-
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου
-
Ακόμα και τα λεφτά να ειναι πολλά , πάει ο αγοραστής στην τράπεζα , καταθέτεί το ποσό ή αν εχει λογαριασμό τότε ζητάει να του κάνουν μια διγραμμη επιταγή ημερας ( δεν μεταφέρεται σε αλλο όνομα αυτή) στο όνομα του πωλητη και μετα τις υπογραφές σε ΚΕΠ ανταλλαζουν κλειδια , χαρτιά και επιταγη.
-
Με ένα… κλικ στον υπολογιστή των συμβολαιογράφων θα μπορεί να γίνεται από του χρόνου η μεταβίβαση ακινήτων με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται η επίσκεψη στην εφορία. Θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική φόρμα στην οποία οι συμβολαιογράφοι θα μπαίνουν και θα έχουν άμεση σύνδεση με το taxis.
Σύμφωνα με το euro2day, από το 2016 εκεί θα καταχωρούν τα στοιχεία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και των αντισυμβαλλόμενων, η εφορία μέσω taxis θα προσδιορίζει το φόρο, θα εκτυπώνεται η γνωστή Ταυτότητα Οφειλής και θα πληρώνεται ο φόρος στην τράπεζα. Ετσι δεν θα χρειάζεται ούτε ο συμβολαιογράφος, ούτε ο φορολογούμενος να επισκεφθούν τη Δ.Ο.Υ.
Τα τμήματα Κεφαλαίου των Δ.Ο.Υ θα είναι από τα πρώτα που θα κλείσουν τις πόρτες για τους φορολογούμενους ώστε οι εφοριακοί «να ασχοληθούν με τις υποθέσεις ελέγχων που έχουν στα ντουλάπια τους» όπως λέει σχηματικά στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Αντίστοιχες κινήσεις σχεδιάζονται και για τις καταθέσεις πινακίδων. Στο εξωτερικό, υπάρχουν ειδικές θυρίδες στις οποίες οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων τοποθετούν τις πινακίδες τους και η διαδικασία ολοκληρώνεται επίσης ηλεκτρονικά. -
Κράτα μικρό καλάθι γιατί εδώ λέει και άλλα:
Εφορίες τέλος - Μεταβίβαση αυτοκινήτου και ακινήτου με ένα κλικ
Ουσιαστικά απ' του χρόνου (κάποια στιγμή μέσα στο 2016) οι εφορίες θα κλείσουν για το κοινό και η όποια επαφή θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω υπολογιστή είτε μετά από τηλεφωνικό ραντεβού. Κάπως έτσι όλα θα απλοποιηθούν και μέσα σε αυτά ακόμη και πράξεις όπως η μεταβίβαση αυτοκινήτων ή ακινήτων.Ουσιαστικά θα δημιουργηθούν οι ανάλογες φόρμες. Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τη φόρμα και στη συνέχεια θα δημιουργείται η σχετική ταυτότητα οφειλής. Στη συνέχεια ο πολίτης θα πληρώνει την οφειλή στην εφορία και θα παίρνει τη σχετική βεβαίωση.
Ουσιαστικά θα είναι τα τμήματα κεφαλαίου που θα κλείσουν πρώτα, από το 2016 μόνον ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως θα γίνεται και η έκδοση και διαβίβαση εγγράφων.
http://www.newsit.gr/oikonomia/Efories- ... lik/435953
Εγώ γιατί νομίζω ότι θα καταλήξουμε στα τηλεφωνικά ραντεβού;
Και θα τους ψάχνουμε να τους βρούμε. Και θα ορίσουν συγκεκριμένες μέρες και ώρες για τέτοιες διαδικασίες.
Και θα κλείνουμε κάποια στιγμή ραντεβού, αν βρούμε διαθέσιμη ημερομηνία και θα πηγαίνουμε και θα βρίσκουμε και μία ουρά ανθρώπων που θα περιμένουν για το ίδιο πράγμα.Κάτι σαν τα ραντεβού του ΕΕΟΠΥΥ...
Μπα, το ποιο πιθανό είναι να μην γίνει τίποτα απολύτως...
-
Την σοφία σας παρακαλώ.
Αν δώσω το αυτοκίνητο μου σε έμπορο πρεπει να πληρωθεί και το τέλος μεταβίβασης(ναι) και το τέλος άδειας κυκλοφοριας (εδώ ειναι η ερώτηση);
Βγαίνει δηλαδή νέα άδεια με ιδιοκτήτη παζαροπουλο,automarin κτλ;
Απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφοριας σε τράπεζα ειναι αρκετή η ειναι αναγκαστική βεβαίωση απο την ΔΟΥ; -
Οταν εσυ πουλας ολα τα εξοδα ειναι υποχρεωση του αγοραστη ... οποιος και εαν ειναι αυτος !
Αποδειξη μη οφειλης τ.κ μονο απο οποιαδηποτε ΔΟΥ . -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Την σοφία σας παρακαλώ.
Αν δώσω το αυτοκίνητο μου σε έμπορο πρεπει να πληρωθεί και το τέλος μεταβίβασης(ναι) και το τέλος άδειας κυκλοφοριας (εδώ ειναι η ερώτηση);
Βγαίνει δηλαδή νέα άδεια με ιδιοκτήτη παζαροπουλο,automarin κτλ;
Απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφοριας σε τράπεζα ειναι αρκετή η ειναι αναγκαστική βεβαίωση απο την ΔΟΥ;Αν και δεν πολυκαταλαβαίνω πολύ την ερώτηση θα σου πω την δική μου περίπτωση.
Τον Αύγουστο που έδωσα το 207 στην Automarin δεν έδωσα φράγκο για την μεταβίβαση του 207. Την ημέρα που το παρέδωσα, πήρα μία απόδειξη αγοράς/παραλαβής του 207 από την Automarin για την εφορία. Το ίδιο χαρτί είναι αποδεικτικό ότι το αυτοκίνητο από εκείνη την ημέρα και μετά δεν μου ανήκει.
Φυσικά πριν το παραδώσω είχα ακυρώσει την ασφάλεια, ενώ δύο μέρες πριν την παράδοση του αυτοκινήτου είχα πάει στα ΚΕΠ και είχα υπογράψει μια σειρά από βεβαιώσεις μεταβιβάσεων που μου είχαν δώσει στην AutoMarin για να μπορεί να το μεταβιβάσει ή να βγάλει τις πινακίδες.
α! είχα πάει και στην εφορία και πήρα χαρτί ότι δεν οφείλω στην εφορία τέλη κυκλοφορίας από προηγούμενα έτη.
-
Είναι Δημόσιο Έγγραφο και έχει πλήρη νομική ισχύ. Το ότι είναι τυπωμένο σε Α4 δεν λέει τίποτα! Θα στα πει καλύτερα ο iceman7 που είναι δικηγόρος.
-
Ώπα...ώπα... Μην μπλέκομαστε... Νομική ισχύ εντός επικράτειας εχει... Αν και ειναι μια ακομα απόδειξη ποσο μπουρδελο κράτος ειμαστε που επι δυο και πλέον χρονια δεν μπορουν να προμηθευτούν χαρτί για να τυπώσουν σωστα.
Ωστόσο το κολοχαρτο αυτο δεν εχει καμια αξία στο εξωτερικό.
Για να πας έξω πρέπει να ζητήσεις πράσινη κάρτα απο την ασφάλεια σου και μετα να πας σε ενα ΚΕΠ και με αντιγράφο της πράσινης κάρτας να ζητήσεις να σου εκδοθεί σε κανονικό έντυπο (πράσινο) η άδεια για να κυκλοφορείς νομίμως στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Μαλιστα καποια στιγμή ειχα πετύχει περίπτωση που σου ζήταγαν να δηλώσεις σε υπεύθυνη δήλωση που θα ταξιδέψεις και έγινε χαμός μιας και αυτο αποτελεί περιορισμό της ελευθερίας μετακίνησης στην ΕΕ.
Επειδή τυχαίνει και εχω επαφή με κατι τροικανους τους το σφύριξα αμεςως και στο qq που την ξαναέκανα μετα απο μήνες τη διαδικασία δεν μου ζήτησαν τίποτα, ουτε καν την πράσινη κάρτα της ασφαλείας.
Μαλιστα ειναι τόσο παραλογισμός αυτός που κανονικά η ασφαλιστική θα έπρεπε να σου ζητάει την ευρωπαϊκη άδεια πριν σου χορηγήσει την πράσινη αλλα γνωρίζοντας και αυτοι τι παίζει το δέχονταν ανάποδα... -
Ερώτηση: Γιατί δεν έχει αξία στο εξωτερικό ένα Δημόσιο Έγγραφο επικυρωμένο με την Στρογγυλή Σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας, έστω και αν είναι τυπωμένο από εκτυπωτή σε Α4;
-
Γιατι υπάρχει συγκεκριμένο έντυπο για το σκοπό αυτο.....η πράσινη άδεια κυκλοφοριας ειναι ευρωπαϊκό έγγραφο....
-
Οταν κανεις μεταβίβαση αυτοκινητου στην ουσία πληρώνεις δυο τέλη
1 τέλος μεταβίβασης που παει με τα κυβικά
2 τέλος για να βγει καινούργια άδεια κυκλοφοριας
Δεν είπα ποτε οτι γινεται στα ΚΕΠ συναλλαγή με χρήματα απλώς στα ΚΕΠ σου δίνουν τα ποσα και σε ποιους λογαριασμούς πρεπει να πας να πληρώσεις την μεταβίβαση.Σόρυ αλλά στα ΚΕΠ δεν έκανα κάποια τέτοια εργασία. Μόνο για εξουσιοδοτήσεις. Πιθανά οι μεταβιβάσεις μεταξύ ιδιωτών απαιτούν και αυτές τις ενέργειες
-
Για την μεταβίβαση του δικού σου αυτοκίνητου στην automarin οκ ειναι δουλειά της automarin να πληρώσει την μεταβίβαση (αν και καλό θα ηταν να εισαι μπροστα για να ξέρεις με βεβαιότητα οτι εγινε), αλλα για το panda που πήρες εσύ πως στο διάολο πήρες άδεια αν δεν πληρώσες για την μεταβίβαση;
-
Για την μεταβίβαση του δικού σου αυτοκίνητου στην automarin οκ ειναι δουλειά της automarin να πληρώσει την μεταβίβαση (αν και καλό θα ηταν να εισαι μπροστα για να ξέρεις με βεβαιότητα οτι εγινε), αλλα για το panda που πήρες εσύ πως στο διάολο πήρες άδεια αν δεν πληρώσες για την μεταβίβαση;Για τα έξοδα μεταβίβασης του Panda κανονίσαμε να τους δώσω αρχικά ένα μικρό χρηματικό ποσό.
Τους το έδωσα την στιγμή που κλείσαμε την συμφωνία. Για την ακρίβεια έδωσα 200euro.Μου έδωσαν μία απόδειξη ότι τους έδωσα 200euro για το συγκεκριμένο Panda και με αυτό το χαρτί ήταν σαν να είχα 'κλείσει' το Panda.
Την ίδια στιγμή μου έδωσαν τα χαρτιά για τις εξουσιοδοτήσεις στο ΚΕΠ.
Πήγα στο ΚΕΠ και τα έφτιαξα.
Την ημέρα που παρέδωσα το 207, έδωσα τα χαρτιά αυτά, έδωσα και ένα ακόμη μικρό υπόλοιπο για τα έξοδα μεταβίβασης (100euro) και μου έδωσαν άλλη μία απόδειξη.Με τα χαρτιά του ΚΕΠ έκαναν μεταβίβαση του Panda στο όνομά μου, αφού προηγουμένως είχαν περάσει και από ΚΤΕΟ του αυτοκίνητο. Μετά από 4 ημέρες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι το αυτοκίνητο είναι έτοιμο για παραλαβή.
Άρα ως αγοραστής πλήρωσα κανονικά για την μεταβίβαση και πήρα άδεια κυκλοφορίας, τέλη κυκλοφορίας, απόδειξη αγοράς για την εφορία και το χαρτί του ΚΤΕΟ.
-
Καλησπέρα σας,
Χρειάζομαι τα φώτα σας για ένα επείγον ζήτημα.
Είμαι ανήλικος και πρέπει να πάρω στο όνομα μου ένα αυτοκίνητο. (λέω πρέπει γιατί είναι στο όνομα του παππού μου και η υγεία του μας έχει προβληματισει ιδιαίτερα.) έχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα που λέει το σαιτ του υπουργείου καθώς επίσης έχω εκδώσει και αφμ. Το αυτοκίνητο είναι νομιμότατο. Το μόνο που μας προβληματιζει είναι αν χρειάζεται κάτι παραπάνω επειδή είμαι ανήλικος ή αν θα έχω κάποιο πρόβλημα με την ασφάλεια.
Χαρακτήρισα το θέμα ως επείγον γιατί σε λίγες μέρες λήγει ο ασφάλεια του αυτοκινήτου και θέλω να προλάβω να κάνω την μεταβίβαση ώστε να μην φάμε πρόστιμο ούτε εγώ ούτε ο παππούς μου. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Ανυπομονώ να ακούσω τις απόψεις σας. -
Νομίζω πως μαζί με όλα τα άλλα που σωστά έχεις, θα ζητηθούν υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς σου ως κηδεμόνες σου.
-
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση και σαφή απάντηση. Όσο για την ασφάλεια ? Επειδή θα παραδώσω πινακίδες μετά την μεταβίβαση και θα τις πάρω το Πάσχα θα μπορέσω να εκδωσω ασφαλιστήριο λόγω ηλικίας ? Ευχαριστώ και πάλι.
-
Για ποιο λόγο θα πρέπει να γίνει μεταβίβαση σε ανήλικο;
Και δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει μεταβίβαση σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο εφόσον δεν διατηρεί ΑΦΜ.
-
Το αυτοκίνητο θα περάσει έτσι και αλλιώς στα χέρια μου και δεν συμφέρει οικονομικά να το πάρει στο όνομα του ο πατέρας μου για παράδειγμα και μετά να μου το μεταβιβασει. Μιλάμε για 300 ευρώ.
Πράγματι δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση χωρίς αφμ αλλά εγώ συγκεκριμένα έχω βγάλει. -
Ένα περιουσιακό στοιχείο περνά από γονείς ή παππούδες σε εγγόνια (ενήλικα ή ανήλικα) με συγκεκριμένους τρόπους. Το αυτοκίνητο θεωρείται περιουσιακό στοιχείο.
Έχω μία υποψία ότι χρειάζεται να πάρεις και άποψη δικηγόρου.
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης