-
Την περασμενη βδομαδα πηγα για σερβις των 90.000 χλμ το saxo μου και πληρωσα 170 Ευρω (μαζι με το ΦΠΑ)
Οι εργασιες συμπεριλαμβαναν :
Λάδια - φιλτρα βενζινης, λαδιου, αερα - μπουζι - ανταπτορας και φιλτρο AC
Επισης λαβετε υποψιν οτι εχω εκπτωση 11% στις τιμες και οτι τα εργατικα ηταν περιπου 60 Ευρω (μαζι με το ΦΠΑ)
Αυτα
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Hyundai Accent 1.3 1996, 85000 χλμ σε μη εξουσιοδοτημένο:- Φίλτρα αέρα, βενζίνης, λαδιού: 18,30
- Μπουζί: 10,40
- Λάδια: 24,00
- Τακάκια: 30,00
- Καθαρισμός μπεκ: 30,00
- Μπουζοκαλώδια: 35,00
- Εργασία: 40,00
ΣΥΝΟΛΟ 187,30
Σημείωση: όταν πάω ενδιάμεσα στα σέρβις, ο μάστορας μού λύνει τα μικροπροβλήματα χωρίς να πάρει φράγκο...
Απαντώ σε μερικούς άπιστους:
Το παραπάνω service μοιάζει να περιλαμβάνει ένα ασήμαντο κέρδος για το συνεργείο από τα ανταλλακτικά. Το συγκεκριμένο συνεργείο χρέωσε πολύ πιο τίμια τον πελάτη του από πολλά άλλα που αναφέρθηκαν εδώ μέσα. Το μόνο που θα μπορούσε να κρύβει, είναι το να μην έγινε κάποια από τις παραπάνω αλλαγές και να τις χρέωσε. (Υπ'όψιν ότι τα 40 -
Με αυτά που διαβάζω, το Μondeo είναι όχι απλά καλή αλλά super επιλογή. Service 2ου χρόνου (25.000 χλμ περίπου). Το βιβλιαράκι λέει κάθε 15.000 ή κάθε χρόνο.
Εχουμε και λέμε :
Αλλαγή λαδιών (δεν αναγράφεται σαφώς αν είναι ημι- ή πλήρως συνθετικά).
Φίλτρα λαδιού, βενζίνης, αέρα και καμπίνας (αυτό πρέπει να είναι του aircondition ?)
Ελεγχος και καθάρισμα στα τακάκια.
Αλλαγή φλοτέρ βενζίνης εντός εγγύησης.
Ηλεκτρονικός έλεγχος και επαναπρογραμματισμός. H Ford με είχε ειδοποιήσει πριν κανά μήνα ότι έβγαλε νέο πρόγραμμα.
Γρασσάρισμα στους σιδηρόδρομους των εμπρός καθισμάτων.
Συμπλήρωση υγρών.Σύνολο 139 ευρώ, εκ των οποίων τα 40 ήταν εργασία.
Καλά δεν είναι ? -
Γεγονός για πολύ μα πολύ πολύ γέλιο.Φίλος με TOY0TA CELLIΚA 1.6 1992 πάει γia σέρβις στην TOYOTA ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΆΖΕΙ ΦΊΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΎ,βενζίνης,αέρα,γύρης,λάδια,τακάκια,υγρά υαλοκαθαριστήρων,υαλοκαθαριστήρες,κάτι ροδέλες,και ιμάντα χρονισμού και πληρώνει 690Ε.Την άλλη μέρα ξαναπηγαίνει και αλλάζει ένα διακότη από την κεντρική κονσόλα που είχε σπάσει και τους είχε πει να το αλλάξουν αλλά είχαν ξεχάσει.Του χρεώνουν 5Ε το διακόπτη και 2Ε εργατικά για να τον περάσουν.Η απόλυτη τσιγγουνιά και το νεγαλείο της μιζέριας τους.Τους πέταξε στην κυριολεξία τα 2Ε στην μούρη και έφυγε
-
Service ετησιο gia corsa c (60.000κμ)
λαδια φιλτρα μπουζι τακακια και ολα τα σχετικα του σερβις
- αλλαγη βασης κινητηρα (!!!???)
- αλλαγη παλάντζας 1ης και 2ας στην εγγυηση (2η φορα!)
+30 ευρώ ανανεωση οδικη βοηθεια
+καρτα καυσαεριων.
390 ευρώ...
Ακουω σχόλια (λεπτομερειες για το τι αλλαξα ακριβως το απογευμα που θα εχω και την αποδειξη)
-
Αλλαγή βάσης κινητήρα; Τα γαλλικά θέλουν τέτοια πράγματα, για opel δεν το έχω ξανακούσει. Οδ. βοήθεια και κάρτα καυσαερίων=40 ευρώ, άρα κόστος 350 ευρώ. Καθαρό για το service μόνο δεν βγαίνει, αφού η αλλαγή βάσης δεν εμπίπτει σ'αυτό το ποσό. Νομίζω ότι θα έπρεπε να ψάξεις λίγο παραπάνω το θέμα με τη βάση και να ρωτήσεις και αλλού πόσο την κοστολογούν. Ίσως κατάφερνες να την περάσεις στην εγγύηση, ως τμήμα του κινητήρα (;).
-
Λοιπον η βαση κινητηρα κοστιζει 50 ευρω και δεν περναει στην εγγυηση. Αλλαξε και
-λαδια
-φιλτρο λαδιου
-μπουζί
-τακακια
-φιλτρο καμπινας
-φιλτρο βενζινης
-τάπες λαδιου
-υγρα καρμπιρατερ καθαρισμου (;;; )
-καθαριστικά φρένων
-κλιπ προφυλακτηρα (;;; )
-στηριγμα βέργας καπό (;;; )
-συστημα ψεκασμού (;;;; ) 10 ευρώ
-Κ.Ε.Κ
-ανανεωση opel assistanceΣυνολο 385 ευρώ (εχει γίνει και 20% εκπτωση....)
Ουαου, και ελεγα οτι με το 1000αρι δεν θα εχω αυξημενα κοστη...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Λοιπον η βαση κινητηρα κοστιζει 50 ευρω και δεν περναει στην εγγυηση. Αλλαξε και
-λαδια
-φιλτρο λαδιου
-μπουζί
-τακακια
-φιλτρο καμπινας
-φιλτρο βενζινης
-τάπες λαδιου
-υγρα καρμπιρατερ καθαρισμου (;;; )
-καθαριστικά φρένων
-κλιπ προφυλακτηρα (;;; )
-στηριγμα βέργας καπό (;;; )
-συστημα ψεκασμού (;;;; ) 10 ευρώ
-Κ.Ε.Κ
-ανανεωση opel assistanceΣυνολο 385 ευρώ (εχει γίνει και 20% εκπτωση....)
Ουαου, και ελεγα οτι με το 1000αρι δεν θα εχω αυξημενα κοστη...
Πολλα δεν ειναι??
-
Den pernaei stin eggyisi? pou to vrikane grammeno oti oi vaseis allazontai san ta bouzi?
Mipws exeis to gnisio kwdiko tis vashs pou allakses?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα γαλλικά θέλουν τέτοια πράγματα.Πρόσεχε τι γράφεις γιατί δεν ισχύει. Βάσεις μπορεί να κόψει οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Εξαρτάται από την χρήση, απο αστοχίες υλικού και άλλα τέτοια. Ναι κάτι Rallye και Saxo κόβαν βάσεις μοτέρ και σαζμάν αλλά αυτές ήταν σχεδιασμένες για χρήση δρόμου ( εντάξει ήταν και λίγο μαλακές ) και όχι street racing σε φανάρια
Και μιας και μιλάμε για βάσεις το Mondeo φίλου μας ( 60 κάτι ήρεμος οδηγός ξέρετε αλλάζω στις 2000 σαλ κλπ ) έκοψε μια βάση κινητήρα. Αλλάχτηκε μέσα στην εγγύηση αν αυτό λέει κάτι στον φίλο citastak... -
Μαρτυρίες θυμάτων :
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μαρτυρίες θυμάτων :Είσαι εγκάθετος Opelάκιας αρνούμαι να σχολιάσω. Πάω να φέρω παρέα να σε πλακώσουμε στο ξύλο
Υ.Γ Το 206 φορά σκληρή ανάρτηση οπότε πολλά μπορούν να χαλάσουν σπάσουν, τρίξουν.
Υ.Γ2 Το 307 δεν είναι αμάξι είναι κινούμενο πρόβλημα ( τα ακούτε 307ακηδες έπρεπε να πάρετε Citroen και όχι το χρέπι το 307) και για ν σοβαρευτούμε δες πόσα ζουάν έχουν αλλάξει και μόλις για 1 βάση μηχανής .
Υ.Γ3 Δεν ασχολούμαι με Renault ( αν και αυτό για τις βάσεις το ξέρω)
Υ.Γ4 Μα τι κάνουν οι άλλοι οι Γάλλοι έπρεπε να είχαν έρθει.
Και για να μην ξεχνιόμαστε citastak κοίτα το θέμα εγγύηση -
Για να μην ξεχνιομαστε η βαση εχει 50 ευρω. Στην εγγυηση δεν περναει καθοτι θεωρειται ειναι αναλωσιμο. Το θεμα για μενα ειναι οτι δεν ειναι και οτι πιο ευκολο σε αμαξι 65 αλογων που οδηγείται σε γενικά ήρεμους τόνους από εμένα και μόνο να κοπεί η βαση στα 60.000κμ. Τη βαση την είδα μου την εδωσαν μετα. Ηταν οντως κομμενη.
Αντιθετα μου ξανα αλλαξαν παλαντζα 1ης και 2ας πάλι σε εγγυηση (παρολου που δεν επρεπε. ειχε αλλαχτει πριν κανα 2μηνο -σε εγγυηση- και ξαναχαλασε).
Τελοσπαντων τον ήπια πάλι...
Και να φανταστεις οτι απεφυγα να αγορασω μικρο γαλλικο γιατι ειχα εμπειρια απο τα ακριβα ανταλλακτικα και σερβις του ξάντια... -
Αναλώσιμο η βάση; Από πότε;
Και γιατί δεν έπρεπε να σου αλλάξουν δωρεάν αυτό που ξαναχάλασε;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Για να μην ξεχνιομαστε η βαση εχει 50 ευρω. Στην εγγυηση δεν περναει καθοτι θεωρειται ειναι αναλωσιμο. Το θεμα για μενα ειναι οτι δεν ειναι και οτι πιο ευκολο σε αμαξι 65 αλογων που οδηγείται σε γενικά ήρεμους τόνους από εμένα και μόνο να κοπεί η βαση στα 60.000κμ. Τη βαση την είδα μου την εδωσαν μετα. Ηταν οντως κομμενη.Αντιθετα μου ξανα αλλαξαν παλαντζα 1ης και 2ας πάλι σε εγγυηση (παρολου που δεν επρεπε. ειχε αλλαχτει πριν κανα 2μηνο -σε εγγυηση- και ξαναχαλασε).
Τελοσπαντων τον ήπια πάλι...
Και να φανταστεις οτι απεφυγα να αγορασω μικρο γαλλικο γιατι ειχα εμπειρια απο τα ακριβα ανταλλακτικα και σερβις του ξάντια...Η βάση αναλώσιμο? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουν?
Πάντως το Saxo μόνο ακριβά ανταλλακτικά δεν έχει...και αν ήθελες να γλιτώσεις εντελώς από τέτοια απρόοπτα έπρεπε να πάρεις Yaris και όχι Corsa.
Tέλος πάντων εγώ δεν θα το άφηνα έτσι το θέμα, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να μαλώνεις συνέχεια... -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Αναλώσιμο η βάση; Από πότε;Και γιατί δεν έπρεπε να σου αλλάξουν δωρεάν αυτό που ξαναχάλασε;
Λενε οτι το νεο ανταλλακτικο που σου βαζουν δεν καλυπτεται απο εγγυηση. (Παιδια εχετε δικιο και το ξερω)...
Αλλά η βαση είναι αναλώσιμο κατα αυτούς, γιατί μπορεί να την κόψεις αν οδηγείς απότομα αν το κουτουλησεις σε κανα πεζοδρόμιο κτλ..
Τελοσπαντων δεν ασχολουμαι αλλο 50 ευρω εδωσα, δεν μπορω να τσακωνομαι συνεχεια με τα μαστορια οπως ειπατε και εσεις.
Άλλωστε αυριο πρωι βγαινει και το xantia απο το συνεργειο (περιπου 1900 ευρω ζημια) και πρέπει να μαζεψω δυναμεις γιατι εκει θα χρειαστούν.
-
Ο χρήστης harryv έγραψε:
Με αυτά που διαβάζω, το Μondeo είναι όχι απλά καλή αλλά super επιλογή. Service 2ου χρόνου (25.000 χλμ περίπου). Το βιβλιαράκι λέει κάθε 15.000 ή κάθε χρόνο.Εχουμε και λέμε :
Αλλαγή λαδιών (δεν αναγράφεται σαφώς αν είναι ημι- ή πλήρως συνθετικά).
Φίλτρα λαδιού, βενζίνης, αέρα και καμπίνας (αυτό πρέπει να είναι του aircondition ?)
Ελεγχος και καθάρισμα στα τακάκια.
Αλλαγή φλοτέρ βενζίνης εντός εγγύησης.
Ηλεκτρονικός έλεγχος και επαναπρογραμματισμός. H Ford με είχε ειδοποιήσει πριν κανά μήνα ότι έβγαλε νέο πρόγραμμα.
Γρασσάρισμα στους σιδηρόδρομους των εμπρός καθισμάτων.
Συμπλήρωση υγρών.Σύνολο 139 ευρώ, εκ των οποίων τα 40 ήταν εργασία.
Καλά δεν είναι ?Πολύ χαίρομαι
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα γαλλικά θέλουν τέτοια πράγματα.
Πρόσεχε τι γράφεις γιατί δεν ισχύει. Βάσεις μπορεί να κόψει οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Εξαρτάται από την χρήση, απο αστοχίες υλικού και άλλα τέτοια. Ναι κάτι Rallye και Saxo κόβαν βάσεις μοτέρ και σαζμάν αλλά αυτές ήταν σχεδιασμένες για χρήση δρόμου ( εντάξει ήταν και λίγο μαλακές ) και όχι street racing σε φανάρια
Οπως είπε και ο φίλος Θανάσης σε κάτι Ραλί και VTS άκουσα ότι κόβονταν από το τρελό σκίσμο στα φανάρια. Το δικό μου πρώην Saxo VTS 120hp «μαμά» δεν έσπασε ούτε μία 6 χρόνια που το είχα κι έφαγε αρκετό ζόρι.
Και μιας και μιλάμε για βάσεις το Mondeo φίλου μας ( 60 κάτι ήρεμος οδηγός ξέρετε αλλάζω στις 2000 σαλ κλπ ) έκοψε μια βάση κινητήρα. Αλλάχτηκε μέσα στην εγγύηση αν αυτό λέει κάτι στον φίλο citastak...
2.000σαλ αλλαγές; Λογικό είναι να σπάσει από τον «λόξυγγα» που θα έβγαζε το αμάξι τόσο χαμηλά.
-
ford streetKa για αλλαγη μπουζι, συνθετικα λαδια, καρτες καυσαεριων, γενικο check up (αμορτισερ κτλ) φιτρα βενζινης-καμπινας-αερα κτλ
110 euro
ενας λογος που εδωσα το VW ηταν οι σφαλιαρες που ετρωγα για ψυλλου πηδημα!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
2.000σαλ αλλαγές; Λογικό είναι να σπάσει από τον «λόξυγγα» που θα έβγαζε το αμάξι τόσο χαμηλά.
Καλά μπορεί να άλλαζε και στις 2500σαλ, μιλάω για το 2λίτρο.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?