-
Εγώ γιατί έχω την εντύπωση πως τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων τα αγοράζεις σε μεγάλα κομμάτια και τα κόβεις εκεί που θέλεις?
nik16v
Τι αμάξι είναι και παίρνει 68 εκατοστά ( ) υαλοκαθαριστήρα (οδηγού)? -
Ούπς άκυρο, από κεκτημένη ταχύτητα. Του οδηγού είναι 650 και το συνοδηγού 475 (όχημα Nissan Primera P12). Τα ίδια έχει και το Citroen C5.
-
Ο χρήστης nik16v έγραψε:
Ούπς άκυρο, από κεκτημένη ταχύτητα. Του οδηγού είναι 650 και το συνοδηγού 475 (όχημα Nissan Primera P12). Τα ίδια έχει και το Citroen C5.A 813S είναι ο κωδικός για σένα για τους Aerotwin της Bosch, αλλά δεν θυμάμαι να έχω δει τέτοιο μέγεθος στο Praktiker ...
Τόσο χάλια είναι το κούμπωμα των Guard ; Υπ' όψιν, ότι και οι Aerotwin που βάζεις σε παλιότερα μοντέλα αυτοκινήτων, έχουν αρκετά ευμεγέθες κούμπωμα (έχω πάρει δις και ξέρω...). Το θέμα είναι να κάνεις τη δουλειά σου και δυστυχώς ανταλλακτικά λαστιχάκια 'με το μέτρο' σε τέτοιο μήκος μάλλον δεν υπάρχουν... -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Εγώ γιατί έχω την εντύπωση πως τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων τα αγοράζεις σε μεγάλα κομμάτια και τα κόβεις εκεί που θέλεις?nik16v
Τι αμάξι είναι και παίρνει 68 εκατοστά ( ) υαλοκαθαριστήρα (οδηγού)?Το δικό μου έχει 70αρη οδηγού και 65αρη συνοδηγού.
Οι guard δεν είναι άσχημοι, τους έβαλα στο 406 σε flat έκδοση.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το spoiler στους υαλοκαθαριστήρες είναι ουσιαστικά μία αεροτομή η οποία με τη βοήθεια του αέρα πιέζει τον υαλοκαθαριστήρα στο τζάμι για να μην αναπηδά στις υψηλές ταχύτητες και να καθαρίζει καλύτερα το τζάμι (θεωρητικά).Συνήθως υαλοκαθαριστήρα με spoiler βάζουν για λόγους οικονομίας μόνο απο την μεριά του οδηγού (καθώς αυτό το χαζό κομάτι πλαστικού σχεδόν διπλασιάζει την τιμή του καθαριστήρα), αλλά άν θέλεις βάζεις και τους δύο με σπόιλερ. Ή βάζεις και τους δύο απλούς, καθώς προσωπικά δέν έχω δεί μεγάλη διαφορά σε απόδοση μεταξύ απλού απο αυτόν με σπόιλερ.
Εμενα οι μαμα υαλοκαθαριστηρες ειχαν αυτο το σποιλερ (στη μερια του οδηγου). Οταν πριν λιγο καιρο τους αλλαξα γιατι εκαναν θορυβο και δεν καθαριζαν τελεια, εβαλα κατι aftermarket μαρκας champion με 20ευρω. Για το σποιλερ μου ζητησαν +20ευρω που φυσικα δεν πληρωσα!!!! Τωρα πραγματι δεν ειδα ουτε εγω καποια διαφορα χωρις αυτο, καθαριζουν καλα αλλα ο θορυβος ακομα υπαρχει!!
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Για το golf πηρα τους bosch aerotwin με 28 Ευρω απο εδω http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0292417489' target='_blank' target='_blank' target='_blank . Ολα καλα με τη συναλλαγη και οι υαλοκαθαριστηρες στο κουτακι τους- αψογοι. Προσοχη μονο γιατι αυτοι ειναι για golf μετα το 2005.Δειτε εδω http://aa.bosch.de/aa/en/kfz-teile/prod ... blades.pdf' target='_blank' target='_blank τη λιστα συμβατοτητας που εχει αναφερθει παλι.
Παρέλαβα κ εγώ Bosch Aerotwin από τον εν λόγω κύριο, πολύ καλές τιμές και αρκετά γρήγορη παράδοση Να 'σαι καλά nrg_polini για τη βοήθεια.
Τώρα αρχίζει η αναζήτηση για την αλλαγή του πίσω υαλοκαθαριστήρα
-
Πίσω βάλε ένα παλιό λάστιχο από τους μπροστά (κομμένο στο μήκος του). Δεν έχει σημασία να καθαρίζει καλά.
-
Εγώ έχω τους υαλοκαθαριστήρες πάνω στο αυτοκίνητο 1μιση χρόνο.Όσο καιρό δηλαδή έχω και το αυτοκίνητο.Κ τώρα με τις βροχές παρατηρώ ότι ο υαλοκαθαριστήρας του οδηγού αφήνει μια γραμμη στο τζάμι απο νερό η οποία είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια μου.Έχω ακούσει ότι μπορώ να περάσω με διάφορα τουσ υαλοκαθαριστήρες για να βελτιωθεί λίγο η απόδοση τους...(πχ με μια ντομάτα να τους τρίψω λίγο)
Καμία ιδέα κανείς;
-
Ο χρήστης stefanostam έγραψε:
Εγώ έχω τους υαλοκαθαριστήρες πάνω στο αυτοκίνητο 1μιση χρόνο.Όσο καιρό δηλαδή έχω και το αυτοκίνητο.Κ τώρα με τις βροχές παρατηρώ ότι ο υαλοκαθαριστήρας του οδηγού αφήνει μια γραμμη στο τζάμι απο νερό η οποία είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια μου.Έχω ακούσει ότι μπορώ να περάσω με διάφορα τουσ υαλοκαθαριστήρες για να βελτιωθεί λίγο η απόδοση τους...(πχ με μια ντομάτα να τους τρίψω λίγο)Καμία ιδέα κανείς;
Αλλαξε τους.Πιθανοτατα εχει κοπει ελαχιστα εκει το λαστιχο και δεν καθαριζει.
-
Καθάρισε τους πρώτα με ένα πανάκι και λίγο οινόπνευμα, και βλέπεις.
-
Bosch Aerotwin. Αυτοί που έχουν ενιαίο λαστιχένιο μάκτρο, χωρίς 'γέφυρες'.
Απλά καταπληκτικοί. Εντελώς αθόρυβοι. -
Ο χρήστης stefanostam έγραψε:
Εγώ έχω τους υαλοκαθαριστήρες πάνω στο αυτοκίνητο 1μιση χρόνο.Όσο καιρό δηλαδή έχω και το αυτοκίνητο.Κ τώρα με τις βροχές παρατηρώ ότι ο υαλοκαθαριστήρας του οδηγού αφήνει μια γραμμη στο τζάμι απο νερό η οποία είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια μου.Έχω ακούσει ότι μπορώ να περάσω με διάφορα τουσ υαλοκαθαριστήρες για να βελτιωθεί λίγο η απόδοση τους...(πχ με μια ντομάτα να τους τρίψω λίγο)Καμία ιδέα κανείς;
Μπορεί να έχει χαλαρώσει λίγο το λάστιχο ή μπορει να έχει κάτσει κανένα σκουπιδάκι (συνήθως είναι φύλλα δέντρων- τόσο μικρό που να μην είναι εύκολα ορατό.
Αν δεν ισχυει κάτι απο αυτα τα 2 τότε αντικατάσταση. -
Σας ευχαριστώ πολύ θα τα κάνω κ τα 2 να δω μήπως καλυτερέψει η κατάσταση αλλιώς θα πάω να πάρω καινουργιους
-
Σε ένα Nissan X-trail οι μπροστά υαλοκαθαριστήρες όταν λειτουργουν (την τελευταια δλδ φορα που το πήρα) κάνουν θόρυβο πολύ πάνω στο τζάμι.Βέβαια καθαρίζουν μια χάρα χωρίς κανένα πρόβλημα..Να θέλουν αλλαγή παρόλαυτα η να τους κάνω τπτ άλλο;(Σημειωτέον την μέρα εκείνη το έιχα πάει σε πλυντήριο νωρίτερα,να είχαν ρίξει κανέναν σαμπουάν για γι αυτό να έτριζαν πάνω στα τζάμια οι υαλοκαθαριστήρες;
-
Εγω αλλαξα στο χιουνται τους υαλοκαθαριστηρες με 5€ απο το αλεξπακ.Ησύχασα απο το τριξιμο και καθαριζουν καλα,αν ξεραθουν σε ενα χρονο θα τους αλλαξω παλι με φτηνους.
-
Αν θες πότισε ένα βαμβάκι/χαρτί κουζίνας/μαλακό πανί με σπρέι σιλικόνης και πέρασε τους ένα χέρι αφού τους καθαρίσεις. Μπορεί να δεις αρκετή βελτίωση
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω αλλαξα στο χιουνται τους υαλοκαθαριστηρες με 5€ απο το αλεξπακ.....5 euro ?
Tόσο φτηνοί;;
Εμένα η autoplus μου πήρε 50euro για Bosch Aerotwin. Υποτίθεται ότι είναι νέα τεχνολογία.
Ο εργοστασιακός είχε πάνω στο καθαριστήρα του οδηγού και το μεγάλο σπόιλερ ... το οποίο δεν μπαίνει στους Bosch Aerotwin...Alex Pak ε; 5 euro ε;
-
Λαστιχάκια εννοεί προφανώς, έτσι; Νορμάλ τιμή είναι.
-
Φουλ υαλοκαθαριστήρες έχουν 3euro αλλά δεν ξέρω αν αφορά ζευγάρι...
http://www.alexpak.gr/gr/entheto/page6.htm
Τα λάστιχα (2χ60cm) έχουν 2euro!...
-
Αν δουλεύουν out of the box καλά και κρατήσουν και κανένα 6μηνο θα είναι καλή φάση.
Περι Υαλοκαθαριστηρων