-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
.....αλήθεια πως αλλάζεις λωρίδα με 170?Με τη σκέψη Είναι πολύ σταθερό αυτοκίνητο και δεν καταλαβαίνει τίποτα απο πλευρικούς ανέμους.
Αντίθετα, αυτοκίνητο που φοβάμαι να οδηγήσω πάνω απο 120 είναι το Seat Toledo.
-
130-150 στα ανοικτά κομμάτια της Ε.Ο. Χωρίς κίνηση και σε ευθείες τύπου Θήβας σίγουρα παραπάνω!
110-120 στις Ε.Ο με διπλή κατέυθυνση!
Όλα βέβαια εξαρτώνται και από άλλους παράγοντες!Αθήνα-Θεσ/νίκη 4,5 ώρες με μία μικρή στασούλα είναι μιά χαρά!
-
200+
Αλλα, με τις εξείς προυποθέσεις:
-Στην Ευρώπη ( δηλ. όχι στην Ελλάδα, αλλά Γερμανία, Ισπανία)
-με 'καλό' αυτοκίνητο (designed for these speeds)
-ξεκούραστος, όχι αγχωμένος
-πολύ καλές καιρικές συνθήκες
-ελάχιστη κίνηση
-καινούρια λάστιχα
-συγκεντρωμένοςΠου σημαίνει οτι τελευταία έχω καιρό να πάω πάνω απο 180. Πα΄λιά που ζούσα έξω, αυτή η ταχύτητα ήταν 'συνηθισμένη'...
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Εγώ πάω με 10 χιλιόμετρα πάνω από το όριο, γιατί ελπίζω ότι συνυπολογίζοντας το σφάλμα ταχυμέτρου δεν θα με πιάσουν οι 'τροχαίοι'. Αυτό σημαίνει ότι πάω με 130 όταν το όριο είναι 120, με 110 όταν είναι 100 κ.λπ.Βέβαια αν το σφάλμα του ταχυμέτρου του είναι προς τα κάτω 10 χαω ας πούμε θα σε πιάσει για 20 χαω περισσότερα!
-
Ο χρήστης temper έγραψε:
Παντως,Λαρισα-Αθηνα,μπορει να γινει σαφως σε λιγοτερο απο δυο ωρες.Μιλω για το τελευταιο φαναρι της Λαρισας,μεχρι το πρωτο των Αθηνων...
Ε και;;;
Και μια ώρα και κάτι Θεσ/νίκη-Λάρισα = λιγότερο από 3.5 ώρες Αθήνα-Θεσ/νίκη
Το ερώτημα βέβαια παραμένει: Ε και;;;
Πάντως νομίζω οτι οι 4.5 ώρες με Panda είναι καλές αλλά με STI θα σε πιάνει υπνηλία
-
Λάρισσα Αθήνα σε 2 ώρες το βρίσκω υπερβολικό.... Επίσης ταχύτητες πάνω από 160 μη στιγμιαίες αλλά παρατεταμένες δεν είναι φρόνιμες για τις ελληνικές συνθήκες..... [ελληνικές συνθήκες εννοώ συμπεριφορά άλλων οδηγών, σχετική ταχύτητα άλλων αυτοκινήτων, σχεδίαση και κατάσταση δρόμου (με τρύπες, ακαθαρσίες κλπ), απρόοπτα με τη μορφή διασταυρώσεων-τρακτέρ-ζώων κα]
Αλήθεια πόσες ώρες είναι η διαδρομή Αθήνα Θεσ/κη με μέγιστη 120-140 και χωρίς πολλή κίνηση? Πόσα διόδια έχει και πού? Πόσα χιλιόμετρα είναι συνολικά, πόσα ανά τμήμα (Αθήνα-Λαμία-Λάρισσα-Θεσ/κη) και πού δεν έχει νησίδα (οπότε θεωρώ τη μέγιστη κάτω από 120)?
Αν ξέρετε και Θεσ/κη-Αλεξανδρούπολη πείτε μου. -
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Παντως,Λαρισα-Αθηνα,μπορει να γινει σαφως σε λιγοτερο απο δυο ωρες.Μιλω για το τελευταιο φαναρι της Λαρισας,μεχρι το πρωτο των Αθηνων...Αυτό πάει μάλλον στα φίδια..............
Καλά είστε τρελλοί? λιγότερο από δυο ώρες για Λάρισα? με την ταυτότητα στο στόμα? Μιλάμε δεν θα πρέπει πουθενά να πέσεις κάτω από 160χλμ
Καταρχήν πριν το Βόλο θα θέλεις βενζίνη 1o pit stop
Εγώ την τουαλέτα του Λεβέντη την τιμώ standard 2o pit stop
Τέλος, τσιμπάς και δυο αυτόφορα ευκολα.... Ένα στην Σούρπη και μια φώτο από τις ευθείες της Λάρισας. -
Η δική μου μέση ωριαία ταχύτητα (με τον υπολογιστή ταξιδιού) από το φανάρι της Λάρισας (απέναντι από το στρατιωτικό αεροδρόμιο) μέχρι Λαϊνόπουλο (ανάλογα με τη διάθεσή μου) κυμαίνεται μεταξύ 120 και 130 χ.α.ω.
Σε πολλά κομμάτια πάω τέρμα γκάζι, αλλά υπάρχουν και άλλα (π.χ. προς Άγιο Κωνσταντίνο ή στα σημεία όπου γίνονται έργα) όπου υποχρεωτικά κόβει κανείς.
Από Οινόφυτα δε και προς Αθήνα, υπάρχει συνήθως αρκετή κίνηση, οπότε το να πας με πάνω από 150 είναι αρκετά δύσκολο.
Γενικά, πάω σύμφωνα με το δρόμο και την κατάστασή μου. Δεν μπορώ να πω ότι πάω με 80-100 ή με 150+. Κάθε περίσταση είναι διαφορετική.
-
Aλήθεια έχετε παρατηρήσει το φαινόμενο κινούμενοι επί των εθνικών οδών με μια μέση λογική ταχύτητα ας πούμε 100-120 χλμ. να σας περνούν σαν σταματημένους οι υπερήφανοι κάτοχοι διαφόρων MERCEDES,BMW και λοιπόν πολυτελών κατασκευών?
Δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία αυτών των οδηγών έχουν στην ουσία γρηγορότερα ή σταθερότερα αυτοκίνητα (σε μεγάλο ποσοστό μάλλον το αντίθετο συμβαίνει) αλλά έχω την εντύπωση ότι νοιώθουν πως είναι υπεράνω κάθε νόμιμου ορίου ...και συνεπώς αφήνουν με υπεροψία την αυτοκινούμενη μάζα πίσω τους!!!
Δεν ξέρω εν τέλει αν κινούμενοι με αυτό τον επιδεικτικό τρόπο πόσες κλήσεις μαζέυουν (λογικά) αλλά δεν θα μου έκανε και μεγάλη έκπληξη αν μάθαινα και ότι δεν πλήρωσαν καμία κλήση τελικά ...ελέω διαπλοκής!!!
Από την άλλη μεριά δεν ξέρω αν σας έχει τύχει να δείτε όργανο της τάξεως που την στείνει σε μπλόκα τον τρόπο με τον οποίο κινείται στην εθνική όταν οδηγά το δικό του ιδιωτικό αυτοκίνητο.....ΑΠΛΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΑΙ!!!
-
Στο πρώτο σκέλος δεν θα συμφωνήσω. Σήμερα, 100-120 χ.α.ω. στην εθνική είναι μια αρκετά χαμηλή ταχύτητα για κάποιο σύγχρονο αυτοκίνητο. Και επίσης, δεν είναι μόνον οι κάτοχοι Mercedes και BMW που υπερβαίνουν σημαντικά την προαναφερθείσα ταχύτητα. Αυτό το κάνουν και μικρότερα αυτοκίνητα (Punto, 106, Clio, Ibiza, Corsa κλπ). Νομίζω πως τα περισσότερα αυτοκίνητα σήμερα μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια με πάνω από 150 στα ανοιχτά κομμάτια της εθνικής. Δεν είναι λοιπόν θέμα υπεροψίας ή αίσθησης πως είναι υπεράνω κάθε νόμιμου ορίου (άλλωστε, τα όρια ταχύτητας σε πάμπολλες περιπτώσεις είναι αυθαίρετα, ενίοτε δε παράλογα χαμηλά).
Περνάω στο δεύτερο σκέλος (που αφορά τον τρόπο οδήγησης πολλών τροχονόμων/αστυνομικών). Συμφωνώ. Έχω δει αρκετούς να κινούνται χειρότερα κι απ'τον πιο επιδειξιομανή κοντράκια.
-
Θυμαμαι καποτε στην εκπομπη του Αρη Σταθακη, ειχαν επιχειρησει να κανουν το Αθηνα - Θες. συμφωνα με τα ορια ταχυτητας!!! Δεν θυμαμαι το ακριβες νουμερο αλλα θυμαμαι οτι ηταν πανω απο 9 ωρες
Θυμαται κανενας ποσο το ειχαν βγαλει?
-
Πάνω από 9 ώρες και το σχόλιο ήταν πως, οδηγώντας έτσι, κινδύνευαν οι ίδιοι και έθεταν και τους άλλους σε κίνδυνο.
Γι'αυτό θεωρώ πως οι νόμοι πρέπει να είναι τέτοιοι που ο πολίτης να θεωρεί την τήρησή τους λογική.
-
Αν θυμαμαι καλα η Λαρισα ειναι γυρω στα 320-350κμ αποσταση???
Πρεπει να πηγαινεις με 160 τουλαχιστον σε τελειως αδειο δρομο και ειδικα σε Λαμια, Στυλιδα, Καραβομυλο κλπ να παιζεις με την τυχη σου απο πεζους, δρομο κλπ...
Αυτα ειναι καφριλες και σχεδον ανεφικτα πραγματα...
Δλδ μεσα απο τον Αγ. Κωνσταντινο περνας με 140+ ????
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αυτό το κάνουν και μικρότερα αυτοκίνητα (Punto, 106, Clio, Ibiza, Corsa κλπ).Ασφαλώς συμβαίνει και αυτό και ίσως να είναι και πιο επικίνδυνο εν τέλει...Πόσα μαμίσια χιλιάρια φορώντας μόνο ένα δυνατότερο μοτέρ σας προσπερνούν και εξαφανίζονται στο βάθος της ευθείας πηγαίνοντας σαν σίφουνες??????
-
Ο χρήστης iliasd έγραψε:
Θυμαμαι καποτε στην εκπομπη του Αρη Σταθακη, ειχαν επιχειρησει να κανουν το Αθηνα - Θες. συμφωνα με τα ορια ταχυτητας!!! Δεν θυμαμαι το ακριβες νουμερο αλλα θυμαμαι οτι ηταν πανω απο 9 ωρεςΘυμαται κανενας ποσο το ειχαν βγαλει?
πρώτοι το είχαν κάνει οι 4Τ πριν πολλά-πολλά χρόνια (μην αποκαλύπτουμε και την ηλικία μας ). είχαν ανέβει θεσσαλονίκη με ένα omega ή vectra με trip computer (σε εποχές που το εν λόγω βοήθημα ήταν hi-tech gadget) και είχαν δημοσιεύσει και 'ανατριχιαστικές' φωτογραφίες-μαργαριτάρια από το ταξίδι αυτό.
αντίστοιχο άρθρο είχε πρόσφατα και το auto-internet.gr.
-
Κάπου 356 είναι, μπορεί 360.
Στον Καραβόμυλο, με άδειο δρόμο δεν πας πάνω από 110. Στη Στυλίδα γύρω στα 80. Στην ευθεία της Λαμίας, τα 100 είναι εφικτά, αλλά για παραπάνω ούτε κουβέντα, εκτός αν είναι ΤΕΛΕΙΩΣ άδειος ο δρόμος. Στον Άγιο Κωνσταντίνο δεν περνάς με πάνω από 70. Μόνον μετά την αριστερή στροφή στην έξοδό του προς Αθήνα (οπότε και φαρδαίνει ο δρόμος) μπορείς να επιταχύνεις.
Άλλωστε, εγώ μίλησα για ΜΕΣΗ ωριαία ταχύτητα, δηλαδή μέσο όρο (κάπου μπορεί να πατήσω 170, κάπου θα πάω με 50, κάπου με 100, κάπου με 120).
-
[>quote='iliasd']Θυμαμαι καποτε στην εκπομπη του Αρη Σταθακη, ειχαν επιχειρησει να κανουν το Αθηνα - Θες. συμφωνα με τα ορια ταχυτητας!!! Δεν θυμαμαι το ακριβες νουμερο αλλα θυμαμαι οτι ηταν πανω απο 9 ωρες
Θυμαται κανενας ποσο το ειχαν βγαλει?
[/quote]
Το ειχαν κανει 12 ώρες , χαρα στην υπομονή τους!!!!
-
Να σημειώσω και εδώ για άλλη μια φορά πως τα όρια ταχύτητας στις εθνικές οδούς δεν είναι τα σωστά. σε πολλά σημεία...
-
Τελικά οι λάτρεις της οδήγησης (στους οποίους συγκαταλέγω και τον εαυτό μου), δεν έχουν την ίδια αγάπη για τη ζωή.
Και μόνο το ότι κινούνται στους άθλιους δρόμους μας σαν να βρίσκονται σε autobahn με προβληματίζει πάρα πολύ. -
Ο χρήστης dimline έγραψε:
Αυτό το κάνουν και μικρότερα αυτοκίνητα (Punto, 106, Clio, Ibiza, Corsa κλπ).
Ασφαλώς συμβαίνει και αυτό και ίσως να είναι και πιο επικίνδυνο εν τέλει...Πόσα μαμίσια χιλιάρια φορώντας μόνο ένα δυνατότερο μοτέρ σας προσπερνούν και εξαφανίζονται στο βάθος της ευθείας πηγαίνοντας σαν σίφουνες??????
Σε πληροφορώ ότι ένα σημερινό μικρό αυτοκίνητο μπορεί να ταξιδεύει με αρκετά υψηλές ταχύτητες στην εθνική, χωρίς να θέσει ούτε στιγμή τον οδηγό και τους επιβάτες του σε κίνδυνο. Αν έχεις προσέξει, όλα τα σημερινά μικρά φοράνε ζαντολάστιχα σημαντικά φαρδύτερα από ό,τι παλιά, η γεωμετρία των αναρτήσεών τους είναι πολύ πιο σωστή απ'ό,τι συνέβαινε παλιά, έχουν αποκτήσει μεγαλύτερα μετατρόχια και μεταξόνια, ενώ και τα ίδια έχουν μεγαλώσει αρκετά (ένα Corsa δεν είναι δα μικρότερο από ένα Fiat 128 - και το 128 εθεωρείτο αυτοκίνητο με έξοχα κρατήματα).
Η ασφαλής ταχύτητα ταξιδιού και η άνετη ταχύτητα ταξιδιού έχουν ανεβεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια σε σχέση με 20 χρόνια πριν. Μην παραβλέπουμε λοιπόν την τεχνολογική εξέλιξη και μην θεωρούμε ότι η γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση μπορεί να είναι προνόμιο μόνον ενός πεντάλιτρου υπεραυτοκινήτου.
ΠΟΣΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕ;