-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Σωστός ο costaslio...
Και εγώ έχω μαζέψει τα αναλώσιμα για το μεγάλο service στο Grande Punto μου...και σε κάνα μήνα που θα πιάσω τα χλμ.τα βάζω επάνω μόνος μου ακόμα και τα λάδια...
Και με τους ελεγχους, σφιξιματα, γρασσαρισματα που πρεπει να γινουν τι κανεις;
Γιατι τα κανουν αυτα τα συνεργεια. Τοσα χρονια ουτε σε εξουσιοδοτημενα ουτε σε απλα συνεργεια ειδα να κανουν τετοιου ειδους πραγματα. Αντε κανα ελεγχο στα τακακια για να σου πουν αν θελουν αλλαγμα και αυτο πρεπει να τους το ζητησεις. Οταν πας για για σερβις απλψν σου αλλαζουν-πετανε τα προβλεπομενα αναλωσιμα και τελος. Ποια γρασαρισματα, σφιξιματα, ελεγχοι;;;
Ακριβώς!!! Απλά ανοίγουν πορτες καπό και πορτμπαγκάζ και κοιτάνε μέσα (Τους βλέπω από το μόνιτορ της αιθουσας αναμονης)
-
Ο χρήστης dgrgtc έγραψε:
Σωστός ο costaslio...Και εγώ έχω μαζέψει τα αναλώσιμα για το μεγάλο service στο Grande Punto μου...και σε κάνα μήνα που θα πιάσω τα χλμ.τα βάζω επάνω μόνος μου ακόμα και τα λάδια...
Ετσι έτσι !!! Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα !!! Ποιο καλά και σωστά θα τα κάνουμε μόνοι μας !!!!
Θα έχετε σίγουρα ακουσει και για ζημιές που γίνονται στα σέρβις από έλληνες και λαθρομετανάστες .....μηχανικούς!!!
Μου έχουν σπάσει το τάσι (παλαιότερα) νομίζοντας ότι ήταν παξιμάδι και πήγαν να το ξεβιδώσουν, στο πλύσιμο γρατζουνιές και ξέβαψαν και ελαφρως ένα πλαστικό στο 107, έχω δει σε φιλο ραγισμένο παρμπιζ.... κλπ -
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Γιατι τα κανουν αυτα τα συνεργεια. Τοσα χρονια ουτε σε εξουσιοδοτημενα ουτε σε απλα συνεργεια ειδα να κανουν τετοιου ειδους πραγματα. Αντε κανα ελεγχο στα τακακια για να σου πουν αν θελουν αλλαγμα και αυτο πρεπει να τους το ζητησεις. Οταν πας για για σερβις απλψν σου αλλαζουν-πετανε τα προβλεπομενα αναλωσιμα και τελος. Ποια γρασαρισματα, σφιξιματα, ελεγχοι;;;
Επειδη υπαρχουν και επαγγελματιες, να ψαξεις να βρεις ενα καλο συνεργειο...
-
Τα εξουσιοδοτημενα στο θεμα ελεγχου,γρασαρισματων, σφιξηματων δεν κανουν τιποτα. Μονο στους μεντεσεδες των πορτων αν πεταξουν λιγο σπρευ γρασσου και τα πασαλιβουν ολα. Εχετε δει κανεναν μηχανικο(τεχνιτη καλυτερα) σε εξουσιοδοτημενο σε εργασια σερβις να πιανει λοστο και να ελεγχει τζογους? Μονο καποιο προβλημα που κανει μπαμ να διαπιστωσουν..και αν!
Ο ορισμος του αρπα κολλα! Γρηγορα να ανεβει το επομενο στη ραμπα! -
μηπος να συνεχισουμε την συζητιση εδω;;;
viewtopic.php?f=6&t=51473&start=45
ειναι ενα ορεο θεμα για τους bob - μαστορες που πιανουν τα χερακια τους
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τα εξουσιοδοτημενα στο θεμα ελεγχου,γρασαρισματων, σφιξηματων δεν κανουν τιποτα. Μονο στους μεντεσεδες των πορτων αν πεταξουν λιγο σπρευ γρασσου και τα πασαλιβουν ολα. Εχετε δει κανεναν μηχανικο(τεχνιτη καλυτερα) σε εξουσιοδοτημενο σε εργασια σερβις να πιανει λοστο και να ελεγχει τζογους? Μονο καποιο προβλημα που κανει μπαμ να διαπιστωσουν..και αν!
Ο ορισμος του αρπα κολλα! Γρηγορα να ανεβει το επομενο στη ραμπα!μην το γενικευεις ετσι ευκολα......υπαρχουν και καλοι επαγγελματιες οπου αυτα που θες στα προσφερουν χωρις να τους το ζητησεις και τα θεωρουν αυτονοητα!ρωτας,ψαχνεις,αλλαζεις συνεργειο και καταλιγεις.........
εγω και στα 2 μου αυτοκινητα πιστευω οτι εχω βρει επαγγελματιες καθως οχι μονο σφιγγουν και τσεκαρουν τα αυτοκινητα με λοστο αλλα στο τελος πριν την παραδοση το κανουν και βολτα με εσενα μεσα για τυχον παρατηρησεις! -
Παντως η αληθεια ειναι οτι μπορει να παω σε φαρμακειο αλλα οσον αφορα τους ελεγχους ο τεχνικος κοιτα και βλεπει. Μαλιστα με ειχε ειδοποιησει και καποια στιγμη για ενα θεματακι που αφορουσε τους εξαιρετικους Ελληνικους δρομους και το γεγονος οτι ο σωληνας της εξατμισης απο τον καταλυτη στο καζανακι παρουσιαζε φθορες απο την επαφη του με το δρομο ( μακρυ μεταξονιο το σενταν του σιβικ οποτε επρεπε ν μπω στη πυλωτη των δικων μου εβρισκα....
-
ναι χαμηλωστετα κι αλλο εσεις τα αυτοκινητα και μετα οχι οι δρομοι και οι πυλωτες, αλλα μεχρι και τα χαλικακια θα σας ενωχλουνε !!
ελεος ποια !!!
-
Ο χρήστης maik79 έγραψε:
ναι χαμηλωστετα κι αλλο εσεις τα αυτοκινητα και μετα οχι οι δρομοι και οι πυλωτες, αλλα μεχρι και τα χαλικακια θα σας ενωχλουνε !!ελεος ποια !!!
Ποιος σου ειπε οτι το εχει χαμηλωσει;
-
βρε Βασιλακι μου δεν χριαζεται να εισαι μαγος για να το καταλαβειες ! και μονο αυτο που ειπε ο φιλος μας φτανει :
το γεγονος οτι ο σωληνας της εξατμισης απο τον καταλυτη στο καζανακι παρουσιαζε φθορες απο την επαφη του με το δρομο
μεχρι τωρα κατα κερους εχω καβαλησει καμια 10ρια διαφορετικα αμαξια ( μακρι και κοντο μεταξονιο) φιλων και δικα μου( μαμα αναρτηση ) και σε ασφαλτο και σε χωματοδρομους και ποτε δεν επιασα απο κατω μονο σε κατι δρομους χωματινους οπου μετα απο βροχη περνανε τρακτερ και κανουν την λασπη λαφισκος
και σε πιλωτη πρεπει να ειναι πολυ αποτομη κλιση και χαμηλο το αμαξι για να βρει!
εκτως και αν του εσπασε καμια βαση και κεμασε κατω η εξατμιση τοτε και μονο τοτε περνω πισω αυτο που ειπα
-
Ο χρήστης maik79 έγραψε:
βρε Βασιλακι μου δεν χριαζεται να εισαι μαγος για να το καταλαβειες ! και μονο αυτο που ειπαο ο φιλος μας φτανει :το γεγονος οτι ο σωληνας της εξατμισης απο τον καταλυτη στο καζανακι παρουσιαζε φθορες απο την επαφη του με το δρομο
μεχρι τωρα κατα κερους εχω καβαλησει καμια 10ρια διαφορετικα αμαξια ( μακρι και κοντο μεταξονιο) φιλων και δικα μου( μαμα αναρτηση ) και σε ασφαλτο και σε χωματοδρομους και ποτε δεν επιασα απο κατω μονο σε κατι δρομους χωματινους οπου μετα απο βροχη περνανε τρακτερ και κανουν την λασπη λαφισκος
και σε πιλωτη ή πρεπει να ειναι πολη αποτομη κλιση και χαμηλο το αμαξι για να βρει!
εκτως και αν του εσπασε καμια βαση και κεμασε κατω η εξατμιση τοτε και μονο τοτε περνω πισω αυτο που ειπα
Αρε Μιχαλακη!!Ολα τα ξερεις!!!
-
συνδιαζω εμπειρια -λογικη και φαντασια και βγενει το αποτελεσμα
-
Ο χρήστης maik79 έγραψε:
συνδιαζω εμπειρια -λογικη και φαντασια και βγενει το αποτελεσμαO συνδυασμός που σκοτωνει
-
-
Συμπλήρωσα 30.000 χιλιόμετρα !!! Το σχετικό σέρβις είναι χωρισμένο σε 2 κομμάτια , στα 30.000 το σέρβις και στα 32000 η αλλαγή λαδιών και φίλτρου!
Σήμερα έκανα το πρώτο κομμάτι μόνος μου που εκτός των άλλων σχετικών ελέγχων το βασικό είναι η αλλαγή φίλτρου καμπίνας και φίλτρου αέρος! Το φίλτρο αέρος στα 15.000 το είχα φυσήξει , σήμερα το άλλαξα , το φίλτρο καμπίνας προς εκπληξή μου ήταν σε άθλια κατάσταση και το άλλαξα και αυτό !!
Η αντιπροσωπεια ήθελε 72 ευρώ για τα ανταλλακτικά ενώ εμένα μου στοιχίσανε 34 ευρώ (έβαλα FILTER MANN) και 15 λεπτά ευχάριστη ενασχόληση με το αμάξι !!!
Οταν πριν λίγο καιρό έπαιρνα μισθό πάνω από 2000 ευρώ τα έδινα ευχαρίστως , τώρα όμως που με τις έξτρα κρατήσεις πήρα τα μισά..... έπαψα να χαρίζω χρήματα !!!! -
Σωστότατος!!!
-
Ο χρήστης maik79 έγραψε:
συνδιαζω εμπειρια -λογικη και φαντασια και βγενει το αποτελεσμαH σύσταση των υλικών είναι σωστή (λείπουν κάποια ιχνοστοιχεία) ...οι αναλογίες είναι λάθος
Χρειάζεσαι λίγο περισσότερη φαντασία ώστε να μπορείς να υποθέτεις ότι μπορεί και να έχει ένα εργοστασιακά χαμηλό αυτοκίνητο ή μια κακότεχνα ψηλή ράμπα... -
συμφωνω!!!
αλλα επιμενω χαμηλωστετα κι αλλο οσω περνει
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Συμπλήρωσα 30.000 χιλιόμετρα !!! Το σχετικό σέρβις είναι χωρισμένο σε 2 κομμάτια , στα 30.000 το σέρβις και στα 32000 η αλλαγή λαδιών και φίλτρου!
Σήμερα έκανα το πρώτο κομμάτι μόνος μου που εκτός των άλλων σχετικών ελέγχων το βασικό είναι η αλλαγή φίλτρου καμπίνας και φίλτρου αέρος! Το φίλτρο αέρος στα 15.000 το είχα φυσήξει , σήμερα το άλλαξα , το φίλτρο καμπίνας προς εκπληξή μου ήταν σε άθλια κατάσταση και το άλλαξα και αυτό !!
Η αντιπροσωπεια ήθελε 72 ευρώ για τα ανταλλακτικά ενώ εμένα μου στοιχίσανε 34 ευρώ (έβαλα FILTER MANN) και 15 λεπτά ευχάριστη ενασχόληση με το αμάξι !!!
Οταν πριν λίγο καιρό έπαιρνα μισθό πάνω από 2000 ευρώ τα έδινα ευχαρίστως , τώρα όμως που με τις έξτρα κρατήσεις πήρα τα μισά..... έπαψα να χαρίζω χρήματα !!!!πως γινεται και εχουν διαφορα 2000χλμ;;;στο σερβις δεν ειναι και τα λαδια-φιλτρα;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Οταν πριν λίγο καιρό έπαιρνα μισθό πάνω από 2000 ευρώ τα έδινα ευχαρίστως , τώρα όμως που με τις έξτρα κρατήσεις πήρα τα μισά..... έπαψα να χαρίζω χρήματα !!!!πως γινεται και εχουν διαφορα 2000χλμ;;;στο σερβις δεν ειναι και τα λαδια-φιλτρα;;;
Επρεπε να συμπτίπτουν αλλά η εταιρεία λέει αλλαγή λαδιών κάθε 15000 χιλιόμετρα , και η αντιπροσωπεία προτείνει κάθε 7500 χιλιομετρα και εγω τα αλλάζω κάθε 8000 χλμ!
Οπότε 4χ8000 = 32000 αλλαγή λαδιών Και σέρβις κάθε 30000 !!!!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?