-
Tελικά έβαλα τους bosch twin και λίγο που τους τσέκαρα κανένα πρόβλημα. Φαίνεται ότι καθαρίζουν πολύ καλά. Σίγουρα καλύτεροι από τους προηγούμενους που είχα αλλά φανεί με τον καιρό...
Τιμή 24 ευρώ τελική τιμή σε συνεργείο bosch στον Πειραιά. -
Xθες αντικατεστησα τους υαλοκαθαριστηρες μου μετα απο 3,5 χρονια(λογο του οτι αφηναν γραμμες) αγορασμενους απο σουπερ μαρκετ 2.5 ευρω.
Εβαλα παλι απο σουπερ μαρκετ ''δεν θυμαμαι μαρκα'' με 4.20 ευρω. Καθαριζουν απλα τελεια.Δεν εχω βρει ακομη λογο να δινω 20+ ευρω για υαλοκαθαριστηρες.
-
Αν θες πές μας ποιους και από ποιο σουπερ μαρκετ τους πήρες.
-
Ο χρήστης dimitris__27 έγραψε:
Αν θες πές μας ποιους και από ποιο σουπερ μαρκετ τους πήρες.Σκλαβενιτη, οδο Αχαρνων Νεα Χαλκηδονα
-
Το Lidl είχε φέρει υαλοκαθαριστήρες, το καλοκαίρι (Ιούλιο), με 5 € το ζευγάρι, (σε κίτρινο χάρτινο κουτί) με spoiler ο ένας εκ των δύο. Τους άλλαξα σε όλα τα αυτοκίνητα της οικογένειας και δεν αφήνουν τη παραμικρή γραμμή στη σάρωση του τζαμιού.
Ειχα ξαναγοράσει πριν 3 χρόνια που ειχε ξαναφέρει άλλου τύπου, χωρίς spoiler αλλά με 3,5 € σε θήκη ζελατίνας, όμως δεν ήταν καλοί και μετά το 6μηνο, άρχισαν να μην καθαρίζουν σωστά. Οι τωρινοί όμως ειναι ............ -
ξέρει κανείς αν τα Αlex Pak έχουν ανταλλακτικά λάστιχα για υαλοκαθαριστήρες ;;
-
Σήμερα πήγα και είχαν μόνο ολόκληρους.Χωρίς το μπράτσο εννοώ.
-
Περί καθαριστήρων ο λόγος κι εγώ θέλω να το πάω ένα βήμα πιο πέρα:
Στο Τέμπρα έχω κάτι περίεργα μπράτσα, τα οποία δέχονται μόνο το λάστιχο οπότε:
α. έχω περιορισμένες επιλογές
β. τα ελατήρια των μπράτσων έχουν χαλαρώσει και το τζάμι δεν καθαρίζει σωστά.
Αυτό που θέλω είναι να τα αντικαταστήσω με κανονικά μπράτσα που να δέχονται οποιονδήποτε τύπο μάκτρου. Τέτοια μπράτσα υπάρχουν για το μοντέλο μου (τα φόραγαν Tipo/Dedra/145/146) αλλά κανείς με ανταλλακτικά δεν έχει να μου δώσει (ή απλά βαριέται να ψάξει).
Ξέρει κανείς πού θα μπορούσα να βρω; -
μήπως αν έκοβες μερικές σπείρες από τα ελατήρια των μπράτσων θα αποκτούσαν μεγαλύτερη δύναμη επαναφοράς; Επίσης σε μια κάθετο στην οδό Αθηνάς κοντά στη πλατεία Μοναστηρακίου είδα ένα μαγαζί με κάθε είδους ελατήρια. Θα μπορούσες ίσως να βρεις και να τα αντικαταστήσεις.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ξέρει κανείς αν τα Αlex Pak έχουν ανταλλακτικά λάστιχα για υαλοκαθαριστήρες ;;έχουν, αλλά έχουν και κομπλέ σιλικόνης από 2.5 ευρώ!!! και με 3.5 και με 5 και με... 18
-
Έχει και σκέτα λάστιχα;Εκεί στη γωνία που έχει τους υαλοκαθαριστήρες;
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
ξέρει κανείς αν τα Αlex Pak έχουν ανταλλακτικά λάστιχα για υαλοκαθαριστήρες ;;
έχουν, αλλά έχουν και κομπλέ σιλικόνης από 2.5 ευρώ!!! και με 3.5 και με 5 και με... 18
Σκέτα λάστιχα λέω ... ελπίζω να εννοείς αυτό. Θα πάω αύριο στης Παλλήνης ελπίζω να μην χάσω τον χρόνο μου.
θέλω να αλλάξω στους μεγάλους που έχει το Λεόν 2 (60-65 εκ. μήκος)
-
Από την εμπειρία μου τα λάστιχα σε τόσο μεγάλους είναι ψιλοfail φάση. Εγώ δοκίμασα στο δικό μου 2-3 φορές αλλά ήταν απογοήτευση. Τελικά έβαλα SWF και έχω ησυχάσει εδώ και 2 χρόνια, τώρα είμαι στον 3ο. Δεν χάνεις βέβαια τπτ να δοκιμάσεις αλλά έχε το στο μυαλό σου...
-
εγω τοποθετησα τους bosch aerotwn απο practiker 38 ευρω.
πρωτη εντυπωση πολυ θετικη.
να τους δοκιμασω και σε πραγματικες συνθηκες μου μενει τωρα για πληρη εικονα. -
η δικη μου, παντως, εμπειρια σχετικα με τους bosch, δεν ηταν ποτε καλη.. δεν κρατουσαν πολυ...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Από την εμπειρία μου τα λάστιχα σε τόσο μεγάλους είναι ψιλοfail φάση. Εγώ δοκίμασα στο δικό μου 2-3 φορές αλλά ήταν απογοήτευση. Τελικά έβαλα SWF και έχω ησυχάσει εδώ και 2 χρόνια, τώρα είμαι στον 3ο. Δεν χάνεις βέβαια τπτ να δοκιμάσεις αλλά έχε το στο μυαλό σου...Το έχουν κάνει DIY στο κλαμπ και είναι ευχαριστημένοι. Θα δοκιμάσω γιατί η διαφορά οικονομικά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ακόμα και αν δεν κάτσουν.
Οι Bosch κοστίζουν εδώ ένα 60αρι και Αγγλία 42 με μεταφορικά. Είναι πολλά τα λεφτά.
-
Μετά από 4 χρόνια με τους Aerotwin (και δύο ζεύγη), πήγα στους αντίστοιχους σιλικόνης της Guard (δεν υπήρχε το 'νούμερό' μου σε Aerotwin πριν από έναν μήνα στο Praktiker και μόλις προ ημερών έφεραν AR531S...). Μια χαρά τους βρίσκω, για τα μισά λεφτά που κόστισαν, αλλά μένει να δω αν θα κρατήσουν όσο και οι Bosch (περί την διετία με άνεση)...
-
Χθες μου ήρθαν από Αγγλία οι Bosch AeroTWIN τόσο για την BMW όσο και για την Lancia (λογικό βέβαια, από τον ίδιο τα παρήγγειλα! ).
Αυτοί εδώ για την BMW:http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290540639487
Αυτοί εδώ για την Lancia: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0540639952To συνολικό κόστος, λίγο πάνω από 60€ με την αποστολή. Ενδεικτικά, οι noname (Guard δηλαδή, αλλά τρέχα γύρευε κατά τ' άλλα.. ) από το Praktiker μου κόστισαν λίγο παραπάνω από τα μισά για την Lancia πριν 2 χρόνια. Η αντοχή τους όμως είναι για 1 χρόνο, μετά κάνουν πολύ θόρυβο!
Πάντως, αν δεν αντέξουν παραπάνω, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω κάτι σε PIAA, που είναι ακριβότεροι αλλά θεωρούνται ό,τι καλύτερο...
Ενδεικτικά: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/PIAA-Si- ... 3a616db1dbΕνώ, κάτι αρκετά φθηνότερο και πολλά υποσχόμενο φαίνεται πως φτιάχνει η θυγατρική της Hyundai, MOBIS, και φαίνονται εκ πρώτης όψεως πολύ καλοί:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HYUNDAI- ... ccessoriesΤους ανακάλυψαν αφού παρήγγειλα τους δικούς μου, στην πρώτη ευκαιρία θα τους δοκιμάσω.
Στην Lancia που δοκίμασα τους Bosch AeroTwin, είναι πολύ καλοί προς το παρόν, ήσυχοι απολύτως και καθαρίζουν άψογα. Το ζήτημα είναι η αντοχή τους όμως.
-
Οι σιλικόνης τι λένε; Σκέφτομαι να πάρω αυτούς.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Οι σιλικόνης τι λένε; Σκέφτομαι να πάρω αυτούς.Θεωρούνται ό,τι καλύτερο, γι' αυτό και είναι μάλλον ό,τι ακριβότερο!
Τους έχω δει σίγουρα σαν πρώτη επιλογή σε RAV4 τελευταίας γενιάς, οπότε κάποιος κάτοχος θα μπορούσε να μας ενημερώσει.
Περι Υαλοκαθαριστηρων