-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σέρβις 30.000 χλμ στο iQ.Λάδια ,φίλτρο,φίλτρο καμπίνας,κάρτα καυσαερίων και επέμβαση στο γκάζι για το γνωστό πρόβλημα της ανάκλησης.
Σύνολο 189 ευρώ.Ποσο;;;;; Αυτοι ξεπερασαν και τη vw.
Ληστεια κανονικη
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Κρατάμε τόσο πολύ τα αυτοκίνητά μας πλέον, που όταν ψάχναμε άτομα στη Θεσσαλονίκη (που είμαστε στην πλειοψηφία άφραγκοι και νέοι, δεν είμαστε Αθηναίοι με την παλιά E92 που σκεφτόμαστε να την αλλάξουμε με την Ε93) με παλιά αυτοκίνητα, προ του 1990-95 για το ράλι δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα. Πεθαμένοι κινητήρες από λάδι, βρωμιά στο λάδι κλπ. δεν παίζουν και πολύ συχνά, οπότε ό,τι λέει ο κατασκευαστής είναι OK για μένα. Εντάξει, μην τα κρατάτε 30Κ, αλλά αν φτάσαμε στο 2010 για να τα αλλάζουμε όπως τα άλλαζα στο Σάνι, έχουμε πρόβλημα. Τα παραπάνω (0-30 λάδια ανά 5Κ σε αυτοκίνητα που δεν πιέζονται σε αγωνιστικούς ρυθμούς) είναι ψείρισμα για μένα.
Είμαι σίγουρος ότι αν βγει μια καινούρια σειρά ελαίων με τις απίστευτες προδιαγραφές στα χαρτιά μόνο, όλοι θα μείνουμε κατευχαριστημένοι και θα τα απαιτούμε.
για αυτό ζει και κινείται ακόμα το Σάνι
αν το συντηρούσε ο πουντολορδος θα είχε γίνει σκραπ από την 1η απόσυρση αρχές του 90. -
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Ληστεια κανονικηΤι από όλα;
-
Καλά, το να παίρνουμε τις χειρότερες συνθήκες για τα λάδια και να τις εφαρμόζουμε στο διάστημα συντήρησης για ιδεατές συνθήκες έιναι λίγο κάπως βέβαια και ουδεμία σχέση έχει με αυτό που λέει ο φάνκι (και εγώ, μη ξεχνιόμαστε).
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αν το συντηρούσε ο πουντολορδος θα είχε γίνει σκραπ από την 1η απόσυρση αρχές του 90.Σε πληροφορώ πως όλα τα οχήματα που είχα στην κατοχή μου ήταν σε άψογη κατάσταση όταν πουλήθηκαν και τηρούσα τις οδηγίες του κατασκευαστή για τις αλλαγές λαδιών.....όχι κάθε 1846,54KM αλλαγές....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
αν το συντηρούσε ο πουντολορδος θα είχε γίνει σκραπ από την 1η απόσυρση αρχές του 90.Σε πληροφορώ πως όλα τα οχήματα που είχα στην κατοχή μου ήταν σε άψογη κατάσταση όταν πουλήθηκαν και τηρούσα τις οδηγίες του κατασκευαστή για τις αλλαγές λαδιών.....όχι κάθε 1846,54KM αλλαγές....
επαφές κράτησες με τους νέους κατόχους....?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καλά, το να παίρνουμε τις χειρότερες συνθήκες για τα λάδια και να τις εφαρμόζουμε στο διάστημα συντήρησης για ιδεατές συνθήκες έιναι λίγο κάπως βέβαια και ουδεμία σχέση έχει με αυτό που λέει ο φάνκι (και εγώ, μη ξεχνιόμαστε).Με μπέρδεψες σαν ΣΧ, δεν κατάλαβα τίποτα. Η αυπνία θα φταίει, χθες είχαμε ολονυχτία για το πανηγύρι και μετά δουλειά και ξέρεις πώς είμαι τώρα.
@elteo
1982 -2010 είναι 28 χρόνια διαφορά στην εξέλιξη κινητήρων και λαδιών. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν άλλαζε στα 10Κ, δεν θα επιζούσε; Λαδάρα το 15-50, 18 ευρώ αλλαγή! Τραχύ παρέμεινε και με τα 5Κ αλλαγή και με τα 10Κ, ανοχές το μοτόρι δεν πιστεύω να άλλαξε στα μόλις 200Κ που το είχαμε, για την ακρίβεια εκινείτο και με 2 κυλίνδρους όπως μπορεί να επιβεβαιώσει ο Puntofato. Ιλιγγιώδης τελική 85km/h βέβαια!Αν κάποιος αποφασίσει π.χ. ότι το Clio του θα πρέπει να είναι το μοναδικό του αυτοκίνητο και με αυτό θα διανύσει τουλάχιστον 500Κ, με τις ευχές μου να του βάζει τα καλύτερα λάδια και αλλαγές κάθε 5Κ.
@Υ.Γ.
To Sunny εντοπίστηκε στα Νεκροταφεία Πυλαίας! Όχι για ενταφιασμό, αλλά ως επισκέπτης. -
Τι δεν κατάλαβες;
-> οι συνθήκες που περιγράφει ο Μάριος είναι ψιλοάθλιες για το λάδι
-> τα αυξημένα διαστήματα αλλαγής του κατασκευαστή αναφέρονται σε απόλυτα ιδανικές συνθήκες -
Ο Μάριος είναι ο neos?
Και μένα δεν μου φαίνεται λογικό το 30Κ π.χ. ειδικά σε αυτοκίνητα που δεν κάνουν αρκετά χιλιόμετρα.
-
Ο πουντολορδος
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
επαφές κράτησες με τους νέους κατόχους....?Ναι, ακόμα πίνουν νερό στο όνομά μου.....
.....
-> οι συνθήκες που περιγράφει ο Μάριος είναι ψιλοάθλιες για το λάδι
-> τα αυξημένα διαστήματα αλλαγής του κατασκευαστή αναφέρονται σε απόλυτα ιδανικές συνθήκεςΒρε Ντίνο, γιαυτό και δεν τα αλλάζω κάθε 2 έτη που λέει ο κατασκευαστής, ούτε και βάζω συνθετικά 100%, λόγω των συνθηκών αυτών τα αλλάζω στο μισό διάστημα (1 έτος) με ημισυνθετικά......
-
Ναι, ακόμα πίνουν νερό στο όνομά μου.....
To περίεργο θα ήταν να έπιναν λάδι...
-
Ναι, ακόμα πίνουν νερό στο όνομά μου.....
-
Μιας που λεγαμε για τις τιμες των λαδιων:
Σημερα αγορασε φιλος, για το Corsa OPC του, 4l συνθετικο Opel GM 5-40 25€. (Αυτο που συνιστα ο κατασκευαστης)
-
Service 105000 km στο Wagon R
4 λιτ 10-40 (28,68 +φπα )* + φιλτρο + μπουζι + 2 παξιμαδια για τους πισω τροχους ---> 72,00€
εργασια 55,00€ (1,57 ωρες Χ 29,00€)127,00€
- τα λαδια κοστισαν οσο το σερβις του Μαριου
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μιας που λεγαμε για τις τιμες των λαδιων:Σημερα αγορασε φιλος, για το Corsa OPC του, 4l συνθετικο Opel GM 5-40 25€. (Αυτο που συνιστα ο κατασκευαστης)
FULL synthetic LONGLIFE?
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Σημερα αγορασε φιλος, για το Corsa OPC του, 4l συνθετικο Opel GM 5-40 25€. (Αυτο που συνιστα ο κατασκευαστης)
FULL synthetic LONGLIFE?
Nαι.
EDIT:
Aφαιρεθηκε το λινκ λογω λαθους. -
Πολυ καλα λαδια αυτα τα GM και πανω απο ολα φθηνα!! Εξαιρετικη επιλογη αρκει να μην τα αγοραζεις απο εξουσιοδοτημενα οπελ που τα εχουν πανακριβα.
-
Πολλαπλασιαστής bosch για opel corsa 1,2 '99 150eur
+μπουζι, υγρά φρένων & υγρο ψύξης (αυτό όμως του τον πήγα εγώ)
Όλα μαζί με τα εργατικά 200eur. Καλά είναι;ΥΓ
Το κακό τώρα που έχουμε 3κιλινδρο στην οικογένεια (aygo) είναι πως δεν το κατάλαβα αμέσως ότι ρετάρει το αυτοκίνητο όταν λιγες μέρες πριν το πηρα για κάποια δουλεία. Ντροπή μου!
Ερώτηση: Στέκει να έχει χαλάσει ο πολλαπλασιαστής και να μην δίνει σπινθίρα μόνο ένας κύλινδρος; -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
FULL synthetic LONGLIFE?
Aπο το site της opel
**
Λάδι Κινητήρα GM 5W-40 Supreme Plus**Το γνήσιο λάδι κινητήρα της GM, 5W-40 Supreme Plus είναι ένα λιπαντικό χαμηλής περιεκτικότητας σε SAP με πολύ υψηλή απόδοση, για χρήση σε προηγμένους πετρελαιοκινητήρες. Σχεδιάστηκε για να διασφαλίζει μέγιστη προστασία του φίλτρου σωματιδίων και του κινητήρα σε παρατεταμένα διαστήματα σέρβις.
Πλεονεκτήματα:
Χάρη στην υποδειγματική του ποιότητα το Γνήσιο Λιπαντικό Κινητήρα GM Oil 5W-40 Supreme Plus προσφέρει:
- Καθολική προστασία του κινητήρα κυρίως από τη φθορά, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία πρόσθετων. Καλός καθαρισμός λόγω πρόσθετων απολύμανσης/διασποράς.
- Διασφαλίζει μέγιστη απόδοση των συστημάτων μείωσης ρύπων για χαμηλές εκπομπές, λόγω χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, στάχτη και φώσφορο (χαμηλά SAP),
- Άριστη θερμική σταθερότητα και αντίσταση στην οξείδωση, που αποτρέπει την μείωση της απόδοσης ακόμα και σε δυσμενείς συνθήκες,
- Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των συστημάτων μείωσης ρύπων όπως τα φίλτρα σωματιδίων, συγκριτικά με τα παραδοσιακά λιπαντικά,
- Οικονομία καυσίμου χάρη στην εύκολη εκκίνηση σε κρύες συνθήκες συγκριτικά με τα λάδια 10W-40 και 15W-40.
Εγκρίσεις:
- SAE 5W-40
- ACEA A3, B3, B4, C3,
- API SM/SL/CF,
- VW 505.01/502.00/505.00,
- MB 229.31
- BMW Longlife-04,
- Porsche,
- Ford WSS-M2C 917A
Εφαρμογές και υποδείξεις για χρήση σε οχήματα Opel:
- Το λάδι κινητήρα έχει σχεδιαστεί για χρήση σε όλους του σύγχρονους πετρελαιοκινητήρες με φίλτρο σωματιδίων, για SUV και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (LCV) για το οποία συνιστάται λάδι ACEA C3.
- Για κάθε είδους εφαρμογή (οδήγηση στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο) κυρίως στις πιο ακραίες συνθήκες (ορεινοί δρόμοι, ρυμούλκηση τροχόσπιτου).
- Είναι σχεδιασμένο για όλα τα είδη οδήγησης.
- Ειδικά εξελιγμένο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των κατασκευαστών ως προς τα μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις.
- Προσοχή: Για όλα τα οχήματα αλλά μόνο σύμφωνα με πρόγραμμα σέρβις και το Service Plan. Συμβουλευτείτε τα εγχειρίδια εγγύησης & συντήρησης και οδηγιών χρήσης.
δηλ το παλικαρι με το OPC βαζει λαδια για ντιζελ κινητηρα;;;;;;;
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?