-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για απορίες σχετικά με αυτά που λέω στο τέλος, αξίζει να ρωτήσετε τον Drifter για να σας πει από τι χρηματικό ποσό γλύτωσε όταν μαζέψαμε την ΕΥΑ, ακριβώς λόγω πολύχρονης σχέσης με μηχανικό διαμάντι τόσο από την τεχνική μεριά του πράγματος όσο και από την ανθρώπινη.
Τον εδωσες κανονικα τον ντιφτερ
Mα δεν είναι δώσιμο, είναι η αλήθεια
Δεν υπάρχει περίπτωση, όσο ψείρας και να είσαι με το αυτοκίνητό σου να μην χρειαστείς συνεργείο κάποια στιγμή και μάλιστα για σοβαρό λόγο. Ο Τρίφτ έχει γράψει 300.000+ χλμ, μόνο αλλάζοντας τα λάδια εκεί που είναι και περίμενα να βρούμε τυρρανόσαυρους στο μάζεμα, αλλά τελικά περιοριστήκαμε σε μικρότερα είδη δεινοσαύρων τα οποία όμως για να διορθωθούν αν απευθυνόταν κάποιος σε επίσημo της Toyota... -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Είναι εύκολο, μπορεί να σας το δείξει κάποιος μηχανικός και ακόμα αν χρειαστεί η αγορά κάποιου ειδικού εργαλείου για δυσπρόσιτα φίλτρα ας πούμε ή κάτι άλλο, αξίζει η αγορά του ή ακόμα και η δημιουργία μιας μικρής σειράς εργαλείων, τα οποία θα αποσβέσουν το όποιο κόστος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
BEAMS, για να βγάλω το φίλτρο λαδιού στον 4efe μου έβγαινε η πίστη και με αλυσίδα/καστάνια, άστο! Δεν είναι πάντα απλό. Και εγώ θα πρότεινα εξειδικευμένο συνεργείο που μας έχει προτείνει κάποιος που γνωρίζει 5 πράγματα.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Είναι εύκολο, μπορεί να σας το δείξει κάποιος μηχανικός και ακόμα αν χρειαστεί η αγορά κάποιου ειδικού εργαλείου για δυσπρόσιτα φίλτρα ας πούμε ή κάτι άλλο, αξίζει η αγορά του ή ακόμα και η δημιουργία μιας μικρής σειράς εργαλείων, τα οποία θα αποσβέσουν το όποιο κόστος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
BEAMS, για να βγάλω το φίλτρο λαδιού στον 4efe μου έβγαινε η πίστη και με αλυσίδα/καστάνια, άστο! Δεν είναι πάντα απλό. Και εγώ θα πρότεινα εξειδικευμένο συνεργείο που μας έχει προτείνει κάποιος που γνωρίζει 5 πράγματα.
35 ευρώ πριν δύο χρόνια αγορά
από τη σειρά Τoyota Special Tool και δευτερόλεπτα μετά το φιλτράκι είχε βγεί -
Ναι μεν υπάρχουν τα πάγια έξοδα και οι επενδύσεις σύμφωνοι. Αλλά ποιος στις μέρες μας δεν έχει έξοδα και δεν έχει χάσει μέρος της αξίας των χρημάτων του με τον α ή τον β τρόπο; Ακόμα και ο πελάτης που σου φέρνει το αυτοκίνητο για service και το αγόρασε πριν λίγους μήνες και τώρα δεν πιάνει ούτε τα μισά και αυτός χαμένος είναι. Όμως, ο σωστός επιχειρηματίας/επαγγελματίας σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις φαίνεται και φροντίζει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις κάθε εποχής και του γενικότερου περιβάλλοντος.
Από τη στιγμή που ο κόσμος βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται και έχει αρχίσει να αναζητά τις χαμηλότερες τιμές (γιατί αλλιώς δεν βγαίνει), πόσο πιστεύεις πως θα αντέξουν όσοι επιχειρηματίες/επαγγελματίες δεν αναπροσαρμόσουν τις τιμές τους στα νέα δεδομένα;
Ήδη κάπου είχα διαβάσει άρθρο με στοιχεία που έδειχνε σημαντική πτώση πελατείας στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία τους τελευταίους μήνες. Πως λοιπόν θα καταφέρει ένα συνεργείο να φέρει πίσω πελάτες αν επιμένει σε μια πολιτική σχετικά υψηλών (για τα σημερινά δεδομένα) χρεώσεων;
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αλα σίγουρα οι πελάτες, έχουν σήμερα το όπλο της επιλογής, που κάποτε δεν το είχαν, και όταν τελικά πέθαινε το αυτοκίνητο, το είχαν πληρώσει άλλες 2 φορές. (από στατιστικές που έκανα και είχα στείλει στην ΕΟΚ).
Οι πελατες σημερα, δεν εχουν μονο το οπλο της επιλογης αλλα και της ενημερωσης. Και αυτο μαλλον σας νευριαζει...
Θα ηθελα παντως να διαβασω τις στατιστικες...Οι περισσότεροι συγκρίνουν της αμοιβές του συνεργείου, με την αμοιβή που περνούν, όντας υπάλληλοι κάπου.
Μπα. Οι περισσοτεροι συγκρινουν τις τιμες του 'χ' συνεργειου μου του 'y', αναλογα βεβαια με τις παρεχομενες υπηρεσιες.
Ομως, οταν καποιος μαστορας βγαινει ακριβοτερος δικαιολογει την (ακριβοτερη) τιμη του υποστηριζοντας οτι ειναι ο καλυτερος.
Οταν καποιος αλλος βγαινει φθηνοτερος, πεφτετε να τον φατε επειδη χαλαει την πιατσα και φυσικα 'ειναι ασχετος'...300000 στοκ ανταλλακτικών, για να επιτυγχάνω τιμές.
Αφου εχεις τοσο στοκ για να πετυχαινεις καλυτερες τιμες, γιατι σου φαινεται λογικη η ενδεικτικη τιμη 60€ των Selenia πχ?
Ασε που πιστευω κακως εχεις τοσο στοκ, πλεον τα περισσοτερα αναλωσιμα και ανταλλακτικα ειναι ετοιμοπαραδοτα.
Ακομα και καλυτερη τιμη να πετυχεις, ειμαι σχεδον σιγουρος πως ενα μικρο ποσοστο αυτης θα καταληξει στον πελατη. Το υπολοιπο ειναι κερδος.με αυτη τη λογικη παντως, τα προιοντα σε ενα σουπερμαρκετ θα επρεπε να ειναι ακριβοτερα απο οτι στον μπακαλη της γειτονιας: Το σουπερμαρκετ εχει σαφως ακριβοτερο ενοικιο, υπαλληλους, ρευμα, νερο, αποθηκες, μεταφορικα και περισσοτερους σπουδαγμενους διευθυνταδες μαρκετινγκ, οικονομολογους κτλ
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
......
Το δεύτερο που θα πρότεινα είναι πως αφού η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών θεωρεί το αυτοκίνητο όχι ένα απλό πράγμα αλλά κάτι που αξίζει να του δώθεί παραπάνω προσοχή, να κάνουν τα απλά service μόνοι τους.
Είναι εύκολο, μπορεί να σας το δείξει κάποιος μηχανικός και ακόμα αν χρειαστεί η αγορά κάποιου ειδικού εργαλείου για δυσπρόσιτα φίλτρα ας πούμε ή κάτι άλλο, αξίζει η αγορά του ή ακόμα και η δημιουργία μιας μικρής σειράς εργαλείων, τα οποία θα αποσβέσουν το όποιο κόστος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μια φορά το χρόνο, μπορείτε να σηκώνεται το αυτοκίνητο σε ένα ανυψωτικό πλυντηρίου αυτοκινήτων και να κάνετε μόνοι σας έναν έλεγχο στο κάτω μέρος του αμαξώματος για διαρροές, χτυπήματα ή για πράγματα που χρειάζονται αντικατάσταση.+ΑΠΕΙΡΟ
Στα 48 μου και έχοντας περάσει από τα χέρια μου πολλά αυτοκίνητα από το Zastava1001 ως το RX8 το βασικό μου αξίωμα σε ότι αφορά την συντήρηση των αυτοκινήτων μου είναι:
1.Κάντο μόνος σου ή DIY, ξεκίνα από τα πιο απλά όπως αλλαγή υγρών, φίλτρων που χρειάζονται ελάχιστα εργαλεία και σιγά-σιγά μελετώντας (στο net κυκλοφορούν manual, EPC,TIS και της Παναγιάς τα μάτια π.χ. ψάξτε στο [urlhttp://www.digital-kaos.co.uk/forums/][/url]) προχωράς σε τακάκια, δίσκους, αμορτισέρ κ.α αγοράζοντας σιγά-σιγά και τα απαραίτητα ερασιτεχνικά εργαλεία.
2.Μόνο για την εργοστασιακή εγγύηση πρέπει να πας μία φορά (αν είναι δίχρονη-Ευρωπαϊκή ή δύο φορές (Γιαπωνέζικη-Κορεάτικη κ.τ.λ) σε επίσημο συνεργείο της αντιπροσωπείας, τα περί επεκτάσεως δεν τα συζητάω.
3.Το 90% των ''μαστόρων'', ''ανταλακατζίδων'' και λοιπών συμπαθών επαγγελματιών στην συντήρηση του αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι ή άσχετοι (εποχής πλατίνας) ή άρπα-κόλα (tuning κ,τ,λ ) ή καιροσκόποι (βλέπε υγραέριο) ή σε βλέπουν σαν Ευρώ και μόνο.
4.Από το υπόλοιπο 10% πρέπει να επιλέξεις και να έχεις ''καβάντσα'' κάποιον μάστορα σε κάθε τομέα της συντήρησης που θα πρέπει να είναι ψείρας και διαβασμένος.
Τα παραπάνω τα γράφω όχι σαν καθηγητής αλλά σαν ένα φτωχόπαιδο όπως θα έλεγε και ο συμπαθής κ.Αντώνης που τα καλοκαίρια από τα 12 δούλευε είτε σαν μαραγκός, είτε σε πολυεστερικές κατασκευές, είτε σαν θερμουδραυλικός, είτε σαν συντηρητής καυστήρων και ειλικρινά τα παίρνω πολύ άγρια όταν η κάθε μαστοράντζα με περνάει για μ@λ@κ@ και θέλει να μου τον πιάσειΥΓ. Το 1995 είχα για την γυναίκα μου ένα Citroën Visa δικύλινδρο 650 cc μοντ 80. Ένας απρόσεκτος έπεσε πάνω και με την συνηθισμένη πουστι@ με εικονικά τιμολόγια από φίλους μάστορες αντί να το φτιάξω αγόρασα μια μούρη από 1100 που είχε την πλαγιαστή σεβρόν (κινητήρας+ κιβώτιο = στο ίδιο μπλοκ) μοντ 89 έκανα την μετατροπή μόνος μου (γέφυρα, άκρα ,κινητήρας, ταμπλό,φτερά,καπό,προφυλακτήρα,φανάρια, ηλεκτρολογικά κ.α) στο τέλος η ικανοποίηση που ένοιωσα ήταν πολύ μεγάλη ειδικά που δεν είχα δώσει φράγκο σε κάποιον μάστορα.
-
Saxon_747
Εάν υπάρχει τεχνογνωσία, μηχανήματα και προπάντων εμπειρια, θεωρω οτι οι 2 ωρες ειναι παρα πολλες.
0,9h για αλλαγη λαδιων και φιλτρου ειναι υπερβολικα. (Ναι, ξερω οτι το φιλτρο στο συγκεκριμενο αμαξι ειναι δυσπροσιτο).
Θεωρείς, δεν το έχεις δουλέψει για να ξέρεις.
2 ωρες πηρε στον αδερφο μου (μηχανικος πλοιων) για αντιστοιχο σερβις. Φαντασου να ειχε εμπειρια απο σερβις αυτοκινητων...Αντίστοιχο, όχι όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Ασε που καθως πχ ρουφιουνται τα λαδια, μπορεις ταυτοχρονα να αλλαξεις και 4 μπουζι. Τι διαολο, υποτιθεται πως ο μηχανικος ειναι εμπειρος.
Και αν εγώ δεν ρουφάω τα λάδια και το σηκώνω για να κάνω την αλλαγή(όπως οι περισσότεροι παραδέχονται ότι είναι το σωστό) μπορείς να αλλάξεις ταυτόχρονα και τα μπουζί με το αμάξι στα 2.5 m από το έδαφος; Βλέπεις δεν δουλεύουν όλα τα συνεργεία με τον ίδιο τρόπο…
Αυτο που δε μου αρεσει ειναι οτι οι αντιπροσωπειες συνηθως προσλαμβανουν 17χρονους, 20χρονους, μαθητευομενους κτλ και χρεωνουν την ωρα θαρρεις και ανελαβε ο μηχανικος της F1.
**Το κόστος χρέωσης είναι το ίδιο είτε το πιάσει ο εικοσάχρονος είτε ο σαραντάχρονος. Την ευθύνη για το αποτέλεσμα σε ποιον θα τη ρίξεις; Σ’ αυτόν που έπιασε το αυτοκίνητό σου (που τις περισσότερες φορές δεν τον βλέπεις και καθόλου) ή στην επιχείρηση; **Και στο κατω κατω, δεχομαι να πληρωσω ακριβοτερη εργασια εαν ο μαστορας ειναι τσακαλι. Αλλα οχι να με καπελωνει με +50€ για να βγαλει και απο τα ανταλλακτικα τα οποια μπορω να βρω φθηνοτερα.
Τουλαχιστον, ας μη ξυνιζουν οταν τους πας δικα σου λαδια και λοιπα αναλωσιμα.Το τι πολιτική θα ακολουθήσει καθένας στο μαγαζί του και το τι κέρδος θα βγάλει είναι κάτι που θα το δείξει η νεκροψία……
Με τις παραθέσεις μου (χωρίς να έχω κάτι προσωπικό με τον φίλο Saxon_747) θέλω να δείξω ότι η γενικολογία πολλές φορές οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.
Παντως απο τις απαντησεις ευκολα καταλαβαινει κανεις ποιος εχει ή δουλευει σε συνεργειο και ποιος ειναι πελατης. Λογικο να υπερασπιζεστε τον κλαδο σας, αλλα δεν ειστε και ολοι παναγιτσες...Σαφώς και καταλαβαίνεις. Το πρώτο μου post στο θέμα αυτό τα λέει όλα. Δεν κρύφτηκα άλλωστε….
viewtopic.php?f=6&t=7756&start=3885
drdino
Μόνο και μόνο που υποστηρίζεται το δίκαιο της τιμής των 400 ευρώ για ένα σέρβις με λαδια, φιλτρα και μπουζι λέει πολλά. Ο απόλυτος παραλογισμός.**Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. 400 € για ένα ‘απλό’ service είναι πολλά χρήματα στους δύσκολους, για όλους, καιρούς μας.
Με βρίσκουν σύμφωνο τα λεγόμενα του Αντώνη, του Beams και του 106S16.
Ο πελάτης σήμερα γνωρίζει , ψάχνει και δεν είναι άβουλο όν. ΄Εχει την δύναμη στα χέρια του και ανάλογα επιβραβεύει ή κατακρημνίζει επιχειρηματίες και συμπεριφορές. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον κλάδο του αυτοκινήτου.
Αν έχετε τις γνώσεις και τα απαραίτητα εργαλεία που μπορείς να βρεις πολύ εύκολα σήμερα ,τότε δεν μας χρειάζεστε (εξουσιοδοτημένους και μη). Κάντε το μόνοι σας.
Αν όχι πηγαίνετε σε όποιον εσείς θέλετε και νομίζετε καλύτερο, αλλά να είστε και διατεθειμένοι να παίξετε με τους όρους του και να πληρώσετε την τιμή που αυτός έχει ορίσει(εξουσιοδοτημένος ή μη).
Ψάξτε, ρωτήστε, συγκρίνετε (όμοια πράγματα και συγκεκριμένα και όχι γενικολογίες)και μην δείτε το θέμα κοντόφθαλμα ότι σήμερα γλύτωσα Χ € γιατί, θα το πω ψυχρά και ας φανώ κακός , μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται….Δεν μιλώ σαν εκπρόσωπος κανενός και οι απόψεις μου εκπροσωπούν εμένα και μόνον εμένα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
** -
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
Που το ξερεις?
Αντίστοιχο, όχι όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Μηχανικος πλοιων ομως, οχι αυτοκινητων
Δηλαδη τι ιδιαιτερο εχει το συγκεριμενο που θελει 0.9h για αλλαγη φιλτρου?
Aπλα τοσος ειναι ο μεγιστος χρονος που δινεται απο το προγραμμα.
Eαν εχεις εμπειρια, τεχνογνωσια, εξοπλισμο, το κανεις συντομοτερα.
Εαν το κανεις σε 0,9h, δεν εχεις τα παραπανω.Και αν εγώ δεν ρουφάω τα λάδια και το σηκώνω για να κάνω την αλλαγή(όπως οι περισσότεροι παραδέχονται ότι είναι το σωστό) μπορείς να αλλάξεις ταυτόχρονα και τα μπουζί με το αμάξι στα 2.5 m από το έδαφος; Βλέπεις δεν δουλεύουν όλα τα συνεργεία με τον ίδιο τρόπο…
Ιδιαιτερα σε αντιπροσωπεια, δεν εχω δει ποτε να γινονται εργασιες ταυτοχρονα, παρ'ολο που οι περισσοτεροι, για να εξοικονομησουν χρονο (ασχετα που η εργατοωρα θα πληρωθει κανονικα) ρουφανε τα λαδια. Ασε που δεν πιτσιλιουνται
Ακομα και αν τα στραγγιζεις, μπορεις να κανεις και αλλα πραματα, εστω με το αμαξι σηκωμενο.Κοιτα, για να μη δουλευομαστε:
Η αντιπροσωπεια θα χρεωσει αυτο που θα πει το 'προγραμμα' και οχι τον πραγματικο χρονο.
Βεβαια, θα κανει οικονομια στο χρονο για να 'πιασει' περισσοτερα αμαξια.
Επισης, πουλαει τα αναλωσιμα αρκετα παραπανω απο οσο μπορει κανεις να τα βρει στο εμποριο
Φυσικα, δε σημαινει πως θα κανει παντα σωστα τη δουλεια της : Σε σχετικη ερευνα του περιοδικου 4Τ,μονο το 1/3 των συνεργειων ανακαλυψαν πως η κρεμαγιερα ηταν (επιτηδες) χαλαρωμενη...
Για να μην αναφερω προσωπικες εμπειριες οι οποιες μπορουν να αμφισβητηθουν. -
κ,Αντώνη, το έχω γράψει και παλαιότερα στο forum, δεν νοείται εραστής της αυτοκίνησης να μη γνωρίζει απέξω και ανακατωτά τα συστήματα τις πιθανές βλάβες και τις επισκευές του ή των αυτοκινήτων του, δεν λέω ότι πρέπει να είναι σε θέση να κάνει ανακατασκευή στον κινητήρα του αλλά να είναι γνώστης στο τι ανταλακτικά θα χρειαστούν, πόσο θα κοστίσουν, σε ποιόν μάστορα-ες θα απευθυνθεί για να πάρει προσφορά.
Σήμερα με το internet τα πράγματα είναι περισσότερο διαφανή θα έλεγα, συγκεκριμένα εγώ που έχω mazda, opel, renault, έχω εγκαταστήσει τα mazda EPC2,Dialogys,opel TIS και opel EPC συν τα online manual οπότε εξασκώ το hoby μου και θεωριτικά και πρακτικά.
Φυσικά και δεν μπορώ να κάνω όλες τις εργασίες μόνος μου, πχ τους ιμάντες χρονισμού μέχρι πριν χρειαστώ να αλλάξω στο clio K4j τους άλλαζα εγώ (BX/106S16/Y10/visa κά) στο clio Κ4j όπως ξέρεις έιναι μανίκι και θέλει τα ειδικά εργαλεία χρονισμου και όχι πύρους έτσι με 250Ε τον άλλαξα (+αντλ'ια+βιδα τροχαλίας+ιμάντα αξεσουάρ) σε Ρενάκια Θεσσαλονίκη που έτρεχε συνοδηγός με 5άρι και σκορπούσαν τον ανταγωνισμό (σίγουρα κατάλαβες, συνενόματός σου).
Πάντως με έναν υδραυλικό γρύλο, 4 στάντ, μια σειρά γερμανοπολύγωνα, μια καλή κασετίνα καστάνιας και καρυδάκια, μανέλα, 1 σετ κατσαβία, 2πένσες, 2μυτοτσίπιδα, 1σετ άλεν, 1 σετ θροξ, 1δυναμόκλειδο και 1 αλυσίδα για το ΦΛ κάνεις μια καλή αρχή και δεν είναι μόνο το αυτοκίνητο είναι και το πλυντήριο και ή κουζίνα και άλλα μαστορέματα.
-
@ 106S16
Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι φίλτατε
Η ικανοποίηση του να πετυχαίνεις κάτι μόνος σου, είναι ασύγκριτη. Άλλωστε η αυτομόρφωση, είναι η κορυφαία μορφή γνώσης που μπορεί να αποκτήσει κάποιος άνθρωπος.
Ειδικά τώρα με το ίντερνετ και τα διαδικτυακά βιβλιοπωλεία, δεν υπάρχει βιβλίο, εγχειρίδιο, C/D ή πληροφορία για το αυτοκίνητό σου που να μην μπορεί να γίνει κτήμα σου. Αν αξιοποιούσαμε καλύτερα και ο ένας την γνώση του άλλου σε αυτό το φόρουμ θα είχαμε γλυτώσει όλοι και χαμένο χρόνο αλλά και χαμένο χρήμα. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Που το ξερεις?
Μ'έπιασες Δεν το ξέρω υποθέτω και γω. Απάντησε όμως το έχεις δουλέψει το 1.4 Τjet?Αντίστοιχο, όχι όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Μηχανικος πλοιων ομως, οχι αυτοκινητων
Και θεωρείς ότι είναι το ίδιο ? Δηλαδή ο μηχανικός τρακτερ σημαίνει ότι ξερει το ίδιο καλά τα αυτοκίνητα
Δηλαδη τι ιδιαιτερο εχει το συγκεριμενο που θελει 0.9h για αλλαγη φιλτρου?
Μια ποδιά που θέλει ένα τετάρτο τουλαχιστον να μπει και να βγει + η θέση του φίλτρου λαδιού
Aπλα τοσος ειναι ο μεγιστος χρονος που δινεται απο το προγραμμα.
Που είναι ο μέσος χρόνος ενός πολύ πεπειραμένου μηχανικού και ενός όχι και τόσο
Eαν εχεις εμπειρια, τεχνογνωσια, εξοπλισμο, το κανεις συντομοτερα.
Και θα πρέπει να σε χρεώσω λιγότερα.Σωστά ? Όλα αυτά όμως σύμφωνα με τα προηγούμενα σχόλια( συγχώρεσε με αλλά δεν θυμάμαι αν το είπες εσύ η κάποιος άλλος) αξίζει να πληρωθούν παραπάνω.
Εαν το κανεις σε 0,9h, δεν εχεις τα παραπανω.
Αν το κάνω πιο αργά θα σε χρεώσω παρπάνω ?
Άρα χρεώνω σωστά ή λάθος??
Μήπως ξέρεις ποια είναι η τιμή της εργατώρας μου και πόσο τελικά μου μένει καθαρό σαν επιχειρηματία στην τσέπη ? Δεν φαντάζομαι...Και αν εγώ δεν ρουφάω τα λάδια και το σηκώνω για να κάνω την αλλαγή(όπως οι περισσότεροι παραδέχονται ότι είναι το σωστό) μπορείς να αλλάξεις ταυτόχρονα και τα μπουζί με το αμάξι στα 2.5 m από το έδαφος; Βλέπεις δεν δουλεύουν όλα τα συνεργεία με τον ίδιο τρόπο…
Ιδιαιτερα σε αντιπροσωπεια, δεν εχω δει ποτε να γινονται εργασιες ταυτοχρονα, παρ'ολο που οι περισσοτεροι, για να εξοικονομησουν χρονο (ασχετα που η εργατοωρα θα πληρωθει κανονικα) ρουφανε τα λαδια. Ασε που δεν πιτσιλιουνται
Εσύ δεν έχεις δει... Οι άλλοι ??
Ακομα και αν τα στραγγιζεις, μπορεις να κανεις και αλλα πραματα, εστω με το αμαξι σηκωμενο.
Όπως ? Για δως μου ένα παράδειγμα με τις ρόδες του ατοκινήτου στα 2 μέτραΚοιτα, για να μη δουλευομαστε:
Η αντιπροσωπεια θα χρεωσει αυτο που θα πει το 'προγραμμα' και οχι τον πραγματικο χρονο.
**Γενικολογία. Αποτελεί την εμπειρία σου απο συγκεκριμένο κατάστημα. Το ξαναλέω... Δεν δουλεύουν όλοι το ίδιο. **
Βεβαια, θα κανει οικονομια στο χρονο για να 'πιασει' περισσοτερα αμαξια.
**Ακριβώς. Ότι κάνει κάθε επιχείρηση κάθε είδους. Αποδοτικότητα αρκεί να μην είναι σε βαρος της ποιότητας. **
Επισης, πουλαει τα αναλωσιμα αρκετα παραπανω απο οσο μπορει κανεις να τα βρει στο εμποριο
Πόσο είναι για σένα το αρκετά ? 20 -40 -100 % Για μένα ένα πράγμα είναι ίδιο όταν είναι στην ίδια συσκευασία.Οι δε άλλες παροχες (πχ αυτ/το αντικατάστασης) περνάνε ασχολιάστα.
Φυσικα, δε σημαινει πως θα κανει παντα σωστα τη δουλεια της : Σε σχετικη ερευνα του περιοδικου 4Τ,μονο το 1/3 των συνεργειων ανακαλυψαν πως η κρεμαγιερα ηταν (επιτηδες) χαλαρωμενη...
Αυτό το 1/3 όμως δεν το αναφέρει σχεδόν κανείς.... Μόνο τα 2/3
Για να μην αναφερω προσωπικες εμπειριες οι οποιες μπορουν να αμφισβητηθουν.Σε καμία περιπτωση.Όπως δεν μπορεί να αμφισβητήσει και κανείς τις δικές μου.
Δεν είμαι άγιος δεν έχω το τέλειο μαγαζί αλλά δεν μ'άρέσει η πλήρης ισοπέδωση.
Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
Ο χρήστης Sakaflias έγραψε:
Απάντησε όμως το έχεις δουλέψει το 1.4 Τjet?Eχω παρακολουθησει τη διαδικασια στο 1,4, ο ιδιος κινητηρας ειναι.
0,9h δεν κανεις με τιποτα. 20-30' max κανουν οι κατοχοι απ'οσα DIY διαβαζω σε φορουμΚαι θεωρείς ότι είναι το ίδιο ? Δηλαδή ο μηχανικός τρακτερ σημαίνει ότι ξερει το ίδιο καλά τα αυτοκίνητα
Oχι βεβαια, αυτο λεω. Εαν ηταν εξειδικευμενος μηχανικος αυτοκινητων θα ηταν ακομα πιο γρηγορος
Μια ποδιά που θέλει ένα τετάρτο τουλαχιστον να μπει και να βγει + η θέση του φίλτρου λαδιού
max 30'
Που είναι ο μέσος χρόνος ενός πολύ πεπειραμένου μηχανικού και ενός όχι και τόσο[/b]
Αλλα εσυ, οπως και να εχει, χρεωνεις 0,9h που σου βγαζει το προγραμμα
Και θα πρέπει να σε χρεώσω λιγότερα.Σωστά ? Όλα αυτά όμως σύμφωνα με τα προηγούμενα σχόλια αξίζει να πληρωθούν παραπάνω.
Αναλογα. Ποσα € χρεωνεις την εργατοωρα?
Πρεπει να με χρεωσεις λογικα. Οχι 0,9h για αλλαγη φιλτρου.
Να πληρωθεις παραπανω επειδη ησουν γρηγορος? Γιατι?
Αμα με αργησεις θα σε πληρωσω λιγοτερο?Αν το κάνω πιο αργά θα σε χρεώσω παρπάνω ?
Άρα χρεώνω σωστά ή λάθος??Το αντιθετο με 'απο πανω'
Εαν το κανεις γρηγορα θα με χρεωσεις λιγοτερο?Μήπως ξέρεις ποια είναι η τιμή της εργατώρας μου και πόσο τελικά μου μένει καθαρό σαν επιχειρηματία στην τσέπη ? Δεν φαντάζομαι..[/b].
Οχι δα. Μπορω να υποθεσω: 50-60€ εαν εισαι αντιπροσωπεια, 40-50€ εαν εισαι ανεξαρτητος.
Αλλα δε παιζει ρολο μονο αυτο. Εγω βλεπω την εργασια σα συνολο (χρονος/χρημα)Εσύ δεν έχεις δει... Οι άλλοι ??
Δεν ξερω, ας εκθεσουν την αποψη τους
Όπως ? Για δως μου ένα παράδειγμα με τις ρόδες του ατοκινήτου στα 2 μέτρα
Καθαρισμος φρενων (στον οποιο πληρωνω ολο το σπρευ για μερικα 'φσιτ')
Ελεγχος 'απο κατω', σφιξιματα κτλ
Αλλαγη τακακια, δισκοπλακες
Εγω θα σου πω, εσυ δεν ξερεις?Γενικολογία. Αποτελεί την εμπειρία σου απο συγκεκριμένο κατάστημα. Το ξαναλέω... Δεν δουλεύουν όλοι το ίδιο.
Συμφωνω, αλοιμονο εαν ηταν ολοι ιδιοι
[b]Πόσο είναι για σένα το αρκετά ? 20 -40 -100 % Για μένα ένα πράγμα είναι ίδιο όταν είναι στην ίδια συσκευασία.
Δεν υπαρχει 'αρκετα'. Αλλα οχι και να πληρωνουμε τα λαδια (ιδια συσκευασια,ιδιο λαδι) 50% περισσοτερο... (βλ. Selenia KPe, αν και πολλοι βαζουν απο βαρελι το 'κλασικο 10-40')
Οι δε άλλες παροχες (πχ αυτ/το αντικατάστασης) περνάνε ασχολιάστα
Mε τη διαφορα τιμης αντιπροσωπειας - ανεξαρτητου θα νοικιασω εαν το εχω αναγκη.
Δεν είμαι άγιος δεν έχω το τέλειο μαγαζί αλλά δεν μ'άρέσει η πλήρης ισοπέδωση.
Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις.Συμφωνω, υπαρχουν και εξαιρεσεις. Εσυ μπορει να εισαι η εξαιρεσαι, αλλωστε δε γραφω επι προσωπικου. Αλλα μη παρουσιαζεις τον κλαδο θαρρεις και ειναι ολοι 'σωστοι'.
Εσυ γιατι το παιρνεις προσωπικα? Δε θα ηταν καλυτερα να γραψεις τι εφαρμοζεις εσυ στην επιχειρηση σου?Υ.Γ.
Αν μπορεις, χρησιμοποιησε σωστα τα quotes για να μη 'χανομαστε' -
+45 ευρώ εργοστασιακός προφυλακτήρας
Σε φόρουμ αυτοκινήτων είμαστε, όχι πλεξίματος. Και ναι, όπως άλλος θα κατσει να διαβάσει πχ την sportday έτσι εγώ θα κάνω σέρβις στο καρούλι μου ενώ θα πίνω και καφεδάρα.
Σιγά την πυρηνική φυσική που χρειάζεται για να αλλάξει κανείς λάδια, φιλτρα, μπουζί και τακάκια.
Απλά είπαμε, ο καθένας φοβάται για τον οίκο του.Σε τέτοιες εποχές να βλέπουμε χρέωση 400 ευρώ για μικρό σέρβις είναι γελοίο, ακόμα και κάτω απο ομπρέλα λουΐ βουϊτόν να είναι. Αλλά δεν πειράζει, θα το καταλάβουν με το στανιό οι 'αντιπροσωπείες' και η μαστοράντζα ότι σιγα σιγά ο καταναλωτής μαθαίνει.
Και ρε παιδιά, για όνομα του θεού, υποτίθεται εμείς ότι ασχολούμαστε λίγο παραπάνω με το αντικείμενο, μην την πατάμε έτσι.. Ανταλλακτικά απ'έξω το λιγότερο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
+45 ευρώ εργοστασιακός προφυλακτήραςΣιγά την πυρηνική φυσική που χρειάζεται για να αλλάξει κανείς λάδια, φιλτρα, μπουζί και τακάκια.
Απλά είπαμε, ο καθένας φοβάται για τον οίκο του.Εδω τιθεται το φοβητρο(α) απο τον μαστορα:
'εγω ξερω, ειναι η δουλεια μου, εσυ θα το χαλάσεις'
'σε μερικα χρονια θα εχεις πληρωσει 2 αμαξια σε βλαβες'
'εαν με χρειαστεις δε θα σου κανω σωστη δουλεια γιατι δεν εκανες τα σερβις σε εμενα'Σε τέτοιες εποχές να βλέπουμε χρέωση 400 ευρώ για μικρό σέρβις είναι γελοίο, ακόμα και κάτω απο ομπρέλα λουΐ βουϊτόν να είναι. Αλλά δεν πειράζει, θα το καταλάβουν με το στανιό οι 'αντιπροσωπείες' και η μαστοράντζα ότι σιγα σιγά ο καταναλωτής μαθαίνει.
Φοβητρο(α) Νο2:
'ο φτηνοτερος δεν ειναι καλος'
'ειμαι ακριβος αλλα ξερω καλυτερα, ο αλλος θα στο χαλασει'
'Θα χασεις την εγγυηση'Και ρε παιδιά, για όνομα του θεού, υποτίθεται εμείς ότι ασχολούμαστε λίγο παραπάνω με το αντικείμενο, μην την πατάμε έτσι.. Ανταλλακτικά απ'έξω το λιγότερο.
Εαν ηταν ελαφρως ακριβοτερα, δε νομιζω να ειχε κανεις προβλημα. Αλλα οταν η 'προτεινομενη' τιμη ειναι 50% (τουλαχιστον) πανω, η αγορα απ'εξω επιβαλλεται.
Προσωπικα, ρωταω τιμη στο συνεργειο και αν ειναι κοντα στη τιμη που βρισκω εγω ειμαι οκ.Υ.Γ
Το φιλτρο λαδιου σε 1.4 Τ-Jet:
Θεωρειτε λογικο να χρειαζεται 55' για αλλαγη?
-
Υ.Γ
Το φιλτρο λαδιου σε 1.4 Τ-Jet:
Θεωρειτε λογικο να χρειαζεται 55' για αλλαγη?
Την έχω δει απο κοντά και δεν είναι απλή δουλειά!!
Θέλει κινήσεις και απο πάνω και απο κάτω.... γενικά δεν είναι εύκολο.
Και δεν βάζω τον παράγοντα ζέστη. Εγώ όταν τα άλλαξα πήγα μέσα στο μεσημέρι με ζεστό αυτοκίνητο και ήθελα να περιμένω για να το πάρω το γρηγορότερο. 40 λεπτά έκανε. Και μου φάνηκε πολύ λογικό!
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Εγώ όταν τα άλλαξα πήγα μέσα στο μεσημέρι με ζεστό αυτοκίνητο και ήθελα να περιμένω για να το πάρω το γρηγορότερο. 40 λεπτά έκανε. Και μου φάνηκε πολύ λογικό!Σου φανηκε λογικο που σε χρεωσε ενω περιμενε να κρυωσει?
Οπως και να εχει, ακομα και τα 40' απεχουν αρκετα απο τα 55' που δινει το 'προγραμμα'. Με μεση τιμη εργατοωρας 55€, εχει διαφορα 14€.
-
Εγώ όταν τα άλλαξα πήγα μέσα στο μεσημέρι με ζεστό αυτοκίνητο και ήθελα να περιμένω για να το πάρω το γρηγορότερο. 40 λεπτά έκανε. Και μου φάνηκε πολύ λογικό!
Σου φανηκε λογικο που σε χρεωσε ενω περιμενε να κρυωσει?
όχι δεν είναι λογικό (εκτός αν το είχα ζητήσει εγώ) αλλά και πάλι 40 λεπτά έκανε και ήταν σχεδόν συνέχεια απο πάνω. Δεν είναι εύκολο σημείο...
-
αλλά και πάλι 40 λεπτά έκανε και ήταν σχεδόν συνέχεια απο πάνω. Δεν είναι εύκολο σημείο...Να υποθεσω πληρωσες περιπου 130-150€ για αλλαγη λαδιων και φιλτρου?
-
αλλά και πάλι 40 λεπτά έκανε και ήταν σχεδόν συνέχεια απο πάνω. Δεν είναι εύκολο σημείο...
Να υποθεσω πληρωσες περιπου 130-150€ για αλλαγη λαδιων και φιλτρου?
75€ σε κάθετη μονάδα
-
75€ σε κάθετη μονάδα
Καλη τιμη.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?