-
γιατι σφηγγετε να ποδια στο ντεποζιτο? δινεις πιεση στο μαρςπιε που ειναι στην αντιθετη μερια της στροφης στην οποια
μπενεις. για να καταλαβεις που 'φευγει η μηχανη' στη στροφη ανοιγεις παραπανω γκαζι ενω εισαι μεσα στη στροφη
για να φυγει ο κολος και το ξανακλεινεις εκει οπου ειχες ξεκινησει. σε καθε στροφη μπενεις με λιγο ανοιχτο γκαζι (οσο χρειαζεται η καθε μηχανη) ετσι ωστε να ειναι η αναρτησεις και η μηχανη στην ευθεια (δηλ ουτε πεσμενο μπροστα οπως στο φρεναρισμα, αλλα ουτε σηκωμενο τερμα μπροστα οπως οταν εισαι με πολυ ανοιχτο γκαζι) και σανιδωνεις (αν θες) η ανοιγεις αρκετα παραπανω γκαζι στην εξοδο της στροφης. γενικως θελει τροπο η μηχανη
γιατι δεν ειναι μπροστινοκινητο αμαξι για να στριβει με τερμα γκαζι στριβωντας τιμονι. στη μηχανη ποτε δε σφιγγεις
τα χερια στο τιμονι. εκανα μεγαλο ταξιδι με το gsxr (εθνικη οδο και πολλες στροφες) χωρις να κουραστω καθολου.
ειναι μυθος αυτο που θελει οτι τα ον οφ ειναι για ταξιδια (εκτος του οτι μπορεις να παρεις πολλα πραγματα).
αν μαθεις να πας σωστα ενα ss το ταξιδι θα ειναι απολαυση. -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
γιατι σφηγγετε να ποδια στο ντεποζιτο? δινεις πιεση στο μαρςπιε που ειναι στην αντιθετη μερια της στροφης στην οποια
μπενεις. για να καταλαβεις που 'φευγει η μηχανη' στη στροφη ανοιγεις παραπανω γκαζι ενω εισαι μεσα στη στροφη
για να φυγει ο κολος και το ξανακλεινεις εκει οπου ειχες ξεκινησει. σε καθε στροφη μπενεις με λιγο ανοιχτο γκαζι (οσο χρειαζεται η καθε μηχανη) ετσι ωστε να ειναι η αναρτησεις και η μηχανη στην ευθεια (δηλ ουτε πεσμενο μπροστα οπως στο φρεναρισμα, αλλα ουτε σηκωμενο τερμα μπροστα οπως οταν εισαι με πολυ ανοιχτο γκαζι) και σανιδωνεις (αν θες) η ανοιγεις αρκετα παραπανω γκαζι στην εξοδο της στροφης. γενικως θελει τροπο η μηχανη
γιατι δεν ειναι μπροστινοκινητο αμαξι για να στριβει με τερμα γκαζι στριβωντας τιμονι. στη μηχανη ποτε δε σφιγγεις
τα χερια στο τιμονι. εκανα μεγαλο ταξιδι με το gsxr (εθνικη οδο και πολλες στροφες) χωρις να κουραστω καθολου.
ειναι μυθος αυτο που θελει οτι τα ον οφ ειναι για ταξιδια (εκτος του οτι μπορεις να παρεις πολλα πραγματα).
αν μαθεις να πας σωστα ενα ss το ταξιδι θα ειναι απολαυση.Γιατί έτσι γίνεται το σώμα ένα με την μηχανή, δεν φεύγεις πίσω κατά την επιτάχυνση και δεν γλιστράς μπροστά στο φρενάρισμα, βέβαια για να το κάνεις αυτό πρέπει να κάθεσαι σωστά στην σέλα, δηλαδή η απόσταση από τον καβάλο σου μέχρι το ντεπόζιτο να είναι μια γροθιά.
Στις στροφές σπρώχνεις με το γόνατο το σώμα σου ώστε το ένα κωλομέρι να βγει εκτός της ευθείας της μοτοσυκλέτας, το πόδι στην εσωτερική πλευρά πατάει με την μύτη στον μαρσπιέ και το γόνατο βγαίνει προς τα έξω, ενώ στην εξωτερική απλά στηρίζεται (κυρίως κρατώντας κόντρα με το γόνατο στο ντεπόζιτο). Το χέρι από την εξωτερική πλευρά τεντώνει πάνω από το ντεπόζιτο ενώ το εσωτερικό λυγίζει όσο πάει ενώ παράλληλα το κεφάλι κατεβαίνει σχεδόν δίπλα στο γκριπ κοιτώντας προς το εσωτερικό της στροφής.
Οι αναρτήσεις λειτουργούν ιδανικά όσο βρίσκονται στο μέσον της διαδρομής τους, ούτε πιο πάνω ούτε πιο κάτω, για αυτό η ρύθμιση τους παίζει σημαντικό ρόλο.
Μέσα στην στροφή θέλεις να μεταφέρεις βάρος στο πίσω λάστιχο το οποίο πατάει σε μεγαλύτερη επιφάνεια και έχει μεγαλύτερη πρόσφυση, για αυτό και είτε κρατάς σταθερό το γκάζι (όχι απαραίτητα λίγο) είτε το ανοίγεις ομαλά και γραμμικά μέχρι την έξοδο όπου και μπορείς να δώσεις τέρμα.Ο τρόπος που θέλει για να στρίψει η μηχανή λέγεται γυροσκοπικό φαινόμενο και κοιτάς που θέλεις να πας, όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους (σώμα, γόνατο κλπ)
Σε SS για να έχεις τελείως χαλαρά τα χέρια όπως πρέπει σημαίνει ότι οι πήχεις σου είναι παράλληλοι με το έδαφος, άρα είσαι αρκετά ως πολύ σκυφτός, δεν το λες και ξεκούραστο για την μέση να πηγαίνεις έτσι για μερικές ώρες. Και εδώ μετράει η φυσική κατάσταση, όσο πιο δυνατός ο κορμός τόσο περισσότερη ώρα οδηγάς έτσι.
-
kiloMeater .
Πως σας φαινεται τοσο ευκολο να κανετε αγωνιστικη οδηγηση σε γυμνο μηχανακι 200+ κιλων χωρις κοπο δεν ξερω. Εγω ειπα πως τουλαχιστον το kawasaki ακουει . Δεν σημαινει οτι το κανει οπως ενα ss. Οι ικανοτητες του ειναι πολυ καλες για αυτο που ειναι. Τιποτα περισσοτερο. Προσπαθω οσο το δυνατο γρηγοροτερα να αλλαξω θεση στη σελα και δεν γινεται με τιποτα. Αργει η κινηση. Σε αλλαγες κατευθυνσης παντα ετσι.Θελει δυναμη.
Δεν ειμαι ο Ροσσι ουτε το χαμενο ταλεντο. Προσπαθω να ειμαι οσο το δυνατο γνωστης αυτου του διτροχου που καβαλαω. Αληθεια τα ss γιατι τα εβγαλαν? -
Χωρίς να προσβάλω/υποτιμώ κάποιον, ανάλυση αγωνιστικής οδήγησης δε γίνεται γραπτώς, ειδικά αν μιλάμε για δίτροχο οπου εκτός από τη μηχανική του οχήματος πρέπει να κατέχεις και τη μηχανική του σώματος σου.
-
Το μονο που ξερω 100% ειναι η μηχανικη του σωματος μου. Στα αλλα περι διτροχων σιγουρα οχι.Αλλα προσπαθω.
-
Ένα μηχανάκι όπως το Ζ ή το Hornet δέν έχει τρομερές διαφορές στη γεωμετρία απο ένα supersport.
Αυτό που εγώ προσωπικά θεωρώ περιοριστικό παράγοντα είναι η θέση οδήγησης. Εκεί που στο R6 γινόμουν ένα με το μηχανακι, στο Hornet δέν βολεύομαι πάνω του και είναι στιγμές που νοιώθω σαν να με μισεί και να θέλει να με πετάξει απο πάνω του.
Τα πάντα στο Hornet μου φαίνονται λάθος. Οι χειρολαβές του τιμονιού είναι πολύ ψηλά, τα μαρσπιέ μπροστά και χαμηλά και το σχήμα της σέλας δέν βοηθάει να κρεμιέσαι στις στροφές. Μπορείς να κινείσαι σβέλτα πολύ άνετα και άκοπα, αλλά η θέση της οδήγησης μου κόβει την όρεξη να πιέσω λίγο παραπάνω, άσχετα αν το μηχανάκι δέν έχει πρόβλημα και μπορεί να ανταποκριθεί.
Και σε ταχύτητες απο 160 και πάνω ο αέρας είναι τέτοιος που ορισμένες φορές δυσκολευει το χειρισμό της μηχανής. Τα SS μπορεί να μήν έχουν τεράστιες ζελατίνες αλλά επειδή είσαι σκυφτός ο αέρας περνάει απο πάνω σου και δέν ενοχλεί.
-
+1 οτι δε σε βοηθανε τα naked να πιεσεις. εγω ειμαι μικροσωμος και ειναι καπως καλυτερα βεβαια
αλλα οχι σαν ss. εχω οδηγησει ζ750 07-08 και gsr 600 abs. ωραια και τα 2 με ενα κλικ πιο fun to drive
το kawasaki.@coupeas αν εχεις τη δυνατοτητα, οδηγησε καποιο cross 2τ σε χωματινη πιστα η χωματινο δρομο για λιγες μερες.
αν το κανεις αυτο, το ζ θα σου φενεται ποδηλατο μετα. -
Αυτο λεω.
Ναι θα το ηθελα να οδηγησω ενα cross. Exω γνωστο που παιρνει τα βουνα με 'καθαρο'. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Χωρίς να προσβάλω/υποτιμώ κάποιον, ανάλυση αγωνιστικής οδήγησης δε γίνεται γραπτώς, ειδικά αν μιλάμε για δίτροχο οπου εκτός από τη μηχανική του οχήματος πρέπει να κατέχεις και τη μηχανική του σώματος σου.Σίγουρα γραπτώς δεν μπορεί να γίνει σωστή ανάλυση απλά να δοθεί ο μπούσουλας, μετά ο καθένας το προσαρμόζει στα μέτρα του.
Στο Hornet μου κι εγώ βρίσκω δύσκολο να κρέμομαι από το πλάι, ειδικά σε εναλλασσόμενες στροφές που πρέπει να αλλάξεις μεριά σε πολύ λίγο χρόνο, και αυτό που με δυσκολεύει κυρίως είναι το φάρδος της σέλας. Γι αυτό προτιμώ να ανοίγω το γόνατο από την μεριά της στροφής και να βγάζω μόνο τον κορμό ελαφρά σκυμμένο μπροστά. Από την άλλη όμως όποτε ανεβαίνω σε SS νομίζω ότι θα πάθω 10 κράμπες
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Στο Hornet μου κι εγώ βρίσκω δύσκολο να κρέμομαι από το πλάι, ειδικά σε εναλλασσόμενες στροφές που πρέπει να αλλάξεις μεριά σε πολύ λίγο χρόνο, και αυτό που με δυσκολεύει κυρίως είναι το φάρδος της σέλας. Γι αυτό προτιμώ να ανοίγω το γόνατο από την μεριά της στροφής και να βγάζω μόνο τον κορμό ελαφρά σκυμμένο μπροστά. Από την άλλη όμως όποτε ανεβαίνω σε SS νομίζω ότι θα πάθω 10 κράμπεςΚαι γώ αυτό κάνω με το γόνατο στο Hornet, το στρίψιμο του τεμπέλη
Όσο για τα SS, θέμα συνήθειας είναι. Και γώ, την πρώτη φορά που ανέβηκα με πονούσαν τα πάντα, καρποί, πόδια, σβέρκος, μέση, μετά απο ένα μήνα όμως δέν είχα πρόβλημα να το καβαλάω για ώρες στην εθνική ή σε κίνηση σταμάτα-ξεκίνα.
-
Η εγω ειμαι τρελος η ειναι ψαγμενο το μηχανακι. Σημερα 245 με 5η λιγο πριν τον κοφτη. Καταιγιδα.Τα 215 που εγραψα πριν δεν ηταν αυτης της ταχυτητας. Λαθος μου . Ακομα ψαχνομαι .Ουτε ειχε κοφτη. Σταματω σε παρκιν και μετρω πισω δοντια.43! Δε στεκει .Πρεπει να δω και το μπροστινο στα +2 οποσδηποτε δηλ πανω απο 15 δοντια. Το ψηφιακο σιγουρα δουλευει καλα .Κλεβει βαγγο και πιστευω οτι εχεις δικιο. Πρεπει ομως να μαθω ποσα. Με 43ρι μονο πισω και 15 μπροστα δικαιωνομαι εγω σε δυναμη.Θα δουμε.
Επισης ο κοφτης φαινεται ανεβασμενος. Φορτωνει και λιγο μετα το γεμισμα του στροφομετρου. Τρελη επιταχυνση.
Μαλλον θα πεταχτω Πατρα να βρω ο ιδιος το μηχανικο που το εφτιαξε αν δω 15 δοντια μπροστα γραναζι. Εκεινο το φοιτηταριο μου εχει βγαλει τη ψυχη. Δε λεει.τι του εκανε ξεκαθαρα. Ρευματα γραναζια αυτα. Δεν ειναι ετσι . Κατι στο κιβωτιο ταχυτητων ε -
Με μια ματια εδω http://www.gearingcommander.com πιστευω οτι λογικα το μπροστινο γραναζι εχει 17 δοντια. Δηλ τα χλμ της 5ης ειναι στα 228 + χλμ πραγματικα και τα 250 της 6ης με 20χλμ παραπανω ενδειξη στο ψηφιακο. Δηλ 270+ που ειδα οταν το πηρα.
-
@coupeas μπες εδω http://www.kawasaki-bikers.gr/core/ και ρωτα ποσα δοντια εχουν τα εργοστασιακα
γραναζια και τι μπορει να εχει κανει ο τυπος για να δειχνει αυτα τα τρελα στο κοντερ. -
Με μια ματια αρχικα σε αναλογο θεμα λενε για 44 πισω 15 μπροστα. Εκανα εγγραφη και περιμενω ενεργοποιηση να μπω να ρωτησω. Ομως θα παω στον μηχανικο μου εδω να βγαλω τη ποδια να δω το μπροστινο γραναζι. Θα δουμε. Και 44 να ειναι πισω τα χλμ αυτα δε στεκουν χωρις δυναμη. Με δυσκολευει να το κρατησω το ατιμο. Μπερδευω μεχρι τις ταχυτητες στα χλμ που βλεπω. Δεν ειναι τυχαιο οπως φαινεται.
15/43 ειναι τα μαμα και ο πινακας που παρεθεσα πιο πανω ειναι εγκυροτατος.
-
για τα χιλιομετρα που βλεπεις (270-80) στο κοντερ τι σου ειπανε? ειναι πραγματικα η οχι?
δηλαδη τωρα εχεις τα εργοστασιακα γραναζια σωστα? + εξατμιση και προγραμμα? ενος φιλου που το εχω οδηγησει
λιγες φορες πανω απο 258 δεν πηγε ποτε. μονο εξατμιση εχει, αλλα ειμαι 60 κιλα και 1.60 υψος. αυτος
δεν το εχει παει ποτε πανω απο 245. -
Περιμενε Βαγγο.
Αυριο θα δω το μπροστινο γραναζι. Το πισω ειναι ναι 43. Σιγουρα ειναι ψαγμενο απο προγραμμα εξατμιση. Θα δω λοιπον και το μικρο θα παω πινακα (τον δινει και το site kawasaki) και θα δω χιλμ ανα ταχυτητα. Ομως το θεμα κινητηρα εχει πολυ ψαξιμο.
Δεν ξερω αλλα το μηχανακι ανεβαζει ακοπα. Τα 245 λιγο πριν κοφτη και 5η ερχονται για πλακα.
Ειμαστε και στα μπανια ακομα. -
250+ με 'γυμνο'? χαράς το κουράγιο σας (χωρίς ειρωνία το λέω). αυτα τα χιλιόμετρα τα κρατάτε ή τα εχετε πιασει απλά μια φορά/ ενα δευτερολεπτο? εγώ με το μπαντιτ εφτανα τα 160 κ δεν ήταν ωραία εμπειρία καθόλου
@coupeas
παρε ενα κινητό android με gps, κατεβασε ενα προγραμματακι που δείχνει ταχύτητα κ δες πια μέγιστη ταχύτητα θα εχει κρατήσει στη μνήμη του. Με προσοχή όμως, μη σκοτωθείς -
Απο τα 140 με 5η και απο τα 200 ως τα 245 σε μερικα δευτερα πραγματικα. Σκυμμενος σφιγμενος χωρις σκεψη για 6η λογο ερχομενης στροφης και ...........απογειωσης! Και φυσικα μετα πονοι στους καρπους και αυχενα απο την πιεση για ισορροπια.
Οσο πιο γρηγορα τα πιανεις τοσο περισσοτερες πιθανοτητες εχεις να δεις πολλα χλμ. Να κρατηθεις πολυ ωρα αδυνατον.
Chemic δεν εχω ορεξη αλλα ουτε πολυτελειες για αλλα ρισκα. Και δεν τελειωσα τα μαθηματα κολυμβησης στον μικρο. Αστο. Θα δω στον πινακα . -
14 μπροστα. -1 απο το μαμα δηλ.
Βαγγο παμε για δυναμομετρηση η μετρημα με gps η διπλα διπλα με αλλο απειραχτο μηχανακι . -
Λοιπον για να τελειωνει η ιστορια.
Με ταβανι τις 12000rpm (12500+ κοφτες αλλα το αφηνουμε αυτο).
Ταχυτητα km/h πραγματκη.
1η. 105,2
2η. 139,4
3η. 174
4η. 203
5η. 225,5
6η. 247,1
Αυτο το set up 14/43 γραναζια δινει αυτα τα χιλιομετρα .
ΤΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΕΧΕΤΕ ?