-
μαλλον μερικοι περιμενουν τον ουρανο με τα αστρα!
ενα κλιο ειναι δεν ειναι το τσαλεντζερ!
-
Λοιπόν...
Το Autocar έχει πλήρη δοκιμή της Κλειούς. Πρώτα απ' όλα να υπενθυμίσει ότι ενώ στην πρώτη επαφή του είχε δώσει 7 στα δέκα αστεράκια (ισοβαθμία στην κορυφή με το Colt και το Fabia και μπροστά από όλα τα υπόλοιπα - νέου Punto συμπεριλαμβανομενου) μόλις ανακοινώθηκαν οι τιμές του έκοψε το ένα. Τώρα του το επέστρεψε πίσω μετά τη δοκιμή.
Είχαν γράψει από την πρώτη επαφή ότι ο 1.4 κάνει τον 1.6 να φαντάζει περιττός. Στην πράξη και σε σχέση με το ΙΙ δεν υστερεί παρά ελάχιστα στο 0-100 και είναι ταχύτερο στις ρεπριζ.
Οδηγικά αναφέρει πιο σπορ ρυθμίσεις σε σχέση με το Micra (μοιράζονται πλατφόρμα), εντυπωσιακή ακαμψία και φειδωλό σε πληροφόρηση τιμόνι με μέτρια επαναφορά στις χαμηλές ταχύτητες. Εξαιρετικοί οι χώροι, η ποιότητα των πλούσιων εκδόσεων αλλά ο κινητήρας ακούγεται πολύ πάνω από τις 4.000 στροφές. Λίγες θέσεις για μικροαντικείμενα. Τιμή μικρομεσαίου αλλά με πλούσιο εξοπλισμό με το ηχοσύστημα ομως extra σε όλες τις εκδόσεις (!). -
ταχυτερο στις ρεπριζ?
ειχα διαβασει οτι το 1.2 ηταν πιο θορυβωδες,το ιδιο και για το 1.4? -
Αληθεια πως ειναι ταχυτερο στις ρεπριζ????
Ειναι κατα πολυ βαρυτερο απο το ΙΙ ετσι δεν ειναι???
Οτι στριβει καλυτερα το διαβαζω σε ολα τα περιοδικα παντως....
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Αληθεια πως ειναι ταχυτερο στις ρεπριζ????Ειναι κατα πολυ βαρυτερο απο το ΙΙ ετσι δεν ειναι???
Έχει αρκετά 'κοντύτερο' κιβώτιο και επιπλέον το βάρος δεν είναι και υπερβολικά αυξημένο (+100 κιλά περίπου) για τέτοια αύξηση διαστάσεων... Μάλλον η κατανάλωση θα είναι χειρότερη, όχι τόσο στην πόλη, όσο στον ανοιχτό δρόμο και οι 4Τ το επιβεβαίωσαν (αν και πιστεύω πως οι μετρήσεις κατανάλωσης των 4Τ υπερβαίνουν αυτές των πραγματικών καθημερινών συνθηκών...)
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Αληθεια πως ειναι ταχυτερο στις ρεπριζ????
Ειναι κατα πολυ βαρυτερο απο το ΙΙ ετσι δεν ειναι???
Έχει αρκετά 'κοντύτερο' κιβώτιο και επιπλέον το βάρος δεν είναι και υπερβολικά αυξημένο (+100 κιλά περίπου) για τέτοια αύξηση διαστάσεων... Μάλλον η κατανάλωση θα είναι χειρότερη, όχι τόσο στην πόλη, όσο στον ανοιχτό δρόμο και οι 4Τ το επιβεβαίωσαν (αν και πιστεύω πως οι μετρήσεις κατανάλωσης των 4Τ υπερβαίνουν αυτές των πραγματικών καθημερινών συνθηκών...)
αν ενθυμούμαι καλώς αυτές οι καταναλώσεις αντιπροσωπεύουν άλλης κατηγορίας αυτοκίνητα και μάλιστα υπερσυμπιεζόμενα. Οι πίνακες είναι λάθος κλασικο λάθος των 4Τ τα τελευταία χρόνια.
-
τρελη χαρα!!!!!
-
εγω παρατηρησα οτι η 3η του ειναι αρκετα πιο κοντη απο το παλιο, για 4η & 5η φανταζομαι οτι ισχυει κατι παρομοιο.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τρελη χαρα!!!!!
Μερικοί βιάστηκαν αλλά ξέχασαν ότι μιλάμε για ένα CLIO και αυτό έλεγε πολλά και από μόνο του.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
τρελη χαρα!!!!!
Μερικοί βιάστηκαν αλλά ξέχασαν ότι μιλάμε για ένα CLIO και αυτό έλεγε πολλά και από μόνο του.
Eμένα το clio Που μου άρεσε πολύ ήταν το 1. Αυτό μάλιστα και έστριβε και αίσθηση είχε. Και μάλιστα ήταν κορυφαίο και στους δύο τομείς.
Αυτο που κυκλοφορούσε μέχρι σήμερα το οδήγησα για λιγο και δε μου άρεσε καθόλου. Περίεργη αίσθηση, άσχετο τιμόνι...
Για το τελευταίο Clio αμφιβάλλω πολύ για την ικανότητα του στο στρίψιμο. Ειδικά αν κρίνω από το σημερινό Megane... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
τρελη χαρα!!!!!
Eμένα το clio Που μου άρεσε πολύ ήταν το 1. Αυτό μάλιστα και έστριβε και αίσθηση είχε. Και μάλιστα ήταν κορυφαίο και στους δύο τομείς.
Αυτο που κυκλοφορούσε μέχρι σήμερα το οδήγησα για λιγο και δε μου άρεσε καθόλου. Περίεργη αίσθηση, άσχετο τιμόνι...
Για το τελευταίο Clio αμφιβάλλω πολύ για την ικανότητα του στο στρίψιμο. Ειδικά αν κρίνω από το σημερινό Megane...Γιατί βρε meco τι κακό έχει το MEGANE και δεν πρέπει να του μοιάσει ένα αυτοκίνητο;
Πότε έφερε το MEGANE τους οδηγούς του σε δύσκολη θέση στον δρόμο;
Και το πάω πιο μακριά.Από το RENAULT 4 που ξέρω και μετά, πιο RENAULT δεν είχε καλή συμπεριφορά στον δρόμο;
Το MEGANE αν κατηγορήθηκε για κάτι και αν αυτό είναι κατηγορία ήταν το ότι δεν ήταν τόσο παιχνιδιάρικο.
Τόσο βλάκες είναι αυτοί οι Ευρωπαίοι που το αγοράζουν σε ποσότητες που ούτε η RENAULT πίστευε ποτέ;
Πως είναι η RENAULT πρώτη σε πωλήσεις στην Ευρώπη; Κατά βάση με το MEGANE δεν είναι;
Αλλά πέρα απ' όλα αυτά η προσωπική μου γνώμη που το οδήγησα είναι ότι το CLIO παρέμεινε CLIO με ότι καλό σημαίνει αυτό. -
Γιατί βρε meco τι κακό έχει το MEGANE και δεν πρέπει να του μοιάσει ένα αυτοκίνητο;
Και το πάω πιο μακριά.Από το RENAULT 4 που ξέρω και μετά, πιο RENAULT δεν είχε καλή συμπεριφορά στον δρόμο;Στην Αγγλία έχω οδηγήσει το Megane 1,4 και αυτό με τα 225 άλογα.
Το τιμόνι απαράδεκτο, συμπεριφορά στον δρόμο για κλάματα. Π.χ. Πως είναι το Williams;... καμία σχέση.το 1,4 και το 225 έχουν το ίδιο τιμόνι! Πούπουλο ακόμα και στις ψηλές ταχύτητες (110+ μίλια) και τρομερά ασαφές.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Γιατί βρε meco τι κακό έχει το MEGANE και δεν πρέπει να του μοιάσει ένα αυτοκίνητο;
Και το πάω πιο μακριά.Από το RENAULT 4 που ξέρω και μετά, πιο RENAULT δεν είχε καλή συμπεριφορά στον δρόμο;Στην Αγγλία έχω οδηγήσει το Megane 1,4 και αυτό με τα 225 άλογα.
Το τιμόνι απαράδεκτο, συμπεριφορά στον δρόμο για κλάματα. Π.χ. Πως είναι το Williams;... καμία σχέση.το 1,4 και το 225 έχουν το ίδιο τιμόνι! Πούπουλο ακόμα και στις ψηλές ταχύτητες (110+ μίλια) και τρομερά ασαφές.
Συμπεριφορά για κλάματα τι θα πει; Κινδύνεψες να σκοτωθείς;Να μου πεις ότι ένα πράγμα δεν σου αρέσει γιατί το ήθελες ρυθμισμένο αλλιώς το καταλαβαίνω αλλά έννοιωθες ότι τα αυτοκίνητα αυτά είναι έτοιμα να σε προδώσουν δηλαδή;
Στην συμπεριφορά στον δρόμο δεν περιλαμβάνονται τα φρένα;Με αντικειμενικές μετρήσεις φρένα σαν του MEGANE SPORT δύσκολα βρίσκεις σε αυτοκίνητα παραγωγής.
-
Και επειδή οδηγώ MEGANE 1600 σχεδόν κάθε μέρα έχω δει την ώρα που φθάνει η στροφή πόσα super αυτοκίνητα που κοστίζουν πολύ περισσότερα λεφτά στέκονται δίπλα μου.Άτακτη υποχώρηση.
Και Ευρωπαϊκά αλλά και Γιαπωνέζικα.Και δεν είναι θέμα οδηγού.
-
Να σου πω έχω οδηγήσει το Williams (το μπλε Williams με τις χρυσές ζάντες) πριν 2 χρόνια. Μου φάνηκε άψογο στο δρόμο, με πολύ καλό τιμόνι και με άριστα κρατήματα. Με αυτές τις εντυπώσεις στο μυαλό μου πήγα να οδηγήσω το 225. (Δεν λέω τίποτα για το 1.4 που δεν περίμενα άλλωστε και πολλά πράγματα από γαλλικό με 1,4 μηχανή.) Το τιμόνι είναι πολύ ελαφρύ, νεκρό χωρίς να σου δίνει πληροφορίες, Στο όριο το αμάξι δεν μαζευόταν δεν μπα να είχες τα χέρια του Σουμάχερ. Έχει πολύ δύναμη αλλά δεν σε βοηθάει το αμάξι να την ευχαριστηθείς. Να σκοτωθώ δεν κινδύνευσα όπως λες, αλλά να το χτυπήσω μου έτυχε δύο φορές και επειδή δεν ήταν νοικιασμένο αλλά ενός φίλου μου έκανα την κότα και το πήγα χαλαρά. Εν κατακλείδι η μηχανή του είναι μία χαρά, το υπόλοιπο αμάξι δείχνει να μην συμπαθεί τα πολλά άλογα. Δεν είχα παράπονο απο τα φρένα. Αλλωστε με έσωσαν την μία φορά.
-
Και το πάω πιο μακριά.Από το RENAULT 4 που ξέρω και μετά, πιο RENAULT δεν είχε καλή συμπεριφορά στον δρόμο;
Το MEGANE αν κατηγορήθηκε για κάτι και αν αυτό είναι κατηγορία ήταν το ότι δεν ήταν τόσο παιχνιδιάρικο.
Τόσο βλάκες είναι αυτοί οι Ευρωπαίοι που το αγοράζουν σε ποσότητες που ούτε η RENAULT πίστευε ποτέ;
Πως είναι η RENAULT πρώτη σε πωλήσεις στην Ευρώπη; Κατά βάση με το MEGANE δεν είναι;
Αλλά πέρα απ' όλα αυτά η προσωπική μου γνώμη που το οδήγησα είναι ότι το CLIO παρέμεινε CLIO με ότι καλό σημαίνει αυτό.Δεν είπα εγώ σε καμμία περίπτωση ότι το Μegane δεν είναι ασφαλές αυτοκίνητο, ή ότι δεν έχει καλά κρατήματα. Και κρατήματα έχει και ασφαλές είναι. Το θέμα είναι όμως ότι το τιμόνι είναι τελείως αναίσθητο και γενικά το όλο στήσιμο του αυτοκινήτου δεν σε προδιαθέτει να το οδηγήσεις γρήγορα. Εγώ οδήγησα ένα 1.6 και το πίεσα αρκετά, αλλα με απογοήτευσε με την έννοια ότι δεν καταλάβαινα πότε ήταν να γλυστρήσει πότε γλυστρούσε κ.λ.π. Όλα αυτά τα καταλάβαινα με διαφορά φάσης.
Αλλά ξαναλέω ότι και κρατήματα είχε και σβέλτο ήταν.
Αν το συνηθίσεις βέβαια, σαφέστατα και μπορείς να κινηθείς γρήγορα μαζί του. Δεν με παραξενεύει ότι εσύ που το ξέρεις καλά 'έχεις φάει' πολλούς με δαύτο.
Πάντως οδηγικά και το λέω με το χέρι στη καρδιά είναι χειρότερο ακόμα και από το Golf IV μου και σίγουρα κατά πολύ χειρότερο από ένα Golf V.
Φίλε thrarveris να ξέρεις επίσης ότι όχι απλά είναι θέμα οδηγού. Ο κυριότερος παράγοντας είναι ο οδηγός. Αν είσαι γρήγορος, είσαι γρήγορος ότι και να οδηγάς και αυτό να το έχεις πάντα στο μυαλό σου. -
αλλο κλιο εχω εγω?
εχω την εντυπωση οτι οι φαν των γερμανικων κυριως αμαξιων εχουν αλλη οπτικη της οδικης συμπεριφορας απο τους γαλλοφιλους...πχ εγω το λεον τουρμπο που οδηγω δεν το συγκρινω με το κλιο το διλιτρο...μερα με τη νυχτα!
καμια φορα ουτε και με το δικο μου το κλιο δε το συγγκρινω που ειναι 1.4...κατα τ'αλλα το λεον υποτιθεται οτι εχει και σπορτιφ οδικη συμπεριφορα!και κανεις δεν ειπε οτι το διλιτρο μεγκαν ηρθε να αντικαστησει το κλιο ουιλιαμς...ειναι ενα πολυ καλο gt! κομματι ακριβο νομιζω...
-
Πάντως οδηγικά και το λέω με το χέρι στη καρδιά είναι χειρότερο ακόμα και από το Golf IV
αν οντως ειναι ετσι γιατι μεγκαν δεν εχω οδηγησει, τοτε εχουμε τεραστιο προβλημα!
-
Πάντως οδηγικά και το λέω με το χέρι στη καρδιά είναι χειρότερο ακόμα και από το Golf IV
αν οντως ειναι ετσι γιατι μεγκαν δεν εχω οδηγησει, τοτε εχουμε τεραστιο προβλημα!
γιατι εχεις παρει μετοχες της Ρενο???
-
Τώρα εγώ γιατί είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που πιστεύεις στον κόσμο;
Renault Clio 2005