-
πιο πολλα απο οτι χρειαζεσαι να το παρεις απο εδω
-
Μια Σίλβια 14 ή 15 είναι παρατημένη στα σκουπίδια (κυριολεκτικά!) στη διασταύρωση Βάρης-Κορωπίου με τον δρόμο που καταλήγει αεροδρόμιο - φαίνεται σε νορμάλ κατάσταση! Όπως λέει ο spiros 'one man's trash is another man's Ferrari'...
-
εγω βεβαια το εννοω αναποδα αλλα και ετσι οπως το λες εχει νοημα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πιο πολλα απο οτι χρειαζεσαι να το παρεις απο εδωπου να το βρεις εδω,μονο 2 υπαρχουν.........
τουλαχιστον μπορεις να βρεις s14 στην ελλαδα αλλα δεν ειναι s15....... -
το φανταζομαι οτι ειναι δυσκολο να βρεις εδω αλλα απο εξω θα χρειαστεις παρα πολλα λεφτα για εκτελωνισμο, επειδη ειναι παλιο και εχει κακες προδιαγραφες ρυπων.
-
Απο Ιαπωνια ειδικα που ειναι κ εκτος ΕΕ παρτυ θα κανουν τα τελώνια
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Απο Ιαπωνια ειδικα που ειναι κ εκτος ΕΕ παρτυ θα κανουν τα τελώνιαεχεις πολυ δικιο,διαβασα καπου οτι απο αγγλια ειναι πολυ φθηνοτερα να φερεις αυτοκινητο και επισης ακουσα οτι δεν πληρωνεις ενα συγκεκριμενο φορο που πληρωνεις σε καποιες αλλες χωρες...
-
Ρε παιδια τελοσπαντων το βρισκεις, το αγοραζεις, το φερνεις και το εκτελωνιζεις (οσο και αν φτασει). Μετα θα πληρωνεις τελη κυκλοφοριας βαση ρων ρυπων ή βαση των κυβικων? Γιατι αν ειναι βαση των ρυπων τη εκατσες αφου δεν ειναι και το πιο φιλικο για το περιβαλλον αυτοκινητο.
-
Γεια σας παίδες είμαι καινούργιος στο forum αλλα το διαβάζω χωρίς να συμμετέχω αρκετό καιρό...
Έχω μια απορία ο πατέρας μου είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (γερμανίας) -ελληνικής υπηκοοτητας φυσικά.
μπορώ να φέρω στο όνομα του η στο όνομα μου αυτοκίνητο από εκεί για προσωπική μου χρήση χωρίς να πληρώσω 50% επί της αξιας + ότι αλλα κερατιάτικα σκαρφίζονται στα τελωνεία?
Το τι πινακίδες θα έχει (γερμανικές η δικες μας) δεν είναι με απασχολεί ιδιαιτερα αρκεί να μην έχω τρεχάματα με τον νομο.. ούτε το αν θα μπορέσω να το μεταπωλήσω κάπου εδώ στην ελλάδα.
Υπάρχει κανένα άλλο 'κόλπο' που θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ? δηλαδή να το αγοράσω από γερμανία (στο τόνομα του πατέρα μου) να το ασφαλίσω σε μια γερμανική ασφάλεια που να βγάζει και πράσινη κάρτα (η όπως τις λένε δεν ξέρω..) για να είναι ασφαλισμένο και εδώ και να το κυκλοφορώ χωρίς χαρτούρες φόρους και τρεχάματα??
Ευχαριστώ.
-
αν διάβαζες λιγο το τοπικ θα λυνόταν οι περισσότερες σου απορίες!
Α. περίπτωση το φέρνεις με γερμ. πινακιδες το κυκλοφορείς παράνομο (νόμος λεει 6 μήνες εδω-6μηνες πίσω)!!
Β. περιτωση να εκτελωνιστεί με μετοικεσία (μπαίνουν κόκκινες ελλ. πινακίδες) αλλα πρέπει ξεδηλωθει ο φαδερ σου απο εκεί κ να είναι παντρεμένος! Πληρώνοντας μονο τις πινακίδες!
-
Είχα κάνει δικό μου topic δεν το ήξερα αυτό εδώ.. και και πάλι που να βγάλω άκρη σε 56 σελίδες με διαφορα post γύρο από ένα πολύ γενικό θέμα όπως η εισαγωγή από E.E ...
Τώρα σε αυτό που είπες πως θα ξέρουν αν το έχω 6 μήνες εδώ πως θα 'αποδείξουν' ότι το έχω παραπάνω μήνες στην ελλάδα?
Ο πατέρας μου παντρεμένος είναι με την μάνα μου δηλαδή ο πατέρας μου θα πρέπει να ξεδηλωθεί ε? δεν γίνετε τίποτα εγώ ας πούμε σαν παιδί του να δικαιούμαι ένα αυτοκινητάκι?
-
γεια σας παιδια
μπορει καποιος να μου πει, τι αλλαζει απο το 2012 σχετικα με την εισαγωγη απο ΕΕ?
ευχαριστω
-
Αλλαζει κατι;Εχεις καποιες πληροφοριες;
-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΑΜΑΞΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΙ??? ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΒΟΙΘΗΣΤΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ.
-
Ε;!Δεν θα κοστισει ;
ΠΑνω κατω καπου εκει ! -
Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να μετατρέψεις και με ποιά διαδικασία, ξένες πινακίδες σε Ελληνικές.
Συγκεκριμένα έχω βρει ένα focus του '02, ολόιδιο με το πρώην δικό μου που πάει για οριστική διαγραφή λόγω τρακαρίσματος.
Το αυτοκίνητο όμως είναι με ξένες πινακίδες. Μου είπαν ότι πρέπει να γίνει εξαγωγή και επανεκτελωνισμός ...
Δεδομένου ότι είμαι τρίτεκνος, μήπως αξίζει τον κόπο ???Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
-
Ισως να μην καταλαβα τι ρωτας, αλλα εννοεις οτι το ελληνικο δικο σου παει για πεταμα, κ θελεις να φερεις ενα ξενο, να το 'ελληνοποιησεις', κ χωρις να πληρωσεις τον εκτελωνισμο του στην Ελλαδα (κ για αυτο βαζεις κ το 'μετατροπη πινακιδων' στην ερωτηση)?
-
Μιλάω ουσιαστικά, για αγορά στην Ελλάδα αυτοκινήτου με ξένες πινακίδες και στην συνέχεια έκδοση Ελληνικών.
Γίνεται ??? Κ αν ναι πώς ???
Αν είναι μέσω επανεκτελωνισμού, γίνεται να χρησιμοποιήσω την απαλλαγή του 3τεκνου ???Το ότι είχα ίδιο δν έχει καμία απολύτως σχέση. Απλά θεμα προτίμησης.
-
Ισως η απαντηση να ειναι τοσο απλη, κ για αυτο να μπερδευομαι. Φυσικα κ μπορεις να αγορασεις οποιοδηποτε αυτοκινητο θελεις, κ πληρωνοντας τον ελληνικο εκτελωνισμο του, να βγαλεις ελληνικες πινακιδες. Οπως μπορει να το κανει ο οποιοσδηποτε απο εμας. Η 'απαλλαγη τριτεκνου' που αναφερεις, δεν ξερω ποια ειναι. Αν οι τριτεκνοι εχουν καποια απαλαγη δασμων οταν αγοραζουν 'ελληνικο' αυτοκινητο, δεν ξερω αν εφαρμοζεται κ σε αυτη την περιπτωση.
-
Δε νομιζω να αξιζει να φερεις απ εξω τετοιας αξιας αυτοκινητο και μαλιστα να το εκτελωνισεις.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.