-
Ο χρήστης BladeRunner82 έγραψε:
Οσο και αν δεν το πιστευεις η δεν θες να το πιστεψεις η νεα εκδοση δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση με την παλαια...Ειτε σου αρεσει ειτε οχι η νεα εκδοση...στριβει
Και αυτα στα λεει κορσακιας μεγιστος που εχει νιωσει στο πετσι του(και στην σωματικη του ακεραιοτητα ) την εννοια της υπερστροφης.Βρε μακαρι.... αλλα με τετοια χαρακτηριστικα... τι να σου πω.... Δεν εχει να κανει με το Corsa συγκεκριμενα, αλλα με οποιοδηποτε αμαξι αυτης της κατηγοριας υιοθετει τετοια specs. Παντως εμενα μου αρεσει (λετε να καγκουρευω? )
Παω να φτιαξω μια καρμποναρα και ερχομαι...
-
μενει να δουμε εαν το ESP, που βγαινει εκτος, ειναι για καλο ή για κακο!
-
Καλησπέρα σε όλους.
Παρέλαβα ένα νέο Opel Corsa Sport στις 6/1/07.
Κατά τη διάρκεια της 1ης διαδρομής και έχοντας διανύσει 30 Km ανάβει η ένδειξη υπερθέρμανσης και σχεδόν αμέσως σβήνει ο κινητήρας και δεν επανεκινά. Το αυτοκίνητο ρυμουλκείται στην αντιπροσωπεία.
Ο τοπικός αντιπρόσωπος μιλά για δυνατότητα επισκευής (αλλαγή φλάντζας!!!) ή το πολύ αλλαγή κινητήρα και επιπλέον μου καταλογίζει ευθύνες.- Είναι δυνατόν να εμπιστευτώ ένα τοπικό συνεργείο για αλλαγή κινητήρα;
- Δικαιούμαι να απαιτήσω νέο αυτοκίνητο;
Ευχαριστώ
-
Αλλαγή κινητήρα να απαιτήσεις - με τίποτα επισκευή φλάντζας σε νέο αυτοκίνητο. Είναι σαφές ότι ο κινητήρας είχε πρόβλημα από το εργοστάσιο - αν και δεν αποκλείεται να σου το έδωσαν χωρίς κάποια υγρά (λάδια, υγρό ψυγείου κλπ) ή με χαλασμένο σύστημα ψύξης. Τί ευθύνες σου καταλογίζει ο αντιπρόσωπος; Μίλα με άλλες αντιπροσωπείες της Αθήνας ή άλλης περιοχής που σε βολεύει ρωτώντας αν θ' αναλάβουν την αντικατάσταση, διαφορετικά ζήτα να σου δώσουν το τηλέφωνο του επίσημου εισαγωγέα. Αντικατάσταση του αυτοκινήτου μπορείς να ζητήσεις μόνο αν η αντικατάσταση κινητήρα δεν εξαφανίσει το πρόβλημα - συνηθέστερα αυτό συμβαίνει με μυστηριώδη μη ανιχνεύσιμα προβλήματα με ηλεκτρονικά/ηλεκτρικά.
(αρχείο pdf)
http://www.opel.gr/content_data/GME/019 ... uteurs.pdf -
Ο αντιπρόσωπος ισχυρίζεται ότι το οδήγησα με την ένδειξη της υπερθέρμανσης κάτι το οποίο δεν ισχύει.
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. -
Ο χρήστης nallak έγραψε:
Ο αντιπρόσωπος ισχυρίζεται ότι το οδήγησα με την ένδειξη της υπερθέρμανσηςΔηλαδη ο κινητηρας ''τα εφτυσε''?
Καηκε?
Ή απλα αναβει το λαμπακι και μετα σβηνει ο κινητηρας? -
Ο χρήστης nallak έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Παρέλαβα ένα νέο Opel Corsa Sport στις 6/1/07.
Κατά τη διάρκεια της 1ης διαδρομής και έχοντας διανύσει 30 Km ανάβει η ένδειξη υπερθέρμανσης και σχεδόν αμέσως σβήνει ο κινητήρας και δεν επανεκινά. Το αυτοκίνητο ρυμουλκείται στην αντιπροσωπεία.
Ο τοπικός αντιπρόσωπος μιλά για δυνατότητα επισκευής (αλλαγή φλάντζας!!!) ή το πολύ αλλαγή κινητήρα και επιπλέον μου καταλογίζει ευθύνες.- Είναι δυνατόν να εμπιστευτώ ένα τοπικό συνεργείο για αλλαγή κινητήρα;
- Δικαιούμαι να απαιτήσω νέο αυτοκίνητο;
Ευχαριστώ
Των φώτων φίλε μου (6-1) μόνο τα περίπτερα δουλεύανε όχι οι αντιπροσωπείες να σου δώσουν νέο αυτοκίνητο!!!
-
Πολύ ουσιαστική η παρατήρησή σου!!!
Αντί για 6/1 διάβαζε 8/1. -
Όχι δεν έχει καεί ο κινητήρας, αλλά τα όργανα δείχνουν σοβαρή βλάβη!
-
Ο χρήστης BladeRunner82 έγραψε:
απο που το πηρες?
Μου κανει τρομερη εντυπωση παντως...ενα ολοκαινουργιο αμαξι με το μοναδικο ιδιο πανω του,τον πολυφορεμενο και υπερ αξιοπιστο κινητηρα και να σου βγαζει τετοιο προβλημα???
Εγω θα περιμενα προβλημα στο κιβωτιο η στα ηλεκτρικα.μήπως είναι οτι είπε κάποιος παραπάνω οτι κάπου στη διαδικασία πριν την παράδοση δεν συμπληρώθηκαν ορισμένα υγρά ή κάποια ρύθμιση
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
απο που το πηρες?
Μου κανει τρομερη εντυπωση παντως...ενα ολοκαινουργιο αμαξι με το μοναδικο ιδιο πανω του,τον πολυφορεμενο και υπερ αξιοπιστο κινητηρα και να σου βγαζει τετοιο προβλημα???
Εγω θα περιμενα προβλημα στο κιβωτιο η στα ηλεκτρικα.μήπως είναι οτι είπε κάποιος παραπάνω οτι κάπου στη διαδικασία πριν την παράδοση δεν συμπληρώθηκαν ορισμένα υγρά ή κάποια ρύθμιση
Και εγώ κάτι τέτοιο υποψιάζομαι.
Αν είναι κάτι που είναι σκυλί στα Corsa, αυτό σίγουρα είναι ο κινητήρας τους.
-
Το Corsa αγοράστηκε από ΔΕΛΤΑ Car Αρκαδίας. Το ζήτημα είναι ότι μέχρι και σήμερα δεν έχω πάρει κάποια απάντηση για το τι πρόκειται να γίνει!
Κάθε προϊόν που αγοράζουμε αν είναι ελαττωματικό δικαιούμαστε να το επιστρέψουμε, γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τα αυτοκίνητα;
Δεν έδωσα 15κ για να πάρω καινούριο σασί και επισκευασμένο κινητήρα μετά από 30 km. -
Όχι επισκευασμένο, αλλαγμένο.
Η αντικατάσταση υποθέτω ότι έχει ήδη αποκλειστεί στη σύμβαση αγοράς. Είναι συνήθης όρος σε πολλά είδη πωλήσεων αγαθών να αναφέρεται ότι 'σε καμία περίπτωση δεν αντικαθίσταται το αγαθό'. Αυτός ο όρος δεν ισχύει βέβαια υπό προϋποθέσεις, αλλά πρέπει να μπουν μπροστά οι δικηγόροι και τα δικαστήρια.
Να αλλάξουν λοιπόν τον κινητήρα ολόκληρο και όλες τις τσιμούχες και περιφερειακές σωληνώσεις που μπορεί να έχουν πιάσει κάπνα. -
Ο χρήστης nallak έγραψε:
Όχι δεν έχει καεί ο κινητήρας, αλλά τα όργανα δείχνουν σοβαρή βλάβη!Ο κινητήρας δεν έχει καεί αλλά δεν μπορούν να σου πουν τι έχει γίνει και τα όργανα βγάζουν σοβαρή άγνωστη βλάβη! Που ο αντιπρόσωπος σου λέει ότι πρέπει να αλλαχτεί μια τσιμούχα για να λυθει το πρόβλημα που έκανε το αυτοκίνητο σου να σβήσει στα 30 χλμ!!! Λίγο περίεργα μου ακούγονται όλα, δεν πας απο πάτρα καμία βόλτα να δουν το αυτοκίνητο σου...
-
Έπειτα από μια εβδομάδα, έπειτα από επικοινωνία και με το κέντρο εξυπηρετησής πελατών της Opel, τελικά σήμερα ενημερώθηκα ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με αλλαγή κινητήρα (έτοιμο σε περίπου 10 ημέρες). Επίσης θα μου δώσουν και όχημα αντικατάστασης.
Ευχαριστώ όσους ανταποκρίθηκαν.
ΥΓ: Ελπίζω ο τοπικός αντιπρόσωπος τουλάχιστον να εγκαταστήσει και να συνδέσει σωστά τον νέο κινητήρα! -
Ο χρήστης nallak έγραψε:
ΥΓ: Ελπίζω ο τοπικός αντιπρόσωπος τουλάχιστον να εγκαταστήσει και να συνδέσει σωστά τον νέο κινητήρα!Ας ελπισουμε οτι θα εισαι τυχερος!
-
επειδη ενδιαφερομαι για το αυτοκινητο θα ηθελα οσοι το εχουν να πουν εντυπωσεις και τυχον προβληματα.
βασικα η θα παρω το καινουργιο με 10κ στο χερι και υπολοιπο σε δοσεις
η θα παρω αν βρω καλομεταχειρισμενο το προηγουμενο με 9-10κενδιαφερομαι για το sport 1.4
-
Ο χρήστης nikos2004dj έγραψε:
επειδη ενδιαφερομαι για το αυτοκινητο θα ηθελα οσοι το εχουν να πουν εντυπωσεις και τυχον προβληματα.Κατσε βρε...ειναι λιγο νωρις ακομα!
-
Καλημέρα σας.
Μία φίλη μου ενδιαφέρεται να αγοράσει το νέο Corsa. Εγώ της έχω προτείνει ανεξάρτητα αυτοκινήτου αυτό να είναι αυτόματο. Πιστεύω ότι θα τη βολέψει πολύ ενώ η όποια πτώση στις επιδόσεις θα την αφήσει αδιάφορη καθότι δεν είναι το ζητούμενο.
Απ' όσο μου έχει πει, προσανατολίζεται στα 1400κ.εκ.. Στο site της Opel βλέπω ότι αυτός ο κινητήρας βγαίνει με αυτόματο κιβώτιο, σε αντίθεση με τον 1.2 που βγαίνει με κιβώτιο easytronic. Ποια η διαφορά των δύο; Το easytronic είναι αυτοματοποιημένη λειτουργία μηχανικού κιβωτίου σε αντίθεση με καθαρά αυτόματο κιβώτιο στον 1.4;;;
Το easytronic έχει και σειριακή λειτουργία σε αντίθεση με το καθαρά αυτόματο;
Πείτε μου εντυπώσεις από τα δύο αυτά κιβώτια να της τις μεταφέρω. Το βασικό είναι να έχουν ομαλή λειτουργία και όχι απότομη εμπλοκή ταχύτητας. -
το esp ποσο κοστιζει επιπλεον?
για το προηγουμενο corsa παντος ο 1,4 ηταν καλος και γρηγορος τωρα απ'οτι καταλαβα δεν φτανει...
δεν πειραζει αρκει να μπαινει στις στροφες πιο καλα..ποσο σου βγηκε εσενα μαζι με esp ?εβαλες και τιποτα αλλο ?
Opel Corsa 2006