-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Φίλε Pipino αν το να ανέβεις τη ράμπα της Πληροφορικής με χειρόφρενο (90 μοίρες στροφή με περιορισμένη ορατότητα και είσοδος σε ανηφορική ράμπα με κλίση 20% όπου 2 αμάξια δίπλα-δίπλα χωράνε μόνο με πολύ στρίμωγμα) ανήκει στο 1% των παρανομιών που κάνεις οδηγώντας, τότε δε θέλω να βρεθώ κοντά στο αυτοκίνητό σου σε δημόσιο δρόμοεχω την εντυπωση οτι εισαι τυχερος, γιατι εισαι πολυ αργος γιαυτο...
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Μα σου έγραψα ότι παρανομώ κι εκτός ασύλου. Το άσυλο λες να μου έδωσε τη δυνατότητα να τα κάνω αυτά; Μην βάζετε τον εαυτό σας στη θέση μου. Η δική μου ηθική μου λέει να μην κάνω ζημιά σε άλλον άνθρωπο. Όλα τα άλλα τα νόμιμα και δήθεν και ηθικά δεν τα λογαριάζω. Η πονηρή σου σκέψη όμως, αμέσως πήγε στο τι θα έκανες εσύ ή ποια θα ήταν η δική σου λογική. Ξαναλέω και κλείνω, γιατί βαριέμαι να ασχολούμαι με δήθεν νόμιμους που 1.000% δεν τηρούν τα όρια ταχύτητας, ότι εντός ασύλου έχω κάνει το 1/100 από αυτά που έχω κάνει εκτός πολύ απλά γιατί σέβομαι το χώρο και γιατί συνήθως σκέφτομαι άλλα όταν βρίσκομα εκεί.Ευχαριστώ.
Φαίνεται πως σέβεσαι το χώρο από τον τρόπο που οδηγάς.
Όχι δεν κάνω παρανομίες στην οδήγηση γιατί ένα λάθος στην οδήγηση μπορεί να σκοτώσει. Και αντε καλά να σκοτοθείς εσύ αν κάνεις τη βλακεία. Σου φταίνε τίποτα οι συνάνθρωποί σου; Αλλά βέβαια ο άμετρος εγωισμός σου δεν σου επιτρέπει να σκεφτείς ότι υπάρχουν και συνάνθρωποι που θέλουν να πεθάνουν κάποια άλλη στιγμή και όχι τη στιγμή που επιλέγεις εσύ να γίνεις δολοφόνος.Θα σε παρακαλούσα να μας πεις τη διαδρομή που κινείσαι για να την αποφεύγουμε γιατί μάλλον κάποια στιγμή θα σκοτωθούμε μαζί σου, από δική σου όμως μαλακία
-
Εκτός από το να μην κάνει κάποιος παρανομίες καλό είναι να είναι σε εγρήγορση για να προλάβει τυχόν λάθη ή και παρανομίες άλλων. Δεν αρκεί λοιπόν η νομιμότητα, γιατί και ο πατέρας μου δεν κάνει παρανομίες αλλά καλό είναι να μην σας τύχει να οδηγάει κοντά σας....
Και το θέμα είναι τα ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ....[mod mode]Θα σας παρακαλούσα να συγκρατηθείτε. Εκφράστε τις διαφωνίες σας και μέχρι εκεί, μην το προχωράτε σε προσωπικό επίπεδο και μην ξεφεύγετε τόσο από το θέμα για να μην χρειαστεί να γίνουν επεμβάσεις.... έχετε πλησιάσει αρκετά.... [/mod mode]
-
Μα η συζήτηση που γίνεται είναι απολύτως εντός του θέματος. Αν δεν έπιανε ο pipinos και ο κάθε pipinos τα 140 στην πανεπιστημιούπολη δεν θα χρειαζόταν να μπουν σαμαράκια. Στη στροφή που υπερυφανεύεται πως την έπαιρνε με χειρόφρενο έχουν μπει ΔΥΟ σειρές σαμαράκια με απόσταση 10 μέτρων ακριβώς για αυτό τον λόγο, αφού ουκ ολίγες φορές οδηγοί με τέτοια συμπεριφορά έχουν πάει να κουρέψουν πόδια πεζών και έχουν προκαλέσει τρακαρίσματα. Για την συμπεριφορά λοιπόν αυτών των χεράδων την πληρώνουμε ΟΛΟΙ μας περνώντας από 15 σαμαράκια κάθε φορά που πρέπει να πάμε στη σχολή μας, ταλαιπωρώντας το αυτοκίνητο και τα νεύρα μας. Οι κάφροι οδηγοί είναι η αιτία και τα σαμαράκια είναι ο τρόπος αντιμετώπισης, το θέμα είναι το ένα και το αυτό.
-
Δικαιολογείσαι αν είσαι όντως νεός. Δε δικαιολογείσαι γιατί γνωρίζεις ανάγνωση.
Ψέμα 1
Το 1ο σαμαράκι μπήκε το 1999-2000 κι εγώ τα έκανα αυτά 2000-2003 στην Πληροφορική. Άρα δεν είχε σχέση με εμένα το 1ο σαμαράκι. Το 2ο σαμαράκι μπήκε μετά το 2004 που με το φρεζάρισμα και τη νέα άσφαλτο είχε μικρύνει πολύ το ύψος του = κάποιος αποφασισμένος περνούσε αέρα, ειδικά με τα SUV που χρησιμοποιείτε εσείς οι νέοι φοιτητές που δεν τρέχετε και σέβεστε το χώρο. Είχε και μεγάλη απόσταση το 1ο από την είσοδο, οπότε μπορούσες να επιταχύνεις αρκετά και με λίγη μεταφορά βάρους το γύριζες το αυτοκίνητο.Ψέμα 2
Τα 140 τα έχω πιάσει πριν μπουν τα σαμαράκια, αλλά και μετά. Αυτά μπήκαν όμως λόγω του ατυχήματος στο ΜΙΘΕ. Εμένα δε με έχει δει ΚΑΝΕΙΣ να τα κάνω αυτά εκτός από ελάχιστους συμφοιτητές (4-5 άτομα). Και για να είμαι ακριβής, τα χειρόφρενα τα είδαν αρκετοί, την ταχύτητα δεν την έχουν δει όμως. Το ατύχημα το είδα όμως όλοι.Ψέμα 3
Τα πολλά ατυχήματα στην Πληροφορική. Από το 2000 μέχρι σήμερα δεν έχω δει κανένα. Εσύ πώς έχεις δει τόσα; Εξαιρώ την περίπτωση που, κάνοντας όπισθεν, πέτυχα έναν καθηγητή που μου κόρναρε, στην πόρτα. Βλακεία μεν, αλλά νόμιζα ότι κόρναρε ένας φίλος για να βγω άνετα. Πού να φανταστώ ότι κόρναρε για να με χαιρετίσει;Ερώτημα 1:
Ποιου γνωστού καθηγητή το αυτοκίνητο έσπασαν και έκλεψαν στην Πληροφορική πριν 3-4 χρόνια; Περιμένω απάντηση για να δούμε κατά πόσον γνωρίζεις το Τμήμα ή απλά λες ότι γνωρίζεις.Ερώτημα 2:
ΕΣΥ και οι άλλοι τυπικοί στην οδήγηση, έχετε διαμαρτυρηθεί στην Τεχνική Υπηρεσία, στον Πρόεδρο και στον Πρύτανη για τα προβληματικά σαμαράκια όπως έκανε ο ανήθικος pipinos1976;Ευχαριστώ.
-
Αγαπητέ Pipine που απ ότι φαίνεται είσαι και συνάδελφος,
Για το ψέμα 1ο:
δεν είπα ότι τα σαμαράκια τα έβαλαν επειδή είδαν εσένα, αλλά επειδή διάφοροι όπως και εσύ αποφασίζουν ενίοτε να πηγαίνουν με 140 στην πανεπιστημιούπολη. Είναι λογικό εξ'άλλου να έβαζαν σαμαράκι επειδή είδαν ένα άτομο να τρέχει;
(Επίσης, οι φοιτητές που οδηγούν SUV είναι κατά πλειοψηφία απειλή για την κοινωνία.)Για το ψέμα 2ο:
Τα χειρόφρενα τα έχουν δει αρκετοί όπως λες. Πως νιώθεις εσύ για αυτό, δίνεις καλό παράδειγμα;Για το ψέμα 3ο:
Ο προφυλακτήρας μου έχει σκασίματα από πέτρες που μου εκτόξευσε γκαζμάς συνάδελφός μας πετώντας κώλο με το πισωκίνητό του τη στιγμή που έμπαινε στη ράμπα. Επιπλέον έχω δει με τα μάτια μου τα κομμένα κολωνάκια πάνω απ την ράμπα, τα οποία τα πήρε αμπάριζα κάποιος λάτρης του need for speed που πατώντας το σαμαράκι με ποιος ξέρει πόσα έχασε τον έλεγχο. Ευτυχώς δεν πήρε μαζί του κανέναν περαστικό. Στη ράμπα έχω δει τρακάρισμα 2 φορές με αποτέλεσμα σπασμένους προφυλακτήρες μόνο, ευτυχώς.Ερώτημα 1:
πως να ξέρω, εγώ του το έσπασα;Ερώτημα 2:
όχι δεν παραπονέθηκα ποτέ στην τεχνική υπηρεσία, θα προτιμούσα να μπουν 10πλάσια σαμαράκια για την ακρίβεια, από τότε που κάποιος ευσυνείδητος οδηγός πήγε να πάρει μπροστά την κοπέλα μου κατεβαίνοντας με τριψήφιο αριθμό χιλιομέτρων.Δεν νομίζω ότι έχει νόημα η συζήτηση όμως αφού δεν θα αλλάξεις γνώμη.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αγαπητέ Pipine που απ ότι φαίνεται είσαι και συνάδελφος,Για το ψέμα 1ο:
δεν είπα ότι τα σαμαράκια τα έβαλαν επειδή είδαν εσένα, αλλά επειδή διάφοροι όπως και εσύ αποφασίζουν ενίοτε να πηγαίνουν με 140 στην πανεπιστημιούπολη. Είναι λογικό εξ'άλλου να έβαζαν σαμαράκι επειδή είδαν ένα άτομο να τρέχει;
(Επίσης, οι φοιτητές που οδηγούν SUV είναι κατά πλειοψηφία απειλή για την κοινωνία.)Για το ψέμα 2ο:
Τα χειρόφρενα τα έχουν δει αρκετοί όπως λες. Πως νιώθεις εσύ για αυτό, δίνεις καλό παράδειγμα;Για το ψέμα 3ο:
Ο προφυλακτήρας μου έχει σκασίματα από πέτρες που μου εκτόξευσε γκαζμάς συνάδελφός μας πετώντας κώλο με το πισωκίνητό του τη στιγμή που έμπαινε στη ράμπα. Επιπλέον έχω δει με τα μάτια μου τα κομμένα κολωνάκια πάνω απ την ράμπα, τα οποία τα πήρε αμπάριζα κάποιος λάτρης του need for speed που πατώντας το σαμαράκι με ποιος ξέρει πόσα έχασε τον έλεγχο. Ευτυχώς δεν πήρε μαζί του κανέναν περαστικό. Στη ράμπα έχω δει τρακάρισμα 2 φορές με αποτέλεσμα σπασμένους προφυλακτήρες μόνο, ευτυχώς.Ερώτημα 1:
πως να ξέρω, εγώ του το έσπασα;Ερώτημα 2:
όχι δεν παραπονέθηκα ποτέ στην τεχνική υπηρεσία, θα προτιμούσα να μπουν 10πλάσια σαμαράκια για την ακρίβεια, από τότε που κάποιος ευσυνείδητος οδηγός πήγε να πάρει μπροστά την κοπέλα μου κατεβαίνοντας με τριψήφιο αριθμό χιλιομέτρων.Δεν νομίζω ότι έχει νόημα η συζήτηση όμως αφού δεν θα αλλάξεις γνώμη.
Τα σαμαράκια μπήκαν λόγω ενός και μόνο ατυχήματος. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Και μάλιστα μπήκαν άρον άρον γι' αυτό και είναι εκτός προδιαγραφών.
Τα χειρόφρενα δεν είναι κάτι κακό. Άλλωστε, δεν το κάνω για να με δουν, το κάνω για εμένα, για την χαρά, για την πλάκα. Δε με ενδιαφέρει αν με δουν και τι θα πουν, όπως δε με ενδιαφέρει και πολύ ο κόσμος γιατί τον είδα πως σκέφτεται και αντιδρά και στους άλλους τομείς. Ψευτοκυρίλα, ψευτοεξυπνάδες, βλακείες, πουλ μουρ, μέσον, απάτη, ρεμούλα κτλ. Παράδειγμα δε δίνω γιατί δεν αποτελώ άτομο προς μίμηση. Είμαι βλακωδώς τίμιος και ευθής, οπότε ευτυχώς δεν με ακολουθεί παρά μόνο το 1% των Ελλήνων και ίσως λέω και πολλούς.
Αν σου δείξω σημάδια από πέτρες... ακόμα και στον φρεσκοβαμμένο προφυλακτήρα μου έχω γεμίσει σημάδια από τις πέτρες μέσα σε 6 μόνο μήνες. Μην ψάχνεις, λοιπόν, φταίχτες. Αν δεν ήταν αυτός θα ήταν άλλος, θα ήταν ο δρόμος κτλ. Για τα κολωνάκια μην το ψάχνεις. Εδώ άλλοι σκόπιμα (και καλώς κατ' εμέ) σπινάρουν πάνω στο σαμαράκι για να το ξηλώσουν. Τέτοια που είναι, καλά κάνουν. Και μην πεις ότι ακόμα και τώρα με τη νέα άσφαλτο είναι εντός προδιαγραφών;
Για τα ατυχήματα στην ράμπα, το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Είναι στενή και 2 αυτοκίνητα χωράνε ίσα ίσα. Αν πάρεις λίγο στραβά τη στροφή, βρέθηκες πάνω στον άλλο. Αν κάποιος δε δει ποιος έρχεται, τότε, έχει πρόβλημα καθώς η ορατότητα κατεβαίνοντας τον κεντρικό δρόμο φτάνει τα 100++ m. Θα με κάνεις να τραβήξω βίντεο και να το ανεβάσω για να δεις από πόσο μακριά βλέπεις ποιος κατεβαίνει. Το ζήτημα με την κοπέλα σου το θεωρώ λίγο.... πως να στο πω, απίθανο. Καλά δε βλέπει ότι έρχεται αυτοκίνητο; Τι να πω; Η ορατότητα από το πεζοδρόμιο είναι άπλετη μέχρι τη στροφή. Εκτός και αν υπολόγισε λάθος την ταχύτητα του αυτοκινήτου, πράγμα δύσκολο.
Αν δεν διαμαρτυρηθείς όχι για τα παράνομα (αυτό το ξεπερνάω ως γνωστόν), αλλά για τα παράλογα σαμαράκια, δε θα αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο. Δεν μπορεί να θες νομιμότητα και να μην βοηθάς καθόλου. Με αυτόν τον τρόπο, απλά δε δικαιούσαι να μιλάς γιατί αφήνεις εμένα που μου λες ότι δεν καταλαβαίνω και δε βάζω μυαλό να βγάλω το φίδι από την τρύπα και αφήνεις και τον κόσμο (ίσως το κάνεις και εσύ) να λένε άσε τον γραφικό να γκρινιάζει για το σωστό, εμείς θέλουμε την ησυχία μας. Αυτή η απάθεια μας έχει καταστρέψει σε αυτό το κράτος και όχι τα χειρόφρενα. Αν την πεις σε αυτόν που μπαίνει με χειρόφρενο μπροστά στον κόσμο, τότε, κάτι κάνεις. Αν τη λες σε εμένα που έχω παλέψει για το δρόμο, για τα σήματα, για τα σαμαράκια, δε θα κερδίσεις τίποτε. Απλά, θα με κάνεις να θεωρώ πως η απόφασή μου να τα γράψω όλα πλέον είναι η σωστή.
Ευχαριστώ.
-
Τα σαμαράκια μπήκαν λόγω ενός και μόνο ατυχήματος. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Και μάλιστα μπήκαν άρον άρον γι' αυτό και είναι εκτός προδιαγραφών.
Τα χειρόφρενα δεν είναι κάτι κακό. Άλλωστε, δεν το κάνω για να με δουν, το κάνω για εμένα, για την χαρά, για την πλάκα. Δε με ενδιαφέρει αν με δουν και τι θα πουν, όπως δε με ενδιαφέρει και πολύ ο κόσμος γιατί τον είδα πως σκέφτεται και αντιδρά και στους άλλους τομείς. Ψευτοκυρίλα, ψευτοεξυπνάδες, βλακείες, πουλ μουρ, μέσον, απάτη, ρεμούλα κτλ. Παράδειγμα δε δίνω γιατί δεν αποτελώ άτομο προς μίμηση. Είμαι βλακωδώς τίμιος και ευθής, οπότε ευτυχώς δεν με ακολουθεί παρά μόνο το 1% των Ελλήνων και ίσως λέω και πολλούς.
Αν σου δείξω σημάδια από πέτρες... ακόμα και στον φρεσκοβαμμένο προφυλακτήρα μου έχω γεμίσει σημάδια από τις πέτρες μέσα σε 6 μόνο μήνες. Μην ψάχνεις, λοιπόν, φταίχτες. Αν δεν ήταν αυτός θα ήταν άλλος, θα ήταν ο δρόμος κτλ. Για τα κολωνάκια μην το ψάχνεις. Εδώ άλλοι σκόπιμα (και καλώς κατ' εμέ) σπινάρουν πάνω στο σαμαράκι για να το ξηλώσουν. Τέτοια που είναι, καλά κάνουν. Και μην πεις ότι ακόμα και τώρα με τη νέα άσφαλτο είναι εντός προδιαγραφών;
Για τα ατυχήματα στην ράμπα, το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Είναι στενή και 2 αυτοκίνητα χωράνε ίσα ίσα. Αν πάρεις λίγο στραβά τη στροφή, βρέθηκες πάνω στον άλλο. Αν κάποιος δε δει ποιος έρχεται, τότε, έχει πρόβλημα καθώς η ορατότητα κατεβαίνοντας τον κεντρικό δρόμο φτάνει τα 100++ m. Θα με κάνεις να τραβήξω βίντεο και να το ανεβάσω για να δεις από πόσο μακριά βλέπεις ποιος κατεβαίνει. Το ζήτημα με την κοπέλα σου το θεωρώ λίγο.... πως να στο πω, απίθανο. Καλά δε βλέπει ότι έρχεται αυτοκίνητο; Τι να πω; Η ορατότητα από το πεζοδρόμιο είναι άπλετη μέχρι τη στροφή. Εκτός και αν υπολόγισε λάθος την ταχύτητα του αυτοκινήτου, πράγμα δύσκολο.
Αν δεν διαμαρτυρηθείς όχι για τα παράνομα (αυτό το ξεπερνάω ως γνωστόν), αλλά για τα παράλογα σαμαράκια, δε θα αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο. Δεν μπορεί να θες νομιμότητα και να μην βοηθάς καθόλου. Με αυτόν τον τρόπο, απλά δε δικαιούσαι να μιλάς γιατί αφήνεις εμένα που μου λες ότι δεν καταλαβαίνω και δε βάζω μυαλό να βγάλω το φίδι από την τρύπα και αφήνεις και τον κόσμο (ίσως το κάνεις και εσύ) να λένε άσε τον γραφικό να γκρινιάζει για το σωστό, εμείς θέλουμε την ησυχία μας. Αυτή η απάθεια μας έχει καταστρέψει σε αυτό το κράτος και όχι τα χειρόφρενα. Αν την πεις σε αυτόν που μπαίνει με χειρόφρενο μπροστά στον κόσμο, τότε, κάτι κάνεις. Αν τη λες σε εμένα που έχω παλέψει για το δρόμο, για τα σήματα, για τα σαμαράκια, δε θα κερδίσεις τίποτε. Απλά, θα με κάνεις να θεωρώ πως η απόφασή μου να τα γράψω όλα πλέον είναι η σωστή.
Ευχαριστώ.
Έχεις μια δικαιολογία για όλα βλέπω Για τίποτα πάντως δεν φταίνε οι γλήγοροι οδηγοί.
Τα χειρόφρενα δεν είναι κάτι κακό.
Τα χειρόφρενα μέσα στο πανεπιστήμιο δεν είναι κάτι κακό;!
Αν σου δείξω σημάδια από πέτρες... ακόμα και στον φρεσκοβαμμένο προφυλακτήρα μου έχω γεμίσει σημάδια από τις πέτρες μέσα σε 6 μόνο μήνες. Μην ψάχνεις, λοιπόν, φταίχτες.
Δεν έγινε και τίποτα που πήρε κάποιος τη στροφή με τις πάντες πετώντας πέτρες, επειδή μπορεί να το πάθαινα από άλλη αιτία;!
Για τα κολωνάκια μην το ψάχνεις.Εδώ άλλοι σκόπιμα (και καλώς κατ' εμέ) σπινάρουν πάνω στο σαμαράκι για να το ξηλώσουν.
Τσακίζονται πατώντας το σαμαράκι, οπότε αντί να σταματήσουν να τρέχουν θεωρείς λογικό να προσπαθούν να το ξηλώσουν
Για τα ατυχήματα στην ράμπα, το πρόβλημα βρίσκεται αλλού.
Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι μπαίνουν με πολλά, γλιστράει λίγο το αμάξι και βρίσκονται στον προφυλακτήρα του διπλανού. Αν πήγαιναν αργά ή θα σταματούσαν βλέποντας ότι δεν χωράνε ή θα υπολόγιζαν καλύτερα το χώρο τους.
Εκτός και αν υπολόγισε λάθος την ταχύτητα του αυτοκινήτου, πράγμα δύσκολο.
Εμ αφού το όριο είναι 50 και με μια γρήγορη ματιά βλέπει αυτοκίνητο στα 100 μέτρα, υπολόγισε ότι θα προλάβει να περάσει. Όταν το αμάξι όμως πηγαίνει με 150 και θέλει 120 μέτρα για να σταματήσει, do the math.
Αν δεν διαμαρτυρηθείς όχι για τα παράνομα (αυτό το ξεπερνάω ως γνωστόν), αλλά για τα παράλογα σαμαράκια, δε θα αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο.
Τελικά πρέπει να διαμαρτυρηθώ για τα σαμαράκια κι όχι για τον κόσμο που προκάλεσε την τοποθέτησή τους με τη συμπεριφορά του;
Αν την πεις σε αυτόν που μπαίνει με χειρόφρενο μπροστά στον κόσμο, τότε, κάτι κάνεις.
Πρέπει να σου το πω μπροστά στον κόσμο για να το καταλάβεις ότι είναι λάθος αυτό που κάνεις;
Αν τη λες σε εμένα που έχω παλέψει για το δρόμο, για τα σήματα, για τα σαμαράκια, δε θα κερδίσεις τίποτε.
Το ότι έχεις παλέψει δε σου δίνει άλλοθι για να μπαίνεις με χειρόφρενα στο πανεπιστήμιο, ειδικά όταν ανήκεις στο προσωπικό του και σε βλέπει κόσμος που ξέρει ότι έχεις κάποια ιδιότητα σε αυτό!
-
Οι γρήγοροι οδηγοί φταίνε όταν κάνουν λάθος και προκαλούν ζημιά. Το παράνομο της ταχύτητας δεν περιλαμβάνει συλλογική ευθύνη, ούτε ισοδυναμεί με ζημιά, έστω και αν θεωρητικά οι πιθανότητες αυξάνουν.
Όχι, τα χειρόφρενα δεν είναι κάτι κακό εξ ορισμού. Είτε γίνονται εντός, είτε εκτός παν/μιου.
Το ότι σου πέταξε πέτρες αυτός είναι άσχημο, αλλά είναι μια ζημιά που την περιμένεις στο δρόμο. Δεν είναι κάτι που δεν το περιμένεις για τον προφυλακτήρα σου. Και στο γράφει άνθρωπος που πλένει το αυτοκίνητο 2 φορές την εβδομάδα...!!!
Αν υπερασπίζεσαι τη νομιμότητα, τότε, πρέπει να υποστηρίζεις και την απομάκρυνση των κατασκευών αυτών. Υπάρχουν προδιαγραφές, υπάρχουν νόμοι, αν θες να το πάμε εκεί, που λένε πώς και κυρίως πού μπορούν να τοποθετηθούν. Και μην ξεχνάς... από το ΕΚΠΑ περνάνε λεωφορεία...!!!
Μου χτύπησε τον καθρέπτη πιτσιρίκα που δε μπορούσε να μετρήσει το χώρο και πήγαινε με 10. Μου χτύπησε τον καθρέπτη συνάδελφος που έκανε λάθος υπολογισμό. Μου χτύπησε τον προφυλακτήρα σε συμπλεκτάρισμα με 1, άλλος συνάδελφος (φοιτητές εννοώ). Και όλα έγιναν στη ράμπα. Η ταχύτητα λες να φταίει; Μην παραγνωρίζεις το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν ελέγχουν τις διαστάσεις του οχήματός τους αποτελεσματικά.
Το όριο αν το θυμάσαι 50 είσαι πολύ νέος. Από το 2003 ήταν 10. Το θυμάσαι αυτό; Όπως έχω ξαναγράψει, το όριο άλλαξε πάλι σε 50 μετά από δικές μου ενέργειες (τα γνωστά καροτσάκια στους πρυτάνεις). Για την κοπέλα σου τι να πω; Αν δεν καταλαβαίνει τη διαφορά 50 - 120, τότε, υπάρχει πρόβλημα. Άσε που με 120 αποκλείεται να κατέβει αυτοκίνητο εκεί γιατί θα πετάξει στο σαμαράκι. Υπολογίζω γύρω στα 100, οπότε έχει χρόνο 3 s μέχρι να τη φτάσει + το φρενάρισμα. Μάλλον λάθος υπολογισμό έκανε και πετάχτηκε στο δρόμο αργά για να αντιδράσει ο οδηγός.
Αν τα σαμαράκια είναι νόμιμα ας μείνουν. Αν όχι γιατί πρέπει να δεχθούμε μια παρανομία; Πώς σε πειράζει το δικό μου χειρόφρενο που δεν έχει ενοχλήσει κανέναν (σχεδόν κανέναν, άντε να το δεχθω) και δε σε ενοχλούν τα σαμαράκια που μόνος σου έγραψες ότι κάνουν ζημιά στα αυτοκίνητα με το ύψος τους; Είναι ή δεν είναι εκτός προδιαγραφών; Θα δεχόσουν φάρμακα εκτός προδιαγραφών ασφαλείας; Την υγεία μας αφορά και το ένα και το άλλο.
Από το ΕΚΠΑ έφυγα πλέον, σχεδόν δηλαδή, οπότε γλυτώσατε... Μπορεί το ότι έχω παλέψει να μη μου δίνει δικαίωμα να κάνω ό,τι θέλω, αλλά το ότι δεν έχετε παλέψει, σίγουρα δε σας δίνει το δικαίωμα να διαμαρτύρεστε.
Ευχαριστώ.
-
Από το ΕΚΠΑ έφυγα πλέον,σχεδόν δηλαδή
Ευχαριστώ.
-
ωραιος!!
επισης απο το παρακατω μπορειτε να καταλαβετε πως σκεφτονται ολοι αυτοι που δε σεβονται τον πεζο και αν 'τολμησεις' να προσπαθησεις να περασεις ενω ερχεται οχι μονο δε σταματαει (αυτο θα ελειπε) αλλα επιταχυνει πατωντας κορνα.
Το ζήτημα με την κοπέλα σου το θεωρώ λίγο.... πως να στο πω, απίθανο. Καλά δε βλέπει ότι έρχεται αυτοκίνητο; Τι να πω; -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Από το ΕΚΠΑ έφυγα πλέον,
σχεδόν δηλαδή
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
:lol: ωραιος!!επισης απο το παρακατω μπορειτε να καταλαβετε πως σκεφτονται ολοι αυτοι που δε σεβονται τον πεζο και αν 'τολμησεις' να προσπαθησεις να περασεις ενω ερχεται οχι μονο δε σταματαει (αυτο θα ελειπε) αλλα επιταχυνει πατωντας κορνα.
Το ζήτημα με την κοπέλα σου το θεωρώ λίγο.... πως να στο πω, απίθανο. Καλά δε βλέπει ότι έρχεται αυτοκίνητο; Τι να πω;
Κι όμως, πάλι λανθασμένο συμπέρασμα έβγαλες. Αυτό θα πει προκατάληψη. Κατάλαβες τι έγραψα ή ;
Βλέπεις αυτοκίνητο να έρχεται με 120 (εγώ λέω 100 και αν) και πας και περνάς το δρόμο; Πες ότι ο οδηγός είναι τρελλός, ξεχασμένος, άσχετος, με πρόβλημα στο γκάζι (βλ. Corolla), χωρίς φρένα και πας και περνάς;
Αν κάποιος από εσάς του επιστήμονες θεωρεί ότι θα κερδίσει σε τυχαία σύγκρουση με το μικρότερο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στη χώρα, ας το δοκιμάσει. Εγώ πάντως δε βάζω λεφτά υπερ του.
Στο δρόμο πας να σωθείς και να γυρίσεις σπίτι σου ζωντανός, όχι να πουλήσεις μαγκιά. Ας έχει 100 διαβάσεις και ας παραβιάζει ο άλλος όλο τον ΚΟΚ. Θα πας να περάσεις μπροστά του για να τον κάνεις να σταματήσει; Τιμωρός του δρόμου; Εγώ πάντως θα περάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται ή θα κάτσω στην άκρη...
Πριν 2 μέρες, ξεκινάω από φανάρι, στρίβω και βλέπω 2 παππούδες έτοιμους να περάσουν το δρόμο. Δεν τους άφησε κανείς. Σταματάω να περάσουν. Την ώρα που περνάει ο 1ος, μου ρίχνει ένα Ευαγγέλιο γιατί ΟΙ ΑΛΛΟΙ δεν σταματούσαν. Ωραία, ήμουν παράνομος που σταμάτησα και θα μπορούσα άνετα να κρίνω ότι δε γίνεται και δε σταματάω. Ο παππούς με έβρισε, ο πίσω με έβρισε, θα κατέβω, λοιπόν, κάτω και θα τους πυροβολήσω γιατί με ενόχλησαν... Σοβαρευτείτε λιγάκι.
Ευχαριστώ.
**Αφαιρεθηκαν offtopic μηνυματα .Τα προσωπικα σας εκτος φορουμ [mod] **
-
Δεν ηταν προσωπικη η παρατηρηση που εκανα!!
Το θεμα με τους ανθρωπους που διασχιζουν το δρομο ειναι πως δε μπορουν να ξερουν ακριβως την ταχυτητα του αυτοκινητου. Βλεπουν μονο ποσο μακρια βρισκεται. Αν απο λαθος πες εκτιμηση νομιζει καποιος πως προλαβαινει να περασει, σου λεω εχω δει πολλες φορες σ'εκεινο το σημειο που αναφερεστε να γινεται αυτο ακριβως. Γκαζι + κορνα. Εφ'οσον εσυ δεν το κανεις αυτο θα μπορουσες απλα να μου πεις οτι ηταν αστοχη η παραθεση μου αν κ το ξαναλεω δε στοχευε καπου αυτο που εγραψα. Αφορμη πηρα απο αυτο. Μην τα παιρνεις ολα προσωπικα.
Για να τελειωνω με αυτο το ζητημα -μεσανατολικο εγινε πια- θεωρω πως δεν πρεπει να φυγουν τα σαμαρακια απο αυτο το μερος αφου αστυνομευση δεν υπαρχει κ για να μη θρηνουμε θυματα, θα πρεπει να υπαρχει καποιος τροπος περιορισμου -της ταχυτητας τουλαχιστον.Αυτα, να ειστε ολοι ασφαλεις στις μετακινησεις σας ευχομαι
-
Δεν το θεώρησα προσωπική επίθεση, αλλά ούτε έχω ο ίδιος την αντίληψη ότι ο πεζός δε με ενδιαφέρει, οπότε η άποψή μου δεν είναι χαρακτηριστική αυτής της μερίδας ανθρώπων. Η δική μου θεωρία στηρίζεται καθαρά στη Φυσική και είναι αυτή της ελάχιστης ενέργειας. Σου δίνω ένα παράδειγμα από σήμερα το πρωί: Κινούμαι σε κεντρικό δρόμο της περιοχής μου αντίθετα με τη φορά των αυτοκινήτων, οπότε έχω ορατότητα των οχημάτων που στρίβουν στον κεντρικό και έρχονται προς εμένα. Φτάνω σε μια 'διασταύρωση' του κεντρικού με ένα στενό. Βλέπω από το στενό να έρχονται 2 αυτοκίνητα και από τον κεντρικό κανένα. Η θεωρία μου λέει, πως αν ως πεζός περάσω κάθετα το μικρό δρόμο, η ενέργεια που θα καταναλωθεί είναι μεγαλύτερη από το να περιμένω να περάσουν τα 2 αυτοκίνητα τον κεντρικό δρόμο και αυτό γιατί θα αναγκάσω 2 οχήματα να σταματήσουν, να ξεκινήσουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενεργειακά, και, πολύ πιθανόν, και να περιμένουν αν έρθει ομάδα οχήματων στον κεντρικό δρόμο. Κάνω, λοιπόν, το εξής πολύ απλό. Κάθομαι στην γωνία και περιμένω να περάσουν τα οχήματα, κάνοντας μάλιστα και σήμα να φύγουν καθώς από το 1,80 m έχω πολύ καθαρότερη θέα του δρόμου από τον οδηγό που βρίσκεται στο 1.20 m. Αυτά φυσικά, γίνονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αλλά δείχνουν τον τρόπο που σκέπτομαι και που λειτουργώ.
Στο θέμα του ΕΚΠΑ τώρα. Θα μπορούσαν να κάνουν το εξής πολύ απλό. Φρεζάρισμα, νέα άσφαλτο χωρίς σαμαράκια πλέον και στη συνέχεια 2 απλές κινήσεις:
-
Διαγραμμίσεις λευκές από αυτές που δημιουργούν θόρυβο ώστε να σε ειδοποιούν ότι φτάνεις σε είσοδο / έξοδο σχολής σε απόσταση 50 m από την είσοδο / έξοδο.
-
Σαμαράκια νόμιμα (δηλαδή χαμηλά) σε απόσταση 10 m πριν από την είσοδο / έξοδο ώστε να λάβουν υπόψη τους και τη φορά της κίνησης.
Με ταυτόχρονη βελτίωση της σήμανσης (για πεζούς, διασταυρώσεις κτλ) θα λυνόταν το πρόβλημα χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς*. Άλλωστε, δεν μπορώ να πω ότι με έχει πειράξει που έχουν σαμαράκια. Υπάρχουν πολλά μέρη για εξάσκηση και παιχνίδι και εντός και εκτός ασύλου.
Ευχαριστώ.
- Να μην αναφέρω τον κυκλικό κόμβο στην έξοδο προς Καισαριανή που όλοι έχουν STOP και γίνεται της κακομοίρας αν πιάσει κίνηση το μεσημερί προς το φανάρι.
-
-
κοιτα υπαρχει και αλλος τροπος
ας βγαλουν τα σαμαρακι και ας γεμισουν με λακουβες τον δρομο ξερεις εκεινα τα αγωνιστικου τυπου νεροφαγωματα να δουμε αμα μετα απο την πρωτη στραβη θα τρεξει κανεις
1000+χλμ στην ελλαδα ξερουν -
Έχουν και από τέτοιες στο Παν/μιο. Κλασσική είναι αυτή:
37.969801 N, 23.776993 E (δεν είναι στίγμα ακριβείας, στο περίπου το έβαλα για ταχύτητα)
Αυτή είναι λακκούβα που ανοίγει κάθε χρόνο. Τη σκεπάζουν, ανοίγει ξανά κ.ο.κ. Σε μέγεθος είναι περίπου όσο 1 μικρό αυτοκίνητο (Yaris, Fiesta κτλ) σε μήκος και σε πλάτος, σχεδόν 1 λωρίδα. Αν πέσεις μέσα σε άσχημη περίοδο... πάει το αυτοκίνητο. Για χαμηλωμένο δεν το συζητάω, θα μείνει με τους τροχούς στον αέρα.
Επίσης, κλασσικές είναι αυτες:
37.968496 Ν, 23.784959 Ε που ανοίγουν κατά διαστήματα και όποτε τύχει. Παλαιότερα, περίπου το 2000 γινόταν πραγματικά χαμός. Κάναμε σλάλομ ανάμεσά τους καθώς ήταν 4-5 σπαρμένες. Μετά, έβαλαν και σαμαράκι, τρομάρα τους για να κόψουμε ταχύτητα. Τι να πρωτοαποφύγεις; Τις λακκούβες, τους απέναντι που έρχονται και κάνουν επίσης ελιγμούς, το σαμαράκι, τα παρκαρισμένα ή τους πεζούς που πάνε στη στάση;
Ευχαριστώ.
-
Τι να πρωτοαποφύγεις; Τις λακκούβες, τους απέναντι που έρχονται και κάνουν επίσης ελιγμούς, το σαμαράκι, τα παρκαρισμένα ή τους πεζούς που πάνε στη στάση;Αρχισε από τους πεζούς.
ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ > Αντε πάλι