-
GGAB έγραψε:φανταζομαι ειναι σχημα λογου και δεν το εννοει............ε;;;;;
Βαριέμαι να ασχοληθώ αλλά αν το δώσω 6.000 ευρω , ανετότατα με συμφέρει καινούριο με 10.000 ευρω !!!
Αν το σκεφτείς καλύτερα και υπολογισεις τι θα χρειαστει να αλλαχτει και παλι θα ειναι αμαξι 7ετιας: δισκο ,πλατώ ,ρουλεμαν , αμορτισερ, ελατηρια , βαλβολινες, φρενα δισκοι ταμπούρα, υαλοκαθαριστήρες, εξατμιση , μπαταρια, φίλτρα και δε ξέρω και γω τι άλλο!!! Νομίζω συμφέρει !!!!γ@μ@τα......το εννοει!!!
-
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
φανταζομαι ειναι σχημα λογου και δεν το εννοει............ε;;;;;
Βαριέμαι να ασχοληθώ αλλά αν το δώσω 6.000 ευρω , ανετότατα με συμφέρει καινούριο με 10.000 ευρω !!!
Αν το σκεφτείς καλύτερα και υπολογισεις τι θα χρειαστει να αλλαχτει και παλι θα ειναι αμαξι 7ετιας: δισκο ,πλατώ ,ρουλεμαν , αμορτισερ, ελατηρια , βαλβολινες, φρενα δισκοι ταμπούρα, υαλοκαθαριστήρες, εξατμιση , μπαταρια, φίλτρα και δε ξέρω και γω τι άλλο!!! Νομίζω συμφέρει !!!!δεν το κρατας αλλον εναν χρονο και να ερθω να μου το δωσεις με 4000?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
............ να μου το δωσεις με 4000?5000 ειχε πει στην αρχη , 4000 τωρα .....
-
Λοιπον...εχουμε και λεμε:
Hyundai Elantra, το μεγαλο service των 90.000 στα 86.243 λογω παρελευσης χρονου:Ανταλλακτικα:
Ιμαντας χρονισμου
Τεντωτηρας + ''τρελο'' ρουλεμαν
Ιμαντας δυναμο
Ιμαντας Υ/Τ
Ιμαντας A/C
(Οι ιμαντες Bando...οπως βαζουν και στα εξουσιοδοτημενα)Φιλτρο βενζινης (βρισκεται εντος της αντλιας)
Φιλτρο αερα
Φιλτρο λαδιου
Φιλτρο A/C
(Τα φιλτρα γνησια Hyundai-Mobis)Λαδι: GM 10-40 (5λιτρο)
Βαλβολινη: TOTAL 75-90
Υγρο φρενων: Ferodo DOT4
Υγρο Υ/Τ: Eneos ATFIII
(επισης αλλαχθηκε και το υγρο του υδραυλικου συμπλεκτη)
Μπουζι: NGK BKR5ES-11
ΠαραφλουΚοστος ανταλλακτικων: 143 ευρω
Κοστος εργασιας σε εξειδικευμενο για Hyundai-Kia: 130
Το συνολον: 273 ευρωΥΓ. Οπως ειπα το service εγινε λογω παρελευσης χρονου, οι εξωτερικοι ιμαντες οντως δεν ηταν στα καλυτερα τους, ο ιμαντας χρονισμου (για το φοβο του οποιου και εγινε το service) ομως ηταν αψογος και εβγαζε μπολικα ακομα χιλιομετρα.
-
Που;;
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Που;;Τα ανταλλακτικα τα πηρα εγω.
Το συνεργειο είναι στη Νίκαια.Στάλθηκε απο το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2.
-
Πιο φθηνα μόνο αν τα αλλαζες μόνος σου.. ......πολύ καλή τιμή! !!!
-
Για να δουμε ποσο θα παει το μαλι σημερα.
Αφησα το φιεστακι στον Καρανικολα για σερβις.Ειμαστε κοντα στα 88κ χιλιομετρα.
1-2 κουλα ανεφερα
Νεκρος συναγερμος
και αναμα φωτος στην καμπινα οταν κατεβαζω το παραθυρο καμια φορα.Αναμνησεις ξεπροβαλαν οταν πηγαινα με το baby rs για διαφορα σκαλισματακια...
Και κλασικα εφυγα με τα κλειδια πανω μου και με πηραν τηλεφωνο και ξαναπηγα πισω αφου ειχα φτασει στο γραφειο!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Γιατι Αντωνη ειναι πολλα;;;;;
Μονο οι βαλβολινες και τα λαδια πηγαν 70ε.....Όχι πως θέλω να σας χαλάσω την ονείρωξη της καιγαμωσύνης, αλλά όποιος έχει δει πώς παράγονται τα λάδια των ελληνικών εταιρειών (από την ΕΚΟ που έχω εικόνα, δεν θα τα έβαζα ούτε σε χλοοκοπτικό! ), θα καταλάβαινε πως 70€ είναι κλοπή το δίχως άλλο, ειδικά όταν μπορείς να αγοράσεις σ' αυτήν την τιμή επώνυμα full synthetic λάδια και ημισυνθετικές βαλβολίνες.
Ενδεικτικά:
Για λάδια, ΠΟΛΛΕΣ οι εναλλακτικές:ELF SOLARIS LLX 5W30 5 LT, 45€
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... -1380.html
CASTROL EDGE FST 5W30 4LT, 40€
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... 0-280.html
TORCO SR-1 5W30 1 LT, 13.50€ (που θεωρούνται και κορυφαία)
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... -5w30.html
AMSOIL 5W-30 SIGNATURE SERIES 100% SYNTHETIC MOTOR OIL 1Quart (0.945 LT) 12.50€
http://www.trade-wind.gr/car/lubricants ... r-oil.htmlΒαλβολίνες (ενδεικτικά εντελώς και χωρίς να βάζω τις πανάκριβες εντελώς συνθετικές, που δοκιμασμένα, δεν έχουν και διαφορά, έχω βάλει στην BMW τις ακριβότερες RedLine):
TOTAL TRANSMISSION SYN FE 75W90 1LT, 8.50€
http://www.trade-wind.gr/car/gearboxoil ... 75w90.htmlΓια να σου κάνω και μια σούμα να γουστάρεις, γιατί αμφιβάλλω αν θα το ψάξεις, 4 λίτρα ELF SOLARIS (full synthetic) 45€ + 2 λίτρα TOTAL βαλβολίνη 17€ = 62€
Για πες, ήταν καλή η τιμή για τα ΕΛΙΝ; Πώς σου φαίνεται;
-
Ελιν ηταν μονο τα λαδια οπου τα 4λ 5/40 τα πληρωσα 30ε
Οι βαλβολινες ηταν της ΜΑΖΝΤΑ και πληρωσα τα 3λ 40ε
Ισως εσυ να εισαι ψαγμενος,γαματος,να βαζεις τα καλυτερα και τσαμπα αλλα εγω ο χαζος δινω ενα κομματι ψωμι στον πατερα σου,μπαρμπα σου,παιδι σου και σε σενα τον ιδιο..............γι'αυτο θα συνεχισω να βαζω ΕΛΙΝ και ας ειναι 'μαπα'........ ασε με λοιπον στην ονειρωξη μου! -
@highfidelity......
Όχι πως θέλω να σας χαλάσω την ονείρωξη της καιγαμωσύνης......πολύ αστείο και πολύ πετυχημένο......
..anyway...α)αναφέρεται σε 5w-40......
β)οι βαλβολίνες είναι τρία λίτρα....
γ)κουμάντο στο πορτοφόλι του;......και
δ)για πές μας(γιατί από τα γραφόμενά σου,μάλλον έχεις δεί )πώς παράγονται τα λάδια elf,total,amsoil,torco κλπ;...ρίξε καμμιά φώτο.....ενδεικτικά!!! -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ελιν ηταν μονο τα λαδια οπου τα 4λ 5/40 τα πληρωσα 30ε
Οι βαλβολινες ηταν της ΜΑΖΝΤΑ και πληρωσα τα 3λ 40ε
Ισως εσυ να εισαι ψαγμενος,γαματος,να βαζεις τα καλυτερα και τσαμπα αλλα εγω ο χαζος δινω ενα κομματι ψωμι στον πατερα σου,μπαρμπα σου,παιδι σου και σε σενα τον ιδιο..............γι'αυτο θα συνεχισω να βαζω ΕΛΙΝ και ας ειναι 'μαπα'........ ασε με λοιπον στην ονειρωξη μου!Κάνε ό,τι νομίζεις, ποσώς με ενδιαφέρει. Είμαι ο τελευταίος που θα σου πει να σταματήσεις να δίνεις ένα κομμάτι ψωμί στον Έλληνα, να γνωρίζεις όμως πως παίζει να αφαιρείς αυτό το κομμάτι από το μοτέρ σου.
Δικό σου είναι, ό,τι θέλεις το κάνεις.@highfidelity......
Όχι πως θέλω να σας χαλάσω την ονείρωξη της καιγαμωσύνης......πολύ αστείο και πολύ πετυχημένο......
δ)για πές μας(γιατί από τα γραφόμενά σου,μάλλον έχεις δεί )πώς παράγονται τα λάδια elf,total,amsoil,torco κλπ;...ρίξε καμμιά φώτο.....ενδεικτικά!!!α)Οι τιμές είναι παρόμοιες και στα 5w40.
β) Αυτό σημαίνει +8.5€ στον υπολογισμό και επιπλέον δεν ξέρω το ιξώδες. Μπορεί να είναι και φθηνότερες
γ) Στο δικό του πορτοφόλι όχι. Όσοι διαβάζουν μπορούν να κρίνουν.
δ)Δεν έχω δει πώς παράγονται τα λάδια των μεγάλων, αλλά έχω δει πως παράγονται των ντόπιων. Και δυστυχώς, παράγονται στο... περίπου, αμφιβάλλω αν αγοράζεις πάντα την ίδια χημική σύσταση...Αν πάλι δεν με πιστεύεις, δεν καίγομαι κιόλας, βάλε και λάδια από Α.Π. δεν είναι το δικό μου αμάξι που θα την πατήσει.
-
Aς γράψω και εγώ το προ μηνός 'μεγάλο' σέρβις
Το αυτοκίνητο είναι Volvo V50 1.8 1/2005, τα χλμ 82000, το σέρβις έγινε σε εξειδικευμένο στο Περιστέρι (Volvo Φατούρος)
Oι τιμές είναι με ΦΠΑ- Λάδια Castrol SLX Proffesional 5-30w , 5lt , 66,42 ευρώ
- Φίλτρο λαδιού γνήσιο, 11,07 ευρώ
- Φίτρο καμπίνας carbon γνήσιο (μάλλον δεν είχε αλλαχθεί ποτέ στα εξουσιοδοτημένα ), 22,14 ευρώ
- Φίλτρο αέρα γνήσιο, 18,82 ευρώ
- Βαλβολίνες κιβωτίου Μοtul, 2lt, 42,07 ευρώ (αλλάχθηκαν επειδή το ζήτησα εγώ, η Βόλβο τις θεωρεί lifetime - προσωπικώς δεν πιστεύω κανένα 'ζουμί' ως δια βίου ανθεκτικό)
- Kαθαρισμός πεταλούδας, λοιποί έλεγχοι υγρών, σφιξίματα κλπ, 0 ευρώ
Κόστος των ανωτέρω 160,52 ευρώ
Εργατικά για τα ανωτέρω 55,35 ευρώ
Όμως είχα και άλλα θεματάκια οπότε προχωρούμε
Είχε έρθει η ώρα για:- Aλλαγή δισκόπλακων φρένων εμπρός πίσω, 4τμχ, 246 ευρώ
- Τακάκια εμπρός - πίσω, 4τμχ, 123 ευρώ
- Σινεμπλόκ εμπρός ψαλιδιών (η Βόλβο τα δίνει σετ με το ψαλίδι - εδώ αλλάχθησαν μόνο τα σινεμπλόκ) , 2 τμχ, 98,40 ευρώ
- Μουαγιέ πίσω αριστερού τροχού ('γαιδούρι' ανταλλακτικό , απορώ πώς το στράβωσα,χωρίς να πέσω σε τάφο. Έκανε θόρυβο πάντως), τμχ 1, 147.60 ευρώ
- Υγρά φρένων , 0,5 λτ, 17,22 ευρώ
- Λάμπες Η7 Οsram +50% (ή κάτι τέτοιο που δεν θυμάμαι... - το ζήτησα εγώ), 2τμχ, 36,90 ευρώ
- Πιτσιλιστήρι 5ης πόρτας γνήσιο καινούργιο, 0 ευρώ
- Σφίξιμο καθρέπτη πόρτας συνοδηγού (κάποιος 'κώλος' είχε χτυπήσει από πάνω το καθρέπτη και τον είχε χαλαρώσει), 0 ευρώ
Σύνολο ανταλλακτικών για τα ανωτέρω 669,12
Εργατικά για τα ανωτέρω + Διαγνωστικά VIDA + ευθυγράμμιση εμπρός και πίσω (εγώ το ζήτησα) άξονα, 196,80 ευρώ
Σύνολο για όλα 1081,79 ευρώ (Έτσουξε καλά!! )
Εντυπώσεις από το συνεργείο: Άριστες, ο μηχανικός το ξέρει 'τυφλά' το αυτοκίνητο, η συμπεριφορά άψογη, και εγώ από δίπλα (αν το ήθελα)
Αυτό που θα σημειώσω επίσης είναι η εντυπωσιακή ποιότητα των Βόλβο (σε σχέση με BMW E36 & E46,όπως και με κάποια VAG - πιθανόν και όλα ) σε σχέση με ορισμένα εξαρτήματα 'αόρατα' στον οδηγό, όπως πχ τα κλιπς ασφάλισης ταπετσαρίας στις πόρτες. Αν μή τι άλλο, είναι τουλάχιστον τίμιες κατασκευές στα χρήματα που ζητάνε..Επίσης, να σημειώσω ότι δεν είχα διάθεση και χρόνο για ψάξιμο από μέρους μου επιμέρους ανταλλακτικών
Αυτά, και ελπίζω να ξαναπληρώσω τέτοια χρήματα σε άλλες 80000 χλμ από τώρα!
Υ.Γ Μην τσακώνεστε, εγώ είμαι πιο καιγαμώ!
-
Καλη αναρωση.......
-
Ακόμη πονώ!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
@highfidelity......
δ)για πές μας(γιατί από τα γραφόμενά σου,μάλλον έχεις δεί )πώς παράγονται τα λάδια elf,total,amsoil,torco κλπ;...ρίξε καμμιά φώτο.....ενδεικτικά!!!τι είναι τουρίστας να τραβάει φωτογραφίες στις γραμμές ?
ρε πάτε καλά?
-
Γεια σας κι απο μενα.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης. Ενδιαφερομαι να αγορασω το Honda CRV 1.6 Diesel.
Γνωριζει κανεις σε τι τιμες και κάθε πότε κυμαινονται τα service του και αν εχουν ελλαττωματα, φθορες?
Εχει να πει κανεις κατι θετικο ή αρνητικό για το συγκεκριμένο μοντέλο?
Εχω ακουσει οτι τα Honda δεν εχουν καλα service και βρισκεις δυσκολα ανταλακτικά, αληθευει?
Οποιαδηποτε απαντηση θα βοηθησει.Ευχαριστω πολυ
-
ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ με οτι αυτό συνεπάγεται.............
-
Τα honda φιλε ειναι υπέροχα αυτοκίνητα . Ο αντιπρόσωπος τους είναι ακριβός στα ανταλλακτικά .. Αν και ακούγονται διάφορα ...
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?