-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Κάνε μια ανάλυση στα λάδια σου, δες πόση σκόνη μαζεύεις σε 6 μήνες και κρίνεις αναλόγως.
drdino, μπορείς να δώσεις ινφο/που/πως/τι/κόστος/κλπ? Με ενδιαφέρει κάποια στιγμή. Φαίνεται πολύ πιο τεκμηριωμένο από τα 'άκουσα'.
ψάξε για blackstone στο forum και γενικά. Νομίζω πρώτος έκανε ο mousatos και σύντομα ακολούθησα και εγώ.
-
smart fortwo 1.0 turbo service 15.000χλμ > περί τα 200ευρώ
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Καλά σου πήρανε, διότι για όσους δεν γνωρίζουν, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει 6 μπουζί!. Που δεν είναι από τα φτηνά.
ΑΝΤΩΝΗΣΓιατί, αλλάχτηκαν τα μπουζί στα 15Κ;
Επιπλέον, δεν μιλάμε για το 700cc τρικύλινδρο turbo που όντως έχει 6 μπουζί, αλλά για το νεότερο 1000άρι, που έχει 4 μπουζί. Στην τελική, τα περισσότερα μπουζί βέβαια, σε αυτοκινητάκια πόλης, δεν έχουν και τα χίλια γρόσια...Εμένα μου φαίνεται ακριβούτσικο, γιατί μάλλον λάδια-φίλτρο άλλαξαν, άντε και κάνα φίλτρο καμπίνας κι ο κόσμος όλος....
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
ναι, ε? next time Mobil 1 μάλλον συνθετικά!
αυτά φοράω σε 5-30. Πολύ καλό λάδι.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Καλά σου πήρανε, διότι για όσους δεν γνωρίζουν, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει 6 μπουζί!. Που δεν είναι από τα φτηνά.
Επιπλέον, δεν μιλάμε για το 700cc τρικύλινδρο turbo που όντως έχει 6 μπουζί, αλλά για το νεότερο 1000άρι, που έχει 4 μπουζί. Στην τελική, τα περισσότερα μπουζί βέβαια, σε αυτοκινητάκια πόλης, δεν έχουν και τα χίλια γρόσια...Εμένα μου φαίνεται ακριβούτσικο, γιατί μάλλον λάδια-φίλτρο άλλαξαν, άντε και κάνα φίλτρο καμπίνας κι ο κόσμος όλος....
15000 χλμ δεν ειναι και λιγα για αυτο το αμαξακι αν σκεφτεις οτι στις 65-70.000 χλμ αλλαζει το μοτερ....
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
15000 χλμ δεν ειναι και λιγα για αυτο το αμαξακι αν σκεφτεις οτι στις 65-70.000 χλμ αλλαζει το μοτερ....
Γιατι να αλλαξει μηχανη στα 70.000χλμ???Τι ειναι η μηχανη του smart κουτακι κοκα κολα?Το πινουμε το πεταμε μετα αγοραζουμε αλλο κουτι?
-
Εχω δει καμποσα σμαρτακια σε συνεργεια για αλλαγη μοτερ στα χιλιομετρα που προανεφερα γι'αυτο το ανεφερα. Επισης εχω πετυχει 3-4 φορες Smart να καπνιζουν σα φουγαρα στη μεση της Λ.Γαλατσιου επειδη ειχαν καψει τα τουρμπο τους και τα μαζευαν οι οδικες βοηθειες
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εχω δει καμποσα σμαρτακια σε συνεργεια για αλλαγη μοτερ στα χιλιομετρα που προανεφερα γι'αυτο το ανεφερα. Επισης εχω πετυχει 3-4 φορες Smart να καπνιζουν σα φουγαρα στη μεση της Λ.Γαλατσιου επειδη ειχαν καψει τα τουρμπο τους και τα μαζευαν οι οδικες βοηθειεςφίλος με αυτό το μοτέρ (700cc) έχει πλέον 140.000 χλμ απροβλημάτιστα.
επίσης το παιδί επανω έχει το καινούριο 1000αρι. Εσύ μάλλον εννοείς τα πρώτα 600αρια.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Tα MOBIL1 5W30 ESP FORMULA βάζεις?
-
Προς antonis-team: Για σχολίασε - εάν θέλεις φυσικά - το κόστος των ανταλλακτικών & των εργασιών για το παρακάτω:
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Έγινε σήμερα το 1ο - μικρό - σέρβις στο αμάξι μου (30000KM), στην επίσημη αντιπροσωπεία BMW του Kempen (χωριό που γεννήθηκε ο Schumi).
To service περιελάμβανε:
α) Αλλαγή λαδιών (δικά μου λάδια πήγα)
β) Αλλαγή φίλτρου λαδιού
γ) Αλλαγή υγρών φρένων
δ) Αλλαγή φίλτρου καμπίνας (Microfilter)
ε) Απολύμανση συστήματος κλιματισμού
στ) Αναβάθμιση Software κινητήρα
ζ) Πλύσιμο εξωτερικό + καθάρισμα εσωτερικούΤο κόστος αναλύεται ως εξής:
- Αλλαγής λαδιών (Λάδια 0€ + Φίλτρο λαδιού 15,23€ + Εργασία 22,2€)
- Αλλαγής υγρών φρένων ( Υγρά φρένων 11,23€ + Εργασία 44,4€)
- Αλλαγής φίλτρου καμπίνας (Φίλτρο 36,22€ + Απολύμανση 3,83€ + Εργασία 7,4€)
- Γενική χρέωση service & Software Update (14,8€)
Συνολικό κόστος service = 155,31€
Κόστος αγοράς 6 l λαδιών Castrol Edge Formula RS (από Ebay.de) = 57€ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΡΒΙΣ = 212,31€
Κάποιος που να έχει κάνει σε ανάλογο αυτ/το το ίδιο service στην Ελλάδα να μου πει κόστος??
ΥΓ: Για τα τακάκια εμπρός βγάζει ένδειξη αλλαγής σε 90000ΚΜ (από τώρα) και για τα πίσω σε 45000ΚΜ...
Σημείωση: Το κόστος εργατοώρας στην αντιπροσωπεία BMW εδώ στη Γερμανία είναι 100€.
Είναι ακριβό σε σχέση με Ελλάδα (πάντα για σέρβις σε επίσημη αντιπροσωπεία μιλάω)??
Πόσο θα κόστιζε το ίδιο σε ανεξάρτητο συνεργείο με αγορά γνήσιων ανταλλακτικών BMW??
-
εγω ειμαι ο τυχερος σαυτο το θεμα.το 2005 που πηρα το getzaki μου,ειχε προσφορα δωρεαν service εφορου ζωης.μεχρι τωρα εχω κανει 4 service κ το μονο που πληρωνω ειναι το φιλτρο a/c.οσο ειναι στο ονομα μου δεν πληρωνω ουτε ανταλακτηκα ουτε εργασια.Value for Money λεμε!!!
-
Ο χρήστης tolis 7 έγραψε:
εγω ειμαι ο τυχερος σαυτο το θεμα.το 2005 που πηρα το getzaki μου,ειχε προσφορα δωρεαν service εφορου ζωης.μεχρι τωρα εχω κανει 4 service κ το μονο που πληρωνω ειναι το φιλτρο a/c.οσο ειναι στο ονομα μου δεν πληρωνω ουτε ανταλακτηκα ουτε εργασια.Value for Money λεμε!!!1.τρίβομενα μέρη .... πχ τακάκια δίσκοι , δίσκο-πλατό είναι μέσα ?
2.μέχρι πόσα χλμ το χρόνο μπορείς να κάνεις και να έχεις δωρεάν service
3.αν το μεταβιβάσεις ισχύει το πρόγραμμα δωρεάν service ?
4.φίλτρο AC γιατί πληρώνεις ? στο δικό μου (volvoV50, 10χρόνια free service, δεν πληρώνω το φίλτρο) -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
εγω ειμαι ο τυχερος σαυτο το θεμα.το 2005 που πηρα το getzaki μου,ειχε προσφορα δωρεαν service εφορου ζωης.μεχρι τωρα εχω κανει 4 service κ το μονο που πληρωνω ειναι το φιλτρο a/c.οσο ειναι στο ονομα μου δεν πληρωνω ουτε ανταλακτηκα ουτε εργασια.Value for Money λεμε!!!
1.τρίβομενα μέρη .... πχ τακάκια δίσκοι , δίσκο-πλατό είναι μέσα ?
2.μέχρι πόσα χλμ το χρόνο μπορείς να κάνεις και να έχεις δωρεάν service
3.αν το μεταβιβάσεις ισχύει το πρόγραμμα δωρεάν service ?
4.φίλτρο AC γιατί πληρώνεις ? στο δικό μου (volvoV50, 10χρόνια free service, δεν πληρώνω το φίλτρο)1.τακακια δισκοι τα πληρωνω εγω κ μαλλον το δισκο-πλατο.
2.πηγαινω για service καθε 15.000χιλ
3.ισχυει μονο στον 1ο ιδιοκτητη
4.την τελευταια φορα δεν μου το χρεωσανε αλλα τις αλλες φορες το πληρωνα -
Αμ δεν είσαι τυχερός φίλε μου. Τα έχεις πληρώσει προκαταβολικά, και δεν σου έδωσαν και τόκο, που σου πήραν κατά την εξόφληση με δόσεις!!!.
Σε ένα τζιπ που έψαχνα, τα δωρεάν σέρβις που μου έδιναν τα χρέωναν 2500ε!. εάν δεν τα ήθελα μου τα αφαιρούσαν.
Σίγουρα σε ρώτησαν τι δουλεία κανείς. Αν τους έλεγες ότι είσαι πωλητής, δεν θα σου έδιναν την προσφορά, μα θα σου αφαιρούσαν ένα πόσο!.
Antonis-team.κοιτα κ εμενα ψιλοχλωμο μου φαινοταν η ιστορια,σιγουρα κατι με χρεωσανε παραπανω αλλα δεν βλεπω καμια επιβαρυνση στην τελικη εξοφληση του δανειου μου.συνολο μαζι με τοκους,+ συναγερμος κ επιπλεον εγγυηση μου πηγε περιπου 12000 ευρω
-
Eμενα οταν οταν το αγοραζα (3 χρονια πριν) μου προτειναν δωρεαν σερβις για παντα ή εκπτωση 2000 ευρω? Φυσικα πηρα την εκπτωση!!
-
Εν πρώτης καλέ μου φίλε, πρέπει να σου πω, ότι στα αναλώσιμα, δεν υπάρχουν γνήσια BMW. Είναι ανταλλακτικά ‘πρώτης’ επιλογής, που αγοράζονται από τα ίδια εργοστάσια, που αγοράζουν και οι προμηθευτές μας.
Δεν θα σου πω για τιμές των ‘προτεινόμενων από την αντιπροσωπία’ συνεργείων, ( εσύ γνωρίζεις απόλυτα του τι εννοώ!), μα το τι θα χρέωναν σοβαρά ελευθέρα συνεργία.
Στα ανταλλακτικά 15% φθηνότερα. Μα είναι λογικό, διότι το κόστος εγκαταστάσεων στην Γερμανία, είναι ακριβότερο.
Σαν εργασία, εγώ χρεώνω 27ε την ώρα!. Και με φτάνουν. Όπου λιπών έχεις κόστος εργασίας στην Γερμανία, την διαιρείς με το 100, και την πολλαπλασιάζεις με το 27!. Πάντως δεν σου ορκίζομε ότι εκεί τελικά έχουν μεγαλύτερο κέρδος από εμένα!!….
Antonis-team.Σε ευχαριστώ καταρχήν για την απάντηση Αντώνη,
Για τα ανταλλακτικά έχεις δίκιο, ήταν ΜΑΝ τα φίλτρα (made in Austria) και φυσικά με το αυτοκόλλητο της BMW.
Για το κόστος ανταλλακτικών, πάλι δίκιο έχεις, είναι ακριβότερα εδώ διότι και τα έξοδα είναι μεγαλύτερα και οι αμοιβές επίσης.
Η εργατοώρα είναι 3πλάσια από την Ελλάδα, οπότε τα ανταλλακτικά δια 3......για το κέρδος δεν ξέρω, πάντως ΑΙΣΧΡΟΚΈΡΔΕΙΑ δε έχει εδώ......συνήθως.
Καλό θα ήταν να είχαμε και σε αντιπαραβολή τα στοιχεία από επίσημη αντιπροσωπεία BMW....
-
Κάθε μέρα θα παρακαλάνε να τρακάρει το getz για να γλιτώσουν τα service.
Εσύ εύχεσαι το αντίθετο. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Tα MOBIL1 5W30 ESP FORMULA βάζεις?
ναι. Τηρεί την προδιαγραφή του μοτέρ μου (vw 504.00)
-
Το αυτοκίνητο: Honda fr-v 1.7
Οι εργασίες: Αλλαγή λαδιών (Shell 5w-30)
Φίλτρο λαδίου, αέρος, καμπίνας, 4 μπουζί NGK, μπαταρία Varta 45 Ah, μάκτρο πίσω υαλοκαθαριστήρα
Εργασία + υλικά 168 ευρώ.
Αυτά! -
Ο χρήστης hondkyr έγραψε:
μπαταρία Varta 45 Ah,πριν μια εβδομάδα ρώτησα σε ηλεκτρολόγο και για μια ίδια μου είπε 90e !!
Θα πάω κι αλλού γιατί μου φάνηκαν πολλά.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?