-
Έχω μπει στην διαδικασία αγοράς SUV και κατόπιν σχετικής ερευνάς έχω καταλήξει στα εξής:
Jeep Cherokee 3,7 (μεταχειρισμένο) περίπου στα 35.000€
Ford Maverick 3,0 (νέο μοντέλο , καινούργιο) περίπου 37.000€διευκρινίζω ότι κινούμαι πολύ στην Αθήνα, κάνω αρκετά ταξίδια στην επαρχία, και από το αυτοκίνητο μου ζητάω καλές επιδόσεις γιατί μου αρέσει η γρήγορη οδήγηση.
Επίσης θα ήθελα τις ανέσεις που μου ένα καλό σημερινό αυτοκίνητο όπως όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, αυτόματο κλιματισμό, ABS, ESP, trip computer, ηλιοροφή, κλπ
Τις 4χ4 δυνατότητες θα χρησιμοποιήσω (όπως οι περισσότεροι πιστεύω) σε εκδρομές περιπέτειας και σε καταστάσεις … θεομηνίας που μας επισκέπτονται συχνά τελευταία.
Τα προτερήματα του κάθε μοντέλου είναι λίγο πολύ γνωστά για αυτό θα σας αναφέρω τα μειονεκτήματα που βρίσκω εγω και θα ήθελα ένα γενικότερο σχολιασμό από τους πιο ειδικούς της παρέας:Jeep Cherokee 3,7
υψηλή κατανάλωση (περίπου 20 με 23λίτρα /100χλμ)
Υψηλό κόστος ασφάλειας
Μικρό χρόνο εγγύησης
Μικρό διάστημα μεταξύ των σέρβις
8βαλβιδος κινητήρας
Πίσω ταμπούρα φρένων (αν ισχύει, το διάβασα σε τεστ περιοδικού)
Απλό αιρκοντίσιονFord Maverick 3,0
Χαμηλή μεταπώληση (νομίζω…)
Μέτριες επιδόσεις (οuσιαστικά τριτάχυτο αυτοματο σαζμαν, η 4η είναι overdrive)
Μέτριο φινίρισμα
Απλό αιρκοντίσιον
Έλλειψη έστω και στον έξτρα εξοπλισμό υπολογιστή ταξιδιούΜπορεί να πείτε ότι το ψειρίζω και αν τα θέλω όλα αυτά πάω σε Touareg ή BMW X3, αλλά μιλάμε και για αλλά κοστολόγια.
Για αυτό μεταξύ αυτών των δύο τι προτείνετε;
-
Έχω μπει στην διαδικασία αγοράς SUV και κατόπιν σχετικής ερευνάς έχω καταλήξει στα εξής:
Ford Maverick 3,0 (νέο μοντέλο , καινούργιο) περίπου 37.000€διευκρινίζω ότι κινούμαι πολύ στην Αθήνα, κάνω αρκετά ταξίδια στην επαρχία, και από το αυτοκίνητο μου ζητάω καλές επιδόσεις γιατί μου αρέσει η γρήγορη οδήγηση.
Επίσης θα ήθελα τις ανέσεις που μου ένα καλό σημερινό αυτοκίνητο όπως όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, αυτόματο κλιματισμό, ABS, ESP, trip computer, ηλιοροφή, κλπ
Τις 4χ4 δυνατότητες θα χρησιμοποιήσω (όπως οι περισσότεροι πιστεύω) σε εκδρομές περιπέτειας και σε καταστάσεις … θεομηνίας που μας επισκέπτονται συχνά τελευταία.
Τα προτερήματα του κάθε μοντέλου είναι λίγο πολύ γνωστά για αυτό θα σας αναφέρω τα μειονεκτήματα που βρίσκω εγω και θα ήθελα ένα γενικότερο σχολιασμό από τους πιο ειδικούς της παρέας:Jeep Cherokee 3,7
Υψηλό κόστος ασφάλειας
Μικρό χρόνο εγγύησης
8βαλβιδος κινητήρας
Μέτριο φινίρισμα
Απλό αιρκοντίσιον
Έλλειψη έστω και στον έξτρα εξοπλισμό υπολογιστή ταξιδιούΜπορεί να πείτε ότι το ψειρίζω και αν τα θέλω όλα αυτά πάω σε Touareg ή BMW X3, αλλά μιλάμε και για αλλά κοστολόγια.
-
Υψηλό κόστος ασφάλειας
Μικρό χρόνο εγγύησης
8βαλβιδος κινητήρας
Μέτριο φινίρισμα
Απλό αιρκοντίσιον
-
Ο χρήστης alexism έγραψε:
Jeep Cherokee 3,7
Υψηλό κόστος ασφάλειας
Μικρό χρόνο εγγύησης
Μικρό διάστημα μεταξύ των σέρβιςΓια πόλη όπου θες ομαλό αυτόματο και ταξίδια και όχι σημαντικές εκτός δρόμου καταστάσεις και με βάση τα αρνητικά του πρώτου με bold και μόνο αυτά θα σου έπαιρνα το δεύτερο! Επίσης το δεύτερο είναι ολοκαίνουργιο και όχι μεταχειρισμένο. Αν παίζουν μεταχειρισμένα πόσο πάει ένα LandCruiser που για μένα είναι καλύτερο από αυτά αν και θα προτιμούσα κάτι καινούργιο?
-
Η αποψή μου είναι ξεκάθαρα Ford Maverick !!
Εδω θα βρεις πολλά στοιχεία
http://www.off-road.gr/modules.php?op=m ... forum&f=54
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Jeep Cherokee 3,7
Υψηλό κόστος ασφάλειας
Μικρό χρόνο εγγύησης
Μικρό διάστημα μεταξύ των σέρβιςΓια πόλη όπου θες ομαλό αυτόματο και ταξίδια και όχι σημαντικές εκτός δρόμου καταστάσεις και με βάση τα αρνητικά του πρώτου με bold και μόνο αυτά θα σου έπαιρνα το δεύτερο! Επίσης το δεύτερο είναι ολοκαίνουργιο και όχι μεταχειρισμένο. Αν παίζουν μεταχειρισμένα πόσο πάει ένα LandCruiser που για μένα είναι καλύτερο από αυτά αν και θα προτιμούσα κάτι καινούργιο?
Εκτος από ολα αυτά που νομιζω οτι ειναι πολύ σωστά, έχε υπόψη σου οτι το κοστος συντήρησης στα Jeep Cherokee ειναι ιδιαίτερα υψηλό έως εξωφρενικό (Εχουν ακουστεί τιμές 1000 - 1500 Ευρώ για Service 15000-20000χλμ)
Για την χρήση που θέλεις η γνώμη μου ειναι το Ford.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Jeep Cherokee 3,7
Υψηλό κόστος ασφάλειας
Μικρό χρόνο εγγύησης
Εκτος από ολα αυτά που νομιζω οτι ειναι πολύ σωστά, έχε υπόψη σου οτι το κοστος συντήρησης στα Jeep Cherokee ειναι ιδιαίτερα υψηλό έως εξωφρενικό (Εχουν ακουστεί τιμές 1000 - 1500 Ευρώ για Service 15000-20000χλμ)
Για την χρήση που θέλεις η γνώμη μου ειναι το Ford.
-
Τα 2 αυτοκίνητα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα, το Jeep είναι πολύ καλύτερο εκτός δρόμου και έχει περθώρια μεγάλης βελτίωσης. Παρ'όλα αυτά στο δρόμο είναι πολύ μέτριο, έχει ασαφές τιμόνι και αναρτρήσεις αλλα πιστευω το χειρότερο μειονέκτημά του είναι το αυτόματο κιβώτιο το οποίο είναι απαράδεκτα αργό. Πιστευω αν μπορείς να βρείς κάποιο Land cruiser / Pajero σε αυτά τα λεφτά είναι καλύτερο και απο τα 2 παντού.
-
Τα 2 αυτοκίνητα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα, το Jeep είναι πολύ καλύτερο εκτός δρόμου και έχει περθώρια μεγάλης βελτίωσης. Παρ'όλα αυτά στο δρόμο είναι πολύ μέτριο, έχει ασαφές τιμόνι και αναρτρήσεις αλλα πιστευω το χειρότερο μειονέκτημά του είναι το αυτόματο κιβώτιο το οποίο είναι απαράδεκτα αργό. Πιστευω αν μπορείς να βρείς κάποιο Land cruiser / Pajero σε αυτά τα λεφτά είναι καλύτερο και απο τα 2 παντού.
-
θα σας παραπέμψω στο συγκριτικό των τερακίνητων στο περιοδικό Drive 4x4 όπου δίνουν την ίδια βαθμολόγια στα 2 suv :
Off road 8
On road 7Άρα στοιχεία που μετρούν στην τελική επιλογή είναι η τιμή αγοράς και το after sales κόστος συντήρησης .
Με διαφορά Maverick
-
θα σας παραπέμψω στο συγκριτικό των τερακίνητων στο περιοδικό Drive 4x4 όπου δίνουν την ίδια βαθμολόγια στα 2 suv :
Off road 8
On road 7Άρα στοιχεία που μετρούν στην τελική επιλογή είναι η τιμή αγοράς και το after sales κόστος συντήρησης .
Με διαφορά Maverick
-
Off road 8
Με διαφορά Maverick
-
Off road 8
Με διαφορά Maverick
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τα 2 αυτοκίνητα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα, το Jeep είναι πολύ καλύτερο εκτός δρόμου και έχει περθώρια μεγάλης βελτίωσης. Παρ'όλα αυτά στο δρόμο είναι πολύ μέτριο, έχει ασαφές τιμόνι και αναρτρήσεις αλλα πιστευω το χειρότερο μειονέκτημά του είναι το αυτόματο κιβώτιο το οποίο είναι απαράδεκτα αργό. Πιστευω αν μπορείς να βρείς κάποιο Land cruiser / Pajero σε αυτά τα λεφτά είναι καλύτερο και απο τα 2 παντού.Καταρχήν μια διευκρίνηση, το Cherokee δεν είναι SUV! Και μόνο αυτό, δεν επιτρέπει την περαιτέρω σύγκριση των δύο 4Χ4.
Θα συμφωνήσω με τον IKE όσον αφορά το LC και το Pajero. Εάν ωστόσο δεν σου αρέσουν και με δεδομένο ότι η χρήση θα είναι κυρίως στην πόλη, θα πρότεινα το Ford.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τα 2 αυτοκίνητα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα, το Jeep είναι πολύ καλύτερο εκτός δρόμου και έχει περθώρια μεγάλης βελτίωσης. Παρ'όλα αυτά στο δρόμο είναι πολύ μέτριο, έχει ασαφές τιμόνι και αναρτρήσεις αλλα πιστευω το χειρότερο μειονέκτημά του είναι το αυτόματο κιβώτιο το οποίο είναι απαράδεκτα αργό. Πιστευω αν μπορείς να βρείς κάποιο Land cruiser / Pajero σε αυτά τα λεφτά είναι καλύτερο και απο τα 2 παντού. -
Ο χρήστης juan έγραψε:
θα σας παραπέμψω στο συγκριτικό των τερακίνητων στο περιοδικό Drive 4x4 όπου δίνουν την ίδια βαθμολόγια στα 2 suv :Off road 8
Με διαφορά Maverick
Δεν ξέρω ποιος υπογράφει αυτό το άρθρο και τι ακριβώς έχει γράψει, αλλά εαν συγκρίνει στα ίσα αυτά τα δύο και τους δίνει την ίδια βαθμολογία, είναι στην καλύτερη ανέκδοτο .
Είπαμε καλό το Ford, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα!!!
-
Ο χρήστης tasmania έγραψε:
Δεν ξέρω ποιος υπογράφει αυτό το άρθρο και τι ακριβώς έχει γράψει, αλλά εαν συγκρίνει στα ίσα αυτά τα δύο και τους δίνει την ίδια βαθμολογία, είναι στην καλύτερη ανέκδοτο .Είπαμε καλό το Ford, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα!!!
To Drive δεν έχει συγκριτικό μεταξύ των 2, αλλά έχει βαθμολογίες για το κάθε τετρακίνητο της αγοράς, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι 'ατυχείς'...
-
kanena apo ta dio.........
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
kanena apo ta dio.........Μαζί σου popol@ros
-
ρε παιδια η επιλογη ειναι καθαρα θεμα του τι θελεις να κανεις με το αυτοκινητο σου...θελεις αμετριτα χλμ off-road παιρνεις το Jeep, θελεις καλη συμπεριφορα σε νορμαλ off-road κομματια αλλα και καλο και ανετο ταξιδι στην εθνικη παιρνεις το maverick...οτι και να λεμε τωρα εινα περιτο...νομιζω...
jeep cherokee vs new Ford Maverick