-
ζήτα τους την άδεια κυκλοφορίας του παλιού αυτοκινήτου να δεις αν σφραγίστηκε από την τοπική διεύθυνση συγκοινωνιών.
-
Kαλημέρα παιδιά,
Μια ερώτηση:
Έκανα προχθές μια εγχείρηση στο πόδι μου (χιαστούς) και είμαι με τις πατερίτσες,παράλληλα είχα βάλει στην αγγελία ένα παπάκι που έχω.
Προέκυψε ενδιαφέρον για αυτό και θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να κάνει κάποιος φίλος τη μεταβίβαση για μένα και τι χρειάζεται για να γίνει αυτό?
Ευχαριστώ. -
Eξουσιοδότηση σε αυτόν.
-
Έχω το ίδιο πρόβλημα με αυτό που ανέφερε φίλος σε προηγούμενη δημοσίευση, δηλαδή πούλησα το αμάξι μου και ο ασφαλιστής μου λέει ότι για να διακόψω την ασφάλεια πρέπει να προσκομίσω φωτοτυπία απο το νέο ασφαλιστήριο που έκανε ο νέος ιδιοκτήτης. Από τα κεντρικά της εταιρίας μου είπανε το ίδιο... τι μπορώ να κάνω δεδομένου ότι δεν έχω καμία όρεξη να ψάχνω τον άνθρωπο που αγόρασε το αμάξι για να μου δώσει φωτοτυπία του ασφαλιστηρίου του (έχω χάσει και το τηλέφωνό του). Πάντως αν όντως ισχύει αυτό μιλάμε για μεγάλη ξεφτύλα του κράτους, θα μπορούσαν απλούστατα να ζητάνε πχ κατά την μεταβίβαση από τον αγοραστή μια βεβαίωση ασφάλισης, τι τον νοιάζει τον πωλητή αν και πότε ο νέος ιδιοκτήτης θα κάνει ασφάλεια στο αμάξι;
-
Δυο ερωτησεις:
1.Ισχυει οτι πλεον για αγορα μεταχειρισμενου απαραιτητη ειναι η πληρωμη των τελων κυκλοφοριας ΜΟΝΟ του τρεχοντος ετους? Και ας χρωσταει τελη απο προηγουμενα ετη? Και αν οντως ισχυει,ο καινουριος ιδιοκτητης παιρνει καποια βεβαιωση-υπευθ.δηλωση η κατι αλλο που να επιβεβαιωνει οτι δεν εχει ουδεμια σχεση με προηγουμενα χρεη του αυτοκινητου και οτι αυτα αφορουν αποκλειστικα τον(η τους)προηγουμενους ιδιοκτητες,η δε χρειαζεται γιατι αυτο'εννοειται'?
2.Ισχυει αυτο που γραφτηκε παραπανω οτι δεν μπορεις στην Ελλαδα να αγορασεις ΙΧ η επαγγελματικο εως 3500kgr για ανταλλακτικα? (-ασχετο απο το πρωτο ερωτημα) -
Σε ότι αφορά το (1), έχω την εντύπωση ότι για να πάρεις το σήμα μιας χρονιάς πρέπει να έχουν πληρωθεί τα τέλη ΟΛΩΝ των προηγουμένων ετών. Μόνη εξαίρεση αποτελούν τα έτη κατά τα οποία είχαν κατατεθεί προσωρινά (ή μη) οι πινακίδες.
-
-
Ο χρήστης 124 abarth stradale έγραψε:
Δυο ερωτησεις:
1.Ισχυει οτι πλεον για αγορα μεταχειρισμενου απαραιτητη ειναι η πληρωμη των τελων κυκλοφοριας ΜΟΝΟ του τρεχοντος ετους? Και ας χρωσταει τελη απο προηγουμενα ετη? Και αν οντως ισχυει,ο καινουριος ιδιοκτητης παιρνει καποια βεβαιωση-υπευθ.δηλωση η κατι αλλο που να επιβεβαιωνει οτι δεν εχει ουδεμια σχεση με προηγουμενα χρεη του αυτοκινητου και οτι αυτα αφορουν αποκλειστικα τον(η τους)προηγουμενους ιδιοκτητες,η δε χρειαζεται γιατι αυτο'εννοειται'?Εφοσον θες να αγοράσεις ενα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο δεν ενδιαφέρει το Υπουργειο Μεταφορών να εχεις ή οχι πληρωμένα τα σήματα πλέον...
Τα σήματα τα πληρώνεις και με το παραπάνω οταν θα θελήσεις να καταθέσεις τις πινακίδες ή οταν θα χρειαστείς καποια ενημερώτητα απο την εφορια... -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Eξουσιοδότηση σε αυτόν.Θεωρημένη εξουσιοδότηση σε αυτόν.. Πρέπει τουλάχιστον να πας σε ενα ΚΕΠ ή Αστυνομία... Αν η μετακίνησή σου είναι αδύνατη, παίρνεις τηλ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου κ έρχεται αστυνομικός σπίτι σου...Στην έσχατη των περιπτώσεων, όμως, ε!
-
Ευχαριστω anna
-
εκείνες οι δηλώσεις του Ν.105 κι απο τους 2 χρειάζονται;
-
Ο χρήστης nikosxeng έγραψε:
εκείνες οι δηλώσεις του Ν.105 κι απο τους 2 χρειάζονται;Nαι και προσοχη να γραψετε το ιδιο ποσο.
-
Με την άρση της κυριότητας από την τράπεζα σου δίδεται καινούρια άδεια κυκλοφορίας;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Με την άρση της κυριότητας από την τράπεζα σου δίδεται καινούρια άδεια κυκλοφορίας;Εγω πηρα καινουργια,την αρση την εκανα πριν 40 μερες.
-
Βασίλη στην βγάζει επιτόπου η τοπική διεύθυνση συγκοινωνιών όταν τους πας τα έγγραφα;
Στο Σάξο μου την είχαν απλά σφραγίσει. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βασίλη στην βγάζει επιτόπου η τοπική διεύθυνση συγκοινωνιών όταν τους πας τα έγγραφα;
Στο Σάξο μου την είχαν απλά σφραγίσει.Δεν ξερω γιατι δεν ειχα παει εγω αλλα ο εμπορος που μας το πουλησε.
Αυτο με την σφραγιδα το εκαναν παλια μαλλον ,ετσι ειχαν κανει στην 33 και σε εμενα.Οταν την παρεις στα χερια σου ελενξε καλα τα στοιχεια που θα γραφει η καινουργια αδεια.Εχω ακουσει,και δει, τρελα πραγματα.
-
εκείνες οι δηλώσεις του Ν.105 κι απο τους 2 χρειάζονται;Αν 'δώσετε' την μεταβίβαση να σας την κανει μια διεκπεραιωτρια, ναι, χρειάζεται κ οι δυο να 'εξουσιοδοτήσετε' την κοπέλα για την ενέργεια αυτη!
Και μάλιστα η ακριβής αίτηση που συμπληρώνεται και θεωρείται στο ΚΕΠ κ οι δύο ειναι αυτή :
http://www.yme.gr/odigospoliti/download ... ithmou.pdfΑλλά οκ, και με απλες υπευθυνες δηλωσεις κάνεις δουλειά!
-
η μεταβίβαση έχει ήδη γίνει, τι ακριβώς γράφουμε ο καθένας στο κείμενο;
-
η μεταβίβαση έχει ήδη γίνει, τι ακριβώς γράφουμε ο καθένας στο κείμενο;H μεταβίβαση εχει γίνει και για ποιο λόγο χρειάζεσαι αυτες τις Υπευθυνες Δηλώσεις Ν.243894385 ?
Αν τις χρειάζεσαι για την εφορια (αγοραπωλησια) θα γραψεις τα εξης:
Τα στοιχεία του πωλητή στα κουτάκια ψηλά και
Πούλησα το υπ'αριθ................ ΙΧΕ αυτ/το μαρκας .............. στον ............................ κατοικο............. με ΑΦΜ......................και Α.Ταυτοτητας ............................. εναντι του ποσού των .............. ευρω.Αντίστοιχα, στην άλλη θα γράψει ο αγοραστής
Τα στοιχεία του ψηλά (στα κουτάκια) και
Αγόρασα το με αριθμ.κυκλ ΙΧΕ ............................ μαρκας ................ απο τον ..................κάτοικο...............δ/νση............ΑΦΜ ........................ α.ταυτοτ................. εναντι του ποσού των ................ευρώ
Υπογεγραμμένες, ημερομήνια, και ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ θεωρηση σε ΚΕΠ ή αστυνομία.
Μετά θα τις ανταλλάξετε! Δηλαδή ο αγοραστής θα παρει του πωλητή την δήλωση, και ο πωλητής του αγοραστή, για να την βάλει του χρόνου στην φορολογική του δήλωση!
-
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης