-
Ω ρε μάνα μου!!!!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν ξέρεις από υαλοκαθαριστήρες.
Πρέπει να πατάνε κάθετα στο τζάμι ώστε με τη φορά της κίνησης, ο τζόγος να βοηθάει και να πλαγιάζει ο καθαριστήρας. Αλλιώς πηδάει.Σήκωσε τον και πιάστον κατά μήκος
και με δύναμη γύρισέ τον ώστε μετά που θα πατήσει στο τζάμι να μη χτυπάει λοξά και πηδάει. Θα τους αλλάζεις όταν κοπούν τα λάστιχα.Εγώ δεν κατάλαβα το κόλπο πάντως!
Αν και πλέον έχω πάει στους επίπεδους, οι οποίοι, ίσως είναι και χειρότεροι τελικά από πλευράς αντοχής στο ελληνικό καλοκαίρι... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν φθείρεται μόνο το λαστιχάκι, αλλά γενικά και το υπολοιπο σύστημα. Μετά απο κάποιο καιρό οι βάσεις χαλαρώνουν και αποκτούν τζόγο και δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον υαλοκαθαριστήρα σε μια συγκεκριμένη γωνία σε σχέση με το παρμπρίζ.
Πρέπει να πατάνε κάθετα στο τζάμι ώστε με τη φορά της κίνησης, ο τζόγος να βοηθάει και να πλαγιάζει ο καθαριστήρας. Αλλιώς πηδάει.Σήκωσε τον και πιάστον κατά μήκος
και με δύναμη γύρισέ τον ώστε μετά που θα πατήσει στο τζάμι να μη χτυπάει λοξά και πηδάει. Θα τους αλλάζεις όταν κοπούν τα λάστιχα.Μέχρι τώρα δεν ξόδευα τίποτε για υαλοκαθαριστήρες, έπαιρνα παλιούς και δούλευαν μια χαρά. Τώρα πήρα κάτι καινούριους επίπεδους (από Λαμπριανίδη) αλλά δεν τους έβαλα ακόμη (στράβωσα ακόμα μια φορά τους παλιούς και δουλεύουν τέλεια).
Όσο και να τους στραβώσεις από ένα σημείο και έπειτα πάνε πέρα-δώθε πάνω στις βάσεις τους. Τουλάχιστον οι προηγούμενοι bosch μου αυτό έκαναν.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν φθείρεται μόνο το λαστιχάκι, αλλά γενικά και το υπολοιπο σύστημα. Μετά απο κάποιο καιρό οι βάσεις χαλαρώνουν και αποκτούν τζόγο και δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον υαλοκαθαριστήρα σε μια συγκεκριμένη γωνία σε σχέση με το παρμπρίζ.
και με δύναμη γύρισέ τον ώστε μετά που θα πατήσει στο τζάμι να μη χτυπάει λοξά και πηδάει. Θα τους αλλάζεις όταν κοπούν τα λάστιχα.Μέχρι τώρα δεν ξόδευα τίποτε για υαλοκαθαριστήρες, έπαιρνα παλιούς και δούλευαν μια χαρά. Τώρα πήρα κάτι καινούριους επίπεδους (από Λαμπριανίδη) αλλά δεν τους έβαλα ακόμη (στράβωσα ακόμα μια φορά τους παλιούς και δουλεύουν τέλεια).
Θα το δοκιμάσω στο Atos. Έχει καινούριους καθαριστήρες και αφήνουν γραμμές.
-
Βάλτε σε ένα βαμβάκι λίγο οινόπνευμα και καθαρίστε καλά τα μάκτρα σε όλο τους το μήκος. Μετά δείτε αν το αποτέλεσμα είναι καλύτερο ή όχι.
-
Εγώ στους παλιούς έβαλα δοκιμαστικά λίγο σιλικόνη, τους άφησα μια μέρα, καλό σκούπισμα και για μισό χρόνο που λειτούργησαν δεν είχαν κάνει κιχ!
-
Τί σιλικόνη; Αυτή στο σωληνάριο ντισπένσερ που χρησιμοποιούμε για χαραμάδες σε πλακάκια κλπ;
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Εγώ στους παλιούς έβαλα δοκιμαστικά λίγο σιλικόνη, τους άφησα μια μέρα, καλό σκούπισμα και για μισό χρόνο που λειτούργησαν δεν είχαν κάνει κιχ!Σπραιη σιλικονης;
-
[quote='iliasp']Εγώ στους παλιούς έβαλα δοκιμαστικά λίγο σιλικόνη, τους άφησα μια μέρα, καλό σκούπισμα και για μισό χρόνο που λειτούργησαν δεν είχαν κάνει κιχ![/quote
όντως, τι σιλικόνη;
-
Τα μάκτρα σε ετήσια θέλουν αλλάγή.
Νο1 BOSCH TWIN No2 SWF.
Αλοιφές ,μαντζούνια,μαύρη μαγεία και τα συναφή είναι μπαλώματα.
Για ποιό οικονομική και αξιόπιστη λύση υπάρχουν έτοιμα λάστιχα της SWF -
Αλαξα και εγω τους δικους μου,μιας και μπαινει και χειμωνας
valeo 2 μπροστα και 1 πισω 30 ευρωπουλα. -
Σπρευ σιλικόνης (φυσικά )
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Σπρευ σιλικόνης (φυσικά )WD40?
-
Υπάρχουν διάφορα γιατροσόφια που μαλακώνουν τα λάστιχα (τα χρησιμοποιούν σε λάστιχα πίστας) και το WD40 μαλακώνει λίγο το λάστιχο. Μετά όμως ξεραίνεται πάρα πολύ γρήγορα και θέλει να βάζεις τακτικά. Μη βάλεις.
-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
Σπρευ σιλικόνης (φυσικά )
WD40?
Όχι, δε νομίζω να περιέχει σιλικόνη το WD40, περιέχει λιπαντικό αλλά μάλλον δε θα κάνει δουλειά!
Σπρευ σιλικόνης σαν αυτό -->
-
Ένα προηγούμενο σετ υαλοκαθαριστήρων οπυ είχα , είχε μέσα στο πακέτο υγρή σιλικόνη. Βοηθάει παρα πολύ, όντως. Εκεί που έλεγα ότι πέρισυ θα ήθελα υαλοκαθαριστήρες, τους κρατάω ακόμα. Απλά πρέπει να τους περνάς πιο συχνά απ το μιά φορά το χρόνο
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τα μάκτρα σε ετήσια θέλουν αλλάγή.δεν το νομίζω...εγώ τους πρώτους Βosch τους κράτησα για 2+ χρόνια (άντεχαν κ άλλο) ενώ και οι δεύτεροι 1 χρόνο και είναι άψογοι. Και μιλάμε για μεγάλους υαλοκαθαριστήρες ελέω μεγάλου παμπρίζ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν το νομίζω...εγώ τους πρώτους Βosch τους κράτησα για 2+ χρόνια (άντεχαν κ άλλο) ενώ και οι δεύτεροι 1 χρόνο και είναι άψογοι. Και μιλάμε για μεγάλους υαλοκαθαριστήρες ελέω μεγάλου παμπρίζ.
Και τα λάστιχα αν τα αφήσεις 80000km πάνε,δεν πάνε?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
δεν το νομίζω...εγώ τους πρώτους Βosch τους κράτησα για 2+ χρόνια (άντεχαν κ άλλο) ενώ και οι δεύτεροι 1 χρόνο και είναι άψογοι. Και μιλάμε για μεγάλους υαλοκαθαριστήρες ελέω μεγάλου παμπρίζ.
Και τα λάστιχα αν τα αφήσεις 80000km πάνε,δεν πάνε?
χερ όταν καθαρίζει άψογα, δεν αφήνει γραμμές και δεν έχει ξεραθεί-κοπεί γιατί να τον αλλάξω;
δεν μιλάω για το ελαστικό που με κρατά στον δρόμο...καμία σχέση. -
Εντάξει,αυτές είναι περιπτώσεις εκτός κι αν το φυλάς σε γκαράζ,κουκούλες κασκόλ και τα συναφή.......και 10 χρόνια βγάζουν έτσι
Περι Υαλοκαθαριστηρων