-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Σήμερα προσπάθησε η ΒΧ να μου κλείσει το στόμα! Μάλλον το δικαιούτε το GTi
Επαναλάβατε;
Εκανε γρήγορη βόλτα και είδε ότι η ΒΧ έχει στήσιμο GTi, σε αντίθεση με ό,τι πίστευε στην αρχή λόγω μεγέθους...
Ετσι ετσι
-
Θά μού πεί κάποιος,τό λόγο για τόν οποίο,τά GTi...' πρέπει''
νά έχουν μικρό μήκος; -
Πιστευω μονο λογω παραδοσης. Το Golf MkI GTi ηταν μικρο, οποτε κ τα υπολοιπα για να 8εωρουνται 'GTi' πρεπει να ειναι μικρα..
Δεν υπαρχει συγκεκριμενος λογος.. -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Πιστευω μονο λογω παραδοσης. Το Golf MkI GTi ηταν μικρο, οποτε κ τα υπολοιπα για να 8εωρουνται 'GTi' πρεπει να ειναι μικρα..
Δεν υπαρχει συγκεκριμενος λογος..Και βέβαια υπάρχει. Περιορισμένο μεταξόνιο για περισσότερη ευελιξία, και επίσης μικρότερο βάρος. Gti με μεταξόνιο 2750mm δεν μπορώ να φανταστώ...
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Δεν υπαρχει συγκεκριμενος λογος..Και βέβαια υπάρχει. Περιορισμένο μεταξόνιο για περισσότερη ευελιξία, και επίσης μικρότερο βάρος. Gti με μεταξόνιο 2750mm δεν μπορώ να φανταστώ...
Λογω παραδοσης ομως. Επειδη δεν εχουμε συνη8ισει μεγαλα αυτοκινητα να λεγονται GTi. To RAV κ η X5 πχ λενε οτι πανε σαν GTi αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορουμε να τα ονομασουμε ετσι..
Ουσιαστικα μαλλον τα μικρα αυτοκινητα ειναι παραλογο να λεγονται ετσι με βαση τα αρχικα GT.. -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Επειδη δεν εχουμε συνη8ισει μεγαλα αυτοκινητα να λεγονται GTi. To RAV κ η X5 πχ λενε οτι πανε σαν GTi αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορουμε να τα ονομασουμε ετσι..
Ουσιαστικα μαλλον τα μικρα αυτοκινητα ειναι παραλογο να λεγονται ετσι με βαση τα αρχικα GT..Ποιος λέει ότι πάνε τα RAV & X5 σαν Gti? Και ποια είναι τα χαρακτηριστικά? Ελπίζω να μην κρίνουν μόνο από επιδόσεις...
Εξάλλου άλλο τα GT και άλλο τα Gti, έχει νομίζω μπει για τα καλά στη συνείδηση του κοινού η διαφορετικότητα του κάθε χαρακτήρα...
-
Δε λεω οχι.
Αλλα GTi τι σημαινει? Grand Touring injection? To injection ειναι που κανει τη διαφορα? Δε νομιζω.. Ουτε μικρα αυτοκινητα επιδοσεων μπορουν να ονομαστουν καν GTi, γιατι δεν εχουν τιποτα απο GT, μονο i ισως..Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινετε το σκεπτικο μου.. Δε λεω οτι δεν ειναι διαδεδομενα κ ευρεως γνωστα ετσι, αλλα με απολυτη σημειολογια κατι μου δε μου παει καλα..
Γι αυτο κ λεω οτι μονο απο παραδοση μικρα γρηγορα αυτοκινητα λεγονται GTi, οπως απο παραδοση λεγονται κ οι AM DB9, Bentley Continental, F575 κτλ του ειδους GT. Γιατι πριν καποια χρονια δεν υπηρχαν οικογενειακα(RS6 Αvant, το καλυτερο ισως σημερινο παραδειγμα) που 8α μετεφεραν το ιδιο ανετα κ γρηγορα 2 επιβατες με τις αποσκευες τους απο τη μια ακρη της Ευρωπης στην αλλη.
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινετε το σκεπτικο μου.. Δε λεω οτι δεν ειναι διαδεδομενα κ ευρεως γνωστα ετσι, αλλα με απολυτη σημειολογια κατι μου δε μου παει καλα..
Καταλαβαίνουμε απόλυτα. Με απόλυτη σημειολογία, ούτε η λέξη 'Ζάκυνθος' σημαίνει τίποτα, μιας και προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από προελληνική διάλεκτο, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να πας εκεί διακοπές, ούτε να αποκαλείς το νησί με αυτό το όνομα.
Με λίγα λόγια η συζήτηση δεν έχει νόημα.
-
Μα δεν αδικω τα GTi επειδη τα λενε ετσι.. Ουτε δε 8α αγορασω GTi αν εχω την ευκαιρια να το κανω επειδη δε μ'αρεσει το ονομα.. Τι παραδειγμα ηταν αυτο με τη Zακυν8ο?
Με λίγα λόγια η συζήτηση δεν έχει νόημα.Μετα3υ μας ισως κ οχι..
Θά μού πεί κάποιος,τό λόγο για τόν οποίο,τά GTi...' πρέπει''
νά έχουν μικρό μήκος;Aυτο ομως απαντη8ηκε..
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Μα δεν αδικω τα GTi επειδη τα λενε ετσι.. Ουτε δε 8α αγορασω GTi αν εχω την ευκαιρια να το κανω επειδη δε μ'αρεσει το ονομα.. Τι παραδειγμα ηταν αυτο με τη Zακυν8ο?Δεν υπέθεσα ότι τα 'αδικείς'. Το παράδειγμα με τη Ζάκυνθο αναφερόταν σε μια λέξη που δεν ετοιμολογείται, αλλά χρησιμοποιείται από συνήθεια και παράδοση, θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες άλλες.
Για το 'Gti' γνωρίζουμε τουλάχιστον ότι έχει τις ρίζες του στο πρώτο Golf αλλά γιατί τους την έδωσε και το ονόμασαν έτσι, δεν έχω ιδέα!
Α, και παρεμπιπτόντως, αυτό το GTi είναι και λίγο δική μας εφεύρεση, έξω τα λένε συνήθως hot-hatches.
-
Α, και παρεμπιπτόντως, αυτό το GTi είναι και λίγο δική μας εφεύρεση, έξω τα λένε συνήθως hot-hatches.Σωστοτατο!!! Το 'χα 3εχασει τελειως..
-
GT το ένα, Gti το άλλο.
Προσέχετε τη χρήση κεφαλαίων/μικρών γραμμάτων? Ετσι ονομάζονται συνήθως, και κατά τη γνώμη μου όχι τυχαία. -
Grand Touring:
(GT) A term used for a sportier car. See Gran Turismo*.Grand Touring-injection:
(GTi) A GT car with fuel injection.Gran Turismo:
(GT) A car which combines the features of both the sedan and sports car*. It features excellent engineering and road handling with relative comfort. Made in two-seater and four-seater models with cramped rear seats.**sports car:
Term commonly used to describe a relative small, low slung car with a high performance engine and excellent handling. Originally, sports cars were faster than sedans; today, many sedans can easily outperform sports cars in terms of top speed as well as acceleration -
Χθες οδήγησα ένα SportKa (ξέρετε ποιανού) και μπορώ να πω ότι επιβεβαίωσε την στηριγμένη σε 'hearsay' ψήφο μου με το παραπάνω.
Το αυτοκινητάκι αυτό είναι ο ορισμός του παιχνιδιού για μεγάλα αγόρια (άντε, και κάποια κορίτσια για να μη με πείτε σεξιστή ) χωρίς όμως να σε ταλαιπωρεί ή να απαιτεί πλήρη προσήλωση όλη την ώρα όταν απλά μετακινείσαι σβέλτα, όπως π.χ. το Ραλί ή το VTS.
Ο κινητήρας έχει κλασσική οχταβάλβιδη συμπεριφορά με ροπή από πολύ χαμηλά που σε βοηθά να ξεκολλάς από τις στροφές με 'μία πάνω' αλλά όχι σπουδαία πράγματα ψηλά. Ωραίος μπάσος ήχος αλλά θα τον ήθελα λίγο δυνατότερο. Το κοντό κιβώτιο τον κολακεύει πάρα πολύ.
Στις παρατεταμένες καμπές στρίβει σταθερότατα σαν ένα κομμάτι, αλλά με μια υποψία υπερστροφής που θα φοβίσει ίσως οδηγούς που δεν έχουν συνηθίσει τέτοια συμπεριφορά. Με τη βοήθεια του κοντού κιβωτίου στην εθνική μαζεύει χιλιόμετρα για πλάκα αλλά το κοντέρ σταματά στα 195χαω εξ'αιτίας της κοντής 5ης. Να'χε και μια έκτη...
Σε στροφιλίκι στρίβει πολύ όμορφα με το πίσω μέρος του να ελαφρώνει όσο χρειάζεται ώστε να 'σπρώχνει' το μπροστινό μέσα στη στροφή αλλά αντιδρά πολύ σωστά στο άφημα του γκαζιού ή ακόμα και το φρένο μέσα στη στροφή κλείνοντας την τροχιά χωρίς να σε τρομάζει. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ακούς πρώτα το πίσω ελαστικό να στριγγλίζει στο όριο της πρόσφυσης όπως στο Ραλί αλλά το μπροστινό, παρόλη την υπερστροφική 'στάση' του αυτοκινήτου. Αυτή η συμπεριφορά μου θύμισε πολύ την Άλφασουντ.
Η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή και άνετη (δε με κούρασε καθόλου παρόλο που κάναμε Κόρινθο-Αθήνα 2.5 ώρες ). Το τιμόνι είναι εξαιρετικά σαφές και γρήγορο, και το μόνο που θα ήθελα είναι λίγο καλύτερη/δυνατότερη επαναφορά ( έλλειψη κάστερ; ) Τα φρένα είναι πολύ καλά σε αίσθηση και δυνατά, παρά τα ταμπούρα πίσω αλλά 'όλα τα λεφτά' είναι το κιβώτιο. Γρήγορο και σαφές, με κοντές διαδρομές και μια αίσθηση 'μέταλλο-με-μέταλλο' που παραπέμπει σε αγώνες. Η ανάρτηση αν και σκληρή είναι πολύ άνετη και το αυτοκίνητο περνά πάνω από ανωμαλίες χωρίς να κοπανάει και χωρίς να τραντάζεται το αμάξωμα ή να ακούγονται χτύποι από τα αμορτισέρ.
Συμπέρασμα: Καταπληκτική αγορά για τα δεκατέσσερα παρά κάτι χιλιάρικα που κοστίζει. Ό,τι πρέπει για έναν πιτσιρικά που θέλει να μυηθεί στις χαρές της γρήγορης οδήγησης -και γιατί όχι και σε πίστα- με ασφάλεια και δεν ενδιαφέρεται για καγκουριές στα λιμανάκια. Έχει και καλό συντελεστή κεφαλοστροφής σε εκείνους που ξέρουν. Χίλιες φορές κρίμα που η επίσημη αντιπροσωπεία το έχει παραμελήσει εντελώς.
Gti χαμηλών... τόνων