cd. Όλα τα είδη και όταν λέω όλα εννοώ ΟΛΑ!
Ανάλογα με τη διάθεσή μου και τη διαδρομή επιλέγω το τι θέλο να ακούσω και πολύ σπάνια ανεβάζω την ένταση παραπάνω απ' το κανονικό.
Δεν έχω ακούσει τον ήχο του αυτοκινήτου μου χωρίς μουσική... τώρα που το θίξαμε θα το δοκιμάσω... θα απογοητευτώ (Corolla) -
Μουσικά ΠΑΝΤΑ! Είτε σιγά έιτε δυνατά.
Οι μνήμες του ραδιοφώνου είναι συντονισμένες σε δύο μόνο σταθμούς. RockFM (πολύ) και Εν λευκώ (λιγότερο). Ανάλογα είναι και τα CD-Mp3 που συνοδεύουν τίς οδηγικές μου διαδρομές. -
Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα μουσική στο αυτοκίνητο.
http://adserver.4troxoi.gr/cgi-bin/adcy ... ype=iframe -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα μουσική στο αυτοκίνητο.
http://adserver.4troxoi.gr/cgi-bin/adcy ... ype=iframeΚαι το banner του Safetrack τι σχέση έχει?
Μουσική και οδήγηση