-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18430&m=N13&aa=1όχι μην παίρνετε αυτοκίνητο, χρησιμοποιείτε ΜΜΜ ή μήπως να μετακομίσουν; ή ν'αλλάξουν δουλειά;
Δεν ξέρω αν διάβασες το 1ο ποστ, οπου θέτω ενα ζήτημα που αφορά την 'συγκινωνιακή συγκέντρωση' στα βόρια και ανατολικά του λεκανοπεδίου! δυστιχώς η Αττική Οδος δεν ειναι λύση!
-
Το ξεθάβω ..
από Ναυτεμπορική
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 473172.htm
Ενιαίο εισιτήριο 0,80€ για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς από 1η Μαΐου
Την κατάργηση όλων τα μεμονωμένων εισιτηρίων μίας χρήσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς και την καθιέρωση ενιαίου εισιτηρίου κόστους 0,80€, με δυνατότητα πολλαπλής χρήσης του σε όλα τα ΜΜΜ για μιάμιση ώρα, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ. Όπως επίσης διευκρινίστηκε, από τον Ιανουάριο του 2009 η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα αυξηθεί σε 1€.
Παράλληλα, μειώνεται η τιμή των μαζικών εισιτηρίων (καρτών). Αναλυτικά, οι τιμές των νέων καρτών καθορίζονται ως εξής :
Μηνιαία Κάρτα Λεωφορείων, Τρόλλεϋ και Τραμ : Από 17,50 € μηνιαίως σε 15€
Μηνιαία Κάρτα ΗΣΑΠ : Νέο προϊόν 25€
Μηνιαία Κάρτα Μετρό : Νέο προϊόν 30€
Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα: Από 38€ μηνιαίως σε 35€
Ετήσια Κάρτα Λεωφορείων, Τρόλλεϋ και Τραμ: Από 175€ ετησίως σε 150€
Ετήσια Κάρτα ΗΣΑΠ : Νέο προϊόν 250€
Ετήσια Κάρτα Μετρό : Νέο προϊόν 300€
Ετήσια κάρτα για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς : Από 380€ ετησίως σε 350€
Σημειώνεται επίσης, πως οι τιμές των καρτών θα μείνουν σταθερές και για το 2009.
Πρακτικά το εισητήριο μετατρέπεται στο λεγόμενο ενιαίο που σήμερα στοιχίζει ένα ευρώ.
Το αρνητικό είναι ότι η αύξηση από τα 50 λεπτά στα 80 λεπτά και του χρόνου στο 1 ευρώ θα αυξήσει το κόστος για τον περιστασικό χρήστη.
Το ιδιαίτερα θετικό είναι ότι τόσο η μηνιαία όσο και η ετήσια κάρτα σε όλες τις μορφές της παρουσιάζει μείωση στη τιμή κατά 10%. Αυτό εξυπηρετεί σημαντικά. Μάλιστα για κάποιον που χρησιμοποιεί μόνον τα επίγεια μέσα το κόστος της μηνιαίας κάρτας είναι ίσο με 15 διαδρομές.
-
Ααα από το ίδιο site πρεμιέρα με τις δηλώσεις των ηρώων της Φακής...
ΣΥΝ: Απαράδεκτες οι αυξήσεις στα εισιτήρια
Απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εξαγγελθείσες αυξήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης οι μειώσεις που ανακοινώθηκαν είναι μικρές και έγιναν περισσότερο για να «χρυσώσουν το χάπι» των ανατιμήσεων.
«Έχουμε μια κυβέρνηση που όχι μόνο έχει αναλάβει το ρόλο του 'τροχονόμου' που διευκολύνει το κύμα της ακρίβειας αλλά και του 'εμπρηστή' που βάζει κυριολεκτικά 'φωτιά' στις τιμές και τις αυξήσεις» καταλήγει.
Αναμενόμενο. Από τον αβανταρισμένο από τα ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ
-
48 ημέρες χωρίς ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας.
Από 1/5/2008 αποφάσισα να παρκάρω το υβριδικό και να κινούμε με τα ΜΜΜ τις εργάσιμες ημέρες. Εμπειρίες.
ΜΕΤΡΟ. Με διαφορά το πιο εξυπηρετικό ΜΜΜ. Ταχύτητα, πολιτισμός και το κυριότερο εξυπηρέτηση.
Θερμικά Λεωφορεία. Εδώ τα πράγματα χαλάνε. Χωρίς κλιματισμό τα περισσότερα και με οδηγούς που νομίζουν ότι είναι ο Σουμάχερ στο Μονακό. Αναμονές στις στάσεις που σχεδόν ποτέ δεν συνάγουν με τα προβλεπόμενα στο χαρτί.
Τρόλλει. Μία από τα ίδια με τα Θερμικά Λεωφορεία όμως τα χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα τα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνα για τους παππούδες ή για όσους μεταφέρουν μαζί τους τσάντες. Λίγο καλύτερα τα πράγματα σε θέματα αναμονής στις στάσεις καθώς η συντριπτική πλειοψηφία κινείται σε Ειδικές Λωρίδες και λίγο καλύτερα τα πράγματα από την κατάσταση στο εσωτερικό.
Τραμ. Δεν έχω στοιχεία.
Τρένο. Αντίστοιχα δεν το έχει χρησιμοποιήσει.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
Συνήθως φούλαρα μία φορά ανά 20 ημέρες. Τώρα έχω κλείσει 40 ημέρες (από 6/5/2008) και δεν έχω πάει στον βενζινά (κάτι που θα γίνει το επόμενο Σ/Κ).
Το κόστος ήταν 80 ευρώ τώρα το υπολογίζω στα 50 ευρώ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες έχω μία οικονομία περί τα 30 ευρώ το 40ήμερο.
Το κόστος της κάρτας απεριορίστων είναι 35 ευρώ το μήνα ήτοι 46.67 ευρώ το 40 ήμερο.
Το κόστος των εισητηρίων που περιστασιακά χρησιμοποιούσα ήταν περί τα 10 ευρώ το μήνα (ήτοι 13.33 ευρώ το 40 ήμερο).
Τελικό κόστος 50+46.67 = 96.67 Ευρώ
Αρχικό κόστος 80+13.33 = 93.33 ΕυρώΤο παραπάνω αρχικό κόστος των 3.33 ευρώ βέβαια το αντισταθμίζω με τη πιο ορθολογική χρήση του ΙΧ (μόνον σε μεγάλες διαδρομές και εκτός πόλης) και βέβαια τα κέρδη σε λάστιχα, αμορτισέρ και άλλα αναλώσιμα είναι πολλαπλάσια της απώλειας. Αν δε είχα συνεχίσει με το παλαιό σύστημα τότε το κόστος θα ήταν 100 ευρώ για καύσιμα + 20 ευρώ για εισητήρια = 120 ευρώ.
ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Με ενοχλεί ότι δεν έχω ελεγχθεί ως σήμερα ούτε μία φορά για εισητήριο. Πρακτικά αν αυτό δεν μου συμβαίνει μία φορά το δίμηνο τότε οι τζαμπατζίδες θα κάνουν πάρτυ στα ΜΜΜ.
Πολύ θετικό στοιχείο το γεγονός ότι το ΜΕΤΡΟ Παρασκευή και Σάββατο είναι ανοιχτό ως της 2.00 το πρωί. Έχει πλάκα να βλέπεις πιτσιρίκια στις 1.30 να παίρνουν το μετρό για το after party. Αίντε και να μείνει επί 24ώρο βάσεως το Σάββατο και την Παρασκευή.
-
Ωραίος ο Χρήστος, πες όμως και για τους χρόνους τους οποίους έκανες και κάνεις.
-
Άντε και απ' του χρόνου θα έχουμε και εμείς στο Ελληνικό. Δεδομένου ότι θα είμαστε τερματικός σταθμός (άρα σε εμάς θα έρχονται και κάτοικοι όλων των νοτιότερων προαστίων) το τι θα γίνεται σε αυτό τον παράδρομο της Βουλιαγμένης δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Φοβάμαι ότι τα παρκαρισμένα θα είναι και πάνω στις κολώνες της ΔΕΗ.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
48 ημέρες χωρίς ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας.Από 1/5/2008 αποφάσισα να παρκάρω το υβριδικό και να κινούμε με τα ΜΜΜ τις εργάσιμες ημέρες. Εμπειρίες.
ΜΕΤΡΟ. Με διαφορά το πιο εξυπηρετικό ΜΜΜ. Ταχύτητα, πολιτισμός και το κυριότερο εξυπηρέτηση.
Θερμικά Λεωφορεία. Εδώ τα πράγματα χαλάνε. Χωρίς κλιματισμό τα περισσότερα και με οδηγούς που νομίζουν ότι είναι ο Σουμάχερ στο Μονακό. Αναμονές στις στάσεις που σχεδόν ποτέ δεν συνάγουν με τα προβλεπόμενα στο χαρτί.
Τρόλλει. Μία από τα ίδια με τα Θερμικά Λεωφορεία όμως τα χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα τα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνα για τους παππούδες ή για όσους μεταφέρουν μαζί τους τσάντες. Λίγο καλύτερα τα πράγματα σε θέματα αναμονής στις στάσεις καθώς η συντριπτική πλειοψηφία κινείται σε Ειδικές Λωρίδες και λίγο καλύτερα τα πράγματα από την κατάσταση στο εσωτερικό.
Τραμ. Δεν έχω στοιχεία.
Τρένο. Αντίστοιχα δεν το έχει χρησιμοποιήσει.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
Συνήθως φούλαρα μία φορά ανά 20 ημέρες. Τώρα έχω κλείσει 40 ημέρες (από 6/5/2008) και δεν έχω πάει στον βενζινά (κάτι που θα γίνει το επόμενο Σ/Κ).
Το κόστος ήταν 80 ευρώ τώρα το υπολογίζω στα 50 ευρώ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες έχω μία οικονομία περί τα 30 ευρώ το 40ήμερο.
Το κόστος της κάρτας απεριορίστων είναι 35 ευρώ το μήνα ήτοι 46.67 ευρώ το 40 ήμερο.
Το κόστος των εισητηρίων που περιστασιακά χρησιμοποιούσα ήταν περί τα 10 ευρώ το μήνα (ήτοι 13.33 ευρώ το 40 ήμερο).
Τελικό κόστος 50+46.67 = 96.67 Ευρώ
Αρχικό κόστος 80+13.33 = 93.33 ΕυρώΤο παραπάνω αρχικό κόστος των 3.33 ευρώ βέβαια το αντισταθμίζω με τη πιο ορθολογική χρήση του ΙΧ (μόνον σε μεγάλες διαδρομές και εκτός πόλης) και βέβαια τα κέρδη σε λάστιχα, αμορτισέρ και άλλα αναλώσιμα είναι πολλαπλάσια της απώλειας. Αν δε είχα συνεχίσει με το παλαιό σύστημα τότε το κόστος θα ήταν 100 ευρώ για καύσιμα + 20 ευρώ για εισητήρια = 120 ευρώ.
ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Με ενοχλεί ότι δεν έχω ελεγχθεί ως σήμερα ούτε μία φορά για εισητήριο. Πρακτικά αν αυτό δεν μου συμβαίνει μία φορά το δίμηνο τότε οι τζαμπατζίδες θα κάνουν πάρτυ στα ΜΜΜ.
Πολύ θετικό στοιχείο το γεγονός ότι το ΜΕΤΡΟ Παρασκευή και Σάββατο είναι ανοιχτό ως της 2.00 το πρωί. Έχει πλάκα να βλέπεις πιτσιρίκια στις 1.30 να παίρνουν το μετρό για το after party. Αίντε και να μείνει επί 24ώρο βάσεως το Σάββατο και την Παρασκευή.
αν το πάρκαρες εσύ με το υβριδικό εγώ πρέπει να το πουλήσω... αμέσως...
Σήμερα πήρα τρένο και λεωφορείο θερμικό και κουράστηκα... Είμαι πολύ ζω,.....
-
το θεμα ειναι οτι αν σε βολευουν τα ΜΜΕ εστω και με μικρη ταλαιπωρια παραπανω, αξιζει. Αν οχι....
-
με βολεύουν αν περπατήσω κανά κμ..... ή αν πάρω 2
-
παρε σκουτερ και παρκαρε το Χοντα, θα γλυτωσεις τρελα λεφτα και ταλαιπωρια.
-
θα πάρω κανένα piagio... liberty... με 1500 γιούρια..... αλλά θα με φάνε λάχανο κάτι τύποι με ibiza που βγαίνουν από τα στενά...!!!!
-
Αν είχαμε το μετρό του λονδίνου...
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
θα πάρω κανένα piagio... liberty... με 1500 γιούρια..... αλλά θα με φάνε λάχανο κάτι τύποι με ibiza που βγαίνουν από τα στενά...!!!!χεσε μεσα, και εχουμε και ευαισθητο ABS, θα σου λενε οτι φρεναρανε και δε θα τους πιστευεις!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ωραίος ο Χρήστος, πες όμως και για τους χρόνους τους οποίους έκανες και κάνεις.Έχω την τύχη να έχω στάση Λεωφορείου 100 μέτρα από το σπίτι μου και δύο Στάσεις μετρό σε απόσταση μικρότερη του χιλιομέτρου.
Επιπλέον έχω σταθερά σημεία αναφοράς τα οποία όλα εξυπηρετούνται από ΜΜΜ.
Παράδειγμα. Με το Μετρό Λεωφορείο από το σπίτι μου το ΤΕΙ Πειραιά είναι περίπου 40 λεπτά. Σε μία μέρα αιχμής ή θα πάω γύρω γύρω από Συγγρού και Κηφισσό ή θα μπλέξω στο κέντρο.
Κάνω περισσότερο χρόνο σε μικρές διαδρομές αλλά το γεγονός ότι δεν έχω στο κεφάλι μου πια το θέμα του πάρκινγκ (όταν γυρνώ σπίτι) με γλυτώνει από νεύρα και εκνευρισμούς.
@ coyote
Το έχεις σαπίσει ρε το TypeR. Μέσα στη πόλη.... Πάρε καλύτερα ένα Polo ή ένα ibiza... κάτι ξέρουν και οι Vagatti..... (το Jazz όχι γιατί θα σου τα τρώει ο Σ...)
@ spiros
Ποιό ευαίσθητο από το ABS του Smart.???? Σήμερα παραλίγο μία κυρία να με κάνει του αλατιού..... Ευτηχώς τη γλύτωσα με μόνον πτώση.... Η ίδια βέβαια κλαίει λίγο γιατί ο υαλοθώρακας εκεί που έσκασα λόγω πολυκαρβονικής τσάντας έσπασε...... (και λόγω μάζας.....)
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Αν είχαμε το μετρό του λονδίνου...Αν είχαμε το μετρό του Λονδίνου δεν θα είμασταν στην Ελλάδα.... Στο Παρίσι δύο φορές δεν χρειάστηκε να πάρω ποτέ αμάξι και έφτασα πρακτικά παντού. Στάση μετρό ανά 700 μέτρα!!!! Ας κάνουμε 4 γραμμές της προκοπής (εδώ οι 2 γραμμές που έχουμε είναι της πλάκας) και τα λέμε.....
-
Κάνω περισσότερο χρόνο σε μικρές διαδρομές αλλά το γεγονός ότι δεν έχω στο κεφάλι μου πια το θέμα του πάρκινγκ (όταν γυρνώ σπίτι) με γλυτώνει από νεύρα και εκνευρισμούς.Πολύ σημαντικό να μη ΠΡΕΠΕΙ να βρεις θέση. Εγώ βρίσκω θέσεις μόνο ορισμένες ώρες και μου αναστατώνει το πρόγραμμα η προκαθορισμένη επιστροφή.
-
@ spiros
Ποιό ευαίσθητο από το ABS του Smart.???? Σήμερα παραλίγο μία κυρία να με κάνει του αλατιού..... Ευτηχώς τη γλύτωσα με μόνον πτώση.... Η ίδια βέβαια κλαίει λίγο γιατί ο υαλοθώρακας εκεί που έσκασα λόγω πολυκαρβονικής τσάντας έσπασε...... (και λόγω μάζας.....)
το ιμπιζα εχει πολυ δυνατα φρενα και 4 δισκους. ΑΛΛΑ αν τυχον πεσεις σε ανωμαλια (μικρη εστω) του δρομου την ωρα που φρεναρεις, μπαινει το ABS και αργει πολυ να βγει...
το ιδιο ευαισθητο ειναι και στη πολυ γλυτσα που μαλλον μπαινει νωρις.
θελει εξασκηση για να μην το ενεργοποιεις χωρις λογο.
-
http://www.4troxoi.gr/index.php?cat_id=265&page_id=6526
Τα οικονομικής φύσης προβλήματα που έχει η εταιρεία «ΑΕΓΕΚ» καθυστερούν τα έργα κατασκευής των τριών νέων σταθμών του Μετρό σε Χολαργό, Νομισματοκοπείο και Αγία Παρασκευή. Λόγω αυτών των προβλημάτων, η «Αττικό Μετρό» αποφάσισε να μην προχωρήσει στο κλείσιμο της «Γραμμής 3» από την Εθνική Άμυνα έως το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»...
-
Mια χαρά με βόλεψε
-
Δεν γράφουν όμως οτι λόγω των ίδιων προβλημάτων και οι εργασίες του δικού μας μετρο είναι στάσιμες.Το διάβασα σε τοπικό blog προ εβδομάδας.
Αστικές συγκοινωνίες και Επεκταση Μετρό