-
Ανάλογα με το αμάξι, Megane 1,4 2000 θέλει κάθε 60.000χλμ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ανάλογα με το αμάξι, Megane 1,4 2000 θέλει κάθε 60.000χλμ.δεν θέλει κάθε τόσο γιατί χαλάνε αλλά γιατί είναι πολυπλοκοι στο να αλλαχθούν και μιας και κάνουν αλλαγή στους ιμάντες κάνουν κ αυτό.
εάν το κάνουν ξεχωριστά κοστίζει αρκετά ...λόγω της θέσεως που βρίσκονται.
έχει η θεία μου ένα Megane.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
5000 ευρώ το σέρβις της Bentley -> 300000+ ευρώ το κόστος αγοράς της.
5000 λίρες/εξάμηνο (~8250 ευρώ/εξάμηνο) το σέρβις μιας Enzo -> 1000000+ ευρώ το κόστος αγοράς της.
20000 λίρες/χρόνο (~33000 ευρώ/χρόνο) το σέρβις μιας F1 -> 1000000+ ευρώ το κόστος αγοράς της.Τουλάχιστον στην περίπτωση της Enzo λοιπόν το ετήσιο σέρβις της κοστίζει περίπου το 1,65% της αρχικής τιμής αγοράς της.
Αλήθεια, πόσο % της αρχικής τιμής αγοράς ενός μικρομεσαίου αυτοκινήτου νομίζετε ότι κοστίζει ένα σέρβις του;
Αν θεωρήσουμε ότι ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο κάνει περίπου 14000 ευρώ και ένα σέρβις του κοστίζει περίπου 200 ευρώ καταλήγουμε ότι το σέρβις του κοστίζει περίπου το 1,43% της αρχικής τιμής αγοράς του. Μικρή η διαφορά λοιπόν με την Enzo και μη ξεχνάτε ότι μιλάμε πλέον για premium αυτοκίνητο, οπότε και εξηγείται η διαφορά μεταξύ του 1,65% και του 1,43%Υ.Γ. Αλήθεια, πόσο κάνει μια Enzo; Μήπως κάνει και παραπάνω από 1000000 ευρώ;
ENZO: 2000000 λιρίτσες!!!!! την τελευταία φορά που ρώτησα!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν θέλει κάθε τόσο γιατί χαλάνε αλλά γιατί είναι πολυπλοκοι στο να αλλαχθούν και μιας και κάνουν αλλαγή στους ιμάντες κάνουν κ αυτό.
Είναι λάθος στη σχεδίαση να γυρνάει ο ιμάντας του εκκεντροφόρου την αντλία νερού σε κινητήρες interference (τα πιστόνια χτυπάνε τις βαλβίδες αν μείνουν ανοιχτές). Θα ήταν καλή σχεδίαση αν δεν ήταν intereference ο κινητήρας. Αλλιώς πρέπει να έχει ξεχωριστό ιμάντα - δυστυχώς δεν έχει και πληρώνουμε περισσότερα στο σέρβις.
Στο παλιό σιβικ μου θέλει έλεγχο κάθε 100.000 χλμ (στα καινούρια πιο αραιά) αλλά την άλλαξα προληπτικά στα 130.
-
Ο χρήστης Dimikonomou έγραψε:
ENZO: 2000000 λιρίτσες!!!!! την τελευταία φορά που ρώτησα!Αν όντως κάνει τόσα (2.000.000 λίρες = 3.300.000 ευρώ και μάλλον 'υπερβολικά υπερβολικό' μου ακούγεται), τότε τα 16.500 ευρώ που χρειάζεται το χρόνο για σέρβις είναι αυτό που λέμε τσάμπα...
Τι είναι 0,5% της αρχικής αξίας του αυτοκινήτου για το ετήσιο σέρβις του όταν ένας μέσος άνθρωπος πληρώνει το 1,5% της αξίας του αυτοκινήτου του ανά σέρβις; ΟΕΟ -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν θέλει κάθε τόσο γιατί χαλάνε αλλά γιατί είναι πολυπλοκοι στο να αλλαχθούν και μιας και κάνουν αλλαγή στους ιμάντες κάνουν κ αυτό.
Νομιζω οτι τα 100.000 ειναι ενα λογικο νουμερο και πολλα τεχνικα-μηχανολογικα βιβλια μιλουν για παρόμοια ή μεγαλύτερα όρια.Αλλα οπως εχουμε φτασει σε σημειο να αλλαζουμε συνθετικα λάδια στα 5.000,ετσι και με την αντλια.Προσωπικα δεν θα αλλαζα στα 60.000 σε αυτοκινητο εκτος εγγύησης.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Νομιζω οτι τα 100.000 ειναι ενα λογικο νουμερο και πολλα τεχνικα-μηχανολογικα βιβλια μιλουν για παρόμοια ή μεγαλύτερα όρια.Αλλα οπως εχουμε φτασει σε σημειο να αλλαζουμε συνθετικα λάδια στα 5.000,ετσι και με την αντλια.Προσωπικα δεν θα αλλαζα στα 60.000 σε αυτοκινητο εκτος εγγύησης.
εννοείται
-
Σε κορσα 2005 1.4
4 λιτρα λάδι
φίλτρο λαδιου
4 μπουζι
υγρο για υαλοκαθαριστηρες
ροδελα καρτερ70 Ε σε αντιπροσωπεια στη Θεσσαλονικη
-
Το ακριβοτερο που εχω δωσει ειναι 800 ευρω στις 38.500 χλμ μαζι με ιμαντες χρονισμου,variator,φιλτρα,βαλβολινες λαδια και φιλτρο air condition...Oλα αυτα σε εξουσιοδοτημενο...Αlfa 156 1.6
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Νομιζω οι αντλιες νερου ειναι ενα θεμα οπου παιζεται μεγαλη απατη στην Ελλαδα,οπου 'προληπτικα' αλλαζεται σχεδόν μαζί με λάδια!Δεν ειναι απατη,ουτε αλλαζετε προληπτικα στα......λαδια
Ειναι κανονισμος του κατασκευαστη και πρεπει να αλλαζετε στον ιμαντα χρονισμου.
Για το συνεργειο συμφερει να αλλαξει σημερα ιμαντα και αυριο αν χανει η αντλια ξανα ανοιγμα διπλα τεχνικα -
Καλή χρονιά σε όλους & χρόνια πολλά.Επειδή σε λίγες μέρες ετοιμάζομαι για σέρβις στο matiz μπορεί να μου πει κάποιος φίλος ενδεικτικά μια τιμή,αν γνωρίζει;
Είναι το σέρβις των 40000 χλμ & θα αλλαχτούν ιμάντες,λάδια φίλτρα & ότι είναι απαραίτητο σε αυτό.
Ευχαριστώ. -
Σύντεκνε, κοίτα στην προηγούμενη σελίδα.
-
Δεν το είδα! Ευχαριστώ,νά'σαι καλά!
-
[quote='mousatos']Daewoo Matiz service 200.000χλμ αντιπροσωπεία Αλεξ/πολης.
Πολλά χλμ έχεις!!Άλλα τόσα να κάνεις & χωρίς προβλήματα!!!
-
Την Πέμπτη θα πάω το αυτοκίνητό μου (Corolla 2001) για service 90000χλμ.. Πόσο περίπου να περιμένω τη λυπητερή;;;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Την Πέμπτη θα πάω το αυτοκίνητό μου (Corolla 2001) για service 90000χλμ.. Πόσο περίπου να περιμένω τη λυπητερή;;;Μόλις έμαθα ότι η λυπητερή είναι 267 ευρώ. Αύριο που θα το παραλάβω θα γράψω αναλυτικά ανταλλακτικά-εργασίες.
-
Τι να πω και εγώ...
Στα 214500 χλμ στο 406:
Μπουζί 20
Φίλτρο Λαδιού 10
Φίλτρο Αέρος 10
Φίλτρο Βενζίνης 12
Φίλτρο Καμπίνας 17
Τσιμούχες διαφορικού 20
Βάση Μηχανής 10
Καθαριστικό Φρένων 4
Καθαριστικό Μηχανής 3
Βαλβονίνες 20
Σετ συμπλέκτη 126
==252 ευρώ...Συν 203 η εργασία, 455.
Λάδια δικά μου...
Από την άλλη, ως τώρα δεν είχε αλλάξει καθόλου συμπλέκτη, οπότε...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι να πω και εγώ...455.
Λάδια δικά μου...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Τι να πω και εγώ...
455.
Λάδια δικά μου...
Δεν ειναι τοσο τραγικα.
Καμμια 200αρα ειναι μονο ο συμπλεκτης με την εργασια του... -
Τραγικά δεν είναι, ναι... Απλά ήταν μαζεμένα!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?