-
επειδη εγω δεν ονειρευτικα τιποτα ακομη,αλλα εχω οδηγησει το S2000,και δεν με ξετρελανε οπως το περιμενα θα επερνα το 350Z μονο και μονο επειδη με τρελενει σχεδιαστικα!Οπως εχει γραφτει σε πολλα περιοδικα ειναι και το φτηνοτερο dream car!Οσο για ποιοτητα ουδεν λογος και τα δυο ειναι κορυφη φιλοι γερμανοφιλοι !BIG IN JAPAN!
-
Ο χρήστης nickos έγραψε:
Οσο για ποιοτητα ουδεν λογος και τα δυο ειναι κορυφη φιλοι γερμανοφιλοι !BIG IN JAPAN!Κορυφή, δεν νομίζω, μιας και όλα τα τεστ που έχουν γίνει για το 350Ζ τουλάχιστον, μιλούν για φτηνές επενδύσεις στην περιοχή του πορτ μπαγκαζ, το οποίο συμβάλλει στο να ακούγονται μέχρι και ο θόρυβος από τις ρόδες στην καμπίνα των επιβατών...
-
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Κοίτα να σου πω:Εγώ έθεσα τις εξής επιλογές στον εαυτό μου:
- Ζ4 3.0L SMG
- Caterham SV 1.8 VVC 160bhp
- Elise 111S
- To Boxter δεν το ήθελα, και το Νέο SLK 3.5 δεν είχε έρθει (και θ'αρχίσει να παραδίδεται και τέλος του χρόνου)
- Το 350Ζ δεν το είχα σκεφτεί καθόλου και ομολογώ πως δεν του έδωσα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή την αρμόζουσα προσοχή!. Ίσως και να είχα καταλήξει σε αυτό, αν έδινα περισσότερο χρόνο στον εαυτό μου να ψάξει να βρει αυτοκίνητο...
Το Ζ4 λοιπόν δεν το βρήκα τη χρονική στιγμή που έψαχνα αμάξι. Οι παραδόσεις ήταν άνω του τετραμήνου...
Το Caterham πήγα και το οδήγησα στην Αγγλία. Καλό χρυσό, άγιο, απίστευτη δύναμη σε όλες τις στροφές, αλλά απλά δεν είναι αμάξι, είναι ένα όχημα που έχεις για την διασκέδασή σου, μετά το Elise.
Για το δε Elise, πήγα να ρωτήσω για το 111S, και μου είπαν πως είχαν φέρει ήδη το πρώτο 111R .Και έλα και πές μου τώρα: το παίρνεις ή δεν το παίρνεις;;;
Βέβαια έχοντας ζήσει τώρα το Elise, έρχεσαι και σκέφτεσαι: Και μετά τι;
Αλλά αυτό είναι μεγάάάλη κουβέντα
Ελπίζω να μην εθιστώ πολύ μόνο!Έχε υπόψη σου ότι σε μισώ και με την πρώτη ευκαιρία θα σε σκοτώσω. Seriously.
Καταρχάς να τη χαρείς όσο γίνεται περισσότερο την Elise σου. Πραγματικά μετά απ'αυτό το αυτοκίνητο, που κατά τη γνώμη μου είναι ακριβώς στο όριο του τι 'επιτρέπεται' να κυκλοφορεί ελεύθερο θα είναι δύσκολο να επιλέξεις κάτι άλλο.
Στη θέση σου νομίζω ότι θα κατέληγα σε ένα hardcore όχημα για πίστα και θα έπαιρνα και ένα σβέλτο οικογενειακό για καθημερινό. Ούτε με την Elise φαντάζομαι είναι εύκολο να ζεις καθημερινά. Κάτι σε Ariel Atom 2 ή κανένα Westfield θα με έβλεπα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
@markvag
Πώς φαίνεται ο σπουδαστής Οργάνωσης και Διοίκησης! Πρώτα το αυτοκίνητο και μετά το σπίτι! Ωραίο δίλημμα, όμως, ε; Που να ήσουν και την ώρα που το έβλεπα στον ύπνο μου!Ε, καλά τώρα... τι τά'χουμε τα γαλόνια... Μετά το σπίτι το σκάφος...
Δεν σου κρύβω ότι περίμενα άλλη απάντηση από σένα - κάτι σε ήχο VTEC!
Αν είχες βάλει και το NSX στις επιλογές, η απάντησή μου θα ήταν αυτή ακριβώς που περίμενες... Αλλά αυτό παίζει μία κατηγορία επάνω...(θέλει και δεύτερο τζακ ποτ... να μείνει και κάτι στην άκρη... Μην το πάρουμε και μετά ζητιανεύουμε για την βενζίνη... Κι όχι τίποτα, άντε να σε πιστέψουν όταν λες 'Ελεήστε τον άφραγκο' και βγαίνεις από super-car... )
-
Τέο, έχουμε την ίδια γνώμη! Να είχαμε και το ίδιο αυτοκίνητο!!!Σου εύχομαι ολόψυχα στο μέλλον να σου πάνε όλα κατ'ευχήν και να θελήσεις να κάνεις και συ (έχοντας αντίστοιχη ευχέρεια) την υπέρβαση στην επιλογή μιας θέσης του γκαράζ σου. Είναι προφανές πως τέτοιο αυτοκίνητο δεν το αποκτάς ως αποκλειστικό αμάξι σου μιας και αποτελεί fun-toy car και όχι day2day car. (Ασχέτως κι αν μπορεί να το κάνει μέχρι ένα σημείο. Απλά δεν του αξίζει να εκτίθεται συνέχεια στους επικίνδυνους δρόμους μας).
Καταλαβαίνεις πως το όλο θέμα δεν είναι αν έχει κάποιος την οικονομική ευχέρεια να αποκτήσει κάτι αξίας Χ (αυτό το επίπεδο το αποκτά κάποιος πολύ πιο εύκολα πλέον), αλλά αν έχει εκείνο το 'ψυχικό' σθένοςνα κάνεις την υπέρβαση ώστε να διαλέξεις κάτι 'ιδιαίτερο' ή 'ξεχωριστό' ανάμεσα στα προϊόντα αξίας Χ που στην συγκεκριμένη περίπτωση θα κοσμίσει μια θέση του γκαράζ σου.
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Έχε υπόψη σου ότι σε μισώ και με την πρώτη ευκαιρία θα σε σκοτώσω. Seriously.Καταρχάς να τη χαρείς όσο γίνεται περισσότερο την Elise σου. Πραγματικά μετά απ'αυτό το αυτοκίνητο, που κατά τη γνώμη μου είναι ακριβώς στο όριο του τι 'επιτρέπεται' να κυκλοφορεί ελεύθερο θα είναι δύσκολο να επιλέξεις κάτι άλλο.
Στη θέση σου νομίζω ότι θα κατέληγα σε ένα hardcore όχημα για πίστα και θα έπαιρνα και ένα σβέλτο οικογενειακό για καθημερινό. Ούτε με την Elise φαντάζομαι είναι εύκολο να ζεις καθημερινά. Κάτι σε Ariel Atom 2 ή κανένα Westfield θα με έβλεπα.
Λοιπόν θα μπω στον 'κόπο' να σε βοηθήσω να επιτύχεις το σκοπό σου! Γίνε ελέυθερος σκοπευτής και στήσε μου 'καρτέρι' στο TD4!!!
Μόνο άσε με πρώτα να κάνω μερικούς γύρους και να με κεράσουν τα παιδιά τίποτα από το BBQ που ετοιμάζουν και μετά κάνεις τη 'δουλειά' σου .Μήπως όμως μπορώ να τη γλυτώσω με κάποιον τρόπο;;; (Να και οι δωροδοκίεεεςςς!!! lol: )
Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου! Όσον αφορά στις μελλοντικές επιλογές υπάρχει η εξής πιθανότητα που θα σε κάνει να προγραμματίζεις την απόπειρα μια μέρα νωρίτερα: Να μην το δώσω καθόλου! Σκέφτηκα πως:
- Το εξωτερικό του είναι όλο fiber,
- Το σασί του είναι όλο αλουμίνιο και carbon.
- Το μοτέρ του είναι Toyota.
Άρα, σκέφτομαι τί έχει να πάθει αυτός ο συνδυασμός στο βάθος του χρόνου;
Ουσιαστικά τίποτα αν φροντίζεις να κάνεις τα service του και του αλλάζεις τακτικά τα λάστιχά του .
Κατά συνέπεια, έχω καταλήξει μέχρι στιγμής, να σκέφτομαι πως απλά στο μέλλον θα έχω μια διαθέσιμη θέση στάθμευσης λιγότερη .Πάντως μιας και αλλαγές στον 'οικογενειακό αυτοκινούμενο στόλο' θα γίνονται, ανεξάρτητα του μέλλοντος που επιφυλάσσω στο Elise, εδώ θα είμαστε να τις συζητάμε, μιας και οι απόψεις ΠΟΛΛΩΝ εδώ πέρα είναι αξιόλογες και αξίζει να τις λαμβάνει κάποιος υπόψη του.
Αν μιλάγαμε τώρα πάντως για οικογενειακό και προσδοκώντας πως οι αναμενόμενες αλλαγές στο χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα θα γίνουν μέχρι τα μέσα του 2005, θα έβλεπα πολύ σοβαρά κάποιο 'γρήγορο' diesel (bi- ή 2-stage turbo...), sedan ή station wagon. Η ροπή στο απόγειό της!
Όσο για εκείνο το αυτοκίνητο που θα μου έκλυε περίσσεια αδρεναλίνης στο αίμα μου, αυτό ή θα παραμείνει να είναι το Elise (σε αυτήν ή βελτιωμένη μορφή! -Υπάρχουν πολλά σχέδια ήδη από τώρα!!! Βλέπεις απ'το σαράκι του tuning-μετατροπής δεν θα γλυτώσω ΠΟΤΕ! ) ή όντως κάποιο πιο hardcore track day (btw, το Ariel-R kicks ass!!) όχημα το οποίο όμως μέχρι στιγμής δεν βλέπω να αξίζει να διαθέτει κάποιος στην Ελλάδα, μιας και οι πίστες και ο χρόνος που αφιερώνουν στο κοινό είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. Συγκριτικά σε μια ακτίνα 150 χλμ από το Λονδίνο υπάρχουν γύρω στις 10 πίστες που μπορεί κάποιος οδηγός εκεί να 'απλώσει' το αυτοκίνητό του.
Από την άλλη θα μου άρεσε αντ'αυτού να διαθέτω κάποιον χρόνο σ'ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσα να αποκτήσω στο μέλλον με πινακίδες ΦΙΛΠΑ και να χαίρομαι/τυραννιέμαι με το restoration του και να απολαμβάνω τις βόλτες μαζί του. Και εκεί οι δυνατότητες είναι άπειρες: Από GTAm μέχρι AC Cobra ή κάτι συναφές.Kill me softly pls!!!:lol:
-
¸÷å õðüøç óïõ üôé óå ìéóþ êáé ìå ôçí ðñþôç åõêáéñßá èá óå óêïôþóù. Seriously.....
.........Kill me softly pls!!!:lol:
Äåí áöÞíåôå áõôÝò ôéò èáíáóéìåò áðüðåéñåò êáé íá áðïöáóßóåôå ðïéï áðï ôá äýï èá ìïõ ÷ïñçãÞóåôå åõãåíéêÜ
Áí åßíáé íá ðñï÷ùñÞóåôå ðÜíôùò óôá ó÷åäéÜ óáò (Êill Theo êáôá ôï Êill Bill ) êáíïíßóôå êáìéá õøçëÞ áðïæçìßùóç áðï ôçí áóöÜëåéá êáé Ýíá êáëü ðëáóôéêü ÷åéñïýñãï , ãéá íá ìðïñïýìå íá ÷áéñüìáóôå üëïé ìéá ÅLize -
Ψηφιζω κ εγω υπερ του 350 για τους λογους που ανεφερε κ ο theo111r παραπανω.
Ο χρήστης technik έγραψε:
Οσο για ποιοτητα ουδεν λογος και τα δυο ειναι κορυφη φιλοι γερμανοφιλοι !BIG IN JAPAN!
Κορυφή, δεν νομίζω, μιας και όλα τα τεστ που έχουν γίνει για το 350Ζ τουλάχιστον, μιλούν για φτηνές επενδύσεις στην περιοχή του πορτ μπαγκαζ, το οποίο συμβάλλει στο να ακούγονται μέχρι και ο θόρυβος από τις ρόδες στην καμπίνα των επιβατών...
Μονο στο πορτ-παγκαζ? Ολοκληρο το εσωτερικο του ειναι φτιαγμενο απο φτηνα πλαστικα.. Απαραδεκτο για αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας!
Ωστοσο, οταν 8ες το αυτοκινητο για να το χαιρεσαι σε ολα τα επιπεδα, η ποιοτητα περνα σε δευτερη μοιρα.. -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Ψηφιζω κ εγω υπερ του 350 για τους λογους που ανεφερε κ ο theo111r παραπανω.Οσο για ποιοτητα ουδεν λογος και τα δυο ειναι κορυφη φιλοι γερμανοφιλοι !BIG IN JAPAN!
Κορυφή, δεν νομίζω, μιας και όλα τα τεστ που έχουν γίνει για το 350Ζ τουλάχιστον, μιλούν για φτηνές επενδύσεις στην περιοχή του πορτ μπαγκαζ, το οποίο συμβάλλει στο να ακούγονται μέχρι και ο θόρυβος από τις ρόδες στην καμπίνα των επιβατών...
Μονο στο πορτ-παγκαζ? Ολοκληρο το εσωτερικο του ειναι φτιαγμενο απο φτηνα πλαστικα.. Απαραδεκτο για αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας!
Ωστοσο, οταν 8ες το αυτοκινητο για να το χαιρεσαι σε ολα τα επιπεδα, η ποιοτητα περνα σε δευτερη μοιρα..Προσωπικά θα με χαλούσε αυτό που αναφέρεις, παρά το γεογονός ότι το 350Ζ είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Αλλά αν θές και τα υπόλοιπα, ανεβαίνεις πιο ψηλά... -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Προσωπικά θα με χαλούσε αυτό που αναφέρεις, παρά το γεογονός ότι το 350Ζ είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Αλλά αν θές και τα υπόλοιπα, ανεβαίνεις πιο ψηλά...Ειναι 8εμα προτεραιοτητων!
Οσο για το πιο ψηλα, 3ερουμε κ οι δυο προς τα που 8α παμε!! -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Προσωπικά θα με χαλούσε αυτό που αναφέρεις, παρά το γεογονός ότι το 350Ζ είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Αλλά αν θές και τα υπόλοιπα, ανεβαίνεις πιο ψηλά...Ειναι 8εμα προτεραιοτητων!
Οσο για το πιο ψηλα, 3ερουμε κ οι δυο προς τα που 8α παμε!!To βρήκα......;
-
Mπαααααα
-
@theo111r
Να 'σαι καλά για την ευχή σου! Και εγώ ελπίζω κάποτε να μπορώ να χαίρομαι ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αν φυσικά τα χέρια μου το αξίζουν!Πάντως, παιδιά, εγώ το 350Ζ ή το S2000, τα αγοράζω και χωρίς ταμπλώ ή εσωτερικές επενδύσεις! Σε αυτά τα αυτοκίνητα, δεν υπολογίζω καθόλου την ποιότητα με την έννοια των 'ακριβών υλικών'. Αυτά θα με ενδιέφεραν μόνο στην περίπτωση που έψαχνα για γκαρσονιέρα (Ρολς-Ρόις)!
-
Λοιπόν θα μπω στον 'κόπο' να σε βοηθήσω να επιτύχεις το σκοπό σου! Γίνε ελέυθερος σκοπευτής και στήσε μου 'καρτέρι' στο TD4!!!
Μόνο άσε με πρώτα να κάνω μερικούς γύρους και να με κεράσουν τα παιδιά τίποτα από το BBQ που ετοιμάζουν και μετά κάνεις τη 'δουλειά' σου .Μήπως όμως μπορώ να τη γλυτώσω με κάποιον τρόπο;;; (Να και οι δωροδοκίεεεςςς!!! lol: )
ΟΚ, αφού το θέτεις έτσι, δεν θα έλεγα όχι σε μερικούς γύρους με τη Λίζα...
Αν μιλάγαμε τώρα πάντως για οικογενειακό και προσδοκώντας πως οι αναμενόμενες αλλαγές στο χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα θα γίνουν μέχρι τα μέσα του 2005, θα έβλεπα πολύ σοβαρά κάποιο 'γρήγορο' diesel (bi- ή 2-stage turbo...), sedan ή station wagon. Η ροπή στο απόγειό της!
Μαζί σου.
Από την άλλη θα μου άρεσε αντ'αυτού να διαθέτω κάποιον χρόνο σ'ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσα να αποκτήσω στο μέλλον με πινακίδες ΦΙΛΠΑ και να χαίρομαι/τυραννιέμαι με το restoration του και να απολαμβάνω τις βόλτες μαζί του. Και εκεί οι δυνατότητες είναι άπειρες: Από GTAm μέχρι AC Cobra ή κάτι συναφές.
Εκτός των άλλων, ένα ιστορικό αυτοκίνητο θα σου έπετρεπε ίσως και τη συμμετοχή σε κάποιους αγώνες. Αρκεί να εξυγειανθεί περαιτέρω το υπάρχον καθεστώς, για να αξίζει τον κόπο...
-
Πάντως, παιδιά, εγώ το 350Ζ ή το S2000, τα αγοράζω και χωρίς ταμπλώ ή εσωτερικές επενδύσεις! Σε αυτά τα αυτοκίνητα, δεν υπολογίζω καθόλου την ποιότητα με την έννοια των 'ακριβών υλικών'. Αυτά θα με ενδιέφεραν μόνο στην περίπτωση που έψαχνα για γκαρσονιέρα (Ρολς-Ρόις)!Δες σε κανένα Best Motoring πως είναι τα 'track day' S2000 στην Ιαπωνία! (πόρωση! )
-
Εγώ πάντως προτιμώ το 350Ζ λόγω εμφάνισης και μόνο για να μην παρεξηγούμαι γιατί και το S2000 είναι αμαξάρα. Αλλά ρε φίλε αφού κέρδισες είπαμε το τζακ ποτ τι σου είναι τα αγοράσεις και τα δύο και να αποφασίσεις μετά ποιο θές πιο πολύ Αν και μεταξύ μας και τα 2 θα τα κρατήσεις
Μήπως να τα έβαζες καλύτερα σε κανα 'σίγουρο χαρτί' να παίρνες καμιά Ferrari. Για σκέψου το -
Το 350Ζ χαλαρά!Κινητήρας με μεγαλύτερο 'βάθος' και άρα καλύτερα εκμεταλλεύσιμος,στήσιμο απολύτως διασκεδαστικό,πλήν όμως όχι τόσο απόλυτο όσο του άλλου...
Επομένως,τι μένει στο S2000?Το εκπληκτικό σχήμα του και το γεγονός ότι είναι roadster,πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα γα ένα καλό αυτοκίνητο,που όμως δεν μπορεί σαν σύνολο να ανταγωνιστεί το 350Ζ! -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
...να αποφασίσετε ποιο απο τα δύο θα μου χορηγήσετε ευγενικάΑν το ένα είναι η Elise το άλλο ποιο είναι; Διαθέτει ο dienekes εφάμιλλο 'χορηγήσιμο' όχημα και δεν το γνωρίζω;;;;
Αν είναι να προχωρήσετε πάντως στα σχεδιά σας (Κill Theo κατα το Κill Bill ) κανονίστε καμια υψηλή αποζημίωση απο την ασφάλεια και ένα καλό πλαστικό χειρούργο , για να μπορούμε να χαιρόμαστε όλοι μια ΕLize
Πολύ Face Off βλέπεις και σε χαλάει!
Το να την χαρείς κι εσύ είναι θέμα συμμετοχής στο TD4 , στο οποίο δεν ξέρω αν θα παραστεί ο Dienekes, μιας και έχει να βρει θέση ελ. σκοπευτή για την επίτευξη του Ιερού Σκοπού! -
ΟΚ, αφού το θέτεις έτσι, δεν θα έλεγα όχι σε μερικούς γύρους με τη Λίζα...Κοίτα πώς ξεκινήσαμε τις γλυκές;!!
Γιά όλα τελικά υπάρχει ένα αντίτιμο!!!
Εκτός των άλλων, ένα ιστορικό αυτοκίνητο θα σου έπετρεπε ίσως και τη συμμετοχή σε κάποιους αγώνες. Αρκεί να εξυγειανθεί περαιτέρω το υπάρχον καθεστώς, για να αξίζει τον κόπο...
Θεωρούσα πως οι αγώνες αυτοί δεν είχαν να κάνουν σε τίποτε με τη διαδικασία ανάδειξης οδηγού, αυτοκινήτου, κλπ, παρά μόνο στο να περάσει καλά το κάθε πλήρωμα! Τουλάχιστον αυτό μ'ενδιαφέρει εμένα, και βλέπουμε μέχρι τότε...
Δες σε κανένα Best Motoring πως είναι τα 'track day' S2000 στην Ιαπωνία! (πόρωση!
Άστα να πάνε...Μακάρι πάντως έστω κι ένας από τους αυτόχθονες ιδιοκτήτες να είχε το 1/100 από το μεράκι αυτών των οδηγών. Γιατί δεν είναι θέμα ικανοτήτων μόνο...
Οσο για το πιο ψηλα, 3ερουμε κ οι δυο προς τα που 8α παμε!!
Για πες μας και μας το δρόμο, μπας και δούμε στο μέλλον τί μπορεί να γίνει....
Πάντως μ'αρέσει που πλέον η ζυγαριά έχει κλίνει ανεπιστρεπτί προς το Ζ. Όταν μάλιστα μπορείς να το έχεις και με supercharger λύση της Nismo (όπως πολύ σωστά είχε αναφέρει ο 'ακατανόμαστος' ), το αμάξι απλά είναι αλλού!
Το μόνο που μένει βέβαια είναι να το πάρεις!
-
Θεωρούσα πως οι αγώνες αυτοί δεν είχαν να κάνουν σε τίποτε με τη διαδικασία ανάδειξης οδηγού, αυτοκινήτου, κλπ, παρά μόνο στο να περάσει καλά το κάθε πλήρωμα! Τουλάχιστον αυτό μ'ενδιαφέρει εμένα, και βλέπουμε μέχρι τότε...Έτσι είναι. Από την άλλη ο ανταγωνισμός (καλύτερα, συναγωνισμός σ'αυτό το επίπεδο) δίνει μια άλλη αίσθηση.
Honda S2000 ή Nissan 350Z;