-
Αν αυτο που κανει ο betoven ειναι αθεμιτος ανταγωνισμος τοτε εμας με τα 307 επρεπε η Πεζω να μας ειχε παει για ισοβια......
Για πες μας τι εννοεις με αυτο......ξερεις κατι που δεν ξερουμε?????? -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Opa, edw murizomai athemito antagwnismo...
To να ενημερώνεις κάποιους συνομιλητές σου σε θέματα αυτοκίνησης για ένα τέτοιο θέμα, κάθε άλλο παρά αθέμιτος ανταγωνισμός μπορεί να χαρακτηριστεί. Πιστεύω πως ο betoven ήθελε να μοιραστεί απλά την ατυχία που βίωσε και να ακούσει διάφορες απόψεις πάνω σε αυτό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Αθέμιτος ανταγωνισμός θα ήταν αν έλεγε παιδιά ΜΗΝ αγοράσετε πχ. το Opel Astra και αγοράστε το χ ή y αυτοκίνητο αντί αυτού.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να μην υπάρξουν προβλήματα αναφέρω τα εξής:
-
Όταν ξεκίνησα το θέμα η αρχική καταχώρηση ήταν
'Ζητώ συμβουλές έτσι ώστε να πάρω το αυτοκινητό μου όσο το δυνατών γρηγορότερα ή να μου δώσουν άλλο ίδιο' -
Ήδη ανέφερα ότι το ανταλακτικό έχει έρθει στην Αντιπροσωπεία της Opel στη Θεσσαλονίκη, και εκτός απροόπτου αύριο το πρωί θα έχω το αυτοκίνητό μου αφού έμεινε ακινητοποιημένο 3 εβδομάδες
Ούτε αποτρέπω ούτε ενθαρύνω κάποιον στην αγορά ή όχι του συγκεκριμένου αυτοκινήτο.
-
-
Manosk
Ουτε περιμενα, ουτε καταλαβες ομως.
Εξηγησε μου ΤΙ κερδιζεις με το να σκισεις το κορσα, εκτοςτης Γελοιας ηθικης ικανοποιησης που νοιωθεις... αν μου το εξηγησεις, το συζηταμε παρακατω.... -
Αφού κρίνεις ότι δεν κατάλαβα και μάλιστα ότι δεν θα καταλάβαινα ούτως ή άλλως, γιατί ρωτάς;
Τέλος πάντων, ήδη απάντησα ότι εφόσον του έδωσαν ίδιο αυτοκίνητο (πράγμα που κάνει η toyota με τα corolla αν θυμάμαι σωστά), θα κέρδιζε τη μη φθορά του δικού του αυτοκινήτου που θα καθόταν για απροσδιόριστο (όπως του είπαν αρχικά) χρόνο στο συνεργείο μαθαίνοντας καλά τα χούγια του μοντέλου.
Αν όχι, θα κέρδιζε τις φθορές στο δικό του αυτοκίνητο από τη διδασκαλία οδήγησης σε δικά του πρόσωπα.
Άρα δεν θα έχανε ετσιθελικά 2-3 μήνες οδηγικής ευχαρίστησης επειδή υποχρεώθηκε να υπογράψει μια ανισοβαρή και εκβιαστική σύμβαση. Μέχρι σήμερα δεν έχω βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση σαν αυτή του betoven, αλλά μόνο σε τούτο το φόρουμ έχω διαβάσει πολλές τραγελαφικές ιστορίες μεταξύ πελατών και αντιπροσωπιών. Στον χώρο του ελληνικού εμπορίου αυτοκινήτου το ρητό 'ο πελάτης έχει πάντα δίκιο' έχει αντικατασταθεί από την πρακτική 'αφού δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, σκάσε, πλήρωνε και περίμενε'.
Αυτά. -
Υπαρχουνε τα ενδικα μεσα, αλλα και πολλα αλλα για να περασεις μεχρι να καταληξεις σε ελληναραδικες τεχνικες, Ξεσκισματος των αυτοκινητων αντικαταστασης, και εκδικισης του αντιπροσωπου.
ειμαι περιεργος αν οταν παρεις αμαξι αντικαταστασης, το δεις με 20.000χλμ και να ειναι Χρεπι, αν θα γουσταρεις και τοτε τις τακτικες 'Ξεσκεσε το του τουμαλακα να μαθει' πολυ που χεστηκε ο εμπορας. (και καλα κανει αφου τετοια αξιζουν)
υπαρχουν τροποι. απλα κανετε αυτο που κατα βαθος γουσταρετε μερικοι... -
Παιδιά δεν είναι τρόπος αντίδρασης η εκδίκηση με αυτον τον τρόπο. Εϊναι ο αντιπρόσωπος απαράδεκτος; Δεν θα γίνεις και εσυ απαράδεκτος με το να συμπεριφέρεσαι με τον ίδιο τρόπο που σου συμπεριφέρονται....... Υπάρχει και αξιοπρέπεια. Το μόνο που θα καταφέρεις με αυτόν τον τρόπο είναι να ικανοποιήσεις τον εγωισμό σου.
Σαν να σε κολλάω εγώ από πίσω για να σε προσπεράσω θέτοντας σε κινδυνο και εμένα και εσένα και εσύ αντί να ενργήσεις συνετά για να αποφύγεις τα χειρότερα, δώστου γκάζι μην τύχει και με περάσει.... Κάπως έτσι..... -
spiros19:
Ώστε ο έμπορος εν είδει μονάρχη μπορεί:- να παρέχει ένα αυτοκίνητο αντικατάστασης σε όλους τους υποτελείς που έκαναν το λάθος να τον εμπιστευτούν απαιτώντας να το πάρει πίσω ακριβώς στην ίδια κατάσταση που το έδωσε (μήπως και με τα ίδια χιλιόμετρα; )
- να χρησιμοποιεί τη δύναμη της θέσης του εξωθώντας τον πελάτη σε αποδοχή οποιωνδήποτε όρων επιθυμεί
- να κάνει στους άλλους κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί να πάθει ο ίδιος
- [γνωρίζοντας ότι ο πελάτης δεν πρόκειται να καταφύγει σε ένδικα βοηθήματα λόγω υπέρμετρου κόστους και κόπου] να αδιαφορεί ως μέρος ενός κλειστού ολιγοπωλίου με πάγιες πρακτικές για τις συνέπειες των πράξεών του.
Κι εμείς ως πρόβατα να μην μπορούμε ούτε το άχτι μας να βγάλουμε 'διά ηθικούς λόγους'. Και μετά απορούν μερικοί που κάτι Σαρακάκηδες ζουν και βασιλεύουν.
Ο χρήστης SharpShooter έγραψε:
Σαν να σε κολλάω εγώ από πίσω για να σε προσπεράσω θέτοντας σε κινδυνο και εμένα και εσένα και εσύ αντί να ενργήσεις συνετά για να αποφύγεις τα χειρότερα, δώστου γκάζι μην τύχει και με περάσει.... Κάπως έτσι.....
Αν είχε τύχει να διαβάσεις άλλες μου δημοσιεύσεις, θα ήξερες ότι είμαι σαφώς υπέρ των νομίμων διαδικασιών επίλυσης διαφορών και της καλής συμπεριφοράς στον δρόμο και στις σχέσεις μου με όσους εμπλέκονται στα του αυτοκινήτου μου. Με τους κακούς επαγγελματίες όμως έχω πια αποφασίσει ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια.
-
Οτι πεις... παντως η λογικη σου ειναι επικινδυνη... ΠΟΛΥ επικινδυνη...
Δεν καταλαβα την υπεραπλουστευση του να δωσεις το αμαξι πισω με τα ιδια χλμ η την ιδια κατασταση. Κατα τη γνωμη μου, πρεπει να ΑΠΑΙΤΕΙ, και εσυ ΠΡΕΠΕΙ να το μεταχειριστεις, σαν να ηταν ΔΙΚΟ ΣΟΥ και οχι σαν να ειναι νοικιαρικο-δανεικο-για-να-ξεδωσω.
Με ειδες να υποστηριζω να κατσεις στα αυγα σου και να δεχθεις οποιον ορο σου πει αυτος? με ειδες να πω οτι δεν πρεπει να πατε με ενδικα μεσα?Για προσεχετε μερικοι τι λογια βαζετε σε αλλους
Δεν ακουσα κανεναν να πηρε το αμαξι του παντως γρηγοροτερα, η να βρηκε το δικιο του επειδη ξεσκισε το αμαξι αντικαταστασης... Απο γελοιοτητες αλλο τιποτα... Απο ουσια ομως ΤΙΠΟΤΑ
Κι εμείς ως πρόβατα να μην μπορούμε ούτε το άχτι μας να βγάλουμε 'διά ηθικούς λόγους'. Και μετά απορούν μερικοί που κάτι Σαρακάκηδες ζουν και βασιλεύουν.
Εδω εισαι ΠΟΛΥ φαουλ. Με την ιδια λογικη, να βγαλεις και το αχτι σου λυντσαροντας οποιονδηποτε εκληματια, για να βγαλεις το αχτι σου ( ) και να μην εισαι προβατο (ετσι αισθανεσαι αληθεια? ) και να μην μπορουν πλεον να ζουν ( ) και να βασιλευουν...
Υγ. Προτεινω ψηφοφορια, ποιος πιστευει οτι ο Σαρακακης, θα αλλαξει πολιτικη, η θα παψει να επιζει επειδη του ξεσκιζουν μερικοι ελληναραδες τα αντικαταστασης...
-
Όταν κάποια στιγμή χρειάστηκα αυτοκίνητο αντικατάστασης (από τη Fiat παρακαλώ) μου δώσανε ένα Punto με 12.000km σε μια κατάσταση άθλια σε ότι αφορά εικόνα εσωτερικού (καψίματα, γρατσουνιές παντού, βρώμικο) αλλά και σε ότι αφορά ασφάλεια (τακάκια, αμορτισέρ κατεστραμένα, αζυγοστάθμιτο και με περίεργους ήχους από το μπροστινό σύστημα). Αμέσως έριξα ευθύνη στην αντιπροσωπεία μεν που το είχε σε αυτά τα χάλια αλλά και στους προηγούμενους που κυκλοφόρησαν αυτό το αυτοκίνητο για ανεύθυνη συμπεριφορά απέναντί μου. Προσωπικά δεν δικαιολόγησα ούτε την εικόνα του εσωτερικού αλλά αντικειμενικά, τουλάχιστον στα θέματα ασφάλειας λίγος σεβασμός ρε παιδιά. Σύμφωνοι τους αξίζουν πολλά, αλλά αφού εν τέλει δεν θα ασχοληθούν, το πρόβλημα θα πάει στον επόμενο που θα πάρει το αυτοκίνητο και είναι κρίμα, πολύ κρίμα να φάει αυτός το δικό μας μένος.
Να συμπληρώσω εδώ ότι παρόμοια κατάσταση βλέπω και σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μάλιστα πολλοί με... περιγελούσαν όταν με έβλεπαν να προσέχω σαν να ήταν δικό μου το αυτοκίνητο που είχα νοικιάσει. Εκεί τι μένος βγάζουμε και ποιός ακριβώς μας φταίει...
Είμαι κάθετος ότι θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι 'τιμωρίας' των αντιπροσώπων και - έλεος - όχι αυτός γιατί τα αυτοκίνητα αυτά τα οδηγούν συνάνθρωποι!!!
Ελπίζω το προβληματάκι με το Astra να λύθηκε δια παντώς και το παληκάρι να χαρεί επιτέλους το αυτοκίνητό του. -
εε... Για την ΤΟΥΟΤΑ μην είστε τόσο σίγουροι... 1 μήνα χωρίς αυτοκίνητο και πήρα αυτοκίνητο αντικατάστασης για μερικές μέρες...(έτσι νόμιζαν )
Τους την έσκασα ωραία όμως.... Επειδή μου έλεγαν μπούρδες σε 2 μέρες και έλα αύριο κτλ. Τους λέω ή το έχετε έτοιμο μέχρι τότε (πολύ αργότερα από την αρχική τους υπόσχεση) ή πέρνω το Yaris 1.0 (corolla έχω) και πάω διακοπές....
Και πήγα και τους το έφερα 10 μέρες αργότερα.... τσιμουδιά!!!!!
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων υπήρχαν τουλάχιστον άλλα 2 αυτοκίνητα αντικατάστασης αλλά τα είχαν τα αρχιμαστόρια τους..... -
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Χαιτερώ όλους όσους διαβάζουν αυτή την καταχώρηση
Έχω αγοράσει ένα Νέο Opel Astra το οποίο κατάφερα να κυκλοφορήσω μόνο για 2 εβδομάδες.
Εδώ και 3 εβδομάδες το αυτοκίνητο βρίσκεται στο συνεργείο της αντιπροσωπείας και αδυνατούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη γιατί το εργοστάσιο δεν έχει ανταλακτικά και ούτε γνωρίζουν πότε θα το στείλουν.
Το πρόβλημα προέκυψε με κάποιο ηλεκτρονικό εξάρτημα στο τιμόνι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να είναι ακινητοποιημένο. (Δεν παίρνει μπροστά)
Ζητώ συμβουλές έτσι ώστε να πάρω το αυτοκινητό μου όσο το δυνατών γρηγορότερα ή να μου δώσουν άλλο ίδιοΑγαπητέ φίλε μήπως θα μπορούσες να μας πείς την ονομασία του ανταλλακτικού που δεν υπάρχει ούτε στο εργοστάσιο καθώς και την αντιπροσωπεία που το έχεις αφήσει 3 εβδομάδες?
(Ελπίζω να μην σταματήσει η παγκόσμια παραγωγή του νέου opel astra λόγω έλλειψης του ανταλλακτικού!!!)
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Αγαπητέ φίλε μήπως θα μπορούσες να μας πείς την ονομασία του ανταλλακτικού που δεν υπάρχει ούτε στο εργοστάσιο καθώς και την αντιπροσωπεία που το έχεις αφήσει 3 εβδομάδες?
(Ελπίζω να μην σταματήσει η παγκόσμια παραγωγή του νέου opel astra λόγω έλλειψης του ανταλλακτικού!!!)
Πρόκειται για ηλεκτρονική μονάδα η οποία βρίσκεται στο τιμόνι και ελέγχει ABS, ESP ζώνες ασφαλείας και κάποιες άλλες επιλογές.
Όσο για το όνομα της αντιπροσωπείας για λόγους διαφήμισης (ή δυσφήμη σες) δεν θέλω να το αναφέρω.
Έτσι κι αλλιώς η αντιπροσωπεία δεν φέρει καμία ευθύνη. Αντιθέτως έκαναν ότι είναι δυνατόν για να δώσουν λύση.
Έβγαλαν από δικό τους αυτοκίνητο τεστ Drive το συγκεκριμένο εξάρτημα, όμως επειδή το κάθε αυτοκίνητο έχει δικό του κωδικό και το αυτοκίνητο απο το οποίο πήραν το εξάρτημα δεν είχε τα ίδα χαρακτηριστικά με το δικό μου δεν λύθηκε το πρόβλημα.
Σήμερα τρίτη πήρα το αυτοκινητό μου γιατί η ηλκετρονική μονάδα ήρθε από Γερμανία και όλα δουλεύουν κανονικά -
Πρόκειται για ηλεκτρονική μονάδα η οποία βρίσκεται στο τιμόνι και ελέγχει ABS, ESP ζώνες ασφαλείας και κάποιες άλλες επιλογές.Tο ίδιο πρόβλημα είχε ένας γνωστός μου σε astra edition 2000 '01 και είχε τρελλαθεί αφου δεν έπαιρνε μπρος με κανένα κλειδί(ούτε το εφεδρικό). Δεν ξέρω πως το έλυσε
-
Αγαπητέ φίλε μήπως θα μπορούσες να μας πείς την ονομασία του ανταλλακτικού που δεν υπάρχει ούτε στο εργοστάσιο καθώς και την αντιπροσωπεία που το έχεις αφήσει 3 εβδομάδες?
Πρόκειται για ηλεκτρονική μονάδα η οποία βρίσκεται στο τιμόνι και ελέγχει ABS, ESP ζώνες ασφαλείας και κάποιες άλλες επιλογές.
Όσο για το όνομα της αντιπροσωπείας για λόγους διαφήμισης (ή δυσφήμη σες) δεν θέλω να το αναφέρω.
Έτσι κι αλλιώς η αντιπροσωπεία δεν φέρει καμία ευθύνη. Αντιθέτως έκαναν ότι είναι δυνατόν για να δώσουν λύση.
Έβγαλαν από δικό τους αυτοκίνητο τεστ Drive το συγκεκριμένο εξάρτημα, όμως επειδή το κάθε αυτοκίνητο έχει δικό του κωδικό και το αυτοκίνητο απο το οποίο πήραν το εξάρτημα δεν είχε τα ίδα χαρακτηριστικά με το δικό μου δεν λύθηκε το πρόβλημα.
Σήμερα τρίτη πήρα το αυτοκινητό μου γιατί η ηλκετρονική μονάδα ήρθε από Γερμανία και όλα δουλεύουν κανονικάΛύθηκε τελικά το πρόβλημα σου. Η αεροπορική παραγγελία θα έπρεπε να είναι στην Ελλάδα σε 4 εργάσιμες ημέρες. Είναι άπο τα πρώτα αυτοκίνητα γιάυτό το λόγο πρέπει να έχει έρθει σε διαφορετικά ΜΗz απο τα επόμενα. Εκεί υπήρχε και η ασυμβατότητα με το άλλο ανταλλακτικό. Το ένα δουλεύει στα 3?? ΜΗz και το άλλο στο 4?? MHz.
Έίσαι πραγματικά άτυχος αλλά κάτι τέτοιες αστοχίες είναι πολύ πιθανές σε καινούρια μοντέλα. Εδώ άλλες μάρκες με μοντέλα που έιναι χρόνια στην αγορά βγάζουν προβλήματα σε συγκεκριμένα ανταλλακτικά χωρίς να μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα ούτε με το νέο ανταλλακτικό.
Εσένα το πρόβλημα σου είχε ημερομηνία λήξης με την παραλαβή του ανταλλακτικού σε άλλους με την πώληση του αυτοκινήτου!Τέλος πάντων καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Η ποιότητα και τα 6 χρόνια εγγύησης συντελλούν σε αυτό.
Υ.Γ: Η ερώτηση που σου είχα κάνει ήταν μήπως μπορούσε να σε βοηθήσω με κάποιον τρόπο
Πρόβλημα με το Νέο Opel Astra