-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
70 ευρώ με τα εργατικα;;;;
Ναι, όλα μέσα.
-
Πήγα σήμερα σε πολύ γνωστό συνεργείο της συμπρωτεύουσας για Ρενώ, με σκοπό να μου δει τον συμπλέκτη. Ο μάστορας πράγματι παράτησε ότι έκανε εκείνη τη στιγμή(είχε ανοιχτό καπάκι μηχανής) και πήγαμε μαζί μια βόλτα, ανοίξαμε μέχρι 140 και με βεβαίωσε ότι είναι μια χαρά ο συμπλέκτης, τελικά ήταν ιδέα μου. Φυσικά δεν μου πήρε λεφτά, άλλωστε μου έχει κάνει παλαιότερα δουλειά, ωστόσο τον ρώτησα για το κόστος και μου είπε για δίσκο-πλατό- ρουλεμάν-βαλβολίνες και κάτι ψιλά συν τη δουλειά γύρω στα 400 ευρώπουλα
Και ανοίξαμε κουβέντα και για το μεγάλο σέρβις, κάθε 60.000 ή 4 χρόνια που περιλαμβάνει όπως ξέρουν πολλοί ρενάκηδες, ιμάντες, αντλία νερού+ φυσικά το σέρβις σε εκείνα τα χλμ(μπουζί-λάδια κλπ).Το παληκάρι που κατά τα άλλα είναι εξυπηρετικότατος και σωστός μου είπε και τιμές ανταλλακτικών...75 η αντλία, 110 το σετ ιμάντων...Σύνολο βγαίνει μέχρι 550 ευρώ.... Υπόψιν το αμάξι είναι Κλιό 1400ρι, 16V του 2001, το οποίο πόσο να το δώσεις σαν μτχ; 6000; 5500; 5000; Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι καλοί συμφορουμίτες και παρέχουν πληροφορίες και για άλλα συνεργεία....καθότι τι να το κάνω αν είσαι όντως καλός στη δουλειά σου, αλλά δαγκώνεις
-
Σήμερα έκανα μια επίσκεψη σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Fiat στην Πάτρα σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί το πρόβλημα με τα πιράκια που αντιμετωπίζω εδώ και καιρό, καθώς και της αδικαιολόγητα αυξημένης κατανάλωσης.
Πήγα μια βόλτα με το μηχανικό για να εντοπίσει το πρόβλημα και το πρώτο που με ρώτησε ήταν το πότε είχαν αλλαχτεί τα μπουζί, κάτι που αποδείχτηκε ότι είχε γίνει ~20.000 χλμ πριν.
Τελικά αλλάχτηκαν:
4 μπουζί -> 19,08 -
aserf
μιλας για το προηγουμενο πουντο ε? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
aserf
μιλας για το προηγουμενο πουντο ε?τα πουντο δεν εχουν φιλτρο βενζινης ,τουλαχιστον τα Μκ2 & μκ2β
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
aserf
μιλας για το προηγουμενο πουντο ε?Μιλαει για Tipo!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
aserf
α οκ, γιατι το ιδιο προβλημα με την αντλια ειχε και το Πουντο Ι
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
aserf
Έχει δίκιο ο Michael-Amott
-
Μιας και πλησιαζει το σερβις των 60000χλμ, ρωτησα στη Σεατ και θελουν περιπου 450-500ευρω...
Ρωτησα και σε ενα συνεργειο και το κοστος ειναι 350ευρω, με ακομη καλυτερα υλικα (πχ full συνθετικα λαδια)...
-
spiros
Αντλία συμπεριλαμβάνεται στην τιμή; Μην το αργήσεις πάντως το σέρβις πολύ μετά τα 60Κ... -
δεν το διευρκινησαμε για να πω την αληθεια, αλλα νομιζω πως ναι. Οπως και να εχει, θα την αλλαξω παντως.
οχι, μαλλον νωριτερα απο τα 60Κ θα το κανω.
-
ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΟ TOYOTA FORUM
Λοιπόν κύριοι toyotaκηδες θα ήθελα την προσοχή σας λίγο. (ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ)
Ήμουν κάτοχος (του μπαμπά) ενός citroen gsa. Μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που μας έτυχε από ιταλό το citroen mου καταστράφηκε εντελώς και ευτυχώς γλυτώσαμε (χωρίς προβλήματα υγείας) & (με πολύ καλή αποζημίωση ~1200 euros) τα συνεργεία της citroen. Έτσι στις αρχες του 2003 και μετά από ψάξιμο και διάφορες παροτρύνσεις κ.ά. ο πατέρας μου με δική μου υπόδειξη αγόρασε μία corolla e12 sedan 1.4. Τον 7/2003 περνώντας για πρώτη φορά με το αμάξι αυτό από το σημείο καρμανιόλα της κατεχάκη έχω ένα ατύχημα (περισσότερα km/h απ' ότι έπρεπε - συνηθισμένος γαρ από τον γάλλο ~ 10 μήνες πρίν) στο οποίο το αμάξι μετά από αλλεπάληλα τετ α κε και αντίστοιχες δικές μου διορθώσεις καταλήγει να έχει τις εξής ζημιές (διαπίστωση αντιπροσωπείας): 1. Στραβή πίσω σιδερένια ζάντα του οδηγού (ευτυχώς που επέμενα/επειμένω παντα σε σιδερένιες), 2.Στράβωμα του αντίστοιχου μουαγιέ, 3.Στράβωμα της μπροστάς ζάντας του συνοδηγού, 4. Κάπως χτύπησε μόνο το προβολάκι ομίχλης του συνοδηγού και εσπασε η βάση του μόνο. Κατά τα άλλα ούτε μία γρατζουνιά. Πάει το αμάξι στην αντιπροσωπεία που αγοράστηκε (ΤΟΥΟΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ). Διαπιστώνονται οι παραπάνω βλάβες μετά τον έλεγχό τους και η συζήτηση έχει ως εξής:
-Κε.... οι βλάβες είναι.........
-Το κόστος είναι 230euros, απλά θα σας βάλουμε καινούργιες σιδερένιες ζάντες αλλά όχι του κουτιού (εκείνες που τους μένουν όταν κάποιος αγοράζει καινουργιο αμάξι με αλουμινίου ζάντες αυτοί κρατούν τις καινούργιες σιδερένιες ζάντες που τους αλλάζουν) και ο προβολέας ομίχλης απλά θα στηριχτεί το 3ο πιασιματάκι που έσπασε
-Αποκλείεται. Θα μπουν όλα καινούργια και θα γίνει και αντικατάσταση προφυλακτήρα και προβολέα. Ακόμη και η μικρή βίδα που θα μπει θα είναι καινούργια και ότι άλλο χρειαστεί
-Μα κε...... είναι περιττό και το κόστος θα εκτιναχθεί στα 1100 euros
-Αυτό που σας είπα. Έχω μεικτή ασφάλεια
-Καλώς
Τελικά μετά από δύο μέρες μπαίνουν όλα καινούργια (προσπάθησαν να μου κρατήσουν τον ολοκαινουργιο προφυλακτήρα που άλλαξαν και τον προβολέα - να μην βγάλουν και από εκεί?, αλλά δεν τους πέρασε διοτι τα πήρα)
Φτάνουμε τώρα στον 6/2006. Αφού πέρασαν κάποιες καραμπινάτες περιπτώσεις όπου αποδείχτηκε ότι η αντιπροσωπεία αυτή είναι απαράδεκτη, λίγο πριν την ανακληση των γιαπωνέζικων corolla εγώ θεωρώ ότι το αμάξι είναι κάπως ασταθές πίσω (όλο αυτόν τον καιρό που πέρασε - μη βιαστείτε να πείτε ότι το καταλαβα 3 χρόνια μετά διότι συνεχώς τους το έλεγα και θα σας το αποδείξω με άλλη περίπτωση) αλλά και η κρεμαγιέρα ακουγόταν κάπως
Το αμάξι πήγε στην ΤΟΥΟΤΑ Ν. ΚΗΦΙΣΣΟΣ και το παραδέχτηκαν για την κρεμαγιέρα (το αμάξι ήταν στο συνεργείο όταν ηλθε η ανάκληση). Όταν πάω να το πάρω ο αρχημηχανικός μου λέει το εξής
-Κε ... καναμε ευθυγράμμιση στο αμάξι και έδειξε πρόβλημα στον πίσω αξονα
-Πως είναι δυνατον το αμάξι κάνει μόνο ταξίδια, παρκάρετε σε parking και στην αθηνα κυκλοφορώ μόνο με το δικό μου starlet. Άλλο ατύχημα πέραν εκείνου του 2003 δεν ξαναείχα (ο πατέρας μου ούτε καν που το αγγίζει)[i]
-Ο άξονας δεν στραβώνει έτσι εύκολα. Το αμάξι πρέπει να χτυπήσει καλά για να γίνει αυτό στον άξονα
-Μήπως από το 2003 μετά το ατύχημα είναι στραβό?
-Είναι πιθανό αλλά εγώ δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω
-Καλά αφήστε το, θα το πάω στον ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ
Φεύγω με τα στοιχεία της ευθυγράμμισης και πάω στον ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ και του λέω τι συμβαίνει. Μου λέει να το δει και αυτός και μου κλείνει ραντεβού μετά από 3 μέρες αφού πρώτα το κάνει βόλτα με εμένα μέσα και μου λέει (πριν την ευθυγράμμισή του)
-Αν το αμάξι είχε προβλημα θα φαινόταν στην στροφή αυτή. Αν είχε τόση συγκλιση εδώ θα μας είχε πετάξει και άλλα πολλά
Φεύγω και μέσα σε δύο μέρες κάνω αλλές 2 μετρήσεις ευθυγράμμισης έξω οι οποίες μου λένε και αυτές για πρόβλημα στον πίσω άξονα
Πάω στο ραντεβού για την μέτρησ στον ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ, όπου μου λέει ότι πιθανον η άλλη αντιπροσωπεία ίσως δεν έιχε σωστή ευθυγράμμιση (αφήνοντας υπονοούμενα ότι θέλαν να μου φορτώσουν ζημιά 1000+ euros) και ότι έχει δει πρόβλημα με τις τιμές αυτές ευθυγράμμισης και σε ολοκαίνουργιο αμάξι και μαλιστα έχει στείλει επιστολή στην ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ κ.ά.
Πάει κάτω λοιπόν κάνει την ευθυγράμμιση και τι έρχεται και μου λέει
-Κε... ελάτε να δείτε και μόνος σας. Το αμάξι είναι ΟΚ
-*Είστε σιγουρος, διοτι το αμάξι αυτό κάνει μόνο ταξίδια μη σκοτωθώ-σω κιόλας *
-Σας μιλάω εγώ τώρα. Πρώτα από όλα θα είχατε τρομερό πρόβλημα στις στροφές κ.λπ. (πως δεν τον πλάκωσα εκεί είναι θαύμα. Μετά σου λένε ότι φταίει ο φονιάς)
-Καλά δώστε μου το φυλλάδιο της ευθυγράμμισης, την απόδειξη ότι είναι ΟΚ και το βιβλίο του service,για να φύγω
-Βεβαίως θα το πάρετε από επάνω
Πάω παίρνω τα χαρτια για να κατοχυρωθώ και ξαναπάω και του λέω
-Καλά είστε σοβαροί εδώ μέσα?. Τι μου λες ότι το αμάξι είναι ΟΚ. Πάρε άλλες δύο ευθυγραμμισεις περαν του Ν. ΚΗΦΙΣΣΟΥ που λένε ότι το άμάξι δεν είναι ΟΚ
Μένει άφωνος και αρχίζει να μου αραδιάζει κάτι τεχνικούς όρους και μου λέει στο τέλος οτι θα το ελέγξει.
Αφου μου δίνει ένα aygo για αντικατάσταση φεύγω και μετά πό μία εβδομάδα και κάποια τηλεφωνήματά μου μου λέει ότι το πήγε για φού ευθυγράμμιση αλλού (rabbit κάπως έτσι) και του είπαν ότι το αμάξι δεν είναι ΟΚ.
Καταλαβαίνετε ότι ένα συνεργείο 3 χρόνια τώρα έβγαζε τα άχρηστα ΟΚ και τα καλά (ολοκαινουργια) άχρηστα (αν θυμάστε που σας ανέφερα πιο πάνω)
Αφού αλλάζει κάτι άλλο που μου ξεφεύγει τώρα (εκεί που ακουμπα-κάθεται ο άξονας) και βλέποντας ότι τελικά φταίει ο΄πίσω ημιάκαμπτος άξονας μου λέει και αυτός ότι πρέπει να αλλαχτεί.
Εγώ του λέω- Βέβαια δε φταίω εγώ για την τότε αβλεψία σας
- Το ατύχημα (άξονας) μπορεί να έγινε αυτό το διάστημα των 3 ετών
- Δε μου αρέσει να φωνάζω αλλά αν ξαναπείτε κάτι τέτοιο εκεί που θα πάω μετα δεν θα μπορέσετε να το ξαναπείτε διοτι το αμάξι ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΕ ΜΕΙΚΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΜΕΝΕ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝ (αποδείξεις) ΟΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΕ ΚΡΑΣΠΕΔΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΧΑ ΜΕΙΚΤΗ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΗ
Εμεινε και αφου δεν μπορεσε να πει κάτι μου είπε ότι θα το μεταφέρει στον ίδιο τον ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ και ΄μετά από συνάντηση που θα έχω μαζί του θα μου πει τι θα γίνει
Συναντιέμαι με τον ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ και αφου ρωτάει τους αρχι-&μηχανικούς μου λέει ευγενικά ότι θα φτιαχτεί δωρεαν και με συγχωρεί για την ταλαιπωρία
Οφείλω να πω ότι ήταν ευγενικός και συγκαταβατικός (αν μπορουσε βέβαια ας έκανε και αλλιώς, μετά ακολουθούσε μαμα ΤΟΥΟΤΑ).
Φάντάζεστε όλο αυτόν τον καιρό που οδηγούσα με στραβό και επικίνδυνο πίσω άξονα να είχα κάποιο σοβαρό ατύχημα? Θα λέγανε κάποιοι μετα το κωλοπα**ι που οδηγούσε ετσι και σκότωσε τον κακομοίρη κ.λπ. ΠΟΣΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ
Ευτυχώς θέμα στραβώματος του αυτοκινήτου δεν υπήρχε και φυσικά για να βεβαιωθψ μετα την επισκευή έκανα άλλες 5 ευθυγραμμίσεις στο αμάξι (σε επισημα και μη)
ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ
-
H TOYOTA ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ -ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ (Η ΜΟΝΗ).
Η ΤΟΥΟΤΑ Ν. ΚΗΦΙΣΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΥ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ
ΑΥΤΟ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ (corolla) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ (ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΡΛΕΤ -
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Αλλαγή λαδιών στα 10000χλμ στο Mazdaki (6)5 λιτρα full συνθετικά + φιλτρο λαδιού + εργασία = 75 Ευρώ.
Οχι τοσο τραγικά οσο φανταζόμουν. Να δουμε τη συνέχεια
εγω στο εξαρακι μου πληρωσα για το ιδιο service 60 ευρω και τωρα το εβαλα εκει και ζαντες 15αρες σιδερενιες και λαστιχα χειμωνιατικα 440 ευρω ολα μαζι. Και μιλαω για επισημο εμπορο MAZDA και παρα πολυ καλο συνεργειο
-
Suzuki Grand Vitara 2005 service 15000 κόστος 210 ευρώ
Λάδια
Φίλτρα λαδιού - Αέρος
Βαβλολίνες
ρίθμηση βαλβίδων
ΚΕΚπαραείναι πολλά !
-
Μείον η ΚΕΚ 201 ευρώ. Ναι, είναι πολλά για 1 χρόνο/15.000 χλμ.
-
Ο χρήστης staby1 έγραψε:
Suzuki Grand Vitara 2005 service 15000 κόστος 210 ευρώΒαβλολίνες
ρίθμηση βαλβίδωναυτα γιατι τα εκαναν?
-
15000 για 1,5 χρόνο ...
είναι το παλιό μοντέλο 07/2005 τότε με τη προσφορά! -
Mercedes A140 μοντ 2003 του Γιατρού στη δουλειά μου,
service 60.000χλμ ΣΗΜΕΡΑ...Ακούστε τιμή ...: 1.400€ (στην τιμή αφαιρέστε 500€ γιατί άλλαξαν την αντλία βενζίνης).
Αναρωτιέμαι τα 'καθαρά' 900€ τί ήταν? -
OMG!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?