-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
... αλλά επειδή εγώ δεν θυμάμαι πες μο πιο αυτοκίνητο της κατηγορίας B στα 1400 έχει πίσω δισκόφρενα;Δεν λέω ότι δεν υπάρχει αλλά εγώ δεν θυμάμαι κανένα.
ibiza/fabia
206, 1.4, 16V
Το θέμα είναι ότι αν η hyundai λάνσαρε με τυμπανοκρουσίες το 'supermini της επόμενης γενιάς' (ακόμα προσπαθώ να κατανοήσω το χαρακτηρισμό) με ταμπούρα πίσω, θα την κράζαμε, όταν όμως πρόκειται για τη renault, είναι αποδεκτό.
-
Μετά του Αλονσο η RENAULT σπάει νεο ρεκορ οσο αφορά τις προσφορές ...και ειναι γεγονός για το CLIO III άρχισαν ήδη μερικές μέρες μετά την επίσιμη κυκλοφορία του!
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=41227
-
Ο χρήστης Nick έγραψε:
Μετά του Αλονσο η RENAULT σπάει νεο ρεκορ οσο αφορά τις προσφορές ...και ειναι γεγονός για το CLIO III άρχισαν ήδη μερικές μέρες μετά την επίσιμη κυκλοφορία του!http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=41227
Μηπως επειδη οι προηγουμενες τιμες που ανακοινωσαν ηταν επιτηδες υψηλες;
Με αυτες τις τιμες σιγουρα θα 'τσιμπησουν' -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μετά του Αλονσο η RENAULT σπάει νεο ρεκορ οσο αφορά τις προσφορές ...και ειναι γεγονός για το CLIO III άρχισαν ήδη μερικές μέρες μετά την επίσιμη κυκλοφορία του!
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=41227
Μηπως επειδη οι προηγουμενες τιμες που ανακοινωσαν ηταν επιτηδες υψηλες;
Με αυτες τις τιμες σιγουρα θα 'τσιμπησουν'Παιδιά, μη χαίρεστε ακόμα! Για να πάρει κάποιος μια 'αξιοπρεπή' έκδοση, πρέπει να δώσει πάνω από 15 χιλιάρικα στα 1400άρια, τιμή που ΔΕΝ περιλαμβάνει μεταλλικό χρώμα ή ηχοσύστημα !!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
... αλλά επειδή εγώ δεν θυμάμαι πες μο πιο αυτοκίνητο της κατηγορίας B στα 1400 έχει πίσω δισκόφρενα;Δεν λέω ότι δεν υπάρχει αλλά εγώ δεν θυμάμαι κανένα.
ibiza/fabia
+Polo
-
ε αφου εφτασε το κλιο να συγκρινεται με το φοκους that's something!
για να δουμε τι θα γινει και με τα φαμπια ιμπιζα και πολο!!! αμα καταφερουν να διατηρησουν τη 3η 4η και 5η θεση που ειχαν με το νεο κλιο θα τα παραδεχτω...εδω δεν μπορουσαν να παρουν το παλιο...
ελπιζω οι μειωσεις να συνεχιστουν συντομα γιατι οι τιμες ειναι λιγο τσιμπημενες...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
ibiza/fabia
+Polo
+Picanto (κατηγορίας Α παρακαλώ).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ibiza/fabia
+Polo
+Picanto (κατηγορίας Α παρακαλώ).
Αυτό και αλεξίπτωτο για φρενάρισμα να του βάλουνε δεν το παίρνω πλάκα κάνω
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
To CLIO III στα 1600cc έχει δισκόφρενα πίσω αλλά και στις εκδόσεις 1400cc με ESP.Πράγματι όλοι θα θέλαμε δισκόφρενα και στις στάνταρ εκδόσεις αλλά επειδή εγώ δεν θυμάμαι πες μο πιο αυτοκίνητο της κατηγορίας B στα 1400 έχει πίσω δισκόφρενα;Δεν λέω ότι δεν υπάρχει αλλά εγώ δεν θυμάμαι κανένα.
Με τα πίσω δισκόφρενα υπάρχει παρελθόν σε αυτό το φόρουμ με άγριο κράξιμο στο Focus που προσφέρει ακριβώς την ίδια επιλογή. Δεν είδα όμως αντίστοιχο 'κράξιμο' για το Clio III
Δυστυχώς το Clio 1.6 ΔΕΝ συγκρίνεται με το Focus 1.6 γιατί το γαλλικό μοντέλο είναι πιο ακριβό
Εκτός από τους προαναφερθέντες 'κουβάδες' του VAG, πίσω δισκόφρενα έχει και το Jazz. Δεν είναι πανάκεια -μην τρελλαθούμε κι όλας-, απλώς μ'εκνευρίζει η διαφορετική αντιμετώπιση των ίδιων πραγμάτων (όπως και ολόκληρης της ΙΒΜ για να στρίψει, τη στιγμή που γαλλικά και ιταλικά μοντέλα έχουν μονιμα ηλεκτρονικά)
Μιας και έχεις σχέσεις με τη γαλλική εταιρεία, είναι λογικό το Clio να ναι πιο ακριβό από το Megane;
Ο Μανιατόπουλος πότε φεύγει;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
To CLIO III στα 1600cc έχει δισκόφρενα πίσω αλλά και στις εκδόσεις 1400cc με ESP.Πράγματι όλοι θα θέλαμε δισκόφρενα και στις στάνταρ εκδόσεις αλλά επειδή εγώ δεν θυμάμαι πες μο πιο αυτοκίνητο της κατηγορίας B στα 1400 έχει πίσω δισκόφρενα;Δεν λέω ότι δεν υπάρχει αλλά εγώ δεν θυμάμαι κανένα.
Με τα πίσω δισκόφρενα υπάρχει παρελθόν σε αυτό το φόρουμ με άγριο κράξιμο στο Focus που προσφέρει ακριβώς την ίδια επιλογή. Δεν είδα όμως αντίστοιχο 'κράξιμο' για το Clio III
Δυστυχώς το Clio 1.6 ΔΕΝ συγκρίνεται με το Focus 1.6 γιατί το γαλλικό μοντέλο είναι πιο ακριβό
Εκτός από τους προαναφερθέντες 'κουβάδες' του VAG, πίσω δισκόφρενα έχει και το Jazz. Δεν είναι πανάκεια -μην τρελλαθούμε κι όλας-, απλώς μ'εκνευρίζει η διαφορετική αντιμετώπιση των ίδιων πραγμάτων (όπως και ολόκληρης της ΙΒΜ για να στρίψει, τη στιγμή που γαλλικά και ιταλικά μοντέλα έχουν μονιμα ηλεκτρονικά)
Μιας και έχεις σχέσεις με τη γαλλική εταιρεία, είναι λογικό το Clio να ναι πιο ακριβό από το Megane;
Ο Μανιατόπουλος πότε φεύγει;
Νομίζω ότι και το ASTRA στα 1400 δεν έχει πίσω δισκόφρενα.
Για το δεύτερο κομμάτι της ερώτησης σου δεν γνωρίζω γιατί εγώ σε ένα μαγαζί της RENAULT δουλεύω όχι στην Νέα Φιλαδέλφεια.
Μου φαίνεται ότι εσύ μπορεί να ξέρει περισσότερα -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ε αφου εφτασε το κλιο να συγκρινεται με το φοκους that's something!και του mondeo θα έλεγα.
-
η αισθηση του λεβιε βελτιωθηκε καθολου ή παραμενει σαν του προηγουμενου?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η αισθηση του λεβιε βελτιωθηκε καθολου ή παραμενει σαν του προηγουμενου?Εννοείς το κούνημα του λεβιέ στο άσε-πάτα του γκαζιού;
Αυτό δεν έπαιζε κανένα ρόλο στην αίσθηση των αλλαγών ταχυτήτων.
Από την εποχή του 5 τα RENAULT δεν είχαν κανένα πρόβλημα με την σαφήνεια στις αλλαγές.Έπρεπε να οδηγήσεις εκείνητην εποχή Fiat Uno για να καταλάβεις τι θα πει ασάφεια στις αλλαγές.
Να μην σε πάω παλιότερα στα 127 που άλλαζες στο περίπου -
Εννοείς το κούνημα του λεβιέ στο άσε-πάτα του γκαζιού;
Από την εποχή του 5 τα RENAULT δεν είχαν κανένα πρόβλημα με την σαφήνεια στις αλλαγές.Έπρεπε να οδηγήσεις εκείνητην εποχή Fiat Uno για να καταλάβεις τι θα πει ασάφεια στις αλλαγές.
Να μην σε πάω παλιότερα στα 127 που άλλαζες στο περίπουτο πατα-ασε ηταν το προβλημα λες?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Να μην σε πάω παλιότερα στα 127 που άλλαζες στο περίπουτο πατα-ασε ηταν το προβλημα λες?
Ο λεβιές κουνιόταν λόγω της τοποθέτησης και τη ελαστικότητας της βάσης του σασμαν.Ξαναλάεω ότι δεν νομίζω ότι υπήρχε πρόβλημα.Στο πάτα-άσε κουνιέται όλο το σασμαν λόγω της ελαστικότητας της βάσης και αυτό το έβλεπε ο οδηγός στο λεβιέ.
Στο MEGANE II δεν υπάρχει το μπόσικο, προφανώς δεν θα υπάρχει και στο CLIO II.
Από βδομάδα που θα έχουμε ένα στο μαγαζί θα σου πω και θα σου πω την αλήθεια -
Ο λεβιές κουνιόταν λόγω της τοποθέτησης και τη ελαστικότητας της βάσης του σασμαν.Ξαναλάεω ότι δεν νομίζω ότι υπήρχε πρόβλημα.Στο πάτα-άσε κουνιέται όλο το σασμαν λόγω της ελαστικότητας της βάσης και αυτό το έβλεπε ο οδηγός στο λεβιέ.
Από βδομάδα που θα έχουμε ένα στο μαγαζί θα σου πω και θα σου πω την αλήθειατη ξερω τη συμπεριφορα του, το εχω οδηγησει.
το κακο ηταν οτι ειχε πολυ μετρια αισθηση και δε βοηθουσε καθολου στις γρηγορες αλλαγες. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Από βδομάδα που θα έχουμε ένα στο μαγαζί θα σου πω και θα σου πω την αλήθειατη ξερω τη συμπεριφορα του, το εχω οδηγησει.
το κακο ηταν οτι ειχε πολυ μετρια αισθηση και δε βοηθουσε καθολου στις γρηγορες αλλαγες.Διαδρομές μεγάλες και για τα δικά μου γούστα είχε, αλλά μην ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα νορμάλ αυτοκίνητο.Τώρα θα παίζει και το αυτόματο με τα αυτιά στο τιμόνι σαν την Μ3
Θα προτιμούσα όμως ένα ημιαυτόματο για τα μεγαλύτερα μοντέλα.
Δεν ξέρω αν το ξέρεις αλλά το TWINGO είχε μοντέλο με ημιαυτόματο σασμαν από το 93.
Δηλαδή δεν είχε πεντάλ συμπλέκτη αλλά υπήρχε μία τρόμπα που την ώρα που έσπρωχνες τον λεβιέ υδραυλικά έκανε αποσύμπλεξη-σύμπλεξη.
Ο λεβιές δεν ήταν σειριακός αλλά είχε διάταξη Η και θυμάμαι ήταν αρκετά γρήγορες οι αλλαγές.
Πολύ ωραίο πράγμα αλλά η τρόμπα έκανε ένα σωρό λεφτά και όταν χαλούσε μετά από χρόνια οι περισσότεροι που το είχαν έβαζαν κανονική πενταλιέρα και το κάνανε απλό μηχανικό.
Αλλά άμα βάλουν ημιαυτόματο στο CLIO θα περάσει τα 20000 € οπότε... -
Να μην σε πάω παλιότερα στα 127 που άλλαζες στο περίπουΕίχα Υ10 αν σου λέει τίποτα... Κι ο πατέρας μου κάποτε είχε Seat Ibiza με το μοτέρ το System Porsche. Άλλαζες και, αν πετύχαινες την αλλαγή με την πρώτη, έπαιζες και ΛΟΤΤΟ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
η αισθηση του λεβιε βελτιωθηκε καθολου ή παραμενει σαν του προηγουμενου?Πιθανώς μόνο σε Ιαπωνικό να βρεις καλύτερο λεβιέ από το Ibiza.
-
Τελικά, με τούτα και με κείνα το CLIO II ήταν το καλύτερο της κατηγορίας Β ακόμα και για τα Γερμανοπεριοδικά όπως το AMS που στην ουσία είναι ιδιοκτησία και προπαγανδιστικό όργανο των Γερμανών κατασκευαστών.
Renault Clio 2005