-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Τα παλιά τακάκια (δηλαδή πριν 10 χρόνια) είχαν αμίαντο και γι' αυτό έχουν πια απαγορευτεί. Αλλά ο αμίαντος έχει εκπληκτικές ιδιότητες, γι' αυτό βαστάνε τόσο πολύ.Πριν 10 χρόνια; 12/2000 είναι το μοντέλο. Ο Αμίαντος πρέπει να είχε απαγορευτεί ήδη. Είναι έτσι;
-
Τα τακακια μου τα αλλαξαν στα 30.000κμ... ηθελαν λεει αλλαγη..οταν μου εφεραν τα παλια διαπιστωσα πως ειχα 7-10.000 ακομα..¨:(
και ξαναλεω το γνωστο...κατσε να ληξει η εγγυηση και αν ξαναπαω σε εξουσιοδοτημενο να με ......
αληθεια οι δισκοι και τα φερμουιτ απο τα ταμπουρα ποτε θελουν;
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Τα παλιά τακάκια (δηλαδή πριν 10 χρόνια) είχαν αμίαντο και γι' αυτό έχουν πια απαγορευτεί. Αλλά ο αμίαντος έχει εκπληκτικές ιδιότητες, γι' αυτό βαστάνε τόσο πολύ.
Πριν 10 χρόνια; 12/2000 είναι το μοντέλο. Ο Αμίαντος πρέπει να είχε απαγορευτεί ήδη. Είναι έτσι;
Δεν είμαι σίγουρος. Αμίαντος παράγεται ακόμα, όπως και χλωροφθοράνθρακες... Μπορεί ακόμα να υπάρχουν aftermarket τακάκια με αμίαντο. Σίγουρα υπάρχουν μάρκες που κρατάνε περισσότερο και μάρκες που κρατάνε λιγότερο, αλλά όπως και στα λάστιχα, υπάρχει η αντίληψη ότι το μαλακό πιάνει καλύτερα.
Όσον αφορά τα ταμπούρα, στο ZX χρειάστηκε το ένα ανακατασκευή στα 70000km γιατί είχε διαρροή υγρού. Το άλλο θερμουί αλλάχτηκε στα 105000km.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
. Το άλλο θερμουί αλλάχτηκε στα 105000km.
Θερμουι ειναι; εγω νομζα φερμουι ... παλι ρομπα εγινα,....
-
Εγώ στο Xsara έχω αλλάξει κυλινδράκια στο αριστερό ταμπούρο γιατί έχανε υγρό. Θερμουί ακόμα δεν έχω αλλάξει. Πάντως οι βλάβες στα ταμπούρα είναι πιο ακριβές και πρέπει να ανοιχτούν για να τις δεί ο τεχνικός. Σε κάθε άνοιγμα αλλάζεται και η τάπα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σε κάθε άνοιγμα αλλάζεται και η τάπα.Τι ειναι η ταπα;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Σε κάθε άνοιγμα αλλάζεται και η τάπα.
Τι ειναι η ταπα;
Φαντάζομαι ότι εννοεί τη μεταλλική τάπα για το κεντρικό παξιμάδι του τροχού.
-
Πρωτη επισκεψη του HGT στο συνεργειο.
Αλλαγη λαδιων και φιλτρου λαδιου.Στα 1745χλμ.
6lit SELENIA GOLD * 8,25=49,50
1 φιλτρο λαδιου *13,74 =13,74Καθαρη αξια 53,58 *18%Φπα = 63,24
Ρωτωντας για την επομενη αλλαγη μου ειπε ανα 5000χλμ και καθε δευτερη αλλαγη λαδιων και το φιλτρο,της λεω οτι το βιβλιο λεει ανα 20000χλμ.Εμεις δεν το προτεινουμε πουθενα γιατι ειναι επικινδυνο για την μηχανη μου απαντα(σιγουρα ειναι too much αυτα τα χλμ).Μπορουμε να κανουμε καθε 10000χλμ τοτε,μου απαντα,αλλα μαζι με φιλτρο.Εκει το βρισκω λογικο οποτε αλλαγη καθε 10000χλμ,μαζι με φιλτρο.
Η μηχανη χωρα οταν αλλαζεις φιλτρο 4,2 λιτρα λαδι.Τα SELENIA ειναι σε συσκευασια των δυο λιτρων, οποτε για 200ml αγορασα ενα διλιτρο δοχειο λαδι!!!Τεσπα μενει για την επομενη αλλαγη.
-
σε συνέχεια αυτού: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 78&start=0
ορίστε η 'λυπητερή' από το πρώτο μεγάλο service του 307 (σε εξουσιοδοτημένο της Αθήνας).
αναλώσιμα
4 λίτρα 5W-40: 56,51
ροδέλλα τάπας: 1,08
φίλτρο λαδιού: 6,42
υγρό υαλοκαθαριστήρων 500 ml: 1,44
φίλτρο αέρα: 8,40
φίλτρο a/c: 16,42
μπροστινά τακάκια: 44,38σύνολο: 134,65
εργασίες
περιοδικός έλεγχος Α: 36,50
έκδοση κάρτας καυσαερίων: 7,46
αλλαγή τακακιών: 21,90σύνολο: 65,86
όλα μαζί 200,51+18% Φ.Π.Α.=236,6
τα σχόλια δικά σας...
-
Polo 2003 (Μάρτιος) σέρβις 2ετίας, 25,000 km, της κοπέλας μου
Παζαρόπουλος στη Ν. ΙωνίαΡοδέλλα =0,35
Φίλτρο σκόνης -γύρης= 21
Φίλτρο καυσίμου =22
Μπουζί NGK =35
Φίλτρο αέρος =32
Φίλτρο λαδιού =8
Λιπαντικά VALVOLINE 15W-40 =52
Καθαριστικό υγρό =1,7
Σύνολο = 172Έλεγχο αυτοδιάγνωσης VAG=12
Έλεγχος και ρύθμιση κινητήρος=23
Γενικό service = 91
Καθαρισμός μονάδας γκαζιού=23
Κάρτα ελέγχου καυσαερίων=9
Σύνολο=158Τελικό κόστος = 330
Όταν μου το πε στο τηλέφωνο δεν μπόρεσα να κρατηθώ και να μην ειρωνευτώ το ντουλαπάκι του συνοδηγού που κατεβαίνει αργά (δείγμα ποιότητας κατά την κοπέλα μου)...Αλλά σε πoιόν άλλο θα πουλήσει το χρηματοκιβωτιάκι με τα 75 άλογα η VW...
Ήθελε λέει και τακάκια τα οποία θα κόστιζαν ακόμα 135e αλλά δεν άφησα την κοπέλα μου να τα αλλάξει στον Νταβέλη, άσε να τα φάει (λιγότερα φυσικά) κάνας Μαστρο - Μήτσος της γειτονιάς σε τίποτα μπουζούκια, θα νιώθω καλύτερα από το να ταίζω(-ει) τον Παζαρόπουλο...Έληξε η εγγύηση, της έπιασε όσο μπορούσε τον κ@λο, φτάνει τώρα θα πάμε αλλού να μας γ...νε.
Με τις υγείες μας.... -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
ορίστε η 'λυπητερή' από το πρώτο μεγάλο service του 307 (σε εξουσιοδοτημένο της Αθήνας).
όλα μαζί 200,51+18% Φ.Π.Α.=236,6.
Όταν λες 'μεγάλο service', τι εννοείς; Τριετίας-30.000 χλμ ή κάπου τόσο; Αν ναι, το ποσό είναι λογικό.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Polo 2003 (Μάρτιος) σέρβις 2ετίας, 25,000 kmΤελικό κόστος = 330
Τελικά η VW κάτω από 300 δεν πέφτει.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Polo 2003 (Μάρτιος) σέρβις 2ετίας, 25,000 km, της κοπέλας μου
Παζαρόπουλος στη Ν. ΙωνίαΡοδέλλα =0,35
Φίλτρο σκόνης -γύρης= 21
Φίλτρο καυσίμου =22
Μπουζί NGK =35
Φίλτρο αέρος =32
Φίλτρο λαδιού =8
Λιπαντικά VALVOLINE 15W-40 =52
Καθαριστικό υγρό =1,7
Σύνολο = 172Έλεγχο αυτοδιάγνωσης VAG=12
Έλεγχος και ρύθμιση κινητήρος=23
Γενικό service = 91
Καθαρισμός μονάδας γκαζιού=23
Κάρτα ελέγχου καυσαερίων=9
Σύνολο=158Τελικό κόστος = 330
Όταν μου το πε στο τηλέφωνο δεν μπόρεσα να κρατηθώ και να μην ειρωνευτώ το ντουλαπάκι του συνοδηγού που κατεβαίνει αργά (δείγμα ποιότητας κατά την κοπέλα μου)...Αλλά σε πoιόν άλλο θα πουλήσει το χρηματοκιβωτιάκι με τα 75 άλογα η VW...
Ήθελε λέει και τακάκια τα οποία θα κόστιζαν ακόμα 135e αλλά δεν άφησα την κοπέλα μου να τα αλλάξει στον Νταβέλη, άσε να τα φάει (λιγότερα φυσικά) κάνας Μαστρο - Μήτσος της γειτονιάς σε τίποτα μπουζούκια, θα νιώθω καλύτερα από το να ταίζω(-ει) τον Παζαρόπουλο...Έληξε η εγγύηση, της έπιασε όσο μπορούσε τον κ@λο, φτάνει τώρα θα πάμε αλλού να μας γ...νε.
Με τις υγείες μας....Μπουζί γιατί αλλάξανε;
Εργασία service 150 Ευρώ?
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Μπουζί γιατί αλλάξανε;
Εργασία service 150 Ευρώ?
Δεν θα πρεπε μπουζί? Βρίσκεις λίγα τα χιλιόμετρα? Δεν πέφτει η απόδοσή τους με τον καιρό και τα χλμ? Για πείτε, εγώ δεν το θεώρησα παράλογο να τα αλλάξουν μετά από 2 χρόνια και 25,000 χλμ...
-
Εξαρτάται από τις προδιαγραφές του κάθε κατασκευαστή. Στο δικό μου λέει αλλαγή κάθε 30000 χλμ.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εξαρτάται από τις προδιαγραφές του κάθε κατασκευαστή. Στο δικό μου λέει αλλαγή κάθε 30000 χλμ.ΟΚ μπορεί. Σε μένα λεει κάθε 60000 χλμ
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Εξαρτάται από τις προδιαγραφές του κάθε κατασκευαστή. Στο δικό μου λέει αλλαγή κάθε 30000 χλμ.
ΟΚ μπορεί. Σε μένα λεει κάθε 60000 χλμ
Toyota rulezz
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
όλα μαζί 200,51+18% Φ.Π.Α.=236,6.
Όταν λες 'μεγάλο service', τι εννοείς; Τριετίας-30.000 χλμ ή κάπου τόσο; Αν ναι, το ποσό είναι λογικό.
σέρβις διετίας ήταν, 25.000 χλμ.
-
Είναι φουσκωμένο τότε. Για το αντίστοιχης κατηγορίας Astra περιμένω στη διετία γύρω στα 150 ευρώ (νομίζω).
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
ΟΚ μπορεί. Σε μένα λεει κάθε 60000 χλμ
Σ' σένα λέει και κάθε 15.000 χλμ αλλαγή λαδιών!!Και το τηρείς!!!
Μας δουλεύεις?!!...60.000 χλμ μπουζί!!!...Και μετά έρχεσαι και μας λές 'Εκανα service και άλλαξε συμπεριφορά,πάει καλύτερα...τι να πω ρε παιδιά,θα φταίει ο καιρός!!!Η λέτε να είναι που άλλαξα λάδια και μπουζί?!'Ασε το service του καινούργιου κάρου θα το κάνω εγω!Να μου παραδώσεις αμέσως το βιβλιαράκι των service!!!Αμέσως!!!
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?