-
KCW όχι. Αλλά αυτού του τύπου έβαλα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Bosch έβαλα εγώ.
-
αυτοι οι αερο twin μπαινουν στα 'στελεχη' που εχουν οι απλοι υαλοκαθαριστηρες ή θελουν αλλο στελεχος?
-
Σπύρο είχα πάρει τους KCW εδώ και αρκετό καιρό αλλά έχουν μόνο δυό βδομάδες πάνω στο αμάξι.
Μπαίνουν πάρα πολύ εύκολα στη θέση του παλαιότερου τύπου καθαριστήρων και είναι ΚΑΛΟΙ. Δεν ξέρω αν αντέχουν στο χρόνο αλλά φαίνονται πολύ καλοί σαν κατασκευή. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σπύρο είχα πάρει τους KCW εδώ και αρκετό καιρό αλλά έχουν μόνο δυό βδομάδες πάνω στο αμάξι.
Μπαίνουν πάρα πολύ εύκολα στη θέση του παλαιότερου τύπου καθαριστήρων και είναι ΚΑΛΟΙ. Δεν ξέρω αν αντέχουν στο χρόνο αλλά φαίνονται πολύ καλοί σαν κατασκευή.εβαλα τελικα τους bosch aerotwin.
κρατα μας ενημερους για την αντοχη τους, θα το κανω και γω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτοι οι αερο twin μπαινουν στα 'στελεχη' που εχουν οι απλοι υαλοκαθαριστηρες ή θελουν αλλο στελεχος?Όταν λες στελέχη εννοείς τα μεταλλικά μπράτσα που αποτελούν τμήμα του αυτοκινήτου και πάνω στα οποία κουμπώνουν οι καθαριστήρες; Αν ναι, τότε ΝΑΙ, κουμπώνουν απευθείας πάνω σ' αυτά οι Aerotwin, δε χρειάζονται κάποιου είδους μετατροπή. Μπαίνουν δηλαδή όπως έμπαιναν και οι παλαιού τύπου καθαριστήρες...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
αυτοι οι αερο twin μπαινουν στα 'στελεχη' που εχουν οι απλοι υαλοκαθαριστηρες ή θελουν αλλο στελεχος?
Όταν λες στελέχη εννοείς τα μεταλλικά μπράτσα που αποτελούν τμήμα του αυτοκινήτου και πάνω στα οποία κουμπώνουν οι καθαριστήρες; Αν ναι, τότε ΝΑΙ, κουμπώνουν απευθείας πάνω σ' αυτά οι Aerotwin, δε χρειάζονται κάποιου είδους μετατροπή. Μπαίνουν δηλαδή όπως έμπαιναν και οι παλαιού τύπου καθαριστήρες...
δυστυχως τελικα υπαρχουν 2 ειδη, οποτε πρεπει πριν αγορασεις να δεις αν ταιριαζει στο μπρατσο.
-
Μονόδρομος για μένα οι PIAA Super Silicone.
Δουλεύουν ακόμη και χωρίς νερό χωρίς να κολλάνε η να τρίζουνε.
Καθαρίζουν άψογα και δεν τραυματίζονται έυκολα από μαμούνια, σκουπίδια κλπ.
Γλιστράνε πολύ στο τζάμι και δεν κουράζουν το μοτέρ.Τους έβαλα στο Mondeo μου πριν από 4 χρόνια, τώρα το πουλάω και δεν τους έχω αλλάξει ακόμη...
Το προηγούμενο αμάξι χάλασε πριν λιώσουν οι καθαριστήρες (ίδιοι φυσικά) στα τρία χρόνια...
Τους στέλνει online το tirerack , αλλά τους έφερνε και ένα μαγαζί στο Μπουρνάζι στην Κων/πόλεως από ότι θυμάμαι... -
Tην ατυχία μου μέσα.
Έσπασε το κλιπάκι που κρατάει τον υαλοκαθαριστήρα δεμένο πάνω μεταλικό στο σκελετό. Και είναι απο τη μεριά του οδηγού. Έτσι και βρέχει και δουλεύουν οι υαλοκαθαριστήρες κάθε 10-15 λεπτά βγαίνει απο τη θέση του. Φτιάχνει αυτό ή πρέπει να αγοράσω καινούργιο? -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Tην ατυχία μου μέσα.
Έσπασε το κλιπάκι που κρατάει τον υαλοκαθαριστήρα δεμένο πάνω μεταλικό στο σκελετό. Και είναι απο τη μεριά του οδηγού. Έτσι και βρέχει και δουλεύουν οι υαλοκαθαριστήρες κάθε 10-15 λεπτά βγαίνει απο τη θέση του. Φτιάχνει αυτό ή πρέπει να αγοράσω καινούργιο?αυτά τα δίνουν με το κιλό. Σ' όποιο βενζινάδικο ή σε μαγαζί με είδη αυτοκινήτου και να πας θα έχουν τέτοια πλαστικά ανταλλακτικά, κατά πάσα πιθανότητα θα στο δώσουν δωρεάν.
-
τους εβαλα στο φοκους που εχω και αν και καθαριζουν καλα και αθορυβα με εχει απαγοητευσει το οτι ανεβαινουν μονοι τους σε υψηλες ταχυτητες........ειναι πολυ αστειο οσο και ενοχλητικο αυτο.
. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Όταν λες στελέχη εννοείς τα μεταλλικά μπράτσα που αποτελούν τμήμα του αυτοκινήτου και πάνω στα οποία κουμπώνουν οι καθαριστήρες; Αν ναι, τότε ΝΑΙ, κουμπώνουν απευθείας πάνω σ' αυτά οι Aerotwin, δε χρειάζονται κάποιου είδους μετατροπή. Μπαίνουν δηλαδή όπως έμπαιναν και οι παλαιού τύπου καθαριστήρες...
δυστυχως τελικα υπαρχουν 2 ειδη, οποτε πρεπει πριν αγορασεις να δεις αν ταιριαζει στο μπρατσο.
Και πώς το βλέπουμε αυτό Σπύρο?
Έμεινες ικανοποιημένος από τους aerotwin? Είναι να αλλάξω τώρα και το ψάχνω λίγο.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Και πώς το βλέπουμε αυτό Σπύρο?
Έμεινες ικανοποιημένος από τους aerotwin? Είναι να αλλάξω τώρα και το ψάχνω λίγο.
οπτικα το βλεπεις, ειναι ευκολο να δεις αν το κουμπωμα ταιριαζει με το δικο σου αυτοκινητο.
οχι, δεν εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος με τους aerotwin
-
Και τί να βάλω να πάρει η ευχή
-
Βάλε της Mercedes!
Σε Ε μετά από 8 χρόνια ακόμα δουλεύει απροβλημάτιστα (μονόμπρατσο)!
Σε Sportcoupe 5 χρόνια και συνεχίζει, δεν έχουν ξεραθεί και απομακρύνουν το νερό μια χαρά!
Στο CLK 3,5 χρόνια δούλευαν οκ και τους άλλαξα προληπτικά!Δε γνωρίζω τι ακριβώς παίζει αλλά πρέπει να έχουν βρει το ελιξήριο της μακροζωίας οι Γερμανοί!
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Βάλε της Mercedes!
Σε Sportcoupe 5 χρόνια και συνεχίζει, δεν έχουν ξεραθεί και απομακρύνουν το νερό μια χαρά!
Στο CLK 3,5 χρόνια δούλευαν οκ και τους άλλαξα προληπτικά!Δε γνωρίζω τι ακριβώς παίζει αλλά πρέπει να έχουν βρει το ελιξήριο της μακροζωίας οι Γερμανοί!
Ναι ρε γμτ.... 6 χρονια τωρα η Sportcoupe μας με τους μαμα και ακόμα ειναι σε αρκετα ικανοποιητικο επιπεδο Wtf!?
Παντως και γω με τους Aerotwin δεν μπορω να πω πως ειμαι ιδιαιτερα ικανοποιημενος...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Βάλε της Mercedes!
Ναι ρε γμτ.... 6 χρονια τωρα η Sportcoupe μας με τους μαμα και ακόμα ειναι σε αρκετα ικανοποιητικο επιπεδο Wtf!?
Παντως και γω με τους Aerotwin δεν μπορω να πω πως ειμαι ιδιαιτερα ικανοποιημενος...
Υπάρχουν υαλοκαθαριστήρες σιλικόνης που έχουν εγγύηση μέχρι να πουλήσεις το αμάξι σου.
Ψάξε: http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=wipers+“Guaranteed+for+Life”&meta=
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Tην ατυχία μου μέσα.
Έσπασε το κλιπάκι που κρατάει τον υαλοκαθαριστήρα δεμένο πάνω μεταλικό στο σκελετό. Και είναι απο τη μεριά του οδηγού. Έτσι και βρέχει και δουλεύουν οι υαλοκαθαριστήρες κάθε 10-15 λεπτά βγαίνει απο τη θέση του. Φτιάχνει αυτό ή πρέπει να αγοράσω καινούργιο?αυτά τα δίνουν με το κιλό. Σ' όποιο βενζινάδικο ή σε μαγαζί με είδη αυτοκινήτου και να πας θα έχουν τέτοια πλαστικά ανταλλακτικά, κατά πάσα πιθανότητα θα στο δώσουν δωρεάν.
Μπράβο σου φιλάρα μου, να είσαι καλά, χίλια χρόνια να ζήσεις.
Ήταν τόσο απλό. Λίγο ήθελα να παω να αγοράσω καινούργιο υαλοκαθαριστηρα. Πέρασα χθες απο γνωστό μου ιδιοκτήτη συνεργείου και σε 2 λεπτά μου είχε βάλει άλλο κλιπάκι.!!!! -
Καλησπερα σε όλους.
Χθές που ξεκίνησε να βρέχει βγήκα το βραδάκι μια βόλτα έξω και παρατήρησα το εξής φαινόμενο όταν καθάριζα τα μπροστινά τζάμια.Μόλις περνούσαν οι υαλοκαθαριστήρες πανω απο τα νερά ναι μεν τα έδιωχναν όλα αλλά έμενε ένα λεπτό φίλμ σαν θαμπάδα κάπως το οποίο έφευγε μετά απο 1-2 δευτερόλεπτα.Οι υαλοκαθαριστήρες είναι καινούργιοι οπότε δεν παίζει θέμα το να έχουν χαλάσει αλλά όπως είπα και νωρίτερα διώχνουν όλο το νερό αλλά μένει αυτό το περιέργο 'φιλμ' πάνω στο παρμρίζ...
Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος αυτό πάνω στο παρμπρίζ του;;Εντομεταξύ μέχρι να φύγει αυτό στα επόμενα 1-2 δευτερόλεπτα ενοχλούσαν τα φώτα των απέναντι αυτοκινήτων;;
Λέω σήμερα να καθίσω λίγο να καθαρίσω το παρμπρίζ απέξω με ένα καθαρό πανί και Azax να δω μήπως θα αλλάξει τίποτα...
thanks!!!
-
Έβαλες μήπως κερί στο παρμπριζ; Δοκίμασε με το αζαξ, λογικά θα δεις βελτίωση.
-
Ο χρήστης stefanostam έγραψε:
Λέω σήμερα να καθίσω λίγο να καθαρίσω το παρμπρίζ απέξω με ένα καθαρό πανί και Azax να δω μήπως θα αλλάξει τίποτα...
Επίσης...σκούπισε και τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων (από τη μεριά που σκουπίζουν το παρμπρίζ δηλαδή)...εκεί να δεις βρώμα που θα βγάλει.
Συνήθως αυτή θομπάδα οφείλεται σε 2 πράγματα:
1)βρώμικο παρμπρίζ
2)βρώμικοι υαλοκαθαριστήρεςΕπίσης...όταν οδηγάμε σε βροχή και υπάρχει έντονο σπρέι από τους μπροστά μας, καλό είναι αραιά και που να ρίχνουμε λίγο νερό (που έχει και σαπουνάκι ) με τα πιτσιλιστήρια για να φεύγει η λάσπη και από το παρμπρίζ αλλά κυρίως από τους υαλοκαθαριστήρες.
Έχω παρατηρήσει ότι βελτιώνεται και το 'σκούπισμα' του νερού, αν οδηγώ πολύ ώρα στην εθνική οδό με μέτρια βροχή και έντονο σπρέι.
Περι Υαλοκαθαριστηρων