-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Πάντως η γνώμη μου είναι ότι η opel με τον σχεδιασμό του νέου 5πορτου astra και vectra πήγε ένα βήμα πίσω σχεδιαστικά.
Πιστεύω πως με τη σχεδίαση του Vectra έκανε ένα βήμα πίσω η OPEL και όχι τόσο με το Astra, το οποίο προβάλλει ένα σχετικά δυναμικό design
Μπροστά ναι αλλά πίσω πολύ stilo το έχει κάνει. Νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει αφήσει τον ψευτοτρίτο όγκο του astra g. Όλοι όσοι το έχουν δεί και έχω ακούσει αυτό λένε. Μέχρι και η μάνα μου όταν το είδε μου είπε: το χάλασαν πίσω! Επιπλέον στο πλάι δεν του έχουν δώσει τις απαραίτητες καμπήλες με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν vectra δηλαδή σαν... κουτί!
Πάντως ανεξάρτητα απο το υποκειμενικό θέμα του σχεδιασμού κατά τα άλλα είναι ένα αυτοκίνητο που έχει καλύτερη σχέση τιμής-απόδοσης και απο το Atos! Αξία που όταν την γευτείς δύσκολα την αλλάζεις!
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Πάντως η γνώμη μου είναι ότι η opel με τον σχεδιασμό του νέου 5πορτου astra και vectra πήγε ένα βήμα πίσω σχεδιαστικά.
Πιστεύω πως με τη σχεδίαση του Vectra έκανε ένα βήμα πίσω η OPEL και όχι τόσο με το Astra, το οποίο προβάλλει ένα σχετικά δυναμικό design
Θα συμφωνήσω με τον technik, το vectra δεν συμβαδίζει σχεδιαστικά με το astra και για μένα είναι ένα από τα πιό άσχημα αυτοκίνητα που κυκλοφορούνε.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Το vectra με το Meriva βγήκαν την ίδια περίοδο και έχουν το ίδιο σχεδιαστικό τετράγωνο 'σουλούπι'. Το 3πορτο astra με το 3πορτο corsa και το tigra που βγαίνουν τον ίδιο καιρό μοιάζουν τόσο πολύ. Το επόμενο vectra πως θα μοιάζει? Κοιτάξτε το επόμενο omega στο topic και πάρτε μια ιδέα.
Το Vectra ηταν για την Opel ο προπομπος της νεας σχεδιαστικης της νοοτροπιας . Συνηθως αυτα τα αυτοκινητα περισσοτερο μπερδευουν το κοινο παρα γινονται αρεστα σε αυτο γιατι πρεπει το μοντελο αυτο να πετυχει την ομαλοτερη μεταβαση απο το παλιο 'family look' στο νεο. Το ιδιο εκανε και η BMW με τη σειρα 7. Η Opel προφανως εκρινε οτι το αγοραστικο κοινο της στη μεσαια κατηγορια ειναι ανθρωποι αρκετα συντηρητικοι αλλα οπως διαπιστωνουμε οι σπορ πινελιες τοσο σε σχεδιαση αλλα και δυναμικα χαρακτηρηστικα εχουν γινει 'must' και σ'αυτη τη κατηγορια οπως και στα μικρομεσαια δηλαδη κατι το οποιο αντιληφθηκε η Opel.
Πάντως η γνώμη μου είναι ότι η opel με τον σχεδιασμό του νέου 5πορτου astra και vectra πήγε ένα βήμα πίσω σχεδιαστικά. Κρίμα για το astra που θα μπορούσε να συνεχίσει τις τρελές πωλήσεις του σε συνάρτηση με την ποιότητα και την απόδοση του.
Θα διαφωνησω με το Astra μιας και πιστευω πως της εδωσε ενα αερα που ελειπε απο την εταιρια. Δε γινεται π.χ. να βγαζει το Speedster και ολη η υπολοιπη γκαμα (ακομη και το Astra Coupe ειναι πολυ μετριο σχεδιαστικα) να απευθυνεται σε 'ησυχους' ιδιοκτητες.
-
-
Kαιρός είναι...
-
Μετά από αρκετό καιρό, έρχομαι και εγώ να συμπληρώσω ότι το Astra H το 5θυρο μου φαίνεται ένα τεράστιο βήμα μπροστά για την εταιρία σχεδιαστικά. Αυτό σε σχέση με το Astra G είναι πολύ πιο εντυπωσιακό. Και λιγότερο εύπεπτο με την πρώτη ματιά, πράγμα που συνήθως σημαίνει (με εξαίρεση το 206) ότι θα αντέξει πιο πολύ στο χρόνο.
H Vectra όντως παραείναι αμερικάνικο για τα ευρωπαϊκά γούστα, σχεδιαστική τάση που κατά τη γνώμη μου ακολουθεί και το Avensis II, αλλά η Vectra GTS είναι αρκετά σέξι...
Τα παραπάνω είναι σαφώς υποκειμενικά, απλώς έχω συμπεριλάβει και σχόλια-παρατηρήσεις πολλών γνωστών μου. Για βιβλιογραφία προς συγγραφή εργασιών και διατριβών, στείλτε μου προσωπικό μήνυμα!
-
Mόλις μπήκα στο 4ΤF για να ρωτήσω αν υπάρχουν τίποτα πληροφορίες/φωτογραφίες για το νέο Corsa! 'Pavlos23' για ακόμη μια φορά με πρόλαβες...
Αν γνωρίζετε και το πότε θα παρουσιαστεί επίσημα και ,κυρίως, πότε θα κυκλοφορήσει, παρακαλώ πείτε μου... -
Χοντρικά να πώ οτι το 2006 θα παρουσιαστεί και θα κυκλοφορήσει. Να υποθέσω στην έδρα του,δηλαδή στην έκθεση της Φρανκφούρτης ;
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Χοντρικά να πώ οτι το 2006 θα παρουσιαστεί και θα κυκλοφορήσει. Να υποθέσω στην έδρα του,δηλαδή στην έκθεση της Φρανκφούρτης ;Οπότε οι κακές γλώσσες δεν θα λένε απο του χρόνου ότι το tigra έχει το ίδιο εσωτερικό με το corsa
-
Οπότε οι κακές γλώσσες δεν θα λένε απο του χρόνου ότι το tigra έχει το ίδιο εσωτερικό με το corsa
Σωστά,αυτό δε το είχα σκεφτεί.
-
Θα λένε όμως ότι έχει το ίδιο εσωτερικό με το παλιό Corsa, καλύτερο
είναι αυτό; -
Ο χρήστης ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Θα λένε όμως ότι έχει το ίδιο εσωτερικό με το παλιό Corsa, καλύτερο
είναι αυτό;Και αυτό σωστό
-
Πάλι το ένα θα βασιστεί στο σχέδιο του άλλου. Μετά ta stilo-astra θα βγούν και τα punto-corsa!!!
-
To corsa ειναι πολυ πιο ωραιο σε εμφανιση παντως.Απεχει παρα πολυ!
-
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
To corsa ειναι πολυ πιο ωραιο σε εμφανιση παντως.Απεχει παρα πολυ!Ίσως,αλλά δεν θα βγει corsa-abarth!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
To corsa ειναι πολυ πιο ωραιο σε εμφανιση παντως.Απεχει παρα πολυ!
Ίσως,αλλά δεν θα βγει corsa-abarth!
Γιατί έχει βγεί ποτέ στην Ελλάδα punto abarth ενώ αντίθετα θα έρθει corca opc
-
Δε χρειάζεται να λέγεται Abarth για είναι γρήγορο.
Ένα GT αρκεί -
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Ένα GT αρκείΆλλο FIAT ABARTH και άλλο GT όπως και άλλο ford GT και άλλον CORSWORTH!
Μην τα μπερδεύουμε -
pote vgainei re paidia to corsa?kserei kaneis?
-
Ένα GT αρκείΆλλο FIAT ABARTH και άλλο GT όπως και άλλο ford GT και άλλον CORSWORTH!
Μην τα μπερδεύουμεΓιατί είπα εγώ οτι είναι τα ίδια;
Opel Corsa 2006