-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τι λαδι σου βαλανε? καλη κινηση να μη χρεωσουν εργατικα, ελπιζω να το συνεχισουν και για αλλες αλλαγες λαδιων...Μου έβαλαν αυτά που ήξερα ότι θα μου βάλουν και βάζουν πάντα στα μάζντα. Dexelia 5-30 4.5lt. Την επόμενη φορά μάλλον θα πάω αγκαλιά με Mobil 1.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ......ΕΔΩΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΔΑ 6 ΜΟΝΤ 08' ΣΤΑ 10000ΧΛΜ 47ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΑ 20000ΧΛΜ 224ΕΥΡΩ=271ΕΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ!!!ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΜΑΖDΑ ''ΒΑΡΑΕΙ'' ΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ.Βαράει στα ανταλλακτικά! Ρώτα πόσο πάνε τακάκια/μπουζί/προβολάκια/πατάκια/μλκίες.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ......ΕΔΩΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΔΑ 6 ΜΟΝΤ 08' ΣΤΑ 10000ΧΛΜ 47ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΑ 20000ΧΛΜ 224ΕΥΡΩ=271ΕΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ!!!ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΜΑΖDΑ ''ΒΑΡΑΕΙ'' ΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ.
Βαράει στα ανταλλακτικά! Ρώτα πόσο πάνε τακάκια/μπουζί/προβολάκια/πατάκια/μλκίες.
Sorry αλλά επειδή έχω Mazda6, τα μαμά τακάκια τα μπροστινά έχουν 90 ευρώ περασμένα και μπουζί αλλάζεις κάθε 100.000 χλμ
Μην τα μπλέκουμε -
Aυτό που λές για το μάζντα δεν ισχύει αντώνη.
Επειδή είχαμε το συγκεκριμένο και το κρατήσαμε για 120.000 χλμ μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η κατανάλωση ήταν ίδια σε όλη τη διάρκεια.Είναι ειδικά μπουζί ιριδίου τα οποία όντως αντέχουν τόσο
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Μου έβαλαν αυτά που ήξερα ότι θα μου βάλουν και βάζουν πάντα στα μάζντα. Dexelia 5-30 4.5lt. Την επόμενη φορά μάλλον θα πάω αγκαλιά με Mobil 1.
Dexelia=elf , μια χαρά είναι μη τα φοβάσαι.
-
Καλησπέρα,
Έγινε σήμερα το 1ο - μικρό - σέρβις στο αμάξι μου (30000KM), στην επίσημη αντιπροσωπεία BMW του Kempen (χωριό που γεννήθηκε ο Schumi).
To service περιελάμβανε:
α) Αλλαγή λαδιών (δικά μου λάδια πήγα)
β) Αλλαγή φίλτρου λαδιού
γ) Αλλαγή υγρών φρένων
δ) Αλλαγή φίλτρου καμπίνας (Microfilter)
ε) Απολύμανση συστήματος κλιματισμού
στ) Αναβάθμιση Software κινητήρα
ζ) Πλύσιμο εξωτερικό + καθάρισμα εσωτερικούΤο κόστος αναλύεται ως εξής:
- Αλλαγής λαδιών (Λάδια 0€ + Φίλτρο λαδιού 15,23€ + Εργασία 22,2€)
- Αλλαγής υγρών φρένων ( Υγρά φρένων 11,23€ + Εργασία 44,4€)
- Αλλαγής φίλτρου καμπίνας (Φίλτρο 36,22€ + Απολύμανση 3,83€ + Εργασία 7,4€)
- Γενική χρέωση service & Software Update (14,8€)
Συνολικό κόστος service = 155,31€
Κόστος αγοράς 6 l λαδιών Castrol Edge Formula RS (από Ebay.de) = 57€ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΡΒΙΣ = 212,31€
Κάποιος που να έχει κάνει σε ανάλογο αυτ/το το ίδιο service στην Ελλάδα να μου πει κόστος??
ΥΓ: Για τα τακάκια εμπρός βγάζει ένδειξη αλλαγής σε 90000ΚΜ (από τώρα) και για τα πίσω σε 45000ΚΜ...
Σημείωση: Το κόστος εργατοώρας στην αντιπροσωπεία BMW εδώ στη Γερμανία είναι 100€.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Έγινε σήμερα το 1ο - μικρό - σέρβις στο αμάξι μου (30000KM), στην επίσημη αντιπροσωπεία BMW του Kempen (χωριό που γεννήθηκε ο Schumi).
To service περιελάμβανε:
α) Αλλαγή λαδιών (δικά μου λάδια πήγα)
β) Αλλαγή φίλτρου λαδιού
γ) Αλλαγή υγρών φρένων
δ) Αλλαγή φίλτρου καμπίνας (Microfilter)
ε) Απολύμανση συστήματος κλιματισμού
στ) Αναβάθμιση Software κινητήρα
ζ) Πλύσιμο εξωτερικό + καθάρισμα εσωτερικούΤο κόστος αναλύεται ως εξής:
- Αλλαγής λαδιών (Λάδια 0€ + Φίλτρο λαδιού 15,23€ + Εργασία 22,2€)
- Αλλαγής υγρών φρένων ( Υγρά φρένων 11,23€ + Εργασία 44,4€)
- Αλλαγής φίλτρου καμπίνας (Φίλτρο 36,22€ + Απολύμανση 3,83€ + Εργασία 7,4€)
- Γενική χρέωση service & Software Update (14,8€)
Συνολικό κόστος service = 155,31€
Κόστος αγοράς 6 l λαδιών Castrol Edge Formula RS (από Ebay.de) = 57€ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΡΒΙΣ = 212,31€
Κάποιος που να έχει κάνει σε ανάλογο αυτ/το το ίδιο service στην Ελλάδα να μου πει κόστος??
Σημείωση: Το κόστος εργατοώρας στην αντιπροσωπεία BMW εδώ στη Γερμανία είναι 100€.
Μερικες διευκρινίσεις θα ηθελα οπως:
Τα υγρα φρενων με ποια διαδικασια αλλακτηκαν? Η απολυμανση των αεραγωγων πως εγινε? Με υγρο σπρευ?Για την απολυμανση ρωταω γιατι μου ειχαν πει στην hyundai οτι να αποφευγω απολυμανση με υγρο σπρευ γιατι υπαρχει πιθανοτητα να κολλησει καποιο κλαπετο αν δεν χρησιμοποιηθει αρκετο καιρο και επικαθησει το υγρο πανω, προκαλωντας ζημια. Καλυτερα με καποια αμπούλα μου προτειναν...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
....Μερικες διευκρινίσεις θα ηθελα οπως:
Τα υγρα φρενων με ποια διαδικασια αλλακτηκαν? Η απολυμανση των αεραγωγων πως εγινε? Με υγρο σπρευ?Για την απολυμανση ρωταω γιατι μου ειχαν πει στην hyundai οτι να αποφευγω απολυμανση με υγρο σπρευ γιατι υπαρχει πιθανοτητα να κολλησει καποιο κλαπετο αν δεν χρησιμοποιηθει αρκετο καιρο και επικαθησει το υγρο πανω, προκαλωντας ζημια. Καλυτερα με καποια αμπούλα μου προτειναν...
Δεν ξέρω τι κάνει η Hyundai, εδώ πάντως - από όσο είδα - αποσύνδεσαν τα σωληνάκια από τις δαγκάνες και τα σύνδεσαν σε ένα μηχάνημα, κάποιος από ένα άλλο μηχάνημα μάλλον έβαζε μέσα υγρό, η όλη διαδικασία δεν πρέπει να αφήνει να περάσει αέρας στο σύστημα......δεν είμαι τεχνικός αυτ/των, έτσι υποθέτω.....
.....ο Αντώνης ίσως ξέρει παραπάνω για το σύστημα-μηχάνημα αυτό....
-
....Μερικες διευκρινίσεις θα ηθελα οπως:
Δεν ξέρω τι κάνει η Hyundai, εδώ πάντως - από όσο είδα - αποσύνδεσαν τα σωληνάκια από τις δαγκάνες και τα σύνδεσαν σε ένα μηχάνημα, κάποιος από ένα άλλο μηχάνημα μάλλον έβαζε μέσα υγρό, η όλη διαδικασία δεν πρέπει να αφήνει να περάσει αέρας στο σύστημα......δεν είμαι τεχνικός αυτ/των, έτσι υποθέτω.....
.....ο Αντώνης ίσως ξέρει παραπάνω για το σύστημα-μηχάνημα αυτό....
Kαταλαβα, το σωστο σου κανανε! Απλα εδω στην Ελλαδα σου αλλαζουν μονο οτι εχει το παγουρι μεσα με μια συριγγα...κλασικα δλδ δεν περιμενα να κανουν και τιποτα αλλο
Για την απολυμανση των αεραγωγων δεν ειπες πως εγινε.....
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
.....Για την απολυμανση των αεραγωγων δεν ειπες πως εγινε.....Δεν ήμουν στον χώρο εκείνη την ώρα και δεν ξέρω.......απολάμβανα την Ολλανδέζα 2μετρη-γαλανομάτα-πληθωρική γραμματέα με τον capuccino μου.......
....ανάποδα τα είπα.....
-
.....Για την απολυμανση των αεραγωγων δεν ειπες πως εγινε.....
Δεν ήμουν στον χώρο εκείνη την ώρα και δεν ξέρω.......απολάμβανα την Ολλανδέζα 2μετρη-γαλανομάτα-πληθωρική γραμματέα με τον capuccino μου.......
....ανάποδα τα είπα.....
E αμα ειχε ετσι η κατασταση τοτε οκ!!
-
Δεν ήμουν στον χώρο εκείνη την ώρα και δεν ξέρω.......απολάμβανα την Ολλανδέζα 2μετρη-γαλανομάτα-πληθωρική γραμματέα με τον capuccino μου.......
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ......ΕΔΩΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΖΔΑ 6 ΜΟΝΤ 08' ΣΤΑ 10000ΧΛΜ 47ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΑ 20000ΧΛΜ 224ΕΥΡΩ=271ΕΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ!!!ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΜΑΖDΑ ''ΒΑΡΑΕΙ'' ΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ.
Βαράει στα ανταλλακτικά! Ρώτα πόσο πάνε τακάκια/μπουζί/προβολάκια/πατάκια/μλκίες.
Sorry αλλά επειδή έχω Mazda6, τα μαμά τακάκια τα μπροστινά έχουν 90 ευρώ περασμένα και μπουζί αλλάζεις κάθε 100.000 χλμ
Μην τα μπλέκουμεΤακάκια για το 6άρι υπάρχουν 2 είδη απ όσο γνωρίζω (με διαφορετική πάστα/διάρκεια ζωής). Έχεις ρωτήσει γι αυτό?
Τώρα αν τα αφήσεις τα μπουζί μέχρι 100κ, είναι δικό σου θέμα, όπως και να αφήνεις τα λάδια 15-20κ κλπ. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μου έβαλαν αυτά που ήξερα ότι θα μου βάλουν και βάζουν πάντα στα μάζντα. Dexelia 5-30 4.5lt. Την επόμενη φορά μάλλον θα πάω αγκαλιά με Mobil 1.
Δεν το γνωρίζω αυτό που λες. Εδώ δεν μπορώ να βρω στο νετ τι είναι? (ημί)συνθετικά/όχι κλπ.
Λέω να βάζω Mobil 1 ανά 10κ ή χρόνο, καλά δεν είναι? Έχω ακούσει/διαβάσει τα καλύτερα γι αυτά. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Δεν το γνωρίζω αυτό που λες. Εδώ δεν μπορώ να βρω στο νετ τι είναι? (ημί)συνθετικά/όχι κλπ.
Λέω να βάζω Mobil 1 ανά 10κ ή χρόνο, καλά δεν είναι? Έχω ακούσει/διαβάσει τα καλύτερα γι αυτά.
Για την Ελλάδα 6 μήνες φίλε μου. Σκόνες, απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, μικρές αποστάσεις 1η 2α. η φθορά είναι μεγάλη.
ΑΝΤΩΝΗΣΑντώνη σε σύγχρονο αυτοκίνητο με πολύ καλό λάδι το 6 μήνες το θεωρώ μλκία μου! Είπαμε...
-
Κάνε μια ανάλυση στα λάδια σου, δες πόση σκόνη μαζεύεις σε 6 μήνες και κρίνεις αναλόγως.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τακάκια για το 6άρι υπάρχουν 2 είδη απ όσο γνωρίζω (με διαφορετική πάστα/διάρκεια ζωής). Έχεις ρωτήσει γι αυτό?
Τώρα αν τα αφήσεις τα μπουζί μέχρι 100κ, είναι δικό σου θέμα, όπως και να αφήνεις τα λάδια 15-20κ κλπ.Η Mazda στα εξουσιοδοτημένα της βάζει 2 μάρκες τακάκια (η μία μάρκα είναι η ακεμπόνο) με πανομοιότυπο κόστος (90-100 ευρώ φορεμένα). Εναλλακτικά υπάρχουν πολλές aftermarket μάρκες που μπορείς να βάλεις (πχ Ferodo Premium) με λίγο μικρότερο κόστος αλλά και την μισή διάρκεια ζωής
Οσον αφορά τα μπουζί σίγουρα δεν θα τα αφήσω 100Κ χλμ αλλά δεν θα τα αλλάξω πριν τα 90Κ (αν το έχω ακόμη)Μου έβαλαν αυτά που ήξερα ότι θα μου βάλουν και βάζουν πάντα στα μάζντα. Dexelia 5-30 4.5lt. Την επόμενη φορά μάλλον θα πάω αγκαλιά με Mobil 1.
Λέω να βάζω Mobil 1 ανά 10κ ή χρόνο, καλά δεν είναι? Έχω ακούσει/διαβάσει τα καλύτερα γι αυτά.Τα Dexelia είναι λάδια που προτείνει η Mazda στα εξουσιοδοτημένα της, δεν είναι κάτι φοβερό. Εγώ πάντα πηγαίνω τα δικά μου
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Λέω να βάζω Mobil 1 ανά 10κ ή χρόνο, καλά δεν είναι? Έχω ακούσει/διαβάσει τα καλύτερα γι αυτά.Τα Dexelia 5/30 είναι ορυκτέλαια το γράφουν και πάνω στο μπουκάλι, τα 5/40 είναι συνθετικά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κάνε μια ανάλυση στα λάδια σου, δες πόση σκόνη μαζεύεις σε 6 μήνες και κρίνεις αναλόγως.drdino, μπορείς να δώσεις ινφο/που/πως/τι/κόστος/κλπ? Με ενδιαφέρει κάποια στιγμή. Φαίνεται πολύ πιο τεκμηριωμένο από τα 'άκουσα'.
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Λέω να βάζω Mobil 1 ανά 10κ ή χρόνο, καλά δεν είναι? Έχω ακούσει/διαβάσει τα καλύτερα γι αυτά.Τα Dexelia 5/30 είναι ορυκτέλαια το γράφουν και πάνω στο μπουκάλι, τα 5/40 είναι συνθετικά.
ναι, ε? next time Mobil 1 μάλλον συνθετικά!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?