-
Service σε golf 4:
λάδια aral high tronic 32€
φίλτρα: λαδιού, εισαγωγής, καμπίνας, βενζίνης 25€
εργασία για αλλαγές των παραπάνω και καθαρισμό πεταλούδας 30€
σύνολο: 87€ -
Ο χρήστης caret έγραψε:
Service σε golf 4:
σύνολο: 87€Λίγα μου φαίνονται (φυσιολογικά δηλαδή). Να υποθέσω εκτός αντιπροσωπείας.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Service σε golf 4:
σύνολο: 87€Λίγα μου φαίνονται (φυσιολογικά δηλαδή). Να υποθέσω εκτός αντιπροσωπείας.
Εννοείται. Σε γνωστό μου μηχανικό.
-
Ο χρήστης gastone13 έγραψε:
Δεν χρειαζότανε διευκρίνηση, 99 στους 100 γνωρίζουν ότι Δυτικά εννοείται η Αγρια Δύση Περιστέρι..........
Εμ βέβαια Ελλάδα μόνο η Αθήνα είναι για σας... Και να τανε και καμια πόλη της προκοπης πηγαινε και ερχοτανε.
Εντάξει ρε παιδιά δεν είναι και τόσο άσχημη, κάποιος να απαντήσει στο ερώτημά μου;
-
Service σε επίσημη αντιπροσωπεία για την 116d (32.000 χλμ). Αλλαγή λαδιών (6 λίτρα, περισσεύουν περίπου 0.8 λίτρα τα οποία μου τα έδωσαν), φίλτρο λαδιού, αέρα, καμπίνας, συμπλήρωμα του ψυγείου νερού και των υαλοκαθαριστήρων, πρίζωμα του εγκεφάλου για τυχόν updates και τα τυπικά τσεκ-συσφίξεις. 160 τα ανταλλακτικά και 40 η εργασία, σύνολο 200 γιούρο.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Service σε επίσημη αντιπροσωπεία για την 116d (32.000 χλμ). Αλλαγή λαδιών (6 λίτρα, περισσεύουν περίπου 0.8 λίτρα τα οποία μου τα έδωσαν), φίλτρο λαδιού, αέρα, καμπίνας, συμπλήρωμα του ψυγείου νερού και των υαλοκαθαριστήρων, πρίζωμα του εγκεφάλου για τυχόν updates και τα τυπικά τσεκ-συσφίξεις. 160 τα ανταλλακτικά και 40 η εργασία, σύνολο 200 γιούρο.Πολύ καλά για μπε εμ βε μόνο 3 φορές παραπάνω .
-
Παίδες μιλάτε ειρωνικά ή σοβαρά? Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο service είχε κοστίσει 100 ευρώ αλλά μόνο για λάδια-φίλτρα. Μην ξεχνάτε όμως ότι μιλάμε για επίσημη αντιπροσωπεία. Σε toyota, ford, fiat κλπ για παρόμοια service σε επίσημο στα ίδια επίπεδα πάνω-κάτω παίζουν οι τιμές. Προφανώς αν αγοράσει κάποιος μόνος του τα αναλώσιμα και τους τα πάει θα γλιτώσει για πλάκα 50 ευρώ ενώ αν πάει στο μαστρομήτσο της γειτονιάς θα γλιτώσει κάτι και από τα εργατικά. Μόνο που ο μαστρομήτσος μάλλον δεν θα κόψει απόδειξη ή θα κόψει μικρότερης αξίας ενώ δεν μπαίνει στην διαδικασία να σκάει κάτι παλαβά ποσά για αναβάθμιση εξοπλισμού κάθε 3-4 χρόνια όπως αναγκάζουν τις αντιπροσωπείες ούτε δίνει εγγύηση στα ανταλλακτικά που αλλάζει. Τέλος μου άρεσε που δεν μου απαγόρευσαν την είσοδο στο συνεργείο όπως συνηθίζεται πλέον οπότε ήπια τον καφέ μου μαζί με τον μηχανικό και βλέποντας ακριβώς τι και πώς το κάνει.
-
Παίδες μιλάτε ειρωνικά ή σοβαρά? Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο service είχε κοστίσει 100 ευρώ αλλά μόνο για λάδια-φίλτρα. Μην ξεχνάτε όμως ότι μιλάμε για επίσημη αντιπροσωπεία. Σε toyota, ford, fiat κλπ για παρόμοια service σε επίσημο στα ίδια επίπεδα πάνω-κάτω παίζουν οι τιμές. Προφανώς αν αγοράσει κάποιος μόνος του τα αναλώσιμα και τους τα πάει θα γλιτώσει για πλάκα 50 ευρώ ενώ αν πάει στο μαστρομήτσο της γειτονιάς θα γλιτώσει κάτι και από τα εργατικά. Μόνο που ο μαστρομήτσος μάλλον δεν θα κόψει απόδειξη ή θα κόψει μικρότερης αξίας ενώ δεν μπαίνει στην διαδικασία να σκάει κάτι παλαβά ποσά για αναβάθμιση εξοπλισμού κάθε 3-4 χρόνια όπως αναγκάζουν τις αντιπροσωπείες ούτε δίνει εγγύηση στα ανταλλακτικά που αλλάζει. Τέλος μου άρεσε που δεν μου απαγόρευσαν την είσοδο στο συνεργείο όπως συνηθίζεται πλέον οπότε ήπια τον καφέ μου μαζί με τον μηχανικό και βλέποντας ακριβώς τι και πώς το κάνει.Η διαφορά του πρωτου από το δεύτερο σέρβις ειναι 100 ευρώ σε αξια , και η διαφορά το νερό του ψυγείου και των υαλοκαθαριστήρων. Νερό ιμαλαίων να ήταν πιό φθηνά θα είχε....
-
Στο ποσό της εργασίας είναι λογικό για αντιπροσωπεία , αν και 30 ευρώ έστω και μαύρα ποτέ δεν πλήρωσα για εργασία σε λάδια φίλτρα , 40 (κανα 30 καθαρά αν βγάλουμε το ΦΠΑ).
Στις τιμές ανταλλακτικών και αναλώσιμων βάρεσαν άγρια. Μάλλον στα λιπαντικά θα πήραν κεφάλι.
Αν επιμένεις να πηγαίνεις σε αντιπροσωπεία τουλάχιστον παίρνε τα λάδια απο έξω.
Για αυτό και ποτέ δεν πατάω σε αντιπροσωπεία ούτε για το πρώτο σέρβις. -
... Προφανώς αν αγοράσει κάποιος μόνος του τα αναλώσιμα και τους τα πάει θα γλιτώσει για πλάκα 50 ευρώ ...Θα το επιτρέψουν άραγε;
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Η διαφορά του πρωτου από το δεύτερο σέρβις ειναι 100 ευρώ σε αξια , και η διαφορά το νερό του ψυγείου και των υαλοκαθαριστήρων. Νερό ιμαλαίων να ήταν πιό φθηνά θα είχε....Στο πρώτο service δεν άλλαξαν φίλτρο αέρα και καμπίνας. Επίσης είχαν χρεώσει τα λάδια φθηνότερα (12 ευρώ με το ΦΠΑ το λίτρο) ενώ τώρα τα χρέωσαν 15 ευρώ το λίτρο (λάδια bmw longlife 04) και η εργασία ήταν φθηνότερη. Το φίλτρο καμπίνας πρέπει να πήγε γύρω στα 35 ευρώ αν θυμάμαι καλά και το φίλτρο λαδιού 25 ευρώ.
Γενικά οι τιμές αυτές είναι mainstream τιμές αντιπροσωπείας και όχι premium. Το golf ή το a3 πχ έχουν σαφώς ακριβότερα service (πάντα μιλάμε για επίσημες αντιπροσωπείες).Στο ποσό της εργασίας είναι λογικό για αντιπροσωπεία , αν και 30 ευρώ έστω και μαύρα ποτέ δεν πλήρωσα για εργασία σε λάδια φίλτρα , 40 (κανα 30 καθαρά αν βγάλουμε το ΦΠΑ).
Στις τιμές ανταλλακτικών και αναλώσιμων βάρεσαν άγρια. Μάλλον στα λιπαντικά θα πήραν κεφάλι.
Αν επιμένεις να πηγαίνεις σε αντιπροσωπεία τουλάχιστον παίρνε τα λάδια απο έξω.
Για αυτό και ποτέ δεν πατάω σε αντιπροσωπεία ούτε για το πρώτο σέρβις.Ως γνωστόν οι αντιπροσωπείες χρεώνουν με την εργατοώρα και κάθε εργασία χρεώνεται ξεχωριστά. Καλώς ή κακώς έτσι λειτουργούν. Συνεπώς άλλα εργατικά θα σε χρεώσουν για μια αλλαγή λαδιών και άλλα για το μεγαλύτερο service. Φυσικά και δεν είναι λίγα τα λεφτά αλλά όπως έγραψα και σε προηγούμενο post τα κόστη που καλούνται να πληρώνουν για να μπορούν να λέγονται επίσημοι επισκευαστές του κάθε dealer είναι πραγματικά τεράστια, ειδικά για τις εποχές που ζούμε τώρα. Το αυτοκίνητο δεν έχει κλείσει 2 χρόνια από καινούριο και είμαι ακόμα στην εγγύηση. Το να πάω σε ένα συνεργείο της γειτονιάς για να αλλάξω τα λάδια και αντί να πληρώσω 100 να πληρώσω 80 δεν μου λέει κάτι. Άλλωστε μόνο και μόνο που όλα τα service είναι περασμένα στο κλειδί του αυτοκινήτου και στον εγκέφαλο (δεν έχω book service) σίγουρα θα μετρήσει θετικά όταν έρθει η στιγμή της πώλησης (μαζί με όλα τα τιμολόγια των service). Ακόμα και εκτός εγγύησης θα πηγαίνω -αν όχι σε επίσημο αντιπρόσωπο- σε εξουσιοδοτημένο. Έχουν ρίξει τις τιμές αρκετοί dealers για να κερδίσουν πελάτες στο service μπας και κρατηθούν ανοιχτοί.
... Προφανώς αν αγοράσει κάποιος μόνος του τα αναλώσιμα και τους τα πάει θα γλιτώσει για πλάκα 50 ευρώ ...
Θα το επιτρέψουν άραγε;
Οι συγκεκριμένοι δεν έχουν πρόβλημα, την επόμενη φορά θα τους πάω εγώ τα λάδια. Αλλά γενικά από την στιγμή που θα τους πας λάδι που πληρεί τις εργοστασιακές προδιαγραφές, είναι υποχρεωμένοι να το δεχτούν.
-
Στο πρώτο service δεν άλλαξαν φίλτρο αέρα και καμπίνας. Επίσης είχαν χρεώσει τα λάδια φθηνότερα (12 ευρώ με το ΦΠΑ το λίτρο) ενώ τώρα τα χρέωσαν 15 ευρώ το λίτρο (λάδια bmw longlife 04) και η εργασία ήταν φθηνότερη. Το φίλτρο καμπίνας πρέπει να πήγε γύρω στα 35 ευρώ αν θυμάμαι καλά και το φίλτρο λαδιού 25 ευρώ.
Γενικά οι τιμές αυτές είναι mainstream τιμές αντιπροσωπείας και όχι premium. Το golf ή το a3 πχ έχουν σαφώς ακριβότερα service (πάντα μιλάμε για επίσημες αντιπροσωπείες).Ως γνωστόν οι αντιπροσωπείες χρεώνουν με την εργατοώρα και κάθε εργασία χρεώνεται ξεχωριστά. Καλώς ή κακώς έτσι λειτουργούν. Συνεπώς άλλα εργατικά θα σε χρεώσουν για μια αλλαγή λαδιών και άλλα για το μεγαλύτερο service. Φυσικά και δεν είναι λίγα τα λεφτά αλλά όπως έγραψα και σε προηγούμενο post τα κόστη που καλούνται να πληρώνουν για να μπορούν να λέγονται επίσημοι επισκευαστές του κάθε dealer είναι πραγματικά τεράστια, ειδικά για τις εποχές που ζούμε τώρα. Το αυτοκίνητο δεν έχει κλείσει 2 χρόνια από καινούριο και είμαι ακόμα στην εγγύηση. Το να πάω σε ένα συνεργείο της γειτονιάς για να αλλάξω τα λάδια και αντί να πληρώσω 100 να πληρώσω 80 δεν μου λέει κάτι. Άλλωστε μόνο και μόνο που όλα τα service είναι περασμένα στο κλειδί του αυτοκινήτου και στον εγκέφαλο (δεν έχω book service) σίγουρα θα μετρήσει θετικά όταν έρθει η στιγμή της πώλησης (μαζί με όλα τα τιμολόγια των service). Ακόμα και εκτός εγγύησης θα πηγαίνω -αν όχι σε επίσημο αντιπρόσωπο- σε εξουσιοδοτημένο. Έχουν ρίξει τις τιμές αρκετοί dealers για να κερδίσουν πελάτες στο service μπας και κρατηθούν ανοιχτοί.
Το μεγάλο σέρβις που ακριβώς το είδες? Λάδια φίλτρα άλλαξες. Η εργασία λογικότατη για αντιπροσωπεία ,δεν θα κόλαγα δλδ σε αυτό το ποσό, αλλά στα ανταλακτικά που σε γδύσανε .
Λες 35 ευρώ για φίλτρο καμπίνας, τα ίδια μου είχαν ζητήσει στην αντιπροσωπεια για το δικο μου άμαξι. Μετά απο λίγο ψάξιμο βρήκα τον ίδιον κωδικό σε ένα μαγαζάκι της γειτονιάς μου με 7ευρώ (ενεργού άνθρακα πάντα).Αυτά τα καπέλα πως να το κάνουμε τα θεωρώ κοροϊδία. Η εργοστασιακή εγγύηση πάντως δεν προϋποθέτει την διεξαγωγή των σέρβις στους εξουσιοδοτημένους εδώ και χρόνια.
Όσο για την μεταπώληση μάταιος κόπος.Αν αγόραζες ένα αμάξι 8ετίας πόση σημασία θα είχε νομίζεις η στάμπα του επίσημου?
Σε μία αγορά που οι δυνητικοί πελάτες είναι κατά πλειοψηφία ατσίγαροι, και οι μαντράδες αυτοί που είναι αυτά είναι ψιλά γράμματα .Η πρώτη ερώτηση που θα σου κάνει ένας αγοραστής είναι αν θα του κάνεις καλύτερη τιμή , δε μπα να έχεις κάνει τα σέρβις στα κεντρικά του Μονάχου.Γιαυτό μην πετάς λεφτα με την ελπίδα ότι θα ανταμηφείς στο μέλλον. -
Ο χρήστης gastone13 έγραψε:
Το μεγάλο σέρβις που ακριβώς το είδες? Λάδια φίλτρα άλλαξες. Η εργασία λογικότατη για αντιπροσωπεία ,δεν θα κόλαγα δλδ σε αυτό το ποσό, αλλά στα ανταλακτικά που σε γδύσανε .
Λες 35 ευρώ για φίλτρο καμπίνας, τα ίδια μου είχαν ζητήσει στην αντιπροσωπεια για το δικο μου άμαξι. Μετά απο λίγο ψάξιμο βρήκα τον ίδιον κωδικό σε ένα μαγαζάκι της γειτονιάς μου με 7ευρώ (ενεργού άνθρακα πάντα).Αυτά τα καπέλα πως να το κάνουμε τα θεωρώ κοροϊδία. Η εργοστασιακή εγγύηση πάντως δεν προϋποθέτει την διεξαγωγή των σέρβις στους εξουσιοδοτημένους εδώ και χρόνια.
Όσο για την μεταπώληση μάταιος κόπος.Αν αγόραζες ένα αμάξι 8ετίας πόση σημασία θα είχε νομίζεις η στάμπα του επίσημου?
Σε μία αγορά που οι δυνητικοί πελάτες είναι κατά πλειοψηφία ατσίγαροι, και οι μαντράδες αυτοί που είναι αυτά είναι ψιλά γράμματα .Η πρώτη ερώτηση που θα σου κάνει ένας αγοραστής είναι αν θα του κάνεις καλύτερη τιμή , δε μπα να έχεις κάνει τα σέρβις στα κεντρικά του Μονάχου.Γιαυτό μην πετάς λεφτα με την ελπίδα ότι θα ανταμηφείς στο μέλλον.Συμφωνούμε σε γενικές γραμμές. Αν και για να πάρεις φίλτρο καμπίνας πχ από σοβαρή εταιρεία (valeo, mann κλπ) θες τουλάχιστον 20-25 ευρώ. Και στα λάδια θα γλίτωνα 4-5 ευρώ το λίτρο. Ουσιαστικά λάδια φίλτρα θα αλλάζω κάθε χρόνο και τα υπόλοιπα αναλώσιμα όταν χρειαστεί (τακάκια, αμορτισέρ κλπ), δηλαδή μετά από κάμποσα χιλιόμετρα και χρόνια.
Διαφωνώ όμως όσον αφορά το πού γίνονται τα service. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που κοιτάνε πού και πώς έχει συντηρηθεί το μεταχειρισμένο που θέλουν να αγοράσουν. Ακόμα και στην ίδια τιμή να πωλούνται 2 παρόμοιας κατάστασης αυτοκίνητα αυτό που έχει πλήρες και σοβαρό ιστορικό service θα πουληθεί πιο εύκολα. Προσωπικά θα εξακολουθήσω να πηγαίνω σε επίσημο ή εξουσιοδοτημένο service και απλά θα αγοράζω μόνος μου τα αναλώσιμα (φίλτρα-λάδια). Πόσο λιγότερα θα πληρώνω αν πάω σε συνεργείο της γειτονιάς. -
E'ιπαμε εργασία ΟΚ 40 ευρώ , αλλά τα υπόλοιπα από τα 160 ευρώ τα παίρνεις άνετα στα 100 ευρώ βαριά βαριά , οπότε τουλάχιστον 60 ευρω ανετότατα ταχεις παλι στην τσέπη σου.
Με μια ματιά στο διαδύκτιο για φίλτρα βλέπω τα επώνυμα ΜΑΝΝ για το αμάξι σου 15 του εσωτερικού χωρου, 10 του λαδιού,26 αερα , λαδιά καστρολ 10 ευρω. -
Το αυτοκινητο ειναι τρυπιος κουμπαρας, δεν θα λαβει κανεις υποψιν του οτι τα σκας στην αντιπροσωπεια για να στο αγορασει ακριβοτερα και να παρεις τα λεφτα σου πισω. Η συντηρηση γινεται για εσενα, την ασφαλεια σου, και την αξιοπιστια του αυτοκινητου σου(παλι την ασφαλεια σου δηλαδη).
Τα ιδια ανταλλακτικα που σου φεσωσε η αντιπροσωπεια μπορεις να τα αγορασεις απο το εμποριο(κατοπιν ερευνας αγορας) και εφοσον η συγκεκριμενη αντιπροσωπεια ειναι λογικη σε κοστος εργασιας και δεχεται να τους φερνεις ανταλλακτικα βαζε τα εκει. Αλλιως σε καποιο εξειδικευμενο ανεξαρτητο συνεργειο.
Το κοστος σου θα ηταν γυρω στα 30-40% κατω για το συγκεκριμενο σερβις. -
Προφανώς και δεν είμαι υπέρ της αντιπροσωπείας ή του εξειδικευμένου από βίτσιο αλλά γιατί ακριβώς πιστεύω ότι θα συντηρηθεί καλύτερα και πιο σωστά το αυτοκίνητό μου (φυσικά δεν έχουν όλες οι αντιπροσωπείες μηχανικούς αστέρια, υπάρχουν εξίσου καλοί -και καλύτεροι- και σε άλλα συνεργεία). Επίσης αυτό που έγραψα είναι ότι ένα αυτοκίνητο που έχει ένα σοβαρό book service θα πουληθεί σίγουρα πιο εύκολα, δεν είπα ότι απαραίτητα θα πιάσει περισσότερα χρήματα αν και αυτό είναι πιθανό. Όσον αφορά το κόστος, από μια ματιά που έριξα στο net δεν βρήκα τραγικές διαφορές στα αναλώσιμα και ειδικά στα φίλτρα. Μιλάμε τώρα για διαφορά 50-60 ευρώ κάθε 2 χρόνια που αλλάζονται τα φίλτρα αέρα και καμπίνας και 20-30 ευρώ για το ετήσιο λιπαντικό service, μην τρελαθούμε κιόλας. Παλιότερα οι διαφορές ήταν χαοτικές σε κάποιες περιπτώσεις, πλέον έχει κλείσει αρκετά η ψαλίδα.
-
οι τιμες για την εργασια ειναι πολυ καλες, 35-40€ 'ζηταει' η Σουζουκι για ενα αντιστοιχο 'μικρο σερβις' σε αυτοκινητο μηδενικης αξιας και ηλικιας 13-14 ετων...
Επισης το τσεκαρισμα μεσω του εγκεφαλου ειναι κατι που δεν το κανουν ολοι.
Στη θεση σου, θα αλλαζα μονος μου το φιλτρο καμπινας (οπως κανω στο Σουμπαρου) και θα τους πηγαινα τα δικα μου λαδια.
Τα Castrol edge με την προδιαγραφη της BMW κανουν το πολυ 10€Οποτε θα κανεις παλι το σερβις στην αντιπροσωπία και θα εχεις 'δωρο' κι ενα φουλαρισμα
-
................. Μιλάμε τώρα για διαφορά 50-60 ευρώ κάθε 2 χρόνια που αλλάζονται τα φίλτρα αέρα και καμπίνας και 20-30 ευρώ για το ετήσιο λιπαντικό service, μην τρελαθούμε κιόλας............10 ευρώ από δω 10 ευρώ απο κει, αμα κανεις τον ισολογισμό τέλος του έτους βλέπεις τεράστια διαφορά
-
Αμα δεν τιθεται θεμα χρηματων δεν χρειαζεται να το συζηταμε αλλο το θεμα.
Οι αντιπροσωπειες βαρανε μυγες, βοηθηστε τους οσοι μπορειτε. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αμα δεν τιθεται θεμα χρηματων δεν χρειαζεται να το συζηταμε αλλο το θεμα.
Οι αντιπροσωπειες βαρανε μυγες, βοηθηστε τους οσοι μπορειτε.Γιάννη τι έγινε με τον θόρυβο στον τροχό ?
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?