-
Οπως και στο πρωτοτυπο Sesame η πορτα του οδηγου-συνοδηγου θα ειναι συρομενη για περισσοτερη ισως ευκολια στην εισοδο-εξοδο. Κατα ποσο θα ειναι πρακτικο το ανοιγμα της πορτας με αυτο το τροπο θα το δειξει ο χρονος.
-
Οπως και στο πρωτοτυπο Sesame η πορτα του οδηγου-συνοδηγου θα ειναι συρομενη για περισσοτερη ισως ευκολια στην εισοδο-εξοδο. Κατα ποσο θα ειναι πρακτικο το ανοιγμα της πορτας με αυτο το τροπο θα το δειξει ο χρονος.
-
-
Sorry, αλλά αυτό υποτίθεται ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του 106 ή του Atos?
Ελπίζω το μοντέλο παραγωγής να διαφέρει ριζικά από αυτό -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Sorry, αλλά αυτό υποτίθεται ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του 106 ή του Atos?
Ελπίζω το μοντέλο παραγωγής να διαφέρει ριζικά από αυτόΑν με 106 εννοείς '106 Rallye' η απάντηση είναι όχι.
Το μοντέλο παραγωγής δεν θα διαφέρει παρά ελάχιστα από αυτό. Και αυτό είναι καλό. Γιατί σαν σχεδίαση είναι θαυμάσιο. ( Επαναλαμβάνω, απαλλαγείτε από τα αντανακλαστικά 106=Rallye. Το 106 ήταν ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. )
-
Ìå ìüíç åðéöýëáîç ôïõ ôé ãßíåôáé óå ðëåõñéêÝò óõãêñïýóåéò -äéáëýïíôáé ãéá ðáñÜäåéãìá ïé äñïìåßò ôçò ðüñôáò-Ýíá áñêåôÜ ðñáêôéêü êáé üìïñöï ìéêñü ðüëçò.
Óôï ðáñêÜñéóìá óå óôñéìùãìÝíï ÷þñï èá åßíáé Áñ÷çãüò üóï ãéá ôéò óõñüìåíåò üëá ôá åëáöñá êëåéóôÜ åðáããåëìáôéêá Ý÷ïõí ôÝôïéåò -
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Αν με 106 εννοείς '106 Rallye' η απάντηση είναι όχι.Το μοντέλο παραγωγής δεν θα διαφέρει παρά ελάχιστα από αυτό. Και αυτό είναι καλό. Γιατί σαν σχεδίαση είναι θαυμάσιο. ( Επαναλαμβάνω, απαλλαγείτε από τα αντανακλαστικά 106=Rallye. Το 106 ήταν ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. )
Συμφωνώ ότι το 106 ήταν ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης με θαυμάσιο όμως σχεδιασμό για την εποχή του. Ακόμα και τα χιλιαράκια με τους μικροσκοπικούς τροχούς είχαν κάτι να πουν σε ένα νεανικό κοινό, ανεξαρτήτως φύλου. Αυτό δεν νομίζω σε καμία περίπτωση να είναι στα -σχεδιαστικά- επίπεδα των νέων peugeot (βλ. πχ. 407). Πιο έξυπνο θα ήταν εκ μέρους της peugeot να σχεδιάσει ένα όμορφο (μη πολυμορφικό )αυτοκίνητο και μετά αν ήθελε ας έβγαζε στην κυκλοφορία και την πολυμορφική του έκδοση. Πχ Yaris και Yaris Verso ή κάτι τέτοιο...
Δεν νομίζω ότι όλα τα αυτοκίνητα πόλης πρέπει απαραίτητα να έχουν πολυμορφικό σχεδιασμό για να είναι πρακτικά.Όπως και να'χει επειδή γούστα είναι αυτά πάω πάσο, αλλά αυτό -πιστεύω- πως σε καμία περίπτωση δεν θα τύχει της αποδοχής των 106.
Ελπίζω να το αδικούν οι συγκεκριμένες φωτο και να αναθεωρήσω όταν το δω στην πραγματική του μορφή -
Συμφωνώ ότι το 106 ήταν ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης με θαυμάσιο όμως σχεδιασμό για την εποχή του. Ακόμα και τα χιλιαράκια με τους μικροσκοπικούς τροχούς είχαν κάτι να πουν σε ένα νεανικό κοινό, ανεξαρτήτως φύλου. Αυτό δεν νομίζω σε καμία περίπτωση να είναι στα -σχεδιαστικά- επίπεδα των νέων peugeot (βλ. πχ. 407). Πιο έξυπνο θα ήταν εκ μέρους της peugeot να σχεδιάσει ένα όμορφο (μη πολυμορφικό )αυτοκίνητο και μετά αν ήθελε ας έβγαζε στην κυκλοφορία και την πολυμορφική του έκδοση. Πχ Yaris και Yaris Verso ή κάτι τέτοιο...
Δεν νομίζω ότι όλα τα αυτοκίνητα πόλης πρέπει απαραίτητα να έχουν πολυμορφικό σχεδιασμό για να είναι πρακτικά.Όπως και να'χει επειδή γούστα είναι αυτά πάω πάσο, αλλά αυτό -πιστεύω- πως σε καμία περίπτωση δεν θα τύχει της αποδοχής των 106.
Ελπίζω να το αδικούν οι συγκεκριμένες φωτο και να αναθεωρήσω όταν το δω στην πραγματική του μορφήΝαι, γούστα είναι αυτά, εγώ το βρίσκω αρκετά χαριτωμένο και σίγουρα από κοντά θα φαίνεται καλύτερο από τις φωτο.
Διαφωνώ στη φράση σου που έχω υπογραμμίσει. Για ένα αυτοκίνητο πόλης, τα πολυμορφικά στοιχεία είναι εκ των ουκ άνευ. Φαντάσου χρήσεις του αυτοκινήτου που ποτέ δεν θα έκανες εσύ, για παράδειγμα, αν έχεις μικρά παιδιά, αν το παίρνει η σύζυγος για να πάρει για ψώνια, αν πρέπει να κουβαλήσεις εκείνο το επιπλάκι της μαμάς, κλπ.
Όπως έχουμε πει και αλλού, το αντίστοιχο του Rallye (ή κάτι τέτοιο), **δεν **θα βασίζεται σ'αυτό το αμάξωμα.
-
Θάνατος στα πολυμορφικά
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Φαντάσου χρήσεις του αυτοκινήτου που ποτέ δεν θα έκανες εσύ, για παράδειγμα, αν έχεις μικρά παιδιά, αν το παίρνει η σύζυγος για να πάρει για ψώνια, αν πρέπει να κουβαλήσεις εκείνο το επιπλάκι της μαμάς, κλπ.Εντάξει όσο αφορά τα ψώνια δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, άλλωστε δεν τα βάζουν στις θέσεις το ένα πάνω στο άλλο αλλά στο πορτ μπαγκαζ, τώρα αν σώνει και καλά υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο μπορούν να ρίξουν και τα πίσω καθίσματα. Άλλωστε δεν νομίζω ότι αυτού του είδους τα πολυμορφικά προσφέρουν κάτι άλλο εκτός από 'ψευδαίσθηση' χώρων, άλλο να κάθεσαι ψηλότερα και άλλο άνετα...
Άλλωστε σε πολύ καλή τιμή υπάρχουν και πολύ πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα που στερούνται του χαρακτηρισμού πολυμορφικό.
Το συγκεκριμένο κάνει κάτι σε βανάκι με αυτό το ύψος που έχει... -
Εντάξει όσο αφορά τα ψώνια δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, άλλωστε δεν τα βάζουν στις θέσεις το ένα πάνω στο άλλο αλλά στο πορτ μπαγκαζ, τώρα αν σώνει και καλά υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο μπορούν να ρίξουν και τα πίσω καθίσματα. Άλλωστε δεν νομίζω ότι αυτού του είδους τα πολυμορφικά προσφέρουν κάτι άλλο εκτός από 'ψευδαίσθηση' χώρων, άλλο να κάθεσαι ψηλότερα και άλλο άνετα...
Άλλωστε σε πολύ καλή τιμή υπάρχουν και πολύ πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα που στερούνται του χαρακτηρισμού πολυμορφικό.
Το συγκεκριμένο κάνει κάτι σε βανάκι με αυτό το ύψος που έχει...Ο χαρακτηρισμός 'πολυμορφικό' δεν με απασχολεί, όπως και κανένας άλλος 'χαρακτηρισμός' ή '-ισμός' εν γένει. Μιλάω για βολικά χαρακτηριστικά και έξυπνες ιδέες που λύνουν τα χέρια.
Το να κάθεσαι ψηλά είναι σημαντικό για μέσα στην πόλη. Τα περισσότερα πορτ μπαγκάζ δεν είναι έξυπνα μελετημένα, δεν κατεβαίνουν ας πούμε αρκετά χαμηλά. Αυτό γίνεται για λόγους σχεδίασης κυρίως. Μου αρέσει ας πούμε αυτό του C2 που ανοίγει σε δύο κομμάτια (δεν ξέρω όμως αν το κάτω πέφτει τελείως).
Η δυνατότητα να αναπροσαρμόζεις το εσωτερικό, αφαιρώντας καθίσματα ή αλλάζοντας τη θέση τους είναι πολύτιμη, ειδικά αν έχεις παιδιά. Και η συρρόμενη πόρτα βοηθάει εδώ, για παιδιά και ηλικιωμένους. Για χώρους στάθμευσης δεν το συζητάμε.
Τα δήθεν πολυμορφικά που περιγράφεις, όπως ας πούμε το Atos, προσπαθούν απλώς με το σχήμα τους να πάρουν ένα κομμάτι της πίττας. Προφανώς το 1007 δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
-
ναι οι ευρωπαίοι μεμέσω όρο 1,2 παιδιά ανά οικογένεια(και πολύ λέω τώρα πια), έχουν ανάγκη από πολυμορφικά ακόμα και στα αυτοκίνητα πόλης
Πιστέυω πως πιο πολύ είναι θέμα αίσθησης, παρά πρακτικό. Δεν χρειάζομαστε τόσο πια μεγαλύτερους χώρους, αλλά και αυτά τα οχήματα δεν νομίζω πως προσφέρουν και τόσο μεγαλύτερους χώρους από τα κλασσικά μίνι.
Το 106 ακόμα και στις πιο απλές εκδόσεις είχε αυτό το κάτι παραπάνω, σε αίσθηση, τώρα αυτό το έκτρωμα, με αυτό το ύψος είναι να το βλέπουν τα άτος και να γελάν.
Συμφωνώ και εγώ πως θα έπρεπε να είναι η πολυμορφική έκδοση του 1007 και όχι το 1007.
ΥΓ οι δε πόρτες, με τους εμφανείς συρμούς, ο ορισμός του κιτς. Αλλά βλέπετε, τόσα χρόνια είχαμε ΤΟ πρόβλημα να μπαινοβγαίνουμε στα ΙΧ μας, ενώ παρκάρουμε και συνέχεια κάθετα με το δίπλα αμάξι στα 15εκατοστά ρε παιδί μου, οπότε χρειάζονται! -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Πιστέυω πως πιο πολύ είναι θέμα αίσθησης, παρά πρακτικό. Δεν χρειάζομαστε τόσο πια μεγαλύτερους χώρους, αλλά και αυτά τα οχήματα δεν νομίζω πως προσφέρουν και τόσο μεγαλύτερους χώρους από τα κλασσικά μίνι.My point exactly!
-
Παιδιά, εξακολουθείτε να επιμένετε σε αυτό που δηλώνει ο κατασκευαστής και όχι σε αυτό που προσφέρει, μερικές φορές χωρίς να το χαρακτηρίζει κάπως.
Μια εποχή, τα πίσω καθίσματα που πέφτουν ήταν νεωτερισμός. Σήμερα δεν υπάρχει hatchback που να μην τα έχει. Τα περισσότερα σιγά σιγά υιοθετούν και ρύθμιση πλάτης σε δύο θέσεις (πράγμα που ξεκίνησε με το Ka ή το Yaris, δεν θυμάμαι...).
Μια 'πολυμορφική' λύση ας πούμε είναι η τοποθέτηση του μοχλού ταχυτήτων στο ταμπλώ. Πολυμορφική my ass! Υπήρχαν αυτοκίνητα το '30 που τον είχαν εκεί. Απλώς βολική είναι και τώρα που το υιοθέτησαν κάποιοι θα δείτε όλα τα μελλοντικά καθημερινά αυτοκίνητα να έχουν τέτοιο μοχλό. Όσα είναι χειροκίνητα δηλαδή...
-
Σας θετω το ερωτημα: Εαν θελατε ενα πρακτικο αυτοκινητο πολης τι θα προτιμουσατε απο τα renault modus, fiat panda και peugeot 1007; Δειτε και λιγο τι σχεδιαζει ο ανταγωνισμος και θα καταλαβετε γιατι σχεδιαστηκε ετσι αυτο το αυτοκινητο. Ας ξεχασουμε το 106 rally (που πουλουσε μονο στην ελλαδα τοσα πολλα κοματια) και ας δουμε λιγο πιο μακρια.
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
Σας θετω το ερωτημα: Εαν θελατε ενα πρακτικο αυτοκινητο πολης τι θα προτιμουσατε απο τα renault modus, fiat panda και peugeot 1007;Μα αυτοκίνητο πόλης είναι και το C2 και δεν έχει ύψος δύο μέτρα. Δεν έχει να κάνει με κανένα rallye αυτή η άποψη. Στην τελική ας πρόσφεραν δύο εκδόσεις όπως πολύ καλά έκανε η Toyota και με το Yaris και με την Corolla.
-
Εμένα πάντως μου αρέσει για την πόλη.Αν είναι και όσο μικρό δείχνει η φωτογραφία....
Ξέρει κανείς το μήκος του;
Πάντως με το 106Rallye δεν έχει καμιά σχέση.
Προφανώς η Peugeot δε θα βγάλει άλλο για να το αντικαταστήσει,ίσως ήταν επιζήμιο.... -
Μερικοι αδυνατουν να καταλαβουν το εξης απλο.
Για πολλους, τα 0.4-0.5 μετρα (απο τα 3.5 στα σχεδον 4 μετρα) Υπαρχει ΧΑΟΤΙΚΗ διαφορα για την κινηση αλλα και το παρκαρισμα στο κεντρο. Το λεω επειδη λετε για πιο ευρηχωρα μικρα...ΟΤΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ το καταλαβουν μερικοι αυτο, μετα συζηταμε την συρομενη πορτα (που ειναι το κερασακι στην τουρτα).
Το να καθεσαι πιο ψηλα και πιο ανετο, και καλλιτερη ορατοτητα, μεχρι που γλυτωνεις ατυχημα... -
παρατηρήστε την φωτό όπου έχουν βάλει ένα χαρτόνι εκεί που είναι το σήμα της πεζό! Το τέλειο καμουφλάζ
Τουλάχιστον δεν θα δυσκολευτούν να βγάλουν την επαγγελματική έκδοση με έτοιμη την συρόμενη.
Στην κίνηση, στα στενα της πόλης δεν νομίζω πως επηρεάζει το μήκος αλλά μάλλον το πλάτος. Στην πόλη κινούμαι και εγώ, έχω οδηγήσει και 3,5 μέτρα αμάξι και 3,8, διαφορά δεν είδα. Στο παρκάρισμα σίγουρα βοηθάει το μήκος, αλλά και πάλι έτσι όπως έχει γίνει η αθήνα, δεν γλυτώνεις το μισάωρο για ανεύρεση θέσης στάθμευσης.
Το πόσο ευρύχωρο ειναι ένα αμάξι φαίνεται σε γενικές γραμμές από το μεταξόνιο του και το εσωτερικό πλάτος του (πολύ σημαντικό)και όχι από το πόσο ψηλά είναι το 'ταβάνι' από το κεφάλι σου. Ψευδαίσθηση ευρυχωρίας είναι αυτό, τουλάχιστον για εμάς που είμαστε κατω από 2μετρα
Μα να φαίνιονται οι συρμοί;Γαλλικό κιτς, επαναλαμβάνω, και νεος δεν θα το παρει αυτό το αμάξι, όσο εκδομικό-παρεϊστικο τυπάκι και να δηλώνει. Οικογενειάρχης, θα πάρει πιο μεγάλο, και μάλλον απλά καμιά μάνα, αφού θα της φανεί γλυκούλι-επιβλητικά ψηλό και με αρκετό χώρο για το 1,2 παιδί της -
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΗΣ ΦΟΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ 107 Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ 1007. ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΧΑΤΣΜΠΑΚ ΤΟΥ 107, ΟΠΩΣ YARIS KAI YARIS VERSO. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ???
Peugeot 1007