-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Και κάτι άσχετο με τα περί αισθητικής, που αναφέρεστε, αλλά σχετικό με το Clio III: μήπως ρίξατε καμμιά ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά; Εκ πρώτης όψεως, τα κιβώτια φαίνονται σχετικά 'κοντά' (5η στο 1.4 30,24χλμ./1000 σ.α.λ. και στο 1.6 31,80). Ελπίζω να υπάρχει ...καλύτερη ηχομόνωση και το αυξημένο βάρος να μην χαντακώσει τις ρεπρίζ (1.4: 1135-1145 κιλά/1.6: 1140-1150 κιλά). Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι: αγόρασα πριν ένα χρόνο ένα 5θυρο Clio 1.4 και το απόβαρο που μου ανέγραψαν από το υπουργείο στην άδεια ήταν 1.160 κιλά! Μήπως το ζύγισαν με κανέναν υπάλληλο εντός, ή απλά τόσα όντως ανέφεραν τα πιστοποιητικά της Renault;!
Από τη στιγμή που κόντυναν τα κιβώτια (η 5η στο δικό μου δίνει 120 χιλιόμετρα στις 3.500 στροφές και όχι στις 3.900), οι ρεπρίζ μάλλον θα διατηρηθούν παρά το έξτρα βάρος. Για την ηχομόνωση, πιστεύω ότι μάλλον σε τέτοια πράγματα πήγαν τα έξτρα 160 κιλά. Το δικό μου Κλιό ΙΙ 1.4 (με τον 16βάλβιδο) είναι 980 κιλά και όχι 1160, πάντως. Δεν νομίζω το προ με το μετά facelift να έχει 180 κιλά διαφορά και φυσικά δεν ζυγίζει τίποτα το υπουργείο! Πού ζείτε ρε παιδιά, εις τας Ευρώπας; Εδώ οι υπάλληλοι των υπουργείων έχουν σοβαρές δουλειές και επείγουσες άδειες για να ρυθμίσουν!
Η Renault, μέσω του επίσημου site της στην Ελλάδα, δίνει για την τελευταία ανανέωση (2005) του Clio II και ειδικά για τα 5θυρα 1.4, ανεξαρτήτως έκδοσης, το βάρος των 1.075 κιλών. Το δικό μου είναι μοντέλο 2004, έκδοση confort dynamique, δηλαδή σχεδόν η πλουσιότερη έκδοση. Είναι όμως και πάλι δυνατό να είναι το δικό μου 85 ολόκληρα κιλά βαρύτερο ;
Υ.γ.: από το 2004 και μετά προσθέσανε όντως κάποια έξτρα σίδερα (...), για να στουκάρει ασφαλέστερα ΚΑΙ το Clio. Τί να κάνουμε όμως, έτσι συμβαίνει μ' όλα τ' αυτοκίνητα πια... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Η Renault, μέσω του επίσημου site της στην Ελλάδα, δίνει για την τελευταία ανανέωση (2005) του Clio II και ειδικά για τα 5θυρα 1.4, ανεξαρτήτως έκδοσης, το βάρος των 1.075 κιλών. Το δικό μου είναι μοντέλο 2004, έκδοση confort dynamique, δηλαδή σχεδόν η πλουσιότερη έκδοση. Είναι όμως και πάλι δυνατό να είναι το δικό μου 85 ολόκληρα κιλά βαρύτερο ;
Υ.γ.: από το 2004 και μετά προσθέσανε όντως κάποια έξτρα σίδερα (...), για να στουκάρει ασφαλέστερα ΚΑΙ το Clio. Τί να κάνουμε όμως, έτσι συμβαίνει μ' όλα τ' αυτοκίνητα πια...Πόσα χαϊμαλιά κρέμασες βρε;
Αυτό για έξτρα σίδερα δεν το ήξερα...κοίτα να δεις που έκανα καλά που βιάστηκα και πήρα το προ λιφτ! Κάθε τόσο όλο ανακαλύπτω κάτι νέο!
-
Κι όμως, δεν ήθελα να πάρω όλ' αυτά τα χαϊμαλιά ... Απλά η βασική 5θυρη έκδοση ΔΕΝ ΕΙΧΕ διαιρούμενο πίσω κάθισμα! Και απ' ό,τι μου είπαν τότε, ούτε η βασική έκδοση του Megane είχε (αν είναι δυνατόν, ακόμα και τα φθηνότερα κορεάτικα έχουν, αλλά επίσης και το 5άρι μου, που ήταν και του '89, είχε!). Και κατά τα φαινόμενα (απ' όσα δηλ. διαβάζω στο γαλλικό site), πάλι την ίδια βλακεία θα κάνουν με τον εξοπλισμό ΚΑΙ στο Clio III. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, ότι η αντιπροσωπεία θα κάνει πιο έξυπνη επιλογή στις εκδόσεις που θα εισάγει αυτήν τη φορά...
-
Τα RENAULT που έρχονται στην Ελλάδα είναι σε εξοπλισμό από τα καλύτερα στην Ευρώπη.Αλλά και την αντιπροσωπεία προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή και για αυτό κάτι πρέπει να κόψουν.
Το 5 αρι σου που λες μπορεί να είχε πίσω διαιρούμενο αλλά δεν είχε ούτε αυτόματο κλιματισμό, ούτε ABS ούτε πολλά από αυτά τα καλούδια σου κάνουν ανετότερη και ασφαλέστερη την οδήγηση.
Όσο για τα Κορεάτικα, το διαιρούμενο κάθισμα τα μάρανε. -
ABS και όχι διαιρούμενο πίσω κάθισμα; Ιδού το οξύμωρον! Είναι δυνατόν να έχεις ένα μωράκι και να μην μπορείς να το χωρέσεις μαζί με το καρότσι του (ή, στην καλύτερη, έναν τρίτο επιβάτη με τις αποσκευές του...);! Και το χειρότερο είναι ότι η βασική 3θυρη έκδοση (λιγότερο πρακτική, υποτίθεται) ΕΧΕΙ τέτοιο κάθισμα. Η γνώμη μου: λάθος επιλογές της αντιπροσωπείας και οικονομίες κλίμακος (γελοίου όμως επιπέδου) από τα εργοστάσια.
Υ.γ.: i) το δικό μου Clio είχε, εξοπλιστικά, ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ και η μπροσούρα του εργοστασίου! Η συγκεκριμένη έκδοση που αγόρασα έπρεπε να περιλαμβάνει, όπως ανακάλυψα αργότερα, υπολογιστή ταξιδίου και, ίσως, αισθητήρα βροχής. Άρα λοιπόν, στην περίπτωσή μου μάλλον ο εξοπλισμός ήταν φτωχότερος απ' ό,τι συνήθως...
ii) ξανατονίζω, ότι τα καλούδια ΔΕΝ τα ήθελα! Το μόνο που ήθελα ήταν το καλό και γρήγορο και ασφαλές Clio, μόνο που επειδή ήθελα διαιρούμενο κάθισμα, 'έπρεπε' να δώσω 2.000 -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αλλωστε το ιδιο κανει και η VW με το.... (δεν το λεω, δεν το λεω... )γιατί ποιός επικροτεί την VW...;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
το δικό μου Clio είχε, εξοπλιστικά, ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ και η μπροσούρα του εργοστασίου! Η συγκεκριμένη έκδοση που αγόρασα έπρεπε να περιλαμβάνει, όπως ανακάλυψα αργότερα, υπολογιστή ταξιδίου και, ίσως, αισθητήρα βροχής.H μπροσούρα λέει κάπου επάνω ότι πιθανόν να υπάρχουν αλλαγές από το αυτοκίντηο που θα παραλάβεις.Οι εξοπλισμοί μπορεί να αλλάζουν πιο συχνά από τα προσπέκτους οπότε μπορεί να μην συμφωνούν πάντα,αλλά οι πωλητές τα ξέρουν αυτά και στα λένε.
Αισθητήρες βροχής στα Ελληνικά CLIO δεν 'έπαιξαν' ποτέ. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αλλωστε το ιδιο κανει και η VW με το.... (δεν το λεω, δεν το λεω... )
γιατί ποιός επικροτεί την VW...;
εγω? (γουστα ειναι αυτα...)
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δηλ θα σου άρεσε από το Πουντάκι σου στο αβατάρ να περάσεις σε αυτό που κυκλοφορεί τώρα ή στο Grande Punto...;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δηλ θα σου άρεσε από το Πουντάκι σου στο αβατάρ να περάσεις σε αυτό που κυκλοφορεί τώρα ή στο Grande Punto...;
Αφου εφαγα τον βρωμικο γυρο... να σου απαντησω.
Αλλο το facelift και αλλο το κανω μια εξελιξη ενος υπαρχον σχεδιου. Το FL περιοριζεται συνηθως σε μερικες πινελιες.... εεε απο το Golf IV στο V δεν μπορει κανεις να πει πως ειναι απλα μερικες πινελιες. Διατηρει μεν χαρακτηριστικα γνωρισματα σε μια ποιο εξελιγμενη μορφη. Το Punto με Punto FL ηταν ατυχες παραδειγμα και ατυχες Facelift
Με την ιδια λογικη να πουμε την 159 παλια η ασχημη... σωσταα?
Νταξ... μπορει το Clio να μην κανει ΜΠΑΜ πως προκειτε για το καινουργιο... αλλα πρεπει αναγκαστικα να το φωναζει για να το κρινουμε ως ωραιο η μη?
-
http://www.channel4.com/4car/media/spys ... rt-003.jpg
http://www.channel4.com/4car/media/spys ... rt-005.jpg
http://www.channel4.com/4car/media/spys ... rt-004.jpg -
Πολυ ωραιο. Οι ζαντες 17αρες ειναι η μου φαινεται? Προβλεπω να ειναι σωστος δαιμονας. Αν εχει και καλη τιμη τοτε θα πουλησει τρελα
-
αυτο που βλεπουμε στη φωτο ειναι ο φονιας που ερχεται...
καντε στη μπαντα!
-
δεν ξέρω πόσοι θα το πιστέψετε, αλλά πριν 3 βδομάδες περίπου είδα το νέο clio στην παραλιακή σε γαλάζιο χρώμα. πρέπει να ήταν κάποια φτηνή έκδοση αφού είχε μαύρους άβαφτουσ καθρέπτες. Πέρασε ο καιρός και πριν 1 βδομάδα περίπου το είδα να στρίβει αριστερά ένα πρωινό 1 στενό πάνω από το σπίτι μου. Δεν ξέρω αν ήταν το ίδιο αυτοκίνητο αλλά ήταν ίδιο χρώμα με ίδιους μαύρους καθρέπτες. Τώρα αυτό πως γίνεται να κυκλοφορεί ελέυθερο 1 clio πριν αρχίσουν να πωλούνται??
Τέλος πάντων, δεν τρελάθηκα από την εμφάνιση πάντως. Πολύ ψηλό μου φάνηκε (η οροφή). Πληροφοριακά έχω το προηγούμενο clio προ facelift και για να είμαι ειλικρινής κρίνοντας από εξωτερική εμφάνιση δεν υπάρχει κάποιος λόγος να πάρω το νέο... -
Ο χρήστης Χρήστος Γ. έγραψε:
δεν ξέρω πόσοι θα το πιστέψετε, αλλά πριν 3 βδομάδες περίπου είδα το νέο clio στην παραλιακή σε γαλάζιο χρώμα.Λες ψέματα και πας να ποτίσεις την κοινή γνώμη με λόγια χωρίς αντίκρυσμα! Δεν σε πιστεύουμε και μετά από τη δίκη, θα οδηγηθείς με λιντσάρισμα από όχλο στη σταύρωση!
Σε πιστεύουμε, αφού οι αντιπροσωπείες τα τσιμπάνε και τα ταράζουν στις βόλτες, για να μάθουν τα βασικά και για να εξυπηρετηθούν (και ποιος υπάλληλος δεν θέλει να πάρει βόλτα το καινούριο;)
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
δεν ξέρω πόσοι θα το πιστέψετε, αλλά πριν 3 βδομάδες περίπου είδα το νέο clio στην παραλιακή σε γαλάζιο χρώμα.
Λες ψέματα και πας να ποτίσεις την κοινή γνώμη με λόγια χωρίς αντίκρυσμα! Δεν σε πιστεύουμε και μετά από τη δίκη, θα οδηγηθείς με λιντσάρισμα από όχλο στη σταύρωση!
Σε πιστεύουμε, αφού οι αντιπροσωπείες τα τσιμπάνε και τα ταράζουν στις βόλτες, για να μάθουν τα βασικά και για να εξυπηρετηθούν (και ποιος υπάλληλος δεν θέλει να πάρει βόλτα το καινούριο;)
Είναι συνήθως αυτά που αμέσως μετά πάνε στους δημοσιαγράφους για τα τεστ των περιοδικών.Είναι δηλαδή τα αυτοκίνητα που θα καλοπεράσουν
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Πολυ ωραιο. Οι ζαντες 17αρες ειναι η μου φαινεται? Προβλεπω να ειναι σωστος δαιμονας. Αν εχει και καλη τιμη τοτε θα πουλησει τρελαΜάλλον 17αρες είναι αν σκεφτείς ότι τα 1600cc που θα έρχονται στην Ελλάδα θα έχουν στάνταρ αλουμινένιες 16 ιντσών.
-
Αντε ρε παιδια δηλαδη εφτασε;;;; Εχετε δει καμια δοκιμη απο ξενο περιοδικο;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Αντε ρε παιδια δηλαδη εφτασε;;;; Εχετε δει καμια δοκιμη απο ξενο περιοδικο;Για το Clio Sport λες;
Γιατί το απλό Clio το έχουν τεστάρει ήδη οι 4Τ στο τεύχος που κυκλοφορεί. (ο sx για την ακρίβεια) -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί το απλό Clio το έχουν τεστάρει ήδη οι 4Τ στο τεύχος που κυκλοφορεί. (ο sx για την ακρίβεια)
Γνωριμία στο εξωτερικό ήταν...
Το Clio Sport είναι εκπληκτικό εμφανισιακά!
Renault Clio 2005