-
Στο site της PIAA τους εχει,μόνο αύξηση της ιπποδύναμης δεν υπόσχονται
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος ανισομεγέθεις aftermarket υαλοκαθαριστήρες; Εκτός αν παίζει να πάρεις δύο σετ, ένα μεγάλο και ένα μικρό και να τα 'σταυρώσεις'. Ρωτάω γιατί στην 147 ο δεξιός καθαριστήρας είναι μικρότερος από τον αριστερό και ήρθε η ώρα να τους αλλάξω.
Οι καθαριστήρες πωλούνται και μεμονομένοι. Δέν θυμάμαι τι μάρκα έχω στο βενζινάδικο, αλλά έχει έναν σε κάθε κουτί. Άλλωστε, νομίζω τώρα τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν ασύμετρους καθαριστήρες.
αυτη ειναι η απαντηση και απο εμενα. 1 σε καθε κουτι σε βενζιναδικα.
Δεν ειναι ΤΟΣΟ δυσκολο. αλλωστε δεν κοιτω τι μαρκα ειναι. οταν χαλασουν ξαναλαζω.... -
Οι aftermarket τόσο της Bosch όσο και της Valeo πάνε σετ. Αν ένας είναι πιο μεγάλος και ο άλλος πιο μικρός έχει έναν μεγάλο και έναν μικρό
-
Αυτοι με αισθητήρα βροχής τι λενε;
Αξίζουν ή σηχτιρίζεις; -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτοί της Bosch με το εύκαμπτο στέλεχος ξέρετε που είναι διαθέσιμοι?Εχω ψάξει για να τους βρω αλλά μάταια!!Όντως, στείλε ένα mail
Είναι πάρα πολύ εξυπηρετικοί.
Οι Bosch θεωρούνται κορυφή απλά είναι ακριβοί. Αμέσως μετά εγώ βάζω τους Valeo εξίσου καλοί ( ίσως λίγο χειρότεροι ίσως και όχι αυτά τα πράγματα είναι σχετικά ) και σαφώς φθηνότεροι. Προσωπικά βάζω Bosch αλλά το Φθινόπωρο που θα τους αλλάξω θα κοιτάξω και για Valeo και να η διαφορά ειναι μεγάλη στην τιμή θα τους προτιμήσω.
Πως φαίνεται ο Γάλλος!!
Προσοχη στο υγρο,παντως,γιατι ως γνωστον μετα σκορπιζεται και στο υπολοιπο αμαξωμα...
Και σαν πολύ ακριβό για το τίποτα...
Υπάρχει κάποιος τρόπος να διατηρήσουμε τα μάκτρα (; ) των υαλοκαθαριστήρων σε καλή κατάσταση; Κάποιο σπρέυ με βάση τη σιλικόνη για παράδειγμα ή καποιο άλλο λιπαντικό; Αξίζει τον κόπο ή απλά τους αλλάζουμε λίγο πιο συχνά;
Φαντάζομαι μόνο εκτός αυτοκινήτου με λίγο τάλκ?
Για το χειμώνα εγώ έχω κάποιους Champion που μου έχουν βγει πάρα πολύ καλοί
Το καλοκαίρι ότι πιο φθηνό βρήκα
-
Αυτοι με αισθητήρα βροχής τι λενε;
Αξίζουν ή σηχτιρίζεις;O αισθητήρας και οι υαλοκαθαριστήρες είναι άσχετοι. Έχω στο δικό μου και είμαι πάραααααααα πολύ ευχαριστημένος. Τους ανάβεις μόλις ξεκινά η βροχή και τους ξεχνάς αφού ο αισθητήρας κάνει όλη την δουλειά ρυθμίζοντας την ταχύτητα και τα διαστήματα λειτουργίας αυτόματα. Ένας χρήσιμος αυτοματισμός
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
...Έχω στο δικό μου και είμαι πάραααααααα πολύ ευχαριστημένος. Τους ανάβεις μόλις ξεκινά η βροχή και τους ξεχνάς αφού ο αισθητήρας κάνει όλη την δουλειά ρυθμίζοντας την ταχύτητα και τα διαστήματα λειτουργίας αυτόματα. Ένας χρήσιμος αυτοματισμός
Θανάση συμφωνώ απόλυτα με τη χρηστικότητα του αυτοματισμού, όπως επίσης με το άναμα των φώτων όταν δυναμώνει η βροχή, και αρχίσουν οι υαλοκαθαριστήρες να σκουπίζουν συχνότερα.
Στο 307 όμως μερικές φορές όταν επιταχύνεις δυνατά με λίγα χιλιόμετρα, το σύστημα μπερδεύεται ελαφρώς, πιστεύοντας ότι 'πας' με πολλά και βάζει τους υαλοκαθαριστήρες να δουλεύουν υπερωριακά... Οπότε κλείνεις-ανοίγεις και όλα μέλι-γάλα... -
μια αλλη λυση, ειναι να κρατατε ενα αλλο σετ απο παλιοτερουσ καθαριστηρες μονο για το καλοκαιρι και απο σεπτεμβρη να βαζετε παλι τους καλους
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
μια αλλη λυση, ειναι να κρατατε ενα αλλο σετ απο παλιοτερουσ καθαριστηρες μονο για το καλοκαιρι και απο σεπτεμβρη να βαζετε παλι τους καλουςΚι αν μας πιάσει καμιά βροχή; los pulos; Καλή σκέψη αλλά λίγο παρακινδυνευμένη
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
μια αλλη λυση, ειναι να κρατατε ενα αλλο σετ απο παλιοτερουσ καθαριστηρες μονο για το καλοκαιρι και απο σεπτεμβρη να βαζετε παλι τους καλους
Κι αν μας πιάσει καμιά βροχή; los pulos; Καλή σκέψη αλλά λίγο παρακινδυνευμένη
Καλά δεν είπαμε και τελείως χάλια...
Απλά πιο φτηνούς. -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Κι αν μας πιάσει καμιά βροχή; los pulos; Καλή σκέψη αλλά λίγο παρακινδυνευμένη
Καλά δεν είπαμε και τελείως χάλια...
Απλά πιο φτηνούς.Η σκόνη που συσσωρεύεται στο παρμπρίζ το καλοκαίρι ιδίως τις πρωινές ώρες γίνεται πολύ ενοχλητική έως επικίνδυνη όταν αντανακλάτε ο δυνατός ήλιος πάνω της και ουσιαστικά σου κόβει το οπτικό πεδίο εμπρός σου. Οι χαλασμένοι υαλοκαθαριστήρες όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά κάνουν χειρότερα τα πράγματα με τις γραμμές και τη λάσπη που αφήνουν. Καλούς υαλοκαθαριστήρες όλο το χρόνο. Δεν θα σωθούμε από τα λίγα ευρώ διαφορά. Η ορατότητα είναι πολύ σημαντική. Εδώ γκρινιάζουμε για το οπτικό πεδίο που κόβουν οι εμπρός κολόνες και θα τσιγκουνευτούμε στα μάκτρα;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Η σκόνη που συσσωρεύεται στο παρμπρίζ το καλοκαίρι ιδίως τις πρωινές ώρες γίνεται πολύ ενοχλητική έως επικίνδυνη όταν αντανακλάτε ο δυνατός ήλιος πάνω της και ουσιαστικά σου κόβει το οπτικό πεδίο εμπρός σου. Οι χαλασμένοι υαλοκαθαριστήρες όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά κάνουν χειρότερα τα πράγματα με τις γραμμές και τη λάσπη που αφήνουν. Καλούς υαλοκαθαριστήρες όλο το χρόνο. Δεν θα σωθούμε από τα λίγα ευρώ διαφορά. Η ορατότητα είναι πολύ σημαντική. Εδώ γκρινιάζουμε για το οπτικό πεδίο που κόβουν οι εμπρός κολόνες και θα τσιγκουνευτούμε στα μάκτρα;Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα!
Και για τους πιό 'ψείρες': Πολύ συχνό πλύσιμο του παρμπρίζ, κι ας είναι λερωμένο το υπόλοιπο αυτοκίνητο: η σκόνη μπορεί να τύχει να είναι λίγο πιο 'χοντρή' αν φυσάει και δεν είναι απίθανο να φυτρώσει γρατζουνιά, με το πρώτο σκούπισμα, κι ας έχουμε ενεργοποιήσει τα 'πιτσιλιστήρια'...
Το είχα πάθει με το προηγούμενο αυτοκίνητο... Φρίκη... Γρατζουνιά σε τόξο πάνω από 70 μοίρες ακριβώς μπροστά μου... -
Δεν είναι μόνο η πιθανότητα γρατσουνιάς (καθόλου αμελητέο πρόβλημα φυσικά) αλλά η τραγική κατάσταση στην κορυφή της στροφής να χάνεται ο κόσμος από μπροστά σου λόγο της σκόνης στο παρμπρίζ και του ήλιου που βρίσκεται χαμηλά μπροστά σου. Όποτε μου τυχαίνει πραγματικά τα χρειάζομαι για τα καλά μέχρι οι υαλοκαθαριστήρες να μου ξανά δώσουν το φως μου μια και πάω ουσιαστικά στα τυφλά (δεν μιλώ για ραντεβού στα τυφλά ).
-
Εεεπ το βρήκα!
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=1412
ούτε που θυμόμουνα ότι το είχα ανοίξει εγώ!!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Εεεπ το βρήκα!http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=1412
Κι εγω ρε παιδια εκανα αναζητηση και δεν εβρισκα τιποτα, και αναρωτιωμουν 'μα ειναι δυνατον να μην εχει ανηχθει τετοιο θεμα?'
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εεεπ το βρήκα!
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=1412
Κι εγω ρε παιδια εκανα αναζητηση και δεν εβρισκα τιποτα, και αναρωτιωμουν 'μα ειναι δυνατον να μην εχει ανηχθει τετοιο θεμα?'
Καλά βρε φίλε την πρώτη μέρα του γάμου σου στον υπολογιστή την περνάς. Πότε θα φας το μέλι;
-
Καλα διαβαστε ενα σκηνικο που εγινε στην εκκλησια.
Την ωρα που ετοιμαζοταν ο Ιερεας να μου δωσει να φαω το μελι με τα καρυδια (ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ), σκυβω με τροπο στην μητερα μου που ηταν ακρβως διπλα μου και της λεω 'πες του να μου βαλει μονο μελι στο κουταλι'
Οποτε ο Ιερεας μπροστα σε ολο το κοσμο πολεμουσε μερικα δευτερολεπτα με το κουταλι να βαλει μονο μελι'
Με πιανει κι εμενα ενα γελιο... αστα να πανε!!!Συγνωμη ρε παιδια, το χαλασα λιγο το θεμα, αλλα φταιει ο Μανολης γιαυτο
-
Αν ο υαλοκαθαριστήρας αφήνει σε όλο του το μηκος μία θολούρα, νομίζω δεν κάνει καλή επαφή.
Η ερώτηση μου είναι αν αυτό το πρόβλημα διορθώνεται μήπως σφίγγοντας κάποιο part ή χρειάζεται αλλαγή.Είχα αυτό το πρόβλημα πριν 3 χρόνια σε ένα αυτοκίνητο και προσωπικά άλλαξα αμέσως τους υαλοκαθαριστήρες και΄λύθηκε το πρόβλημα (αν και ήταν σχετικά καινούργιοι) . Δεν ξέρω αν το πρόβλημα της καλής επαφής λύνεται και αλλίως.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
μια αλλη λυση, ειναι να κρατατε ενα αλλο σετ απο παλιοτερουσ καθαριστηρες μονο για το καλοκαιρι και απο σεπτεμβρη να βαζετε παλι τους καλουςπολυ καλο φιλε αυτο κανω κι εγω.
ενταξει να μην ειναι και τελειως χαλια οι καλοκαιρινοι!!!!
επισης μην προσπαθειτε να βγαλετε τισ κουτσουλιες βαζοντασ on τους υαλοκαθαριστηρες.
δε ξερω αν με πειτε σχολαστικο αλλα πρωτα καθαριζω στο manual το παρπριζ πριν φυγω και αν χρειαστει καταναγκη τους βαζω στο on.στο παγουρι το ειδικο υγρο το εκοψα.αν θελετε δοκιμαστε το μιγμα με αρκετο AZAX πολυ λιγο AVA kai μονο απεσταγμενο νερο παιδες.
με ολα τα παραπανω εχω κρατησει σετακι για 5 χρονια -
Εφόσον καθαρίζεις το παρμπρίζ με το χέρι τότε αρκεί να αφαιρείς εντελώς τους καθαριστήρες όταν έχει ήλιο που τους καταστρέφει και να τους φυλάς στο κατάλληλο δροσερό περιβάλλον και θα τους βάζεις μόνο όταν βρέχει και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κρατήσουν ακόμα περισσότερο....
Περι Υαλοκαθαριστηρων