-
Η αληθεια ειναι οτι και εγω πλεον δεν ειμαι ενθουσιασμενος απο τη Φιατ που την ειχα μεσα στην καρδια μου(εμπειριες απο πουντο gt)!Το συγκεκριμενο μου φερνει πολυ απο κορσα,λανσια υ,στιλο και πολλα κορεατικα που στην ουσια προσπαθουν να μοιασουν στα ιταλικα και οχι το αναποδο,μιας και οι κορεατες πληρωνουν ιταλους σχεδιαστες,οπως οι περισσοτερες πλεον εταιρειες βαζοντας καποιες ιδιαιτερες νοτες με τις υπογαρφες τους
-
Ο χρήστης nickos[b έγραψε:
':2nlvd2ht] -
Ο χρήστης technik έγραψε:
':1y69g4fw]
Για ξαναπές το αυτό
Αληθεύει ;Ναι φιλε μου αληθευει,το ειχα διαβασει σε πολλα περιοδικα τοτε,οταν ειχε βγει!Εχεις κατι αλλο στο μυαλο σου?μηπως κανω λαθος?
-
εγω ξερω για το mkI εισαι σιγουρος οτι ειναι και το mkIV?
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Κοιταξε ιταλοι δεν ειναι μονο η fiat γι αυτο μην τους βαζεις στο ιδιο καζανι.Οσο για το stilo κια κυριως το τριθυρο ειναι απο τα λιγα αυτοκινητα στην κατηγορια του που τραβαει βλεμματα.Δηλαδη πιο ειναι πιο ομορφο απο το το stilo?Τα λεωφορειακια civic-307-astra-golf-corolla-mazda3-megane η μηπως το νεο ποκεμον του bangle η σειρα 1.Οσο για τα facelift ολες πλεον οι εταιριες κανουν καθε δυο χρονια.
Γραφοντας Ιταλοι εννοουσα αυτους της Fiat και οχι γενικοτερα ως λαος Το Stilo τραβαει τα βλεμματα; Δε το βρισκω καλυτερο σχεδιαστικα απο τα Focus,Mazda 3,Astra,147. To οτι δε βλεπουμε πολλα στο δρομο (οποτε και μας εκπλησει η παρουσια ενος) δε σημαινει οτι το θαυμαζουμε και απο πανω Και παλαιοτερα οι εταιριες συνηθιζαν να κανουν ανα 2-3 χρονια facelift αλλα η Fiat δεν εκανε. Το οτι κανουν και οι αλλες δε σημαινει οτι αναγκαστικα πρεπει να το κανει και αυτη. Αν ακολουθουσε τις αλλες εταιριες δε θα εκανε ποτε το εγκλημα να τοποθετησει 1.2 λιτρων κινητηρα σε τοσο μεγαλο αμαξωμα,ελεος!
-
Ρε φιλε ασε τα δηθεν 'ελεος' για να προκαλεσεις εντυπωση.Δηλαδη ποια ειναι fiat που δεν θα κανει facelift την στιγμη που παραδοσιακες και συντηριτικες εταιριες οπως bmw-audi-mercedes καποτε κοροιδευαν τους ιαπωνες για τα αλλεπαληλα facelift και τωρα τους εχουν ξεπερασει και σε αυτο.Αφου το κολπο των ιαπωνων πουλαει γιατι να μην το υοθετησουν.Πιστευεις οτι η φιατ εχει την οικονομικη ευχαιρια και καλα να παει κοντρα στο κατεστημενο και να μη φρεσκαρει τα μοντελα της.Αφου βλεπεις το κολπο εχει περαση.Τοσοι και τοσοι ασχετοι δεν μπορουν να κρατηθουν ενα δυο χρονια να παρουν το νεο μοντελο και περνουν το φρεσκαρισμενο πεφτωντας στην παγιδα της νεας φατσας.Ασε που στην σημερινη εποχη τα νεα μοντελα δεν ειναι και τοσο νεα.Οι αλλαγες ειναι κυριως αισθητικες και οχι ουσιαστηκες.Οσο για τον 1.2 κινητηρα του στιλο συμφωνουμε οτι ηταν μια αποτυχια την οποια προσφατως την διορθωσαν αλλα πιστευω( θα το λεω με τολμη και ας λετε οτι θελετε το στιλο πλησιασε οσο κανενα αλλο ιταλικο αυτοκινητο την γερμανικη φιλοσοφια δηλαδη με λιγα λογια ειναι ενα αριστο μεταφορικο μεσο) οτι το αυτοκινητο μπηκε σε μια κατηγορια που μετραει και το σημα και δυστυχως απετυχε εμπορικα ειτε με τον 1.2 ειτε με τον 1.4 κινητηρα τωρα.Οσο για τα υπολοιπα εγω ανεφερα καποια λεωφορειακια και στα ξαναλεω-307-megane-civic-corolla-a class-mazda 3-astra-golf.Σαφως απο αυτα τα μοντελα το στιλο ειναι πολυ πιο ομορφο.Δεν μιλησα για focus kai 147 που ειναι αλλη κλαση και αυτοκινητα με ξεχωριστη προσωπικοτητα.Το focus kai η 147 ειναι all time classic αυτοκινητα και δεν μπορεις να τα συγκρινεις με τα λεωφορειακια που σου υπεδειξα.Και θα μου πεις το stilo se poia κατηγορια το βαζεις?Απλως ενα ομορφο και δυναμικο αυτοκινητο.Τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.Παρατηρησε τα λεωφορειακια και δες ποσο μοιαζουν μεταξυ τους.Στο μονο που διαφερουν ειναι στην κοψια των μπρος-πισω φωτιστικων.Βεβαια υπαρχουν και εξαιρεσεις οπως το megane κια η νεα σειρα 1 που προτοτυπουν για να ξεχωρισουν αλλα δυστυχως το αποτελεσμα ειναι αυτοκινητα με κομμενους ποπους και ποκεμον φατσουλες.
-
Χμμμ... sakiss, το μόνο που άφησες εκτός είναι το Α3...!
-
Ο χρήστης nickos έγραψε:
':3st25bth]>
Για ξαναπές το αυτό
Αληθεύει ;Ναι φιλε μου αληθευει,το ειχα διαβασει σε πολλα περιοδικα τοτε,οταν ειχε βγει!Εχεις κατι αλλο στο μυαλο σου?μηπως κανω λαθος?
Όχι, δεν γνωρίζω κάτι διαφορετικό.
Απλά μου έκανε εντύπωση το όνομα Giugiaro δίπλα στο Golf IV. -
το στιλο ειναι μετριο για φιατ (σχεδιαστικα) αλλα παραμενει αρκετα σπορ ειδικα αν το συγκρινεις με αλλα
η φιατ εκανε και παλιοτερα φαις λιφτινγκ στα μοντελα της ,να θυμισω το τιπο -
Ο χρήστης technik έγραψε:
':2f7wnq9g]>>
Για ξαναπές το αυτό
Απλά μου έκανε εντύπωση το όνομα Giugiaro δίπλα στο Golf IV.Ναι φιλε μου,το ξανακοιταξα σημερα στα παλια κυταπια και ειδα επισης οτι ελεγε πως υπευθηνος ειναι επισεις ο τζιουτζιαρο και για το ιμπιζα 2 βεβαια το σχολιο του αρθρου ελεγε οτι ειχε ορια στο σχεδιασμο του γκολφ απο τους Γερμανους
-
Ο χρήστης nickos έγραψε:
':1kzc87ac]>>>
Για ξαναπές το αυτό
Απλά μου έκανε εντύπωση το όνομα Giugiaro δίπλα στο Golf IV.Ναι φιλε μου,το ξανακοιταξα σημερα στα παλια κυταπια και ειδα επισης οτι ελεγε πως υπευθηνος ειναι επισεις ο τζιουτζιαρο και για το ιμπιζα 2 βεβαια το σχολιο του αρθρου ελεγε οτι ειχε ορια στο σχεδιασμο του γκολφ απο τους Γερμανους
Όπως και ο νυν σχεδιαστής της Αudi, Ντα Σίλβα, για το νέο Α6
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Ρε φιλε ασε τα δηθεν 'ελεος' για να προκαλεσεις εντυπωση.Εσυ ασε τα σχολια αυτα οτι σε πειραζουν τα 'ελεος' για να κανεις με τη σειρα σου εντυπωση. Το εγραψα απλως για να επισημανω το ποσο οφθαλμοφανης λαθος ηταν η κινηση αυτη.
Δηλαδη ποια ειναι fiat που δεν θα κανει facelift την στιγμη που παραδοσιακες και συντηριτικες εταιριες οπως bmw-audi-mercedes καποτε κοροιδευαν τους ιαπωνες για τα αλλεπαληλα facelift και τωρα τους εχουν ξεπερασει και σε αυτο.Αφου το κολπο των ιαπωνων πουλαει γιατι να μην το υοθετησουν.Πιστευεις οτι η φιατ εχει την οικονομικη ευχαιρια και καλα να παει κοντρα στο κατεστημενο και να μη φρεσκαρει τα μοντελα της.Αφου βλεπεις το κολπο εχει περαση.Τοσοι και τοσοι ασχετοι δεν μπορουν να κρατηθουν ενα δυο χρονια να παρουν το νεο μοντελο και περνουν το φρεσκαρισμενο πεφτωντας στην παγιδα της νεας φατσας.Ασε που στην σημερινη εποχη τα νεα μοντελα δεν ειναι και τοσο νεα.Οι αλλαγες ειναι κυριως αισθητικες και οχι ουσιαστηκες.
Εγω αν προσεχεις τα λογια μου ειπα οτι το σχεδιαστικο στυλ της Fiat ηταν τοσο προοδευτικο και συναμα αποδεκτο απο το κοινο ωστε ενα facelift δεν ηταν αυτοσκοπος. Τωρα με αυτα που σχεδιαζει περιμενεις να δεις πως θα ειναι το facelift. Αυτα ειναι προσωπικη μου αποψη παντα και δε περιμενω να τη δεχτουν ολοι οπως και δε μπορω να δεχτω οτι το Stilo ξεχωριζει οπως λες αλλα και οτι τα Focus και 147 ειναι σε αλλη κατηγορια.
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
η φιατ εκανε και παλιοτερα φαις λιφτινγκ στα μοντελα της ,να θυμισω το τιπο
Φυσικα και εκανε αλλα σε καμια περιπτωση στο μεγεθος που κανει τωρα.
-
pavlos23 εγω ειμαι οκ.Κουβεντα κανουμε.
-
To αμαξάκι είναι συμπαθητικό και 'σωστό' (καλές αναλογίες).
Παραείστε συντηρητικοί ορισμένοι
Αντί να δω ένα τόπικ για ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ, την BMW 1, βλέπω για το Πουντάκι...
-
Οι εταιρείες δεν μπορούν να πουλάνε το ίδιο αμάξωμα με τον ίδιο κινητηρα εσαεί,καποια στιγμή πρέπει να κανουν καποιου είδους ανανέωση για να πείσουν και τους μη φανατικούς φίλους τους να αγοράσουν.
Πχ εγω BΜW δεκαετίας του '80 (lada facelift) δεν θα έπαιρνα ούτε να μου την χαρίζανε ,η ΒΜW 1 ειναι πολύ πιο στυλατη.
Σειρά της audi,βαρέθηκα να βλέπω αυτήν την τρισάθλια μούρη και τον ανέραστο πισινό -
Tiger εχεις δικιο να λες οτι το α3 ειναι σχεδιαστηκα μια απο τα ιδια σε σχεση με το προηγουμενο αλλα δεν μπορεις να μην πεις οτι ειναι απο τα πιο ομορφα στην κατηγορια του.
-
Όσον αφορά το νέο Α3, να πώ ότι ναι μεν δεν αποτελεί πηγή σχεδιαστικής έμπνευσης και πρωτοτυπίας, αλλά από την άλλη είναι από τα πιο 'συμπαθητικά' - σχεδιαστικά τουλάχιστον, μοντέλα της κατηγορίας.
Αυτό που προσπάθησαν να κάνουν οι υπεύθυνοι της Audi, ήταν να δημιουργήσουν ένα σπορτίφ σχέδιο, νεανικό, με καθαρές, απλές και λιτές γραμμές, αποφεύγοντας τους πειραματισμούς.
Αυτό έχει πιάσει και στο παρελθόν...Άλλωστε, κατά τη γνώμη μου, οι εξωτερικές γραμμές που ακολουθεί ένα μοντέλο, πρέπει να εξωτερικεύουν το ακοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο.
Στην προκειμένη περίπτωση, στόχος της Audi, ήταν η δημιουργία του πιο ολοκληρωμένου μοντέλου της κατηγορίας, και πιστεύω ότι το πέτυχε με το νέο Α3. Οπιοιδήποτε σχεδιαστικοί πειραματισμοί, μπορεί να οδηγούσαν σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα (βλέπε πωλήσεις), σε αντίθεση με τώρα, που το μοντέλο πάει καλά στις πωλήσεις.Βέβαια, υπάρχει και το αξίωμα της κολοκυθόπιτας, πόσο μάλλον σε επίπεδο σχεδιασμού.
Προσωπικά, βρίσκω το Α3 μαζί με την 147, τα πιο όμορφα μοντέλα της κατηγορίας.Υ.Γ. Σαφώς περιμένω-και-από την Αudi να τολμήσει και να δείξει κάτι διαφορετικό (βλέπε ΤΤ, nuvolari κτλ)
-
Το Α3 είναι μεν συντηρητικό με βάση τις τάσεις που κυριαρχούν σήμερα αλλά και επειδή δεν έχει διαφοροποιηθεί με βάση το προηγούμενο μοντέλο αλλά η Audi πιστεύω πως έκανε τις κατάλληλες αλλαγές για να διατηρήσει και να αυξήσει το αγοραστικό κοινό. Βελτίωσε τη ποιότητα και άλλαξε την εξωτερική εμφάνιση μεν διατηρώντας όμως το κλασικό σχήμα που το έκανε τόσο αρεστό. Πιστεύω πως το κυρίως κοινό που αγοράζει Α3 ελάχιστα θα αναγνωρίσει την εξέλιξη που υπήρξε στη πίσω ανάρτηση αλλά και στο πλαίσιο. Όλα αυτά στην Ελλάδα πάντα όπου η απόκτηση ενός Α3 προσφέρεται και για επίδειξη πλούτου.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Το Α3 είναι μεν συντηρητικό με βάση τις τάσεις που κυριαρχούν σήμερα αλλά και επειδή δεν έχει διαφοροποιηθεί με βάση το προηγούμενο μοντέλο αλλά η Audi πιστεύω πως έκανε τις κατάλληλες αλλαγές για να διατηρήσει και να αυξήσει το αγοραστικό κοινό. Βελτίωσε τη ποιότητα και άλλαξε την εξωτερική εμφάνιση μεν διατηρώντας όμως το κλασικό σχήμα που το έκανε τόσο αρεστό. Πιστεύω πως το κυρίως κοινό που αγοράζει Α3 ελάχιστα θα αναγνωρίσει την εξέλιξη που υπήρξε στη πίσω ανάρτηση αλλά και στο πλαίσιο. Όλα αυτά στην Ελλάδα πάντα όπου η απόκτηση ενός Α3 προσφέρεται και για επίδειξη πλούτου.Πολύ σωστά
Καλό θα ήταν βέβαια οι αγοραστές του νέου Α3, να γνώριζαν για την συνολική αναβάθμιση του μοντέλου
Fiat Grande Punto 2005