-
Κι εγώ νόμιμος είμαι, ΙΔΙΩΣ στα φανάρια, τα οποία ποτέ δεν περνάω κόκκινα.
Όμως τον τελικό του Γιούρο πήγα να τον δω στην Ζυρίχη, να έχει και άλλους Έλληνες. Και πάλι νόμιμα πήγαινα. ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΜΕΡΑ!! Για το αν θα περάσεις με κόκκινο ή όχι, για το αν θα περάσεις τα 50χαώ (σε δρόμους που τύφλα να έχει η Κηφισίας και η Συγγρού...)
Το αποτέλεσμα ήταν πως ΔΕΝ πέρασα ούτε κόκκινο, ούτε το όριο.
Όμως η ασφάλεια του συνόλου είχε χειροτερέψει δραματικά, αφού χτυπιόμουν στο τιμόνι (πραγματικά έριχνα μπουνιές στο στεφάνι του τιμονιού...) επειδή είχα σπάσει ψυχολογικά. Με το ένα μάτι στο κοντέρ (και πήγαινα 35-40 μην ξεχαστώ...) με το άλλο στο φανάρι, με το άλλο στον μπροστινό μην κόψει πάνω στην διασταύρωση και βγώ φωτογραφία εγώ, με το άλλο στις διαβάσεις πεζών που πετάγονται χωρίς αύριο και περιμένουν πως όλοι τους αφήνουν, με το άλλο στο μετρό, με το άλλο στις λεωφορειολωρίδες που πολλές φορές δεν είναι στην άκτη του δρόμου, αλλά ΑΝΑΜΕΣΑ στις 2 λωρίδες, πόσο μάλιστα σε στρογγυλές πλατείες, με το άλλο να μην περάσω το στενάκι που πρέπει να στρίψω, αλλιώς θα πρέπει ΠΑΛΙ να κάνω το γύρο της πόλης για να γυρίσω με νόμιμο τρόπο στο ίδιο σημείο και τελικά δεν είχα 28, αλλά μόνο 2 μάτια...
Και οι δρόμοι (Κυριακή μεσημέρι) ήταν σχεδόν άδειοι! Χαλαρά θα μπορούσα και λίγη όπισθεν να κάνω, και σε κάποιους δρόμους με 60χαώ να πάω να ξεμπερδεύω. Όχι όμως, ο Μπιγκ Μπράδερ ήταν εκεί, με παρακολουθούσε και καραδοκούσε να δει πότε θα αφήσω (έστω και στιγμιαία) την μέχρι αηδίας 'έννομη τάξη' και παρανομήσω, για να μου κόψει ένα βδομαδιάτικο από τον μισθό μου...Ζωή είναι αυτή;
(προσέξτε, μιλάω για δημόσια ζωή, όχι την ιδιωτική μου... ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ την ιδιωτική...)
-
Κλασσικό παράδειγμα του πώς η υπερβολική, μέχρι υστερίας, αστυνόμευση, φέρνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.
-
Στο παραπάνω μου ποστ ξέχασα και τις ποδηλατολωρίδες...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
....αλλά, πέραν του ότι εξυπηρετούσε τις διπλωματικές πιέσεις που ήθελαν να μας κάνουν οι αγγλοσάξονες, ο Έλληνας πολίτης ποτέ δεν κινδύνευσε πραγματικά από αυτήν. Από τα δρομοσφαγεία έχω κινδυνεύσει, από ηλίθιους εποχούμενους και πεζούς ναι, από... 'τρομοκρατία' ΠΟΤΕ.Και εγώ βαρέθηκα να ακούω θεωρίες όπου όλα τα στραβά μας τα ρίχνουμε στους Αγγλοσάξονες.
Είναι πράγματι πολύ βολικό αλλα και ηλίθιο την δική μας (χρόνια) ανικάνοτητα να την ρίχνουμε στους 'δυτικούς'.
-
Μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει για τις ικανότητες των συστημάτων αυτών.... είναι υψηλής ή χαμηλής ανάλυσης, με μικρόφωνο ή χωρίς.... τι δυνατοτήτων μικρόφωνο? κλπ. Οπότε τα σχόλια μερικών είναι στον αέρα.
Το αν υπάρχει μποτιλιάρισμα και το πού, όντως εξυπηρετείται με κάμερες πιο φτηνά από ειδικές ταινίες και πιο πλήρως και το δέχομαι σαν μέθοδο ελέγχου κυκλοφορίας και διαπίστωσης τυχόν ατυχημάτων, χαλασμένων αυτοκινήτων, παράνομα παρκαρισμένων κλπ.
Δεν με πειράζουν οι κάμερες ούτε το να με βλέπουν και το να με ακούν αλλά το να παρακολουθούν ειδικά εμένα. Αυτό που με ενοχλεί είναι η ταυτοποίηση, ο συνδυασμός των παραπάνω με το όνομά μου και η χρήση των στοιχείων αυτών όχι για την καταπολέμηση των εγκληματιών αλλά για εμπορικούς ή προσωπικούς ή άλλους λόγους. Πιο συγκεκριμένα δε θέλω να μπορεί εύκολα και φτηνά να μαθαίνει ο εργοδότης μου τι λέω ή ο πατέρας της φιλενάδας μου ή ο επαγγελματικός μου ανταγωνιστής ή ή ή.... Αυτά τα θεωρώ προσωπικά μου δεδομένα και θέλω να προστατεύονται ακόμα και από λάθος χρήση από την πολιτεία!
Το να με αναγνωρίσουν εκ των υστέρων και να με ρωτήσουν σαν μάρτυρα αν τύχει και έχω βρεθεί κοντά σε κάποιο έγκλημα δεν με πειράζει και το θεωρώ πλεονέκτημα. Πχ γίνεται το έγκλημα χθές, σήμερα μελετάνε τις ταινίες που αντιστοιχούν σε χώρο και χρόνο και αύριο μου τηλεφωνάνε και με ρωτάνε 'Μήπως χθες είσασταν εκεί τότε και μήπως είδατε ακούσατε κάτι περίεργο κλπ'. Βέβαια τέτοια δυνατότητα σημαίνει βαρβάτο φακέλωμα κλπ οπότε πάλι θέλει προσοχή το πώς χρησιμοποιούνται τέτοια στοιχεία... Είμαι πάντως υπέρ και της διατήρησης δεδομένων DNA αλλά εφόσον χρησιμοποιούνται για επίλυση εγκλημάτων ή ανεύρεση δοτών πχ μυελού των οστών κλπ αλλά όχι τα στοιχεία αυτά να πωλούνται σε ασφαλιστικές εταιρείες, στη δουλειά μου κλπ.
Θέλω λοιπόν αυτοματοποίηση των λειτουργιών και ανθρώπινο μάτι να μην βλέπει αναγνωρίσιμα δεδομένα ώστε να μην μπορεί ο υπάλληλος να παρακολουθεί τη γυναίκα του ή όποιον τον έχουν χαρτζηλικώσει για να παρακολουθήσει.... Μόνο με εντολή εισαγγελλέα κλπ να μπορεί να γίνεται παρακολούθηση κλπ.Μου έκανε εντύπωση που στις Βρυξέλλες που πήγα πρόσφατα για λίγες μέρες όλοι είχαν κλειστές κουρτίνες, σαν πόλη φάντασμα. Και ρωτάω τη θεία μου που ζει χρόνια εκεί και που με φιλοξενούσε: 'και να με δούνε με τα σόβρακα να τρώω με τα χέρια τι με νοιάζει, σπίτι μου είμαι κανένας δεν με ξέρει....' και συμφώνησε μεν, δεν άνοιξε τις κουρτίνες δε.... Η δικαιολογία: για να μην ξέρουν οι κλέφτες πότε είσαι μέσα στο σπίτι... λές και έχουν καμιά τρελλή εγκληματικότητα.... Βασικά φαίνεται πώς οι Βέλγοι είναι τραγικά κουτσομπόληδες, χωρικοί με την κακή έννοια. Αντίθετα στην Αγγλία όπου ζω έχουν διαφορετική νοοτροπία και κανένας εκτός από τους Έλληνες δεν κοιτάει οπότε όλοι έχουν μαζεμένες τις κουρτίνες για να μπαίνει το φως και δεν διανοούνται να κοιτάξουν μέσα σε ξένο σπίτι!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Είναι αλήθεια. Το σύστημα λέγεται Echelon, είναι εγκατεστημένο εκτός των ΗΠΑ και σε Αυστραλία**-Βρετανία (τουλάχιστον), παρακολουθεί τον παγκόσμιο ιστό, τηλεφωνήματα, δορυφορικές επικοινωνίες με εξελιγμένα συστήματα αναγνώρισης ήχου και κειμένου και απομονώνει μηνύματα που κρίνονται 'ύποπτα'. Στην Ε.Ε. τέτοια κόλπα είναι (ευτυχώς) παράνομα,** αλλά για πόσο ακόμα; Στην Ελλάδα το Σύνταγμα είναι σαφές, οι παρακολουθήσεις επικοινωνιών/αλληλογραφίας γίνονται μόνο κατόπιν παραγγελίας-άδειας εισαγγελέα.
Αν όντως είναι παράνομα σε όλη την Ε.Ε, τότε θα ήταν παράνομα και στην Βρετανία...
Χαχαχαχα, λοιπον, ακου τι γινεται...
Ειναι παρανομο οι χωρες της ΕΕ να παρακολουθουν τις συνομιλιες (φυσικες/γραπτες/ηλεκτρονικες) των πολιτων τους. Οποτε αυτη την στιγμη, η Βρεττανια παρακολουθει τους Αμερικανους (για την ασφαλεια και την αντιμετωπιση της τρομοκρατειας) ενω οι Αμερικανοι παρακολουθουν τους Βρεττανους (και ολους τους αλλους βεβαια). Υποτιθεται οτι οι Αμερικανοι δεν δινουν πληροφοριες για αυτα που καταγραφουν απο βρεττανους πολιτες στην βρεττανια..... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Είναι αλήθεια. Το σύστημα λέγεται Echelon, είναι εγκατεστημένο εκτός των ΗΠΑ και σε Αυστραλία**-Βρετανία (τουλάχιστον), παρακολουθεί τον παγκόσμιο ιστό, τηλεφωνήματα, δορυφορικές επικοινωνίες με εξελιγμένα συστήματα αναγνώρισης ήχου και κειμένου και απομονώνει μηνύματα που κρίνονται 'ύποπτα'. Στην Ε.Ε. τέτοια κόλπα είναι (ευτυχώς) παράνομα,** αλλά για πόσο ακόμα; Στην Ελλάδα το Σύνταγμα είναι σαφές, οι παρακολουθήσεις επικοινωνιών/αλληλογραφίας γίνονται μόνο κατόπιν παραγγελίας-άδειας εισαγγελέα.
Αν όντως είναι παράνομα σε όλη την Ε.Ε, τότε θα ήταν παράνομα και στην Βρετανία...
Χαχαχαχα, λοιπον, ακου τι γινεται...
Ειναι παρανομο οι χωρες της ΕΕ να παρακολουθουν τις συνομιλιες (φυσικες/γραπτες/ηλεκτρονικες) των πολιτων τους. Οποτε αυτη την στιγμη, η Βρεττανια παρακολουθει τους Αμερικανους (για την ασφαλεια και την αντιμετωπιση της τρομοκρατειας) ενω οι Αμερικανοι παρακολουθουν τους Βρεττανους (και ολους τους αλλους βεβαια). Υποτιθεται οτι οι Αμερικανοι δεν δινουν πληροφοριες για αυτα που καταγραφουν απο βρεττανους πολιτες στην βρεττανια.....Απο πού τα γνωρίζεις αυτά; !
-
Για να μην λένε ορισμένοι ότι τα βγάζω από το μυαλό μου:
Από το δελτίο του MEGA μόλις τώρα:
Εκτός από τις κάμερες θα υπάρχει και το Zeppelin που θα καταγράφει τα πάντα 20 ώρες το 24ωρο κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Οι επίγειες κάμερες έχουν τη δυνατότητα καταγραφής ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ σε ακτίνα 10-15 μέτρων και οποιουδήποτε ήχου σε ακτίνα 200 μέτρων και θα μείνουν και ΜΕΤΑ τους οα για 'διαχείριση κυκλοφορίας'
-
Οι κάμερες προφανώς είναι COTS (commercial off the self) και όχι κάτι που φτιάχτηκε κατα παραγγελία.
Γνωρίζει κανείς τη μάρκα και το μοντέλο τους, ωστε να μπορέσουμε να βρούμε τα χαρακτηριστικά τους και τις δυνατότητές τους? (Τα ΜΜΕ έχουν μια τάση να υπερβάλουν και δεν τα εμπιστέυομαι)
-
Ενδιαφέρουσες απόψεις και θέσεις έπεσαν στο τραπέζι. Για μένα το θέμα δεν είναι οι κάμερες ή τα άλλα μέσα παρακολούθησης αλλά ι τρόπος διαχείρισης των πληροφοριών που δίνουν στην εξουσία. Είσαστε τόσο σίγουροι για τη Δημοκρατία μας και για τους ανθρώπους που διαχειρίζονται την εξουσία στη χώρα μας και όχι μόνο; Τι θα κάνατε αν η νομικός άψογη σήμερα συμπεριφορά σας αύριο θεωρείται παράνομη; Αυτοί έχουν το καρπούζι και το μαχαίρι, έτσι δεν είναι;
Αν αύριο αποφασιστεί ότι δημιουργεί ψυχικά τραύματα στο παιδί ο υψηλός τόνος της φωνής του γονιού και θεσπιστεί να είναι κολάσιμη η πράξει τι θα κάνατε αν το παιδί σας έτρεχε προς το δρόμο; Θα του φωνάζατε έξαλλοι να το προλάβετε ή με το φόβο του παρατηρητή θα σιωπούσατε;
Το παράδειγμα είναι υπερβολικό σίγουρα αλλά το παραθέτω προς προβληματισμό. Θα μπορούσαμε να βάζαμε πολλά άλλα καθόλου απίθανα στη θέση του.
Δεν πάσχω από καμία μανία καταδίωξης αλλά δεν θέλω ο άρχον του κράτους μου ή όποιου άλλου να ξέρει την κάθε μου κίνηση και συνομιλία χωρίς την δική μου συγκατάθεση. Το τηλέφωνο ξέρω ότι δεν μου παρέχει καλός ή κακός καμία ασφάλεια και ότι μυστικό έχω να πω το λέω πρόσωπο με πρόσωπο. Ας μου μείνει τουλάχιστον αυτή η επιλογή!!!!!
Αλλά τι σας λέω τώρα, οι νομιμόφρονες (που την θυμήθηκα αυτή τη λέξει!!! Όχι τυχαία όμως ) θα συνεχίσουν να είναι τα καλά παιδιά όπως πάντα. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Για να μην λένε ορισμένοι ότι τα βγάζω από το μυαλό μου:Από το δελτίο του MEGA μόλις τώρα:
Εκτός από τις κάμερες θα υπάρχει και το Zeppelin που θα καταγράφει τα πάντα 20 ώρες το 24ωρο κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Οι επίγειες κάμερες έχουν τη δυνατότητα καταγραφής ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ σε ακτίνα 10-15 μέτρων και οποιουδήποτε ήχου σε ακτίνα 200 μέτρων και θα μείνουν και ΜΕΤΑ τους οα για 'διαχείριση κυκλοφορίας'
Το Ζέππελιν πέρασε και από εδώ πριν 10-15 μέρες. Το έδειξε και στις ειδήσεις, πράγμα αξιοσημείωτο, αφού εδώ οι ειδήσεις και οι διαφημίσεις τους και ο καιρός και τα αθλητικά και το τι ακολουθεί κρατάνε συνολικά λιγότερο από μισάωρο!
-
Ο χρήστης spiros7 έγραψε:
Πάντως νομίζω οτι οι θεωρίες συννομοσίας στην Ελλάδα ευδοκιμούν αρκετά
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΣυμφωνω. Ολοι κοιτανε πισω απο την πλατη τους λες και τους την πεφτει ο μπαμπουλας ο μεγαλος αδελφος.
Παραδειγμα ο Σπυρος. Παραμυθια της Χαλιμας. Μου ειπανε και ακουσα οτι ταχατε αν κανεις το ταδε και πεις το ετσι θα σε πιασουν και σου κανουν βασικα τα τρια δυο
Εμένα οι συγκεκριμένες κάμερες λίγο με πειράζουν. Το θέμα όμως είναι πότε θα αρχίσουν να μας ενοχλούν...Κάποτε ήταν 5, έγιναν 10,100-τώρα δεν έχω ιδέα πόσες είναι. Όταν κάποια στιγμή όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, βλέπεις βλέπεις μια κάμερα μπροστά σου να σου 'κλείνει το μάτι', τι κάνεις; Δεν θα σε βάλει σε σκέψεις; Πολλά ακούγονται πχ. ότι στην αμερική παρακολουθούνται όλα τα τηλέφωνα και αν αναφερθουν λέξεις όπως 666,αλλάχ,αλ κάιντα κλπ. χτυπάει συναγερμός και αρχίζουν να σε παρακολουθούν. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά τι γίνεται αν πράγματι είναι; Ο καθένας έχει τη ζωή του και τις προσωπικές του στιγμές. Πόσο προσωπικές μπορούν να παραμείνουν αν ένας τρίτος σε βλέπει και σε ακούει με τη δικαιολογία πχ.του ελέγχου της κυκλοφορίας...
Και ο φιλος corsair που κλασσικα δεν τις θελει εστω και αν σωζουν ζωες και αν τον γλυτωσουν απο ληστεια και φυσικα ειναι 'original' Ελληνας που δεν εχω ιδεα τι σημαινει(αλλα φανταζομαι).
Παντως χιλια καλα να εχουνε οι καμερες.... και δολοφονους να βρισκουν και βιαστες και και και και.... εγω δεν τις θελω χιλιες φορες!
- Δεν θελω ρουφιανους πανω απο το κεφαλι μου!
- ΟΧΙ, δεν θα με συνηθισουν στην ιδεα της καμερας οπως εκαναν με αλλους λαους (UK...)
- Και στην τελικη, ειτε με ειτε χωρις καμερα εγω ως original ελληνας θα κανω αυτο που γουσταρω και.... come and get me
Here...Greece
Αλλιώς εδώ Ελλάδα
Δηλαδή:
-Η αδερφή μου δεν κυκλοφορεί με ένα Uzi στη σχολική της τσάντα
-Δεν φοβάμαι μήπως κάποια στιγμή ένα αεροπλάνο πέσει επίτηδες πάνω στην ακρόπολη ή στο κεφάλι μου
-Δεν τρέμω στην ιδέα να κυκλοφορήσω μόνος μου στο δρόμο τη νύχτα-ή η αδερφή μου
-Οι Άραβες που τυχόν θα συναντήσω στο δρόμο δεν είναι πιθανοί τρομοκράτες
-Οι βασικοί νόμοι και διατάξεις δεν εφαρμόζονται επαρκώς ώστε να θεωρούνται απαραίτητα περαιτέρω μέτρα για την ασφάλειά μου
-Δεν είμαι ο ρουφιάνος του γείτονα και τον καλημερίζω κιας είναι κουμουνιστής
-Το Big Brother έχει μπει στη ζωή μου αλλά δεν το παρακολουθώ-το σιχαίνομαι
-Δεν θέλω κάμερα ούτε στο σπίτι μου ούτε στη γειτονιά μου-μπορώ να τα μαθαίνω όλα έτσι κι αλλιώς από το φούρναρη και τον περιπτερά
-Ας κοιτάξουν όλοι το χάλι μας και να διορθώσουν κάτι πριν μπουν και σε άλλα έξοδα-χρωστάμε ήδη πάρα πολλά
-Ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας μου μοιάζει για άλλο ένα παιχνίδι εξουσίας
-Το ότι μας παρακολουθούν από παντού το ξέρω-αυτό που δεν ξέρω είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει η ασυδοσία τουςΑγαπητε μου Σπύρο νομίζω οτι βλέπεις πολύ τηλεόραση
- Μένω NY και ούτε φοβάμαι μήν πέσει αεροπλάνο πάνω στο κτίριο μου και ας κόντεψα να σκοτωθώ την ημέρα του χτυπήματος.
- Ούτε η αδελφή μου κυκλοφορεί με uzι στην τσάντα της
- Έχω καλούς γνωστούς μουσουλμάνους....
Πάνω κάτω ίδιες απαντήσεις θα σου δώσω και στα άλλα.
Προσωπικά σεβόμενος την άποψη σου, νομίζω ζώντας εδώ οτι είναι λίγο υπερβολική/
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Για να μην λένε ορισμένοι ότι τα βγάζω από το μυαλό μου:Από το δελτίο του MEGA μόλις τώρα:
To 'σοβαρό' MEGA είχε χθές σαν θεμα οτι οι Αμερικανοι αποκρυπρογραφησαν συνομιλιες κρατουμενων απο το Γκουανταναμο οι οποιοι ελεγαν οτι θα γινει χτυπημα στους ΟΑ. Πλακα μας κανουν , αυτοι δεν βλεπουν τον ηλιο ξερουν τι γινεται εξω απο το κλουβι.
Οι επίγειες κάμερες έχουν τη δυνατότητα καταγραφής ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ σε ακτίνα **10-15 μέτρων **και οποιουδήποτε ήχου σε ακτίνα 200 μέτρων και θα μείνουν και ΜΕΤΑ τους οα για 'διαχείριση κυκλοφορίας
Τοσα μετρα ειναι ο πυλωνας της καμερας και στο κατω κατω οταν 'συνομοτώ' , δεν θα παω να κατσω κατω απο την καμερα, τουλαχιστον σε ενα ζαχαροπλαστειο οπως η 17Ν..
Παντα φιλικά
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
To 'σοβαρό' MEGA είχε χθές σαν θεμα οτι οι Αμερικανοι αποκρυπρογραφησαν συνομιλιες κρατουμενων απο το Γκουανταναμο οι οποιοι ελεγαν οτι θα γινει χτυπημα στους ΟΑ. Πλακα μας κανουν , αυτοι δεν βλεπουν τον ηλιο ξερουν τι γινεται εξω απο το κλουβι.
Οι επίγειες κάμερες έχουν τη δυνατότητα καταγραφής ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ σε ακτίνα **10-15 μέτρων **και οποιουδήποτε ήχου σε ακτίνα 200 μέτρων και θα μείνουν και ΜΕΤΑ τους οα για 'διαχείριση κυκλοφορίας
Τοσα μετρα ειναι ο πυλωνας της καμερας και στο κατω κατω οταν 'συνομοτώ' , δεν θα παω να κατσω κατω απο την καμερα, τουλαχιστον σε ενα ζαχαροπλαστειο οπως η 17Ν..
Παντα φιλικά
Προφανώς μας περνάνε για ηλίθιους. Σε λίγο θα απαγορεύσουν τις μη αστυνομευόμενες συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων. Θέλουν κάμερες; Να τις αγοράσουν ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ και να τις βάλουν εκεί που ξέρουν.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Παντα φιλικά
Μάλλον δεν ξέρεις να μετράς... καθ' ύψος
-
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=24243
Έτσι έτσι
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_news.asp?NEWS_DATA_ID=24243Έτσι έτσι
Νομίζω ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο εδώ και χρόνια στην Αγγλία. Δεν απέφερε όμως κανένα αποτέλεσμα. Αντιθέτως μάλιστα η Αγγλία έχει γίνει η χώρα με τις περισσότερες κάμερες παγκοσμίως.
Δεν πιστεύω ότι θα φέρει και σε μας κανένα αποτέλεσμα τέτοιου είδους δράση. Αν δεν γίνει μαζικό ένα κίνημα δεν φέρνει αποτελέσματα. -
Ειχα σημερα μια συναντηση με προσωπικο μου φιλο και επαγγελματικο συνεργατη του οποιου η εταιρεια ηταν αναμεσα σε αυτες που συμμετειχαν στον διαγωνισμο για την προμηθεια των καμερων διαχειρισης της κυκλοφοριας.
η συζητηση ηταν πολυ ενδιαφερουσα και το αποτελεσμα που βγηκε απο αυτην μαλλον θα απογοητευσει ολους αυτους που με πυρινα λογιδρια καταφερονταν εναντια στους ''ηλεκτρονικους ρουφιανους'' .................τουλαχιστον αυτης της μορφης.
ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΕΣ ΚΟΛΩΝΕΣ και ειναι εργο του ΥΠΕΧΩΔΕ συνδεονται με το κεντρο ελεγχου διαχειρησης κυκλοφοριας και ΔΕΝ εχουν δυνατοτητα μεταδοσης ή μεταφορας ηχου ενω η προστασια των προσωπικων δεδομενων των περιοικων απο τα βλεματα καποιων χειριστων που ενδεχομενως να θελουν να περασουν την ωρα τους πιο ευχαριστα απο το να βλεπουν οχηματα να περνανε απαγορευεται απο το ιδιο το λογισμικο του συστηματος διαχειρισης οπου ειναι εξοπλισμενο με συστημα privence δλ καθε φορα που στο πεδιο εμφανιζεται οψη κτηριου επεμβαινει μια ηλεκτρονικη μασκα που καλυπτει το κτηριο αυτο και στην οθονη εμφανιζεται ενα ασπρο πλανο.
το λογισμικο αυτο ειναι κλειδωμενο και μονο ειδικος κωδικος που εχει ο υπευθυνος μπορει να το ξεκλειδωσει.
με αναλογες καμερες στο μελλον θα εξοπλιστουν και οι εθνικες οδοι και επαναλαμβανω δεν θα μπορουν να καταγραφουν οχι μονο συνομιλιες αλλα κανενος ειδους ηχος και ουτε φυσικα θα μπορει κανεις να δει ειτε αριθμους κυκλοφοριας ειτε την ταχυτητα των οχηματων.
τωρα σχετικα με τις καμερες που εγκατεστησε η SAIKS που ανελαβε την ασφαλεια των ολυμπιακων αγωνων ξεχωριζουν γιατι ειναι εγκατεστημενες σε πρασινους πυλωνες και εχουν και ενα μεγαφωνο τυπου κορνας.
αυτες συνδεονται με την ΓΑΔΑ και εχουν αμφιδρομο ηχο με την εννοια οτι μπορουν να μεταφερουν προς το κεντρο ελεγχου την βοη του σημειου που εποπτευουν ομως οποιαδηποτε σκεψη για δυνατοτητα απομονωσης συνομιλιας ειναι αδυνατη αλλα και οπως νωριτερα καποιος φιλος ειπε....... ''και αμα εχω να πω κατι μυστικο κατω απο την καμερα θα παω να το συζητησω'';;.......νομιζω οτι η κοινη λογικη πρεπει να μας υπαγορευει τα αυτονοητα πριν επιδοθουμε ορισμενοι σε κυνηγι μαγισσων.
τωρα εαν οι καμερες αυτες [οι πρασινες] παραμεινουν και μετα τους ολυμπιακους ενω αρχικα ειχε ειπωθει οτι θα ξηλωθουν μετα αφησε ο υπουργος να εννοηθει οτι μπορει και να μεινουν αυτο ο καιρος θα το δειξει.
παντως η ουσια ειναι οτι δεν ειναι δυνατον με αυτες να παρακολουθουνται οι πολιτες με την εννοια που πολλοι πιστευουν ενω σιγουρα εαν καταγραψουν καποια εγκληματικη ενεργεια σιγουρα το υλικο αυτο θα αξιοποιηθει εφ'οσον ειναι αξιοποιησιμο για την διαλευκανση της και αυτο εμενα δεν με χαλαει καθολου.
για το μονο που θα μπορουσε καποιος να εχει καποιες ενστασεις ειναι το οτι θα μπορουν να καταγραφονται διαδηλωσεις και οι μετεχοντες σε αυτες και να επεξεργαζονται αναλογα απο διαφορες υπηρεσιες ομως μηπως και οι κασσετες των καμερων των καναλιων που υπαρχουν δεκαδες σε αυτες τις περιπτωσεις δεν ειναι διαθεσιμες στις αρχες αν ζητηθουν;;;
τελειωνοντας θα ηθελα να πω οτι ουτε και εμενα θα μου αρεσε να με παρακολουθει κανεις εφ'οσον δεν κινουμαι εκτος των οριων των νομων [και δεν εχει λογο κιολας να με παρακολουθει χανοντας τον χρονο του] ενω βεβαια το πως μπορει να γινει αυτο [η παρακολουθηση δηλαδη ]απο στατικα γνωστα σημεια που ολοι τα βλεπουν και ποσο μαλλον αυτοι που αρεσκονται σε παραβατικη συμπεριφορα δεν το εχω καταλαβει ακομη !!!!!!
ας σοβαρευτουμε λιγακι και ας μην γινομαστε επαναστατες χωρις αιτια .........εκτος βεβαια αν καποιοι φιλοι μας που γραφουν στο φορουμ αυτο εχουν λογους να μην θελουν την υπαρξη των καμερων αυτων [των πρασινων] γιατι μπορει να ακολουθουν τις διαδηλωσεις σπαζοντας βιτρινες κατ/των και λοιπες ξενες περιουσιες ιδιωτικες ή δημοσιες.........ε τοτε καταλαβαινω την αντιδραση τους ομως δεν τους δικαιολογω !!!!!!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ενδιαφέρουσες απόψεις και θέσεις έπεσαν στο τραπέζι. Για μένα το θέμα δεν είναι οι κάμερες ή τα άλλα μέσα παρακολούθησης αλλά ι τρόπος διαχείρισης των πληροφοριών που δίνουν στην εξουσία. Είσαστε τόσο σίγουροι για τη Δημοκρατία μας και για τους ανθρώπους που διαχειρίζονται την εξουσία στη χώρα μας και όχι μόνο; Τι θα κάνατε αν η νομικός άψογη σήμερα συμπεριφορά σας αύριο θεωρείται παράνομη; Αυτοί έχουν το καρπούζι και το μαχαίρι, έτσι δεν είναι;
Αν αύριο αποφασιστεί ότι δημιουργεί ψυχικά τραύματα στο παιδί ο υψηλός τόνος της φωνής του γονιού και θεσπιστεί να είναι κολάσιμη η πράξει τι θα κάνατε αν το παιδί σας έτρεχε προς το δρόμο; Θα του φωνάζατε έξαλλοι να το προλάβετε ή με το φόβο του παρατηρητή θα σιωπούσατε;
Το παράδειγμα είναι υπερβολικό σίγουρα αλλά το παραθέτω προς προβληματισμό. Θα μπορούσαμε να βάζαμε πολλά άλλα καθόλου απίθανα στη θέση του.
Δεν πάσχω από καμία μανία καταδίωξης αλλά δεν θέλω ο άρχον του κράτους μου ή όποιου άλλου να ξέρει την κάθε μου κίνηση και συνομιλία χωρίς την δική μου συγκατάθεση. Το τηλέφωνο ξέρω ότι δεν μου παρέχει καλός ή κακός καμία ασφάλεια και ότι μυστικό έχω να πω το λέω πρόσωπο με πρόσωπο. Ας μου μείνει τουλάχιστον αυτή η επιλογή!!!!!
Αλλά τι σας λέω τώρα, οι νομιμόφρονες (που την θυμήθηκα αυτή τη λέξει!!! Όχι τυχαία όμως ) θα συνεχίσουν να είναι τα καλά παιδιά όπως πάντα.Αυτό ακριβώς είναι το θέμα: ποιος θα φυλάει τους φύλακες;Μάλλον κανείς!Όσα νομικά πλαίσια και να υπάρχουν (που δεν υπάρχουν,νομίζω) πάντα θα βρίσκονται τρόποι για να παρακάμπτονται.Ειδικά τώρα τελευταία χρησιμοποιούνται πολύ οι 'λόγοι εθνικής ασφάλειας'.Επίσης οι κάμερες και τα σχετικά,θεωρώ ότι είναι τα πρώτα βήματα για περαιτέρω,στενότερη παρακολούθηση,πράγμα εφιαλτικό.
Πως όμως μπορούμε (αν μπορούμε) να αντιδράσουμε;Εδώ σας θέλω...Η καταστροφή των συστημάτων παρακολούθησης ίσως να είναι μια ιδέα,αλλά χρειάζεται ,όπως ειπώθηκε μαζικοποίηση και επιπλέον νομίζω ότι χρειάζεται και κάτι άλλο,σε 'ανώτερο' επίπεδο...
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_news.asp?NEWS_DATA_ID=24243
Έτσι έτσι
Νομίζω ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο εδώ και χρόνια στην Αγγλία. Δεν απέφερε όμως κανένα αποτέλεσμα. Αντιθέτως μάλιστα η Αγγλία έχει γίνει η χώρα με τις περισσότερες κάμερες παγκοσμίως.
Δεν πιστεύω ότι θα φέρει και σε μας κανένα αποτέλεσμα τέτοιου είδους δράση. Αν δεν γίνει μαζικό ένα κίνημα δεν φέρνει αποτελέσματα.Στην Αγγλία υπάρχει όντως και καταστρέφει Gatsos (κοινώς φωτοραντάρ)
ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ;;;