-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Ρε παιδια, στο κατω κατω, τα απλα ΜΠΟΥΖΙΑ κανουν 10€ τα 4.
Εδω συνεχως συζητουνται τακακια με τριψηφιο νουμερο €, λαδια 'απο τα καλά', προσθετα, ειδικα καθαριστικα για το χρωμα, coilover αναρτησεις κλπ. και μας πειραζει το 10αρικο?
Ας ειναι και μια φορα το χρονο η αλλαγη, ειναι και κατι που μπορεις να κανεις μοναχός σου χωρις να λερωθεις, μεσα σε 10 λεπτακια.Δεν είναι έτσι.. ....κάποιοι με ιριδιου, με 10ευρώ δεν παίρνουν ούτε μισό μπουζι
αν θα τα υπολογισεις στην εξαετια πανω απο 15 ευρω τον χρονο δεν ερχονται.
Δεν θα κατσω να βγαλω το κόστος ανα έτος στην εξαετια, αλλά οτι πεταω κάτι χωρίς λόγω.. ......
Στο ταμείο μπορώ να κάνω 6ετη διακανονισμο; ;;;;για να μη μου φανεί η 100άρα.. .... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εδω συνεχως συζητουνται τακακια με τριψηφιο νουμερο €, λαδια 'απο τα καλά', προσθετα, ειδικα καθαριστικα για το χρωμα, coilover αναρτησεις κλπ. και μας πειραζει το 10αρικο?
Ας ειναι και μια φορα το χρονο η αλλαγη, ειναι και κατι που μπορεις να κανεις μοναχός σου χωρις να λερωθεις, μεσα σε 10 λεπτακια.Δεν είναι έτσι.. ....κάποιοι με ιριδιου, με 10ευρώ δεν παίρνουν ούτε μισό μπουζι
αν θα τα υπολογισεις στην εξαετια πανω απο 15 ευρω τον χρονο δεν ερχονται.
Δεν θα κατσω να βγαλω το κόστος ανα έτος στην εξαετια, αλλά οτι πεταω κάτι χωρίς λόγω.. ......
Στο ταμείο μπορώ να κάνω 6ετη διακανονισμο; ;;;;για να μη μου φανεί η 100άρα.. ....αν θεωρεις 'πεταω' τις προτασεις του κατασκευαστη τοτε................τι παραπανω μπορω να πω.
-
οι προτασεις του κατασκευαστη δεν ειναι ευαγγελιο για μενα και να ξερεις οτι τους κατασκευαστες δεν τους απασχολει η τσεπη σου
για παραδειγμα λενε οτι θελει αντικατασταση το α' εξαρτημα στα 20Κ χλμ η' στο 1 χρονο.............ξερεις πολλους να κανουν 20Κ χλμ σε ενα χρονο;;;;;μετα βιας 15Κ οι περισσοτεροι πλεον,οποτε ;;;;
αντε να τα ακολουθησεις αυτα οσο εχεις εγγυηση,μετα γεια σας!φυσικα ο καθενας κανει αυτο που θεωρει σωστο για το αυτοκινητο του,εσυ ακολουθα τον κατασκευαστη και παντα σε επισημο αντιπροσωπο τα σερβις.... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ναι αλλα διαρκουν και περισοτερο, βαλτα στα 2-3 χρονια (τρελλη υπερβολη, οπως και τα κανονικα 1 φορα το ετος).
Απλα προσπαθω να πω οτι το τελικο κοστος ειναι ΑΣΗΜΑΝΤΟ μπροστα σε αλλα που τα καταπινουμε αμασητα. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
οι προτασεις του κατασκευαστη δεν ειναι ευαγγελιο για μενα και να ξερεις οτι τους κατασκευαστες δεν τους απασχολει η τσεπη σου
για παραδειγμα λενε οτι θελει αντικατασταση το α' εξαρτημα στα 20Κ χλμ η' στο 1 χρονο.............ξερεις πολλους να κανουν 20Κ χλμ σε ενα χρονο;;;;;μετα βιας 15Κ οι περισσοτεροι πλεον,οποτε ;;;;
αντε να τα ακολουθησεις αυτα οσο εχεις εγγυηση,μετα γεια σας!φυσικα ο καθενας κανει αυτο που θεωρει σωστο για το αυτοκινητο του,εσυ ακολουθα τον κατασκευαστη και παντα σε επισημο αντιπροσωπο τα σερβις....θα πρεπει να καταλαβεις το 'ή':
Αν κανεις 20Κ χλμ σε 8 μηνες το αλλαζεις, γιατι εκανες 20Κ χλμ
Αν κανεις 5 χλμ, στο χρονο το αλλαζεις, γιατι το εχεις ενα χρονο και σίτεψεΑν θες να πεις 'εγω τα γραφω αυτα και κανω οτι θελω' ειναι αλλο θεμα, κρατα και τα λαδια 25Κ χλμ, μην το κανεις ομως κανονα για τους υπολοιπους.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
αντε να τα ακολουθησεις αυτα οσο εχεις εγγυηση,μετα γεια σας!φυσικα ο καθενας κανει αυτο που θεωρει σωστο για το αυτοκινητο του,εσυ ακολουθα τον κατασκευαστη και παντα σε επισημο αντιπροσωπο τα σερβις....θα πρεπει να καταλαβεις το 'ή':
Αν κανεις 5 χλμ, στο χρονο το αλλαζεις, γιατι το εχεις ενα χρονο και σίτεψεΑν θες να πεις 'εγω τα γραφω αυτα και κανω οτι θελω' ειναι αλλο θεμα, κρατα και τα λαδια 25Κ χλμ, μην το κανεις ομως κανονα για τους υπολοιπους.
θα αλλαξεις τα μπουζι στο χρονο επανω και με 5Κ χλμ;;;;οκ.....
για τα λαδια εχω γραψει απειρες φορες οτι καθε 10Κ ειναι μια χαρα για αλλαγη και παλι οι ''απεναντι'' λενε αφου ο κατασκευαστης λεει καθε 20-30Κ χλμ........ελεος -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
για τα λαδια εχω γραψει απειρες φορες οτι καθε 10Κ ειναι μια χαρα για αλλαγη και παλι οι ''απεναντι'' λενε αφου ο κατασκευαστης λεει καθε 20-30Κ χλμ........ελεοςΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ τραβηγμενο απο τα μαλλια εγραψα, helllooo
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
για τα λαδια εχω γραψει απειρες φορες οτι καθε 10Κ ειναι μια χαρα για αλλαγη και παλι οι ''απεναντι'' λενε αφου ο κατασκευαστης λεει καθε 20-30Κ χλμ........ελεοςγια τα λαδια ειδικα λεει και κατι αλλο 'αναλογα με τις συνθηκες και την χρηση...............' το εχεις δει καθολου αυτο?
-
απο τα μαλλια;;;;;πλακα κανεις;;;υπαρχουν κατασκευαστες που λενε αλλαγη λαδιων καθε 30Κ gooooooodnight
-
Και στο δικό μου έτσι λέει (Renault)
Σιγά μη του κάνω τη χάρη. Το μόνο που έχει μείνει εντάξει πάνω του είναι κινητήρας σασμάν. Άμα κάνω αυτό που λέει σύντομα θα πάνε στο διάολο και αυτά. -
Εγώ πάλι κάνω ότι λέει ο κατασκευαστής, πλησιάζω τις 150.000χλμ/10ετία και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εννοείται πως δεν καίει λάδια, όχι στα 5000χλμ. αλλά ούτε στα 20.000χλμ. Τα τωρινά λάδια τα έχω πάνω ~12.000χλμ. και το service computer μου λέει πως αντέχουν άλλες 20.000χλμ.
Οδηγώ και πιο ήρεμα πλέον και δε θέλω τακάκια κάθε χρόνο οπότε θα επισκέπτομαι το συνεργείο κάθε 2 χρόνια αν όλα πάνε καλά. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Εγώ πάλι κάνω ότι λέει ο κατασκευαστής, πλησιάζω τις 150.000χλμ/10ετία και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εννοείται πως δεν καίει λάδια, όχι στα 5000χλμ. αλλά ούτε στα 20.000χλμ. Τα τωρινά λάδια τα έχω πάνω ~12.000χλμ. και το service computer μου λέει πως αντέχουν άλλες 20.000χλμ.
Οδηγώ και πιο ήρεμα πλέον και δε θέλω τακάκια κάθε χρόνο οπότε θα επισκέπτομαι το συνεργείο κάθε 2 χρόνια αν όλα πάνε καλά.Νικολή τι εργαλείο έχεις και στο περίπου κάθε πότε αλλάζεις τα λάδια;
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Οδηγώ και πιο ήρεμα πλέον και δε θέλω τακάκια κάθε χρόνο οπότε θα επισκέπτομαι το συνεργείο κάθε 2 χρόνια αν όλα πάνε καλά.Νικολή τι εργαλείο έχεις και στο περίπου κάθε πότε αλλάζεις τα λάδια;
Έως τώρα άλλαζαν κάθε χρόνο γιατί τόσο έλεγαν στην αντιπροσωπεία. Το 1ο έτος έκανε 25.000χλμ. οπότε το αγόρασα και έκτοτε κάνει από 10 έως 20 χιλιάδες το χρόνο, πάντα με αλλαγή λαδιών 1 φορά το έτος. Πλέον ακολουθώ το service computer και από ότι φαίνεται θα χρειαστώ 2 χρόνια ή ~30.000χλμ. στο σύνολο για την επόμενη αλλαγή.
Το αυτοκίνητο είναι Corsa C με twinport 1,4 κινητήρα. -
Η μόνη μου ένσταση ως προς τα service μεγάλου διαστήματος είναι η κατάσταση των φίλτρων αέρα και καμπίνας.
Προσωπικά, βλέποντας σε τι κατάσταση βγαίνουν από τα αυτοκίνητα (ειδικά το φίλτρο καμπίνας) έχω ορκιστεί ότι όταν με το καλό αγοράσω καινούριο, τα δύο φίλτρα αυτά θα τα αλλάζω κάθε έξι μήνες (στο τέλος της άνοιξης για να φεύγει η γύρη και στο τέλος φθινοπώρου για να φεύγει η χωματίλα του καλοκαιριού) ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες εργασίες που θα γίνονται όπως προβλέπεται.
Με βρίσκετε υπερβολικό; Σκεφτείτε ότι το μεν πρώτο είναι για την αναπνοή του κινητήρα σας και το άλλο είναι για τη δική σας. Το δε κόστος τους σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο δε νομίζω ότι υπερβαίνει τα 30 ευρώ. -
Ομολογουμένως αυτό για το φίλτρο καμπίνας το έχω σκεφτεί και εγώ, μιας και χρησιμοποιώ πολύ τον ανεμιστήρα που είναι πιο αθόρυβος από το να ανοίγω τα παράθυρα... Βέβαια δεν έχω δει σε τί κατάσταση βγαίνει το δικό μου. Σίγουρα η έξω πλευρά θα είναι χάλια, η μέσα όμως θέλω να πιστεύω θα φαίνεται τουλάχιστον καθαρή.
-
περι τα 30ευρω εχει το οικονομικοτερο φιλτρο γυρης και μιλαω για το εργοστασιακο.......(ενεργου ανθρακα)
-
Υπαρχει λογος να βαλεις το 'εργοστασιακο'?
(που ετσι και αλλιως καποια αλλη εταιρια το κατασκευασε)? -
υπαρχουν και με 6 ευρω τα οποια ειναι ενα απλο φιλτρο οπως του κινητηρα......εσυ επιλεγεις,εσυ πληρωνεις,εσυ αναπνεεις!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
υπαρχουν και με 6 ευρω τα οποια ειναι ενα απλο φιλτρο οπως του κινητηρα......εσυ επιλεγεις,εσυ πληρωνεις,εσυ αναπνεεις!Το ενεργου ανθρακα νομιζω ειναι μονο για τις οσμες, τη γυρη την κραταει και το απλο.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
υπαρχουν και με 6 ευρω τα οποια ειναι ενα απλο φιλτρο οπως του κινητηρα......εσυ επιλεγεις,εσυ πληρωνεις,εσυ αναπνεεις!
Το ενεργου ανθρακα νομιζω ειναι μονο για τις οσμες, τη γυρη την κραταει και το απλο.
ΥΓ Υπαρχουν και αυτοκινητα χωρις καθολου φιλτρο, + οταν περπατω στρο δρομο, δεν εχω φιλτρο στα ρουθουνια.
Αν εχεις προβλημα βεβαια, καλως
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?