-
Καλημέρα.
Μάλλον θα πουλήσω το αυτοκίνητό μου σύντομα ( και ).
- Ποιά είναι η διαδικασία? Πάμε μαζί στην εφορία?
- Για τα λεφτά, ποιά είναι η πιο καλή ιδέα? Εγω θα προτιμούσα να κάνει καταθεση στο λογαριασμό μου.
- Αν πάρω νέο αυτοκίνητο, για να χρησιμοποιήσω το ποσό που προανέφερα για το 'πόθεν έσχες', τι παραστατικό θαέχω στα χέρια μου?
Ευχαριστώ guys. Τελευταία φορά που πούλησα αυτοκίνητο ήταν στο εξωτερικό!
ΥΓ Εάν έχετε και καποιο άλλο tip, ευπρόσδεκτο!
-
Καλημέρα.
- Για τα λεφτά, ποιά είναι η πιο καλή ιδέα? Εγω θα προτιμούσα να κάνει καταθεση στο λογαριασμό μου.
- Αν πάρω νέο αυτοκίνητο, για να χρησιμοποιήσω το ποσό που προανέφερα για το 'πόθεν έσχες', τι παραστατικό θαέχω στα χέρια μου?
-
Καλημέρα.
-
Πάτε μαζί στην Εφορία - προσοχή ορισμένες εφορίες κάνουν μεταβιβάσεις μόνο ορισμένες μέρες. Συμφώνησε για το παράβολο ποιός το πληρώνει!
Τα χρήματα καλλίτερα με τραπεζική επιταγή.
Σου υπογράφει μία δήλωση (πρώην Ν.105) ότι αγόρασε το αυτοκίνητό σου έναντι του ποσού τάδε , θεωρημένο από ΚΕΠ το οποίο βάζεις στην δήλωσή σου.
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Πάτε μαζί στην Εφορία - προσοχή ορισμένες εφορίες κάνουν μεταβιβάσεις μόνο ορισμένες μέρες. Συμφώνησε για το παράβολο ποιός το πληρώνει!Τα χρήματα καλλίτερα με τραπεζική επιταγή.
Σου υπογράφει μία δήλωση (πρώην Ν.105) ότι αγόρασε το αυτοκίνητό σου έναντι του ποσού τάδε , θεωρημένο από ΚΕΠ το οποίο βάζεις στην δήλωσή σου.
Εκανα πωληση πριν 6 μηνες...
Το παραβολο το πληρωνει παντα ο αγοραστης...η τραπεζικη επιταγη ειναι καλη ιδεα ..... , οντος σου κανει υπευθυνη δηλωση για το ποσο πωλησης και εσυ για το ποσο αγοράς σε αυτόν με τι μονη διαφορά οτι δεν θελουν θεωρηση!! αυτό ειναι σιγουρο διοτι εμενα με καλεσε και για ελεγχο της δηλωσης μου η εφορία αλλα δεν μου βρηκαν τιποτα
-
Δηλαδή...
Πάμε μαζί στην εφορία. Γίνετε η μεταβίβαση, όπου ο αγοραστής πληρώνει το παράβολο. Εγώ χρειάζομαι την άδεια και την ταυτότητα.
Ανταλλάσουμε υπεύθυνες δηλώσεις.
Μου δίνει τραπεζική επιταγή.
Αυτά?
Επίσης, κάτι άκουσα ότι ολα αυτά μπορουν να γίνουν και σε ΚΕΠ, ορθώς?
-
H σειρά ειναι η εξης...
- πατε μαζι εφορια, οχι παρασκευή..εχεις μαζι σου εκκαθαριστικό για να δουν οτι το εχεις δηλωμενο ,και ταυτοτητα ,και φυσικά αδεια, ο αγοραστης πληρωνει το παραβολο το παιρνεται, και εχεις τις εξης επιλογες ή πας σε ΚΕΠ, ναι γινεται και εκει , η στην νομαρχία καταθετεις τα χαρτια και περιμενης.
ΥΣ .παντως κανε και ενα τηλεφωνο στο ΚΕΠ διοτι καπου ειχα διαβασει οτι θα αλλαξουν και θα γινονται ολα στην νομαρχια,αν ναι δεν θα χρειστεί να πας εφορία.
-
Εάν ο ιδιοκτήτης (πατέρας μου) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παραστεί λόγω επαγγέλματος γίνεται η διαδικασία να γίνει από μένα με εξουσιοδότηση..?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εάν ο ιδιοκτήτης (πατέρας μου) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παραστεί λόγω επαγγέλματος γίνεται η διαδικασία να γίνει από μένα με εξουσιοδότηση..?Με υπευθυνη δηλωση θεωρημενη ως προς το γνησιο της υπογραφης απο την αστυνομια μπορεις,ετσι το ειχα κανει εγω.
Πριν αναφερθηκε για υπευθυνη δηλωση για το ποθεν εσχες δηλ ποσα χρηματα πουλησατε το αυτοκινητο,αυτη η δηλωση γινεται και απο τον αγοραστη αλλα και απο τον πωλητη και πρεπει να αναφερει το ιδιο ποσο(αυτο ισχυε πριν τρια χρονια ). -
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΜΑΖΙ ΟΥΤΕ ΧΩΡΙΑ!!!!Σας το λέω γιατί ρώτησα ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, στο τμήμα αυτοκινήτων γιατί θα κάναμε μεταβίβαση ένα αυτοκίνητό μας σε άλλον.
Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ πληρώνει το παράβολο, το οποίο για 1000 κυβικά είναι 135 ευρώ και για 2000 κυβικά κάπου στα 220 ευρώ. (νομίζω τα 1600 ήταν στα 160-180, αλλά δε θυμάμαι...)
Αυτό που μου είπαν στο τμήμα αυτοκινήτων της εφορίας, είναι πως πάτε μαζί στο υπουργείο συγκοινωνιών αγοραστής - πωλητής ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ( ), και εκεί σας δίνουν ό,τι χρειάζεται.
-
Καλό είναι να ρωτήσουμε κι ένα ΚΕΠ...γιατί άκρη δεν βγαίνει..
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλό είναι να ρωτήσουμε κι ένα ΚΕΠ...γιατί άκρη δεν βγαίνει..Guys,
Την Δευτέρα-Τρίτη θα μεταβιβάσω το δικό μου.
I will let you know.
-
Εδώ θα βρείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τα χαρτιά..
http://www.kep.gov.gr/categories/aytokinita/adeia_kykloforias/index.asp
-
Επιτέλους είδα τι είναι το ΚΕΠ! Ετοιμαζόμουνα να ρωτήσω!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Επιτέλους είδα τι είναι το ΚΕΠ! Ετοιμαζόμουνα να ρωτήσω!Α χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα!
-
Εγώ θέλω να πουλήσω ένα ZX Citroen και ήρθε ένας τύπος την περασμένη Κυριακή να το δει και μου είπε να μου δώσει τα λεφτά που θα συμφωνήσουμε και να πάμε στην αστυνομία να κάνουμε μια εξουσιοδότηση και από βδομάδα να γίνει και η μεταβίβαση; Γίνεται αυτό; Είναι νόμιμο; Ή μήπως ο τύπος προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει το παράβολο, που λέτε παραπάνω, στην εφορία;
-
Ο χρήστης unusualldriver έγραψε:
Εγώ θέλω να πουλήσω ένα ZX Citroen και ήρθε ένας τύπος την περασμένη Κυριακή να το δει και μου είπε να μου δώσει τα λεφτά που θα συμφωνήσουμε και να πάμε στην αστυνομία να κάνουμε μια εξουσιοδότηση και από βδομάδα να γίνει και η μεταβίβαση; Γίνεται αυτό; Είναι νόμιμο; Ή μήπως ο τύπος προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει το παράβολο, που λέτε παραπάνω, στην εφορία;Δηλαδη αν καταλαβα καλα,ο τυπος θελει να σου δωσει τα λεφτα μπροστα και να μην εχει τιποτα για λιγες μερες,και μετα να παει στην εφορία με την εξουσιοδότηση να πληρωσει και το παραβολο;Ρε τον απατεώνα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγώ θέλω να πουλήσω ένα ZX Citroen και ήρθε ένας τύπος την περασμένη Κυριακή να το δει και μου είπε να μου δώσει τα λεφτά που θα συμφωνήσουμε και να πάμε στην αστυνομία να κάνουμε μια εξουσιοδότηση και από βδομάδα να γίνει και η μεταβίβαση; Γίνεται αυτό; Είναι νόμιμο; Ή μήπως ο τύπος προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει το παράβολο, που λέτε παραπάνω, στην εφορία;
Δηλαδη αν καταλαβα καλα,ο τυπος θελει να σου δωσει τα λεφτα μπροστα και να μην εχει τιποτα για λιγες μερες,και μετα να παει στην εφορία με την εξουσιοδότηση να πληρωσει και το παραβολο;Ρε τον απατεώνα
Όχι, ήθελε να μου δώσει όλα τα λεφτά, να πάμε μαζί στην αστυνομία Κυριακάτικα να κάνουμε την εξουσιοδότηση, να του δώσω το αυτοκίνητο και μετά να γίνει η μεταβίβαση κανονικά στην εφορία. Ήταν λέει από την Καλαμάτα (και καλά από μακριά και δεν μπορούσε να έρθει πάλι και θα έμενε χωρίς αυτοκίνητο το παιδί ) Μου είπε ότι έχουν ξαναπάρει με εξουσιοδότηση κι άλλα αυτοκίνητα (ήταν δύο τύποι). Επικοινώνησα με μια θεία μου νομικό σύμβουλο και μου είπε ότι αυτό δεν το είχε ξανακούσει οπότε και του είπα πρώτα θα δω αν στέκει νομικά αυτό που λέει και μετά. Και μου είπε εντάξει θα σου τηλεφωνήσω αργότερα να πάω να δω κι ένα Σάξο. Σήμερα δεν τηλεφώνησε πάντως. Ισως πήρε το Σάξο ή απλά δεν του έκατσε η περίπτωση
Άσχετο και χωρίς παρεξήγηση: Γλυκιά εκδίκηση για τους πελοπονήσιους, που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά το πονηρό μυαλό τους (μα καλά μόνο στις κομπίνες το έχουν το μυαλό τους αυτοί ; ) και τις κομπίνες που την έχω πατήσει εξ' αιτίας τους -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΜΑΖΙ ΟΥΤΕ ΧΩΡΙΑ!!!!Σας το λέω γιατί ρώτησα ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, στο τμήμα αυτοκινήτων γιατί θα κάναμε μεταβίβαση ένα αυτοκίνητό μας σε άλλον.
Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ πληρώνει το παράβολο, το οποίο για 1000 κυβικά είναι 135 ευρώ και για 2000 κυβικά κάπου στα 220 ευρώ. (νομίζω τα 1600 ήταν στα 160-180, αλλά δε θυμάμαι...)
Αυτό που μου είπαν στο τμήμα αυτοκινήτων της εφορίας, είναι πως πάτε μαζί στο υπουργείο συγκοινωνιών αγοραστής - πωλητής ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ( ), και εκεί σας δίνουν ό,τι χρειάζεται.
Έτσι γίνεται εδω και πολύ καιρό. Καμία σχέση η εφορία.
-
Ο χρήστης UnusualDriver έγραψε:
............
Όχι, ήθελε να μου δώσει όλα τα λεφτά, να πάμε μαζί στην αστυνομία Κυριακάτικα να κάνουμε την εξουσιοδότηση, να του δώσω το αυτοκίνητο και μετά να γίνει η μεταβίβαση κανονικά στην εφορία. Ήταν λέει από την Καλαμάτα (και καλά από μακριά και δεν μπορούσε να έρθει πάλι και θα έμενε χωρίς αυτοκίνητο το παιδί ) Μου είπε ότι έχουν ξαναπάρει με εξουσιοδότηση κι άλλα αυτοκίνητα (ήταν δύο τύποι). Επικοινώνησα με μια θεία μου νομικό σύμβουλο και μου είπε ότι αυτό δεν το είχε ξανακούσει οπότε και του είπα πρώτα θα δω αν στέκει νομικά αυτό που λέει και μετά. Και μου είπε εντάξει θα σου τηλεφωνήσω αργότερα να πάω να δω κι ένα Σάξο. Σήμερα δεν τηλεφώνησε πάντως. Ισως πήρε το Σάξο ή απλά δεν του έκατσε η περίπτωση
Άσχετο και χωρίς παρεξήγηση: Γλυκιά εκδίκηση για τους πελοπονήσιους, που αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά το πονηρό μυαλό τους (μα καλά μόνο στις κομπίνες το έχουν το μυαλό τους αυτοί ; ) και τις κομπίνες που την έχω πατήσει εξ' αιτίας τουςΔηλαδη ολα τα αλλα που σου ειπε ηταν ψεμματα εκτος απο το οτι ειναι απο την Καλαματα;
Δεν ξερω τι κομπινες σου εχουν κανει αλλα βρισκω το σχολιο σου τουλαχιστον αστοχο,οι γενικευσεις τους αδικουν ολους .Το ιδιο θα εγραφα αν οι 'κομπιναδοροι' σου ελεγαν οτι ειναι απο την Κρητη/Λεσβο/Πρεβεζα.Απο την στιγμη που επερνες τα χρηματα και πηγενατε στην αστυνομια για την εξουσιοδοτηση(να μπορει να κανει μονος του την μεταβιβαση ) και γραφατε στην αδεια τα στοιχεια του που ακριβως θα σου εκανε κομπινα;
Γιατι εχεις δυο usernames ;
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης